Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Yüz Temizleme Cihazı Nedir? Nasıl Kullanılır? Hangi Cilt İçin Uygundur?
31.05.2021

Yüz Temizleme Cihazı Nedir? Nasıl Kullanılır? Hangi Cilt İçin Uygundur?

Yüz temizleme cihazlarının ortaya çıkışı yeni değil. Aslında, uzun yıllardır piyasada mevcut, ancak bu onları çok popüler bir cilt bakım aracı olmaktan alıkoymuyor. İnsanların onları cilt bakım rutinlerine eklemeye devam etmeleri için iyi bir neden olmalı, işte bu yüzden bu yazıda yüz temizleme cihazlarını inceleyeceğiz. Cihazın ne olduğunu ve ne yaptığını, hangi cilt tipleri için ideal olduğunu ve cihazı kullanmanın ne gibi faydaları olabileceğini tam olarak öğreneceksiniz. Umut ediyorum ki, tüm bu bilgileri öğrendikten sonra, yüz temizleme cihazlarının sizin için uygun olup olmadığını daha iyi bir şekilde anlayacaksınız.

 

Yüz Temizleme Cihazı Nedir?

 

Yüz temizleme cihazları, cilt bakım dünyasının elektrikli aleti gibidir. Pille çalışan bir motor içeren taşınabilir bir cihazdır. İçerisindeki motor, yüzünüzü temizlemenize yardımcı olacak şekilde tekrarlayan hareketlere neden olur.

 Yuz Temizleme Cihazı

Bazı cihazlar dairesel hareketlerle çalışırken diğerleri ileri geri hareket edecek şekilde çalışmaktadırlar. Ayrıca çok fazla hareket etmek yerine sadece titreşimle çalışan cihazlar da vardır. Motor fonksiyonunun fırça kıllarıyla birleştirilmesi, bir yandan gözeneklerinize derin bir temizlik sağlarken bir yandan da cildinizin eksfoliye edilmesine imkân tanıyacaktır.

 

Sonik bir fırça yüksek bir frekansta titreşir. Bu ise saniyede 300'den fazla temizleme hareketi oluşturur. Yüz temizleme araçlarının çoğu sonik olarak kabul edilir. Bu cihazların, ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltmanın yanı sıra derin bir temizleme etkisi sundukları da iddia edilmektedir.

 

Yüz temizleme cihazlarının çoğu, zaman ayarlı bir şekilde kapanmaktadır. Sabit bir basınçla birlikte zaman ayarlı bir temizlik, sadece ellerinizi kullanmaktan daha standardize bir temizleme yöntemi sunabilir.

 

Yüz Temizleme Cihazları Bütün Cilt Tipleri İçin Uygun mudur?

 

Normal Cilt: Normal bir cildiniz varsa, yüz temizleme cihazlarını daha sık kullanabilirsiniz. Dermatologlar, muhtemelen onu sıklıkla her gün kullanmamanız gerektiği konusunda hemfikirdir.

Bununla birlikte, cildiniz özellikle hassas değilse ve kalın bir yapıya sahipse, dermatoloğunuz günlük kullanımı onaylayabilir.



Normal cilt, günlük uygulamadan haftalık uygulama seçeneğine geçmek için çeşitli başlıklara sahip bir “micro-polishing” fırçası kullanabilir.

 

Yağlı Cilt: Eğer cildiniz daha yağlı ise, muhtemelen yüz temizleme fırçalarınızı herhangi bir olumsuz etki olmadan günlük olarak kullanabilirsiniz. Cildinizdeki fazla yağ, cildinizi aşırı kurumaya karşı koruyacaktır ve yüz temizleme cihazını düzenli olarak kullanmaya başladığınızda büyük olasılıkla sivilce oluşumuna karşı daha az eğilim gösterecektir. Dönen bir kıl fırça, yağlı cilde sahip olanlar için iyi bir seçim olabilir.

 

Kuru Cilt: Eğer temizleme cihazı fazla kullanılırsa, kuru cilt gergin hissedebilir. Eksfoliyasyon tedavilerinizi haftada bir veya iki kez şeklinde sınırlandırmak isteyebilirsiniz. Ayrıca, nemlendirici rutininizi uygulamada dikkatli ve özenli olduğunuzdan emin olun. Eksfoliyasyon cildinizde biraz kurutma etkisine neden olabilir ancak ürünü fazla kullanmamaya veya nemlendiricinizi kullanmayı ihmal etmemeye dikkat ederseniz, yine de cihazın derin temizlik faydalarından yararlanabilirsiniz. Düşük ayarlı bir kıl fırça, kuru ciltleri temizlemek için iyi bir seçim olabilir.



 

Karma Cilt: Karma bir cildiniz varsa, zaten kuru olan kısımların daha çok kurumasını önlemek için cihaz kullanımınızı haftada birkaç kez şeklinde sınırlandırmalısınız. Cildiniz daha normal/yağlı ise, muhtemelen her gün hiçbir sorun yaşamadan kullanabilirsiniz. Cildinizi irrite etmediğinizden emin olmak için cildinizi hem yağlı hem de kuru kısımlarına dikkat edin. Hassas bir silikon sonik yüz temizleme cihazı, karma ciltler için uygun bir seçenek olacaktır.

 



Hassas Cilt: Hassas bir cildiniz varsa, yüz temizleme cihazlarına geçiş yaparken biraz daha dikkatli olmanız gerekir. Muhtemelen cihazı haftada en fazla iki kez kullanmak isteyeceksiniz. Bunu günlük bir temizleme cihazından daha çok bir tedavi olarak düşünebilirsiniz. Temizleyici cihazınızı ya da onun fırçasını, kullanmaya başladıktan hemen sonra değiştirmemeye özen gösterin. Bunu yapmanız fırçaya ya da yüz temizleme cihazına karşı, cildinizde bir reaksiyon gelişip gelişmeyeceğini görmenizi kolaylaştıracaktır.

Ayrıca bu şekilde yaparak cildinizde gelişen herhangi bir irritasyonun cihazdan mı yoksa fırçadan mı kaynaklandığından emin olabileceksiniz.

Fırçayı kullanırken onu cildinize çok fazla bastırmayın ve cihazı çok uzun süre kullanmayın. Cihazınızın talimatları 3-5 dakika gibi bir süre boyunca kullanılmasını öneriyorsa, cihazı bu belirtilen süreden daha kısa süre kullandığınızdan emin olun. Düşük bir ayarda ve antimikrobiyal korumaya sahip yumuşak bir sonik fırça, hassas cilde sahip olanlar için uygun bir araç olacaktır.

 Yuz Temizleme Cihazı 2

Sedef hastalığı veya egzama gibi hastalıklardan muzdaripseniz yüz temizleme fırçaları kullanmaktan kaçınmalısınız. Ayrıca güneş yanığı veya sivilce olan cilt üzerinde fırça kullanmamaya özen gösterin. Bunun yanı sıra, mikrodermabrazyon gibi agresif bir yüz tedavisinden sonra, estetisyeniniz tarafından belirtilen süre boyunca yüz temizleme cihazınızı kullanmaktan uzak durmalısınız.

 

Yüz Temizleme Cihazının Faydaları Nelerdir?

 

Bir yüz temizleme cihazı kullanmak birçok avantaja sahiptir. Birçok insan yüz temizleme cihazı kullanmanın, cilde scrub yapmaktan daha uygun bir yol olduğunu düşünüyor ve diğerleri ise bunun profesyonel yüz temizliğinin mini bir versiyonu gibi hissettirdiğini belirtiyor. Bununla birlikte yüz temizleme cihazlarını kullanmanın en büyük faydalarından biri, cildinizin doğal yenilenme döngüsünü arttırmaktır. Cihaz, normal günlük cilt temizliğine göre ölü cilt hücrelerinden daha hızlı kurtulmanızı sağlar. Bu da cildin daha yüksek bir oranda kollajen üretmesine neden olur. Artan kollajen üretimi ise cildin daha sıkı ve daha genç görünmesini sağlar.

 Yuz Temizleme Cihazi

Sivilcelerden muzdaripseniz, yüz temizleme fırçası kullanmak yine sizin için iyi bir seçenek olacaktır. Fırça gözeneklerinizin derinliklerine nüfuz eder, bu da ciltten aşırı yağ ve kirin temizlenmesini sağlar. Ve cildinizi daha berrak tutar.

 

Ayrıca, akne tedavisi olarak ilaç kullanıyorsanız, ölü cilt tabakasının soyulması, ilacın daha derine nüfus etmesine izin verecektir. Bazı cilt bakım uzmanları, bir yüz temizleme cihazı kullanmanın yüzünüzdeki kan dolaşımını artırabileceğini söylüyor. Cilt yüzeyinizde gezdirdiğiniz fırçanın stimülasyonu, kan akışının artmasını sağlayacaktır. Ve bu artış size daha sağlıklı bir görünüm sağlayabilir.

 

Nasıl Kullanırsınız?

 

Cilt bakım rutininize bir yüz temizleme cihazı eklemek hiç de zor değil. Hatta rutininizle ilgili süreçte pek bir değişiklik yaratmayacaktır. Makyajınızı temizleyerek başlayın. Ağır veya kalın bir fondötenin yüz temizleme fırçasıyla temizlenmesi zor olacaktır ve temizlik sırasında fondöteni gözeneklerinizin içine doğru itilebilir. Temizleme işlemine geçmeden önce makyajınızı çıkarmak için bir makyaj temizleyici ve pamuk ya da makyaj temizleme mendili kullanın.

 

Cilt tipiniz için formüle edilmiş çok yumuşak bir köpük temizleyici seçin. Mikro partiküller veya peeling parçacıkları içeren herhangi bir temizleyici kullanmamalısınız, çünkü fırça ile birlikte çok aşındırıcı olacaktır.

 





Fırçayı ve temizleyiciyi üreticiden gelen talimatlara göre kullanın. Cihazı kullanırken yüzün T bölgesine (burun, çene, alın) odaklanmak isteyebilirsiniz, çünkü bu bölgeler genellikle kir ve yağın biriktiği yerdir. Fırça ile çok sert bastırmamaya dikkat edin ve ayrıca cihazı önerilen zaman sınırının üzerinde kullanmayın. Buna ek olarak, aşırı eksfoliyasyonu önlemek için fırçayı önerilenden daha sık kullanmayın.

 

Göz bölgenizde asla bir yüz temizleme fırçası kullanmamalısınız. Göz çevresindeki cilt çok hassastır ve yüz temizleme cihazı bu bölge için fazla serttir. Bu alanda bir fırça kullanarak cildinize gerçekten zarar verebilir ve yaşlanma görünümünün artmasına yol açabilirsiniz.

 

Yeni Başlayanlar İçin Yüz Temizleme Cihazı Tüyoları

Yuz Temizleme

1-Temizlik için yüz temizleme cihazı kullanmadan önce, akne tedavisi için bir yüz yıkama ürünü kullanarak başlayın. Salisilik asit veya glikolik asit içeren bir cilt temizleyici seçin. Bunu yapmanız birçok kişinin temizleme cihazını kullanmaya başladıktan sonraki ilk birkaç hafta içinde gerçekleşen sivilcelerin cilt yüzeyine çıkıp iyileşmesi sürecini kısaltmaya yardımcı olacaktır.

 

2-Fazla acele etmeyin! Cihazı günlük rutininizde hemen tam gücüyle kullanmaya başlamak yerine, onu cildinize yavaş yavaş alıştırarak kullanın. Önce cihazı haftada sadece birkaç kez kullanarak başlayın ve ardından frekansı yavaşça artırabilirsiniz.

 

3-Eğer topikal akne ilaçları kullanıyorsanız, onları cildinizi yüz fırçasıyla temizledikten sonra uygulayın. Daha önce de belirttiğimiz gibi, fırçanın eksfoliye edici faktörü, ilaçların gözeneklere daha derin nüfuz etmesine izin verecektir.

 

4-Cildinizi temizlerken çok agresif olmayın. Çünkü cihazı kullanırken fırçasını cildinize çok sert bastırmaktan veya çok kuvvetli bir şekilde sürtmekten dolayı cildinizde birinci derece yanık oluşumuna neden olabilirsiniz. Eğer rahatsız edici bir şey hissedersiniz, uyguladığınız baskıyı hafifletin.

 

5-Fırçanızı temiz tutun. Fırça başlığınız her kullanımdan sonra temizlenmelidir, aksi takdirde cildinize bakteri girme riski taşırsınız. Ilık su altında durulayın ve fırça kıllarını temizlemek için bir makyaj fırçası temizleyici veya kokusuz sabun kullanın. Onu saklamadan önce ise kuruduğundan emin olun. Ayrıca, fırçadaki artık bakterileri öldürmek için haftada bir kez alkol içerisine batırmak iyi bir fikirdir. Fırça başlığınız en az üç ayda bir değiştirilmelidir. Eğer üretici tarafından tavsiye ediliyorsa onu daha erken değiştirin.

 

6-Fırçanızı asla başka biriyle paylaşmayın. Tıpkı makyaj fırçalarınızı veya diş fırçanızı paylaşmamanız gerektiği gibi, yüz temizleme cihazınız da kişisel bir öğe olarak düşünülmelidir. Eğer aynı fırçayı kullanırsanız, siz ve arkadaşınız ikiniz arasında bakteri yayılmasına yol açabilirsiniz.

 

Silikon vs Kıl Fırça

 

Genel olarak, yüz temizleme cihazınız kıl fırça veya silikon fırça ile birlikte gelir. İkisi arasında seçim yapmak ise genellikle kişisel tercihinize veya cilt tipinize bağlıdır.

 

Daha hassas bir cildiniz varsa, silikon fırça sizin için en uygun seçenek olabilir, çünkü silikon fırça kıl fırçaya göre çok daha hassastır. Kıl fırçanın yüzünüze değen kısımları ise daha sıkı olma eğilimindedir, ancak fırçayı düzenli olarak kullandığınızda, kıllarının bir kısmını kaybedecektir. Bu nedenle temizlik sırasında uyguladığınız basınca dikkat ederseniz, hassas ciltlerde de kullanılabilir.

 Yüz temizleme cihazı

Kıl fırça silikon fırçaya göre daha derin bir eksfoliyasyon sağlayacaktır. Sert kıllar gözeneklere daha derin nüfuz eder ve daha güçlü bir eksfoliyandır. Bu, silikon fırçanın cildinizdeki kir ve yağı temizlemeyeceği anlamına gelmez, kesinlikle temizler. Ancak kıl fırçaya göre daha derin bir temizlik sağlamayacaktır.

 

Silikon fırçayı seçmenin en büyük avantajlarından biri, bakterilere karşı daha dayanıklı olmasıdır. Kıl fırça, her kullanımdan sonra düzgün bir şekilde temizlenmezse kolayca bakteri biriktirebilir. Silikon fırçanızı da temizlemeniz gerekir ancak kıl fırçayı temizlediğinizde olduğu gibi uzun bir kuruma süresi olmayacaktır. Kıl fırçada artan kuruma süresi, bakteri üremesine ve hatta küflenmeye neden olabilir.

 

Yüz Temizleme Cihazları ve Sivilceler

 

Yüz temizleme cihazınızı ilk kullanmaya başladığınızda, hangi türü seçerseniz seçin, kullanımınızın ilk birkaç haftasında az veya çok sayıda sivilce çıktığını görebilirsiniz. Bu tamamen normaldir.

 Yuz Temizleme cihazi

Kullanım sonrası cildinizde çıkan ilk sivilceler, tıkanmış gözeneklerden kaynaklanır. Yüz temizleme cihazının cildinizden çıkaracağı çok sayıda ölü cilt hücresi olacaktır. Bu ölü hücreler gözeneklerinize nüfuz eder, onları tıkar ve sivilcelere neden olur. Cildiniz bu sürece alıştıktan ve ölü cilt hücresi birikiminden kurtulduktan sonra, tekrar düzelir ve sivilce çıkma olasılığı azalır.

 

Sonuç

 

Yüz temizleme cihazları, cilt bakım rutininize eklemek için harika bir araç olabilir. Onları kullanma konusunda bilgi sahibiyseniz, cildinizin size ne söylediğine dikkat ederek ve onu düzgün bir şekilde temiz tutarak, bu cihazlardan büyük faydalar sağlayabilirsiniz.

 

Fırçanızı seçerken araştırmanızı yapın. Size ihtiyacınız olan fonksiyonları sağlayabilecek birini seçtiğinizden emin olun. Ve kısa sürede temiz ve berrak bir cilt elde edeceğinize güvenin!

Kaynak

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.