Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
İnatçı Sivilcelerden Kurtulmanın 10 Yolu
05.05.2021

İnatçı Sivilcelerden Kurtulmanın 10 Yolu

Sivilcelerden kurtulmak için her şeyi denediniz ama yine de hala cildinizde lekeler mi var? Üzülmeyin. Muhtemelen lekesiz bir cilt için tek ihtiyacınız hayatınızda birkaç değişiklik yapmak. Sıradaki ipuçlarını iyi bir başlangıç yapmanıza yardımcı olmak için derledik.





 

1- Akne Tedavisine En Az 4 Hafta Devam Edin

 

Her birkaç günde bir yeni akne ürünleri kullanmak kulağa yararlı gibi gelebilir, fakat bu yaklaşım akneleri daha da kötüleştirebilir. Akne tedavisi işe yaramak için zamana ihtiyaç duyar. Ayrıca, her birkaç günde bir yeni akne ürünleri kullanmak cildinizi tahriş ederek yeni aknelere yol açabilir. 

 

Eğer bir tedavi sizin için uygunsa, 4 ila 6 hafta içinde cildinizin iyileştiğini fark edeceksiniz. Fakat akneden tamamen kurtulmak için 2 ila 3 ay beklemek durumunda kalabilirsiniz.

 Sivilce Bakımı

Eğer tedaviniz sırasında cildinizin iyileşmeye başladığını fark ederseniz, tedaviye devam edin. Hatta akneden tamamen kurtulsanız bile gelecekte cildinizin temiz kalabilmesi için tedaviyi bırakmamalısınız.

 

2- Aknenin Diğer Sebeplerini Hedef Alın

 

Eğer 4 ile 6 hafta arasında cildinizde iyileştirme görmezseniz, tedavi planınıza yeni bir akne ürünü ekleyebilirsiniz. Bu yaklaşım aknenin diğer sebeplerini hedef almanıza yardımcı olabilir. Bakteriler, tıkanmış gözenekler, yağ ve iltihaplanmanın tümü sivilceye neden olabilir.

Fakat tedavi planınıza ekleyeceğiniz akne ürünü aknenin diğer sebeplerinden birini hedef almalıdır. Mesela, eğer hâlihazırda içinde benzoil peroksit olan bir ürün kullanıyorsanız, planınıza ekleyeceğiniz ürünün etken maddesi farklı olmalıdır. Size ikinci ürün seçiminde yardımcı olmak için en önemli etken maddeleri derledik;

 

a)    Benzoil peroksit akneye neden olan bakterileri azaltabilir.

 

b)    Adapalen jel gibi retinoidler, gözenekleri açar ve yağlılığı azaltabilir.

 

c)    Salisilik asit iltihabı hafifletir ve gözenekleri açar.

 

3- Doktorunuzu Dinleyin

 Sivilce Kremi2

Sivilce tedavisi kulağa kolay gelse de, neyi ne kadar ve nasıl kullandığınız büyük farklar yaratabilir. Eğer tedavi planınızı bir dermatolog oluşturduysa, plana harfi harfine uyun ve doktorunuzun tavsiye ettiği tüm ürünleri kullanın.  

 

Doktorunuzun sizin için uygun gördüğü tedavinin sadece bir kısmını kullanıyorsanız, hala aknenizin olmasının nedeni bu olabilir.



 

4- Yüzünüzü Günde İki Kere ve Terledikten Sonra Yıkayın

 

Akneye yatkın ciltler hassastır, dolayısı ile yüzünüzü günde iki kereden fazla yıkamak cildinizi rahatsız edip sivilcelerinizin çoğalmasına yol açabilir. 

En iyi sonuçlar için dermatologlar

 

- Uyandığınızda 

- Uyumadan Önce 

- Yüzünüz Terlediğinde

 

Yüzünüzü yıkamanızı tavsiye ediyor.

 

5- Cildinizi Sertçe Temizlemekten Kaçının

 

Eğer cildinizin yağlı ve kirli olduğunu hissediyorsanız sertçe yıkamanın yararlı olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Cildinizin tahriş olması sivilcelerin yayılmasına yol açar.

 

6- Akneye Yol Açmayan Makyaj ve Cilt Bakim Ürünleri Kullanmaya Özen Gösterin

 

Bu tür ürünlerin paketlerinde;

 

 1- Gözenekleri Tıkamaz

 

2- Akne Yapmayan

 

3- Yağsız

 

4- Su Bazlı

 

Gibi göstergeleri görebilirsiniz.

 

 

7- Sivilcelerinize Dokunmamaya ve Patlatmamaya  Özen Gösterin

 

Sivilceyi patlatmak en kısa çözüm yolu gibi gelebilir, fakat çoğu zaman patlatılan sivilceler daha çok sivilceye neden olur. 

 

8- Akne İlaçlarını Sadece Kızarıklıklara Sürmeyin

 

İlaçlarınızı cildinizin akneye eğilimli bölümlerine ince bir tabaka uygulamak, mevcut sivilceleri tedavi etmenin yanı sıra yeni çatlakları önlemeye de yardımcı olur.

 

9- Yastık Kılıflarınızı, Şapkalarınızı ve Sivilceye Meyilli Cildinize Temas Eden Diğer Şeyleri Yıkayın

 

Bu eşyaların yüzeylerinde ölü deri hücreleri, bakteriler ve kir birikerek gözeneklerinizi tıkayabilir. Akne eğilimli cildinize dokunan şeyleri yıkamak bunu önleyebilir.

Çarşaflarınızı her hafta ve yastık kılıfınızı haftada iki veya üç kez değiştirmek büyük bir fark yaratabilir.

 

10- Bir Dermatoloğa Danışın

 

Bu ipuçlarını denedikten sonra hala sivilceniz veya akneden sonra cildinizde kalan kızarıklıklardan hala kurtulamıyorsanız bir dermatoloğun yardımını almak size yardımcı olabilir.

 

Günümüzde uygulanan etkili tedaviler ve dermatoloğun yardımlarıyla beraber neredeyse her cilt akneden kurtarılabilir. Bir dermatolog sizin cildinize özel bir tedavi planı oluşturabilir.

Kaynak

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.