Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
En İyi 5 Saç Yağı!
02.07.2021

En İyi 5 Saç Yağı!

Hindistan cevizi yağı, argan yağı, badem yağı gibi popüler yağlar saçınız için yararlı olan yağların sadece birkaçıdır. Gerçek şu ki, yağlar cilt ve saç bakımı için son birkaç yılda popülerlik kazandı. Fakat piyasada bu kadar fazla yağ varken ve her yağın yararı farklı iken hangi ürünü tercih etmeniz gerektiğini nasıl bileceksiniz? Yazımızın devamında saç yağları dünyasını derin bir şekilde inceledik, bazı yağların kuru, kabarık ve hatta kepekli saçları nasıl tedavi edebileceğinden bahsettik.  Seçtiğimiz 5 farklı saç yağı hakkında bilgi edinmek için okumaya devam edin.

 

1-Hindistan Cevizi Yağı

 

Hindistan cevizi yağı en popüler saç yağıdır. Isıdan koruyucu görevi görür, saç tellerini yoğun bir şekilde nemlendirir, hasarlı saçları ve kırılmayı önler, saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur, ayrıca saç uzamasına da yardımcı olur. Hindistan cevizi yağı nem tutucu özelliklere sahiptir, bu yüzden hindistan cevizi yağı buharlaşmak yerine saçın içinde kalır ve bu da onu var olan en etkili saç tedavilerinden biri haline getirir.

 

Hindistan cevizi yağı yağ asitleri bakımından zengin olduğu için saça diğer ürünlere kıyasla daha yoğun bir şekilde nüfuz eder. Güzel, yumuşak, ipeksi ve parlak saçlar için mümkün olduğunca organik hindistan cevizi yağını kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

 Hindistan Cevizi

Nasıl Kullanılır?

 

Eğer saçınız genelde yağlı ise hindistan cevizi yağını saçınızın ortasından sonlarına kadar uygulayın. Eğer kafa deriniz kuru ise, hindistan cevizi yağını saç köklerinize ve kafa derinize de uygulayın. Hindistan cevizi yağı oda sıcaklığında katı olduğundan, yağı daha kolay uygulayabilmeniz için biraz ısıtarak yağı eritebilirsiniz. Alternatif olarak, yağı ısıtmak ve eritmek için ellerinize sürerek ovalayabilirsiniz. Yağı saçınızda 30 ila 60 dakika bekletin (gece boyunca da bekletebilirsiniz) ve doğal ve organik bir şampuan ile durulayın. En iyi sonuçlar için haftada bir kez tekrarlayın.

 

2-Argan Yağı

 

Hindistan cevizi yağı hindistan cevizinden yapılıyorsa, argan yağı arganlardan yapılmalıdır, değil mi? Aslında, evet! Argan yağı, Fas'a özgü argan ağacında bulunan meyvelerde yetişen fındıklardan çıkarılır.

 

Eğlenceli bir bilgi: Keçiler Argan ağaçlarına tırmanmayı çok severler! :)

 

Fas yağı olarak da bilinen argan yağı saçlarınız için harikalar yaratır. Argan yağı, E vitamini, ferulik asit ve yağ asitleri gibi faydalı bileşenlerin yanı sıra UV ışınlarıyla savaşan ve saç hücresi hasarını önleyen antioksidanlarla doludur. Sadece birkaç damla argan yağı saçınızı sıcaktan korumakla kalmaz, ayrıca, saçınızı besler ve nemlendirir. Aynı zamanda kuruluğu, kırılganlığı ve kabarıklığı azaltarak saçınızı daha kolay şekillendirmenizi sağlar. Bu yağa "sıvı altın" demelerine şaşmamalı. Argan yağının kıvamı hindistan cevizi yağına kıyasla daha sık kullanım için daha uygundur. 

 Argan Yağı

Nasıl Kullanılır?

 

Avucunuza birkaç damla uygulayın, ellerinizi birbirine sürün ve saçlarınıza eşit olarak dağıtın. Saç köklerinize uygulamaktan kaçının. En iyi sonuçlar için günlük olarak uygulayın.

 

3-Hint Yağı

 

Hint fasulyesinden yapılan hint yağı, E vitamini, mineraller ve proteinler gibi bileşikler bakımından zengin olduğundan saç uzaması için harikadır. Ayrıca, hint yağı saçtaki keratinleri destekleyen, daha güçlü, pürüzsüz ve daha sağlıklı hale getiren antioksidanlar içerir. Eğer bu yağı satın almayı düşünüyorsanız, soğuk preslenmiş çeşidi (yağın ekstraksiyon işlemi sırasında ısı kullanılmayan) tercih etmenizi öneririz. %100 saf sızma hint yağı saç dökülmesini kontrol eder, kafa derisi enfeksiyonları ve mantar önleyici özellikleri nedeniyle kepekle savaşır, saçları nemlendirir ve kırılmış saç uçlarını önler. Kalın ve uzun kirpikler için kirpiklerinize birkaç damla hint yağı uygulayabilirsiniz.

 

Nasıl Kullanılır?

 

Hint yağının kıvamı çok yoğundur, bu yüzden eşit ve kolay uygulayabilmek için taşıyıcı bir yağa (zeytinyağı ve hindistan cevizi yağı gibi) birkaç damla damlatarak kullanabilirsiniz. Karışımı kafa derisine masaj yaparak uyguladıktan sonra saç bonesi takın ve gece boyunca bekleyin. Ertesi sabah her zamanki gibi yıkayın ve durulayın. Haftada bir kez veya ihtiyaç duyduğunuz zaman tekrarlayın.

 

4-Jojoba Yağı

 

Her şeyden önce bu yağın ismini nasıl telaffuz edeceğimizi öğrenelim: ho-ho-ba!

 

Jojoba yağı jojoba bitkisinden elde edilir ve kafa derisinde doğal olarak üretilen yağa (sebum) benzeyen bir kimyasal yapıya sahiptir. Bu, kafa derinizin jojoba yağını yan etki göstermeden ve kolay bir şekilde kabul edeceği anlamına gelebilir. Jojoba yağı, saçı derinlemesine nemlendirir ve saç foliküllerini içten dışa doğru tedavi eder. Bu bakımdan hindistan cevizi yağına benzerdir. Ayrıca, kepek ve kafa derisi kuruluğu gibi problemleri de tedavi etmenin yanı sıra saça parlaklık ve yumuşaklık ekler.

 Jojoba Yağı

Nasıl Kullanılır?

 

Jojoba yağını sürdükten sonra saçınızı yıkamanız gerekmez. Saçınızı yıkadıktan sonra kafa derinize uygulayın ve 30 dakika hatta gece boyunca bekleyin. Hoş bir koku için birkaç damla esansiyel yağ ekleyebilirsiniz. 

 

Alternatif olarak, saç kreminize birkaç damla jojoba yağı ekleyebilirsiniz veya saçınızı yıkadıktan sonra saç uçlarınıza birkaç damla uygulayabilirsiniz.

 

5-Zeytinyağı

Zeytinyağının methini sadece yemek yaparken değil, aynı zamanda doğal güzellik ürünleri söz konusu olduğunda da her zaman duyuyoruz. Zeytinyağı, yumuşatıcı olan squalene ve oleik asit gibi yağ asitleri bakımından zengindir. Yumuşatıcılar saç tellerinin etrafını ve saç köklerinin etrafını kaplayarak saçı yumuşatır ve pürüzsüzleştirir. Ayrıca, zeytinyağı vücudun serbest radikallerin etkisi ile savaşmasına yardımcı olan E vitamini bakımından zengindir.

 Zeytin Yağı

Nasıl Kullanılır?

 

Kuru veya nemli saça haftada bir kez 1 ila 2 yemek kaşığı zeytinyağı uygulayın. Saçınızı bone veya bir havlu ile sarın ve yaklaşık yarım saat bekleyin. Soğuk su ile durulayın. Zeytinyağı uyguladıktan sonra saç kremi uygulamanız gerekmez.

 

Hangi Yağı Tercih Etmelisiniz?

 

Piyasada birçok yağ olduğu için seçim yapmanın zor olduğunu biliyoruz. Yazımızın devamında en iyi saç yağını seçmenize yardımcı olabilmek için tavsiyelerimizi sıraladık.

 

Her Zaman İçindekileri Okuyun!

 

Bazı etiketler yanıltıcı olabilir. Bu nedenle, satın alacağınız ürünün içinde kimyasal olmadığından ve tüm bileşenlerin doğal olduğundan emin olmak önemlidir, çünkü saçınız için en iyisi budur. En iyi sonuçlara ulaşabilmek için organik içerikli bir ürün seçmek iyi bir fikirdir.

 

Ürünün İçinde Ne Olduğunu Bilin!

 

Bazı yağlar zaten esansiyel yağlar gibi başka bileşiklerle önceden karıştırılmış biçimde satılırlar. Etiketi okuduğunuzdan ve ürünün içinde tam olarak nelerin olduğunu bildiğinizden emin olun.

 

Saçınızı Dinleyin!

 

Her insan bedeni farklıdır ve biri için harikalar yaratan bir yağ başkası için etkisiz olabilir. Bir ürünün herkes tarafından tavsiye edilmesi veya reklamının yapılması, ürünün sizin için doğru olduğu anlamına gelmez. Eğer bir yağı denedikten sonra sizin için işe yaramadığını düşünüyorsanız başka bir yağı demekten kaçınmayın.

Kaynak

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.