Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Kore Cilt Bakım Rutini: A'dan Z'ye Tüm Adımlar
28.06.2021

Kore Cilt Bakım Rutini: A'dan Z'ye Tüm Adımlar

Eğer cilt bakımı trendleri ile ilgileniyorsanız, Kore cilt bakım rutinini duymuşsunuzdur.

 

Temel olarak, Kore cilt bakım rutininde kullanılan ürünlerin hepsi Kore’de ülkenin güzellik felsefesini göz önünde bulundurularak tasarlanmış ve imal edilmiştir.

 

Bu ürünler ve cilt bakım rutinleri uzun süre boyunca kullanmak için tasarlanmıştır. Kararlılık ve özveri istenilen sonuçlara ulaşmak için son derece önemlidir. Bunu, kendinizi tamamen aç bırakarak kilo vermeye çalışmak ve sağlıklı bir beslenme düzenini özümsemek arasındaki fark gibi düşünün.

 Cilt Bakımı

Temelde, rutin cildinize saygı duymakla ilgilidir. Kore cilt bakım felsefesi, cildin doğal bariyerini soyan sert bileşenlerle dolu ürünler kullanmak yerine, cildinizin doğal ekosistemini temizleyerek, nemlendirerek, besleyerek ve koruyarak cildinizin gelişmesini sağlar.

 

Kore Cilt Bakımı Rutini Nedir?

 

Kore cilt bakımı rutini hasarlı bir cildi çeşitli ürünler kullanarak onarmaya çalışmak yerine, hasarı önlemeye ve cildi korumaya odaklanır.

 

Cildinize ihtiyaç duymadan önce bakım yapmak her zaman yararlıdır. Çünkü cildiniz hasar aldığında her zaman ilk günkü haline dönemeyebilir.

 

Neden Kore Cilt Bakım Rutini Bu Kadar Heyecan Verici?

 

Kore cilt bakım rutini herhangi bir kişinin veya markanın keşfi değildi. Daha çok, Korelilerin takip ettikleri cilt bakım rutinlerinden kademeli olarak evrimleşerek ortaya çıktı. 

 

Bu değişim, dünya çapında cilt bakım sektörünü değiştirdi ve güzellik ve cilt bakım trendlerini takip eden kişilerin dikkatini çekti.

 

Bu tür cilt bakım rutinleri genellikle etkili ve tutarlı sonuçlar üretmekle kalmaz, aynı zamanda insanların ciltlerine saygı duymalarına ve kendilerine biraz daha fazla zaman ayırmalarına da katkıda bulunur.

 

Uluslararası Tekstil ve Konfeksiyon Derneği'ne göre, Kore'nin güzellik endüstrisi küresel ihracat bakımından büyüdü. 2016’da güzellik ürünlerinin ihracatı önceki yıla kıyasla yüzde %61.6 artarak 4.2 milyar Dolar’a ulaştı.

 

5, 7, 10 ya da 12 Adım?

 

Kore cilt bakım rutinlerinde en yaygın adım sayısı 10 olsa da bu, kaba bir tahmindir.

 

Genel olarak, Kore cilt bakım rutinleri birçok adım içerir. Fakat rutinlerin odağı cildi nazikçe iyileştirmek ve kalıcı sonuçlara ulaşmaktır.

 Cilt bakımı

Sonuçta, önemli olan cilt bakımının kaç adıma sahip olduğu değil, cilt bakımının cildinizin ihtiyaçlarına uygun olmasıdır. Çoğu kişi 10 adımlık bir cilt bakım rutini ile başlasa da adım sayısını ihtiyaçlarınıza ve isteklerinize bağlı olarak azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz.

 

10 Adımlı Cilt Bakım Rutini

 

Geleneksel 10 adımlı rutin en yaygın kullanılan yöntemidir.

 

1-Yağ bazlı temizleyici

 

Yağ ve su birbirini iter, yani, su bazlı bir temizleyici cildinizdeki yağ bazlı kirleri etkili bir şekilde temizleyemez.

 

Güneş kremleri, makyaj ve vücudunuzun doğal olarak ürettiği sebum yağ bazlı bir temizleyici tarafından etkili bir biçimde temizlenebilir. Ayrıca, bu ürünler cildiniz için iyi olan yağlara da dokunmaz.

 

2-Su bazlı temizleyici

 

Bu tür ürünler, çoğu kişinin "temizleyici" kelimesini duyduklarında muhtemelen düşündüğü temizleyici türüdür. Bu ürün, genelde köpüklü bir sıvıdır ve yağ bazlı temizleyicilerin geride bıraktığı ter ve toz gibi kirleri temizler. 

 

3-Eksfoliyan

 

Bu ürünler ölü cilt hücrelerinin temizlenmesine yardımcı olur. Yavaş başlayın ve haftada en fazla bir veya iki kez kullanın.

 

4-Tonik

 

Bu adıma ulaştığınızda, cildinizin pH seviyesi bozulmuş olabilir ve asidik duruma tekrar döndürülmesi gerekebilir.

 

Tonikler cilt dengesini korumaya ve cilde nem kazandırmaya yardımcı olurlar.

5-Esanslar

 

Bu ürünler Kore cilt bakımı rutinine özgüdür. Fermente malzemelerle formüle edilirler ve cildi nemlendirmek ve korumak için kullanılırlar. 

 

6-Tedavi

 

Kore cilt bakımı rutininde, tedavi belirli bir cilt problemini çözmek için yapılan işlemlere verilen genel bir isimdir. Bu adımda genellikle kırışıklıklar veya akne gibi belirli cilt sorunlarını tedavi etmek için yüksek konsantrasyonlu bileşenler içeren cilt serumları kullanılır. 

 

7-Yaprak Maske

 

Yaprak maskeler genellikle serum ile ıslatılmış kâğıtlardan yapılırlar. Eksfoliyanlar gibi, yaprak maskelerin de her gün uygulanması tavsiye edilmez.

 

8-Göz Kremi

 

Göz jelleri, kremleri veya yağları, göz çevresindeki ince, hassas cildi göz torbalarından, şişliklerden ve ince çizgilerden korumak için kullanılır.

 

9-Nemlendirici

 

Nemlendirici her şeyin cildinize nüfuz ettiğinden emin olmak için kullanılır.

 

10-Güneş Kremi 

 

Son günlerde, çoğu kişi güneşin ciltte bıraktığı hasarı göz ardı etmeyi bırakmıştır. Fondöten ve nemlendirici gibi daha fazla ürün, yerleşik güneş kremi ile satılmaktadır. 

 

İçinde güneş kremi bulunan başka bir ürün kullanıyorsanız bile, bu adımı cilt bakımı rutininize dahil etmek oldukça önemlidir.

 

5 Adımlı Cilt Bakım Rutini

 

10 adımlık cilt bakımının daha hafif versiyonu olan bu rutin adım sayısını yarıya indiriyor. Bu rutin bütçesi veya zamanı olmayan kişiler için mükemmeldir.  

- Yağ bazlı temizleyici

 

- Su bazlı temizleyici

 

- Tonik

 

- Nemlendirici

 

- Güneş Kremi

 

7 Adımlı Cilt Bakımı Rutini

 

10 adımlı rutinin aksine eksfoliant, yaprak maske ve güneş kremi içermez.

 

Güneş kremi eksikliği göz önüne alındığında ve her gün eksfoliant veya maske kullanmanıza gerek olmadığı için 7 adımlı bir rutin akşamların çoğu için idealdir.

- Yağ bazlı temizleyici

 

- Su bazlı temizleyici

 

- Tonik

 

- Esans

 

- Tedavi

 

- Göz kremi

 

- Nemlendirici

 

12 Adımlı Cilt Bakım Rutini

 

Evet, daha fazla adım var. Eğer 10 adımlık rutin size yeterli gelmediyse 12 adımlık rutini deneyebilirsiniz.

 

İlk önce 10 adımlık rutini takip edin, daha sonra aşağıdaki adımlardan devam edin.

 

 11- Mist

Eğer cildinizin nemli olmasından hoşlanıyorsanız, periyodik olarak cilt bakım misti kullanabilirsiniz. Mist, kullandığınız ürünlerin korunmasına ve yeniden etkinleştirilmesine yardımcı olacaktır.

 

12- Haftalık Bakım

Masaj ile tamamlanan haftalık cilt bakımı Koreliler ve Kore cilt bakımı trendini sıkı bir şekilde takip edenler arasında yaygındır. 

 

Sabah ve Gece Rutinleri

 

Sabahları ve geceleri aynı cilt bakım rutinini uygulamanıza gerek yoktur.

 

Sabah uygulanan cilt bakım rutinleri daha düzenlidir, cildi güneşin verdiği zarardan korumaya ve cildi nemlendirmeye odaklanır.

 Cilt Bakımı

Eksfoliyanlar, göz kremleri ve maskeler akşamları daha uzun bir rutinin parçası olarak kullanılabilirler

 

Farklı Cilt Türleri

 

Cilt tipleri farklı olan kişiler kendileri için en uygun ürünleri ve adımları belirlerken birkaç şeyi akıllarında tutmalılardır.

 

Yağlı Ciltler İçin

 

Düşünülenin aksine, yağlı ciltlerde yağ bazlı bir temizleyici kullanmak mantıksız değildir. Yağlı bir cildiniz varsa, su bazlı temizleyiciler ile beraber yağ bazlı temizleyicileri kullanmaktan çekinmeyin. 

 

Cildi yağlı olan kişilerin daha az tahriş edici ve hafif bir Tonik kullanmaları önerilir.

 

Kuru Ciltler İçin

 

Kuru cilt tipine sahip kişiler sadece yağ bazlı bir temizleyiciyi kullanmayı tercih edebilirler. Cildinizin kullandığınız ürünlere karşı nasıl tepki gösterdiğine dikkat edin ve en mantıklı tercihi yapın.

 

Cildi kuru kişiler hyalüronik asit gibi humektiflerden daha fazla fayda sağlayabilirler.

 

Karma Ciltler İçin

 

Eğer cildiniz karma ise, cildinizi dengelemeye yardımcı olabilecek ürünleri tercih etmek isteyebilirsiniz.

 Kore Cilt Bakımı

Akneye Eğilimli Ciltler İçin

 

Eğer hâlihazırda cildinizde “sivilce salgını” varsa, cildiniz temizlenene kadar eksfoliyan kullanmayı bırakabilirsiniz.

 

Sonuç Olarak

 

Kore cilt bakımı rutini birçok adıma sahip olduğundan ilk bakışta göze zorlayıcı görülebilir. 

 

Cildiniz ile ilgilenmek bir tür öz bakımdır, dolayısıyla öz sevgidir. Adımları bir kez kavradığınızda, rutin çok uzun sürmeyecektir. 

 

Kore cilt bakımı rutini hakkında anlamanız gereken ana şey, hedeflediğiniz cilt bakımı ihtiyaçlarınızdır. Daha sonra, ihtiyaçlarınızı doğru ürünlerle nazikçe ele alabilirsiniz.

 

Ayrıca, adımları ve ürünleri sırasıyla ve doğru şekilde uygulamak da son derece önemlidir. Tonikler ve temizleyiciler gibi sıvı veya hafif ürünler ilk önce uygulanmalıdır, daha sonraki adımlarda kullandığınız ürünler daha ağır ve yoğun kıvamlı olabilir (nemlendiriciler ve güneş kremleri gibi). 

Kaynak

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

Devamını Oku
14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.