Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Süt Pompası Nasıl Kullanılır? Göğüs Pompası Çeşitleri Nelerdir?
18.12.2021

Süt Pompası Nasıl Kullanılır? Göğüs Pompası Çeşitleri Nelerdir?

Anne sütünün mucizevi etkilerini tek tek anlatmaya sayfalar yetmez. Uzmanların ve hekimlerin de belirttiği üzere bir bebeği dünyaya getirdiğinizde onu ilk altı ay sadece anne sütüyle beslemeniz, onun yeterli besini alabilmesi adına yeterli. Anne sütünün içindekiler bebeğin hem fizyolojik hem bilişsel gelişimini destekleyen pek çok yararlı vitamin ve minerallerle dolu. Ancak bazı durumlarda anneler bebeklerini emziremiyor ve göğüslerindeki sütü sağmaları gerekiyor. Bunun için de tek ihtiyaçları olan bir süt pompası. Peki, süt pompası nasıl kullanılır? Annelerin kullanımı için hazırlanmış göğüs pompası çeşitleri nelerdir? Tüm bu sorular bu yazıda detaylı biçimde açıklanıyor. Süt pompası kullanımı hakkında merak ettikleriniz için yazımızı okumaya devam edin!

Narecza'nın Seçimi:
Pişik Kremi
En İyi Anne ve Bebek Ürünleri

Anne ve bebek bakım ürünlerini keşfet!

Ürüne Git

Süt Pompası Ne Zaman Kullanılır?

Dediğimiz gibi, anne sütü hem bebeğe faydalı olan besinleri sağlamak hem de anne bebek arasındaki bağı kuvvetlendirmek için eşsiz bir ilaç. Zira yapılan bilimsel araştırmalar, bebeklik döneminde yeteri kadar anne sütü alanların almayanlara kıyasla fiziksel ve zihinsel anlamda daha fazla geliştiklerini gösteriyor. Dolayısıyla eğer sütünüz yeterli miktarda geliyorsa, bebeğinizi doya doya emzirin. Ancak bazı durumlarda anneler sütlerini sağarak saklayıp bebeklerini beslemek durumunda kalabiliyor. Süt pompası ne zaman kullanılır, gelin hep beraber bakalım:

  • Hepimizin deneyimlediği üzere, kadınlar iş hayatında artık daha aktif. Onların evden ve tabi ki bebeklerinden mesai saatleri boyunca ayrı kalması, süt pompası kullanımını zorunlu hale getiriyor. Sağdıkları sütleri özel süt saklama poşetlerinde bekleterek zamanı geldiğinde bebeklerini besleyebilirler.
  • Bazı bebekler zamanında önce doğabiliyor ya da doğduktan sonra belli bir süre kuvözde kalabiliyor. Bu bebekler yeterince gelişemediği için annenin göğsünü emmede de zorluk yaşayabiliyor. Bu gibi durumlarda anne sütünün göğüs pompasıyla sağılması en doğrusu. Hatta anne sütünün devamlı üretilebilmesi ve üretimin istikrarlı biçimde devam edebilmesi için sağılma şart diyebiliriz.
  • Bazı annelerin sütü diğerlerine kıyasla daha az olabiliyor. Eğer sütü artırmak istiyorsanız, süt pompası kullanarak anne sütünün artmasını sağlayabilirsiniz.
  • Bunun tam tersi şekilde sütünüz fazla olabilir. Bunu da sütün göğüs uçlarınızdan akması şeklinde deneyimlersiniz. Eğer böyle bir durumla karşı karşıyaysanız, göğüs pompası yarımıyla fazla sütünüzü sağabilir ve sonra belli koşullara dikkat ederek saklayabilirsiniz.
  • Süt kanallarının belli sebeplerle tıkanması anlamına gelen "mastit" sorunundan muzdaripseniz, çareniz süt pompası kullanmak. Bu, memenizin rahatlamasını sağlayarak fazla sütün dışarı çıkmasına yardımcı olacaktır.
  • Eğer emzirme döneminde ilaç kullanmanız gerekliyse bu ilaçları kullanırken emziremiyorsanız, anne sütünü sağarak göğüslerinizden boşaltmanız gerekiyor. Böylece, her ne kadar bebeğinizi o sütle besleyemeyecek olsanız da göğsünüzdeki süt üretimini devam ettirebilmek için süt pompası kullanmanız şart.

Bebek Bakımı

Süt Sağma Pompası Nasıl Kullanılır?

Anne sütünün hangi durumlarda göğüs pompası kullanımı ile dışarı aktarılması gerektiğini artık biliyoruz. Sırada, bu pompaların nasıl kullanıldığını öğrenmek var. Ancak öncesinde süt pompası çeşitleri nelerdir, bu konuya bir göz atalım.

  1. Manuel Süt Pompası
  2. Elektrikli (Otomatik) Süt Pompası

Manuel Süt Pompası Nasıl Kullanılır?

El yordamıyla kullanılan manuel süt pompası nasıl kullanılır, sorusunun cevabını bu bölümde bulacaksınız. Genellikle küçük göğüslü ya da nadiren süt sağması gereken annelerin tercih ettiği el süt pompası kullanımı şu şekilde gerçekleşiyor:

Manuel süt pompasını göğüs yastığına, doğru şekilde yerleştirmeniz, bu işin ilk adımı. Daha sonra pompanın pistonunu belli bir sıklıkta çekip bırakmanız gerekiyor. Bu hareket, pompanın içinde bir emme gücü oluşturarak sütün sağılmasını sağlıyor. Bir süre devam ettiğinizde memenizden gelen süt miktarı azalacaktır. Bu durum meydana geldiğinde diğer göğse geçmeniz gerektiğini anlayabilirsiniz. Bu göğüs de tam anlamıyla boşaltıldığında süt sağma işlemini başarıyla gerçekleştirdiniz demektir. Eğer siz de manuel süt pompası kullanmayı tercih edenlerdenseniz, annelerin en çok kullandığı çeşitlerden biri olan Lansinoh markalı ürünün bağlantısını burada bulabilirsiniz.

Elektrikli Süt Pompası Nasıl Kullanılır?

Elektrikli ve manuel süt pompalarının kullanımı birbirine oldukça benziyor. Ayrıştıkları nokta ise elektrikli süt pompalarını kullanırken herhangi bir güç uygulamanıza gerek olmaması. Zira buradaki sağım işini, pompanız otomatik olarak gerçekleştiriyor. Bakalım, elektrikli süt pompası nasıl kullanılır:

  • Meme ucunuzu pompa mekanizmasının açık kısmına denk gelecek şekilde yastığa yerleştirin. Zira bu açıklık sayesinde göğsünüzden gelen süt, süt biriktirme kabına akacaktır.
  • Meme tam olarak yerleştiğinde makinenin çalışma prensibi göz önünde bulundurularak sağma işlemine başlayabilirsiniz. Pompanın gövdesinde (her makinede değişecektir muhtemelen) birkaç adet düğme göreceksiniz. Bu düğmeler, sağım işleminin hızını göstermekte. İşlem sırasında, ilk önce yavaş daha sonra hızlanan ritimleri kullanmanız tavsiye ediliyor ki anne sütü göğsünüzden doğru şekilde boşaltılsın.

Süt Pompası Temizliği İpuçları

Belli başlı Anne bebek ürünlerinde olduğu gibi süt pompaları da hijyenik olması gereken ürünlerden. Zira anne sütü, biberonda ya da süt pompasında beklediği süre boyunca bakteri üretmeye devam ediyor. Bu sebeple, süt sağma makinesi temizliği özenle yapılmalı ve kullanılmadığı zamanlarda hijyenik biçimde saklanmalı.

  • Göğüs yastığı, süt biriktirme kabı ve pompa kolu gibi çıkabilir mekanizmaları elde ya da bulaşık makinesinin üst rafında yıkayarak temizleyebilirsiniz. Eğer bulaşık makinesi kullanacaksanız, organik deterjanlar kullanmaya iyi durulama yapmaya dikkat etmelisiniz.
  • Eğer elde yıkayacaksanız, manuel mekanizmaları kaynamış suda 5 dakika bekleterek sterilize etmenizde fayda var. Yıkama işlemi sona erdiğinde tüm parçaları kağıt havlu üzerinde bekleterek tamamen kurumasını sağlayabilirsiniz.
  • Boru ve konektör gibi elektrikle çalışan parçaların yıkanmaması gerektiğini zaten biliyorsunuzdur ancak yine de hatırlatalım.

Süt Pompası

Anne Sütü Sağmanın Püf Noktaları

Annenin sütünün az olması, bebeğin memeyi reddetmesi, annenin ilaç kullanması, süt miktarını artırmak gibi çeşitli nedenlere bağlı olarak anneler, süt sağmak zorunda kalabiliyor. Bu son bölümde, kolay ve başarılı bir süt sağma işlemi için gerekenleri sizin için sıraladık:

  • Süt Sağmaya Erken Başlayın: Doğumdan itibaren süt sağım işlemine başlayan anneler, bunun faydasını çokça gördüklerini anlatıyor. Zira bu işlem sayesinde süt üretimi hızlanıyor ve göğüste fazlaca biriken sütün dışarı aktarılması zahmetsiz oluyor.
  • Doğru Süt Pompasını Seçin: Kullanacağınız göğüs pompasını doğru seçmek hem sağma işlemini kolay yapabilmeniz hem de işlemden verim alabilmeniz adına son derece önemli. Yukarıda bahsettiğimiz manuel ya da elektrikli süt sağma makinelerinden size uygun olanını seçerek işe başlamayı deneyin. Tek elle kullanım kolaylığı sağlayan manuel süt pompaları ya da zahmetsiz sağma işlemi için seçeceğiniz bir otomatik süt pompası ile anne sütünü sağarak bebeğinizi dilediğiniz zaman besleyebilirsiniz.
  • Satın alma esnasında biberonun devrilmesini önleyen altlıklı süt pompalarını tercih ederseniz, istenmeyen durumlar yaşamamayı da garantilemiş olursunuz.
  • Eğer elektrikli bir süt pompası satın alacaksanız da pompalama basıncını, bebeğinizin emiş gücüyle doğru orantılı olarak ayarlayabileceğiniz ürünlere yönelmenizde fayda var.

Tüm bu bilgiler ışığında göğsünüzde biriken anne sütünü sağarak bebeğinizi her zaman her yerde besleyebileceğinizi biliyorsunuz. İster manuel ister elektrikli olan süt pompalarını kullanarak siz de bebeğiniz için gereken besinleri ona sağlayabilirsiniz. Annelerin hayatını kurtaran ürünler arasında tüm yer alan göğüs pompaları arasından kendiniz ve bebeğiniz için doğru seçimi yaparak, sağlıklı ve huzurlu bir emzirme süreci geçirmenizi diliyoruz.

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.