Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Sırtta Sivilce Neden Çıkar? Nasıl Geçer?
23.03.2021

Sırtta Sivilce Neden Çıkar? Nasıl Geçer?

Yüz bölgesinde sık karşılaşılan sorunlardan biri olan sivilceler, vücudun diğer bölgelerinde de ortaya çıkarak can sıkıcı bir hale gelir. Sırt ve omuz bölgesinde de sıklıkla yaşanan sivilce problemi özellikle yaz mevsiminde mayo ve bikini giyildiğinde ya da sırt dekolteli kıyafetler giymek istenildiğinde kötü hissetmeye neden olur. Kış aylarında genellikle kapalı kıyafetler içerisinde fazla önemsenmeyen bu sorun, ihmal edildiği takdirde sırtın tamamına ve omuzlara yayılarak kötü bir görünüme yol açar.

 

İlk başta, yüze gösterilen özen vücudun her noktasına gösterilmesi gerekir. Sırtta mevcut olan sivilcelerden kurtulmak ya da sivilce oluşumunu önlemek için bu yazıda bulunan çözüm önerilerini dikkate almakta fayda var. Gelin, hep birlikte neler yapabileceğinize bir bakalım. 

 

Sırtta ve Omuzda Sivilcelere Ne Sebep Olur?

 

Bir sorunu çözüme kavuşturmak için ilk önce sebebini bilmek gerekir. Aslında, sırt ve omuzda sivilce oluşumuna yol açan sebepler ile yüzde sivilce oluşumuna yol açan sebepler hemen hemen aynı. Omuzda ve sırtta sivilce oluşumu için sayabileceğimiz üç ana sebep var. Bunlar; yetersiz temizleme, yanlış beslenme ve saç bakım ürünlerinin yol açtığı kalıntılar şeklinde sıralanabilir. En yaygın sebepler bunlar olsa da çok dar ve sıkı kıyafetler giymek, var olan sivilceleri sıkmak ya da stres gibi faktörler de sırt sivilceleri konusunda tetikleyici olabiliyor. 

 

Çoğu insan, zaman zaman işlerinin yoğunluğundan; belki biraz da üşengeçlikten, duş alırken acele edebilir. Bu nedenle; ulaşılması zor olan sırt bölgesini temizlemeden duşunu tamamlayabilir. Bu durum, ciltte oluşan fazla sebum salgısının ya da bakterilerin gözeneklere dolması için eşsiz bir fırsattır. 

 

Tıkanan gözenekler, sivilcelerin bir bir ortaya çıkmasını sağlar. Duşta kullanılan şampuan, saç kremi ve duş jeli; her ne kadar vazgeçilmez olsa da yeterince durulanmadığında gözenekleri tıkar ve sivilcelere yol açar. Yani kısacası, duş alma sürecini aceleye getirerek; zamandan tasarruf sağlarken, cilde zarar verilmiş olur.

 Sivilce Neden Olur

Sırt sivilcesinin bir diğer nedeni olan dengesiz beslenme ise aşırı yağlı besin tüketiminin sonucunda, sivilce oluşumunu tetikler. Stres gibi etkenler ise hem yüzde hem de sırtta sivilce oluşumuna yol açar. 

 

Dar kıyafetler nedeniyle sürekli havasız kalan sırt bölgesi, terlemenin etkisiyle de bakteri oluşumuna daha açık hale gelebilir. Tüm bu sebepler, yetersiz temizlikle birleştiğinde ise sivilcelenme sorunu çok ileri boyutlara ulaşabilir. Var olan sivilceleri sıkmak ya da kaşımak da iltihabı diğer gözeneklere ulaştırarak, yeni sivilceler ortaya çıkarır.

 

Tam bir kısır döngü halini alan omuz ve sırt sivilcelerini azaltmak ve daha sağlıklı bir görüntü ortaya çıkarmak için farklı yöntemler denenebilir.

 

Sırt Sivilcelerine Yönelik Tedaviler Nelerdir?

 

En sevdiğiniz sırt dekolteli elbisenizi giyerek, bir davete katılmak üzere hazırlandığınızı hayal edin. Aynada sırt dekoltesinin nasıl göründüğüne bakmak istediğinizde, bir sürü kırmızılaşmış sivilce ile karşılaşmak hoş olmaz öyle değil mi?  Gönül rahatlığıyla en sevdiğiniz kıyafetlerinizi giyebilmek için tek yapmanız gereken, sırtınız için en doğru bakım ürünleri ile bir bakım rutini oluşturmak. 

 Sırtta Sivilce Neden olur

Sivilce probleminiz için işe ilk önce, duş alışkanlıklarınızı değiştirerek başlayın. Ne çok sert ne de çok yumuşak keselerle, sırt ve omuz kısmında bulunan ölü derinin soyulmasını ve hücre yenilenmesinin hızlanmasını sağlayabilirsiniz. Kese işlemini, çok sık yapmamak gerekir. Aksi takdirde; sivilcelerden kurtulmak isterken, ciltte tahribata yol açılabilir. Peki, sadece kese yeterli mi? İleri boyutta olan sivilce problemi için bir dermatoloğa görünmekte fayda var. Sorun çok ilerlememişse, peeling etkili ürünler de haftada bir ya da iki kez sırt bölgesine uygulanabilir. Peeling etkisiyle açılan gözenekler, sivilce oluşumunun önlenmesinde son derece etkilidir. 

 


Tüm bunları yaparken, nemlendirme aşamasını da ihmal etmemek gerekir. Seçilecek uygun bir nemlendirici ile sırtta sebum salgısının dengelenmesi sağlanabilir.

 

Sırtta Çıkan Sivilceler İçin Ürün Önerisi 

 

Sırtta oluşan sivilceli görünümü azaltmak için size, kullanımı son derece kolay ve oldukça etkili bir önerimiz var. Synchroline Aknicare CB Chest & Back Sprey… Ürün, yağlı ve akneli ciltlere özel bir formülasyona sahip. Hafif ve orta seviyede olan akne problemlerine çözüm sunan ürün, sprey formunda olduğu için kolayca uygulanabilir. Sırt bölgesini Aknicare Gentle Cleansing Gel ile temizledikten sonra, günde iki defa sırta bu spreyi uygulamakta fayda var. 

 

Kullananların son derece memnun kaldığı Synchroline Aknicare CB Chest & Back Sprey ile siz de vedalaştığınız kıyafetlerinize yeniden merhaba diyebilir; yaz aylarında istediğiniz bikini ve mayoları rahatça giyebilirsiniz. 

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

Devamını Oku
14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.