Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Krill Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?
07.02.2022

Krill Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Güçlü bir antioksidan olarak bilinen krill yağı elde edilişi ve etkileriyle son zamanlarda çok konuşuluyor. Özellikle omega 3 bakımından zengin olan madde balık yağından farklı bir yapıda olsa da yapı bakımından benzerlik gösteriyor. Siz de güçlü ve zinde bir vücut için alternatif olarak krill yağını tercih edebilirsiniz. Krill yağı deniz canlılarından elde edilen güçlü bir besin kaynağı olarak biliniyor. Denizdeki çoğu canlının besin kaynağı olan madde insan sağlığına etkileriyle de öne çıkıyor. Omega 3 takviyeleri arasında güçlü bir alternatif olan krill yağını gelin yakından inceleyelim.

Bu yazımızda size krill yağının yapısı ve faydalarından bahsedeceğiz. Konu hakkında bilgi sahibi olarak krill yağı takviyelerini değerlendirebilirsiniz. Krill yağı takviyeleri yetişkin ve çocuk kullanımına uygun gösteriyor. İster kendiniz için ister aileniz için bu ürünleri seçebilirsiniz. Cilt bakımından anne bebek bakımına sağlıklı yaşama dair tüm bilgiler için Narecza Bloğu ziyaret edin.

Krill Yağı Nedir?

Krill yağı kabuklu deniz canlılarından elde edilen omega 3 kaynağı bir maddedir. Antioksidan olarak konumlandırılan bu madde genellikle küçük ve kırmızı deniz canlılarından elde edilir. Antarktika gibi bölgelerde soğuk denizlerde yaşayan bu canlılar balina ve köpek balığı gibi devasa balıkların ana besin kaynağı olarak bilinir. Bu canlılar tükettiği alglerden aldığı besin değerleriyle birer omega 3 deposuna dönüşürler. Bu tip deniz canlılarından elde edilen madde EPA ve DHA yağı asitleri bakımından da zengindir. Balıkların zor hava şartlarında güçlü kalmasını sağlayan krill yağı maddesinin insan sağlığına da birçok güçlü etkileri mevcut. Siz de bu etkileri dikkate alarak ürünleri değerlendirebilirsiniz. Krill yağı mı balık yağı mı gibi sorulara cevap verecek olursak ikisinin de vücuda farklı etkileri olduğunu söyleyebiliriz. Her ne kadar iki madde de aynı değerleri taşısa da etki ve yapı bakımından farklılıklar mevcut. Ayrıca krill yağı astaksantin içeriğiyle de balık yağından farklılık gösterir. Krill yağı maddesini daha iyi tanımak için gelin biraz da faydalarından bahsedelim. Böylece ihtiyaçlarınıza göre ürün seçimi yapabilirsiniz.

Krill Oil

Krill Yağı Faydaları

Balık yağı ile benzerliğiyle bilinen krill yağının vücut ve beyin fonksiyonlarına dair birçok farklı etkisi bulunuyor. Onarıcı ve koruyucu olarak bilinen maddenin yararlarına göz atarak ürün seçimi yapabilirsiniz. Omega 3 deposu besinler arasında yer alan krill yağı ne işe yarar gibi soruların cevabını şu şekilde özetleyebiliriz:

  • Kolesterolü düzenler. Bununlar birlikte kalp sağlığını güçlendirir ve korur.
  • Hücre yenileme özelliğiyle yaşlanma belirtilerinin oluşmasını önler.
  • Kas ve kemik sisteminde görülen eklem ağrılarının giderilmesine yardımcı olur.
  • Kan dolaşımını hızlandırır ve damar sağlığını korur.
  • Oksidatif stres sonucunda oluşabilen depresyon sorunlarını önler.
  • Enerji üretimini destekleyerek yorgunluk ve halsizlik gibi problemlerin giderilmesini sağlar.
  • Göz sağlığını destekler.
  • Astaksantin içeriğiyle güçlü bir antioksidandır. Vücutta iltihaplanma ve ödem sorunlarının giderilmesine yardımcı olur.
  • Cilt sağlığını korur ve elastikiyetini artırır.

Krill yağı EPA ve DHA asidi içeriğinin yanı sıra farklı maddeleri de yapısında barındırıyor. Provitamin E, fosfolipid, flavonoid, vitamin A ve ALA gibi maddelerle zengin bir içeriğe sahip olan krill yağı ile yaşam kalitenizi artırabilirsiniz. Şimdi gelelim krill yağı takviyesi kullanımına. Krill yağı kullanımı vücut değerlerine farklılık gösterebilir. Uzman desteğiyle size uygun kullanım rutinini rahatlıkla bulabilirsiniz.

Krill Yağı Kullanımı

Güçlü bir antioksidan kaynağı olan krill yağının kullanımı aslında oldukça basit. Vücut yapısına göre belirleyeceğiniz rutini beslenme düzeninize göre ayarlamanız mümkün. Kahvaltı ve akşam yemeği gibi zamanlarda krill yağı tüketimine rahatlıkla yer verebilirsiniz. Krill yağı nasıl kullanılır gibi sorular için net bir cevap vermek oldukça güç. Fakat genel olarak bir kullanım rutininden bahsetmek mümkün. Krill yağı kullanımı hakkındaki bilgileri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Krill yağı takviyelerinde günlük doz olarak sunulan miktar 500 ila 1000 mg arasında değişiyor. Almanız gereken miktarı belirlemek için uzman tavsiyesine başvurabilirsiniz.
  • Uzmanlar krill yağının tok karnına tüketilmesi gerektiğini söylüyor. İster öğünleriniz sırasında ister yemekten sonra ürünleri kullanabilirsiniz.
  • Krill yağı düzenli kullanımda etki gösteriyor. Bunun için uzman tavsiyesiyle belirlediğiniz düzene uymaya özen gösterin.
  • Krill yağı içeren gıda takviyelerinin etkisini görebilmeniz için uzun zaman kullanmanız oldukça önemli. Vücut değerlerinize uygunluk gösteren ürünü en az 3 ay kullanabilirsiniz.
  • Krill yağı ne kadar süre kullanılmalı gibi sorularınıza net bir cevap bulmak için de uzman tavsiyesine başvurmayı unutmayın.

Krill Yağı

Krill yağı takviyeleri zengin içeriği ve güçlü etkileriyle diğer ürünler arasında dikkat çekiyor. Siz de yaşam kalitenizi artırmak için bu ürünleri değerlendirebilirsiniz. Vücut yapınıza ve ihtiyaçlarınıza uygun krill yağı takviyeleri için Narecza’yı ziyaret edebilirsiniz.

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

Devamını Oku
14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.