Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Komedojenik Değildir İbaresi Nedir?
06.05.2021

Komedojenik Değildir İbaresi Nedir?

Tüketiciler her geçen gün kullandıkları ürünlerin içerikleri hakkında daha fazla bilinç kazanıyorlar. Fakat cilt bakımınız için dikkat etmeniz gereken bir ibare daha var! “Komedojenik değildir”





Bu ibarenin ifade ettiği şey aslında oldukça basittir: Komedojenik olmayan ürünler cilt gözenekleri tıkanıklığı ve diğer istenmeyen akne belirtileri önlememize yardımcı olur.

Asıl soru şu ki, üreticiler piyasaya sürdükleri her cilt bakımı ve makyaj ürününün bu kriteri karşıladığına inanmanızı istediklerinde, belirli bir ürünün komedojenik olmadığından nasıl emin olabilirsiniz?

Ne yazık ki, bazı üreticiler iddialarını abartarak tüketicilerini aldatmayı hedefliyor.

Bu Ürünleri Kimler Kullanmalı?

 

Yağlı cilde sahip olanlar veya cildi akneye yatkın olanlar en çok komedojenik olmayan ürünlerden yararlanacaktır.

 

Hangi Ürünlerin İşe Yaradığı Nasıl Anlaşılır?

 

İlk önce aknenin nasıl ortaya çıktığını inceleyelim. Akneye yol açan asıl sorun yağ, saç ve ölü deri hücrelerinin deride bir folikülü tıkaması ve hâlihazırda ciltteki bakterilerin foliküle yayılması için ortam sağlamasıdır.

 

Ayrıca, bazı insanlar belirli yiyeceklerin de akneye yol açabileceğine inanıyor. Yüksek glisemik içeren ve süt ürünlerinin ağır olduğu diyetlerin akneyi kötüleştirebileceği kanıtlanmış olsa da genelde aknenin beslenme tarzı ile ilişkili olmadığı kabul ediliyor.





 

Kısaca, eğer cildiniz akneye yatkınsa gözeneklerinizi tıkamaktan kaçınmak için gayret göstermelisiniz. Kulağa kolay gelse de piyasadaki binlerce üründen size en uygun olanını seçmek aslında çok karmaşıktır.

 

Hangi Bileşenleri Aramalısınız?

 

Hafif akne için faydalı bileşenler:

  • benzoil peroksit

 

  • resorsinol

 

  • salisilik asit 

 

  • kükürt

 

Cilt bakım ürünü satın alırken dikkat etmeniz gereken diğer faydalı bileşenler komedojenik olmayan yağlardır. Bu tür yağlar gözenekleri tıkamaz ve cildinizin aknesız kalması için yardımcı olur. 

Komedon

  • Üzüm çekirdeği yağı 

 

  • Ayçiçek yağı 

 

  • Neem yağı 

 

  • Tatlı badem yağı 

 

  • Kenevir tohumu yağı

 

Gibi yağları gözeneklerinizi tıkama korkusu olmadan cildinize uygulayabilirsiniz. 

 

Hangi Bileşenlerden Kaçınmalısınız?

 

1984’de yapılan ve doktorların çoğu tarafından kabul edilen bir araştırmada gözeneklerin tıkanmasında rol oynayan bileşenler şöyle sıralanıyor:

 

İzopropil miristat ve türevleri, örneğin: 

 Komedojenik

  • izopropil palmitat

 

  • izopropil izostearat 

 

  • butil stearat

 

  • izostearil neopentanoat

 

  • miristil miristat 

 

  • desil oleat 

 

  • oktil stearat 

 

  • oktil palmitat

 

  • izosetil stearat

 

Propilen glikol-2 (PPG-2) miristil propiyonat lanolinler, özellikle:

 

  • etoksillenmiş lanolinler

 

Elbette, aldığınız her ürünlerde bu anlaşılması zor bileşenlerin olmadığından emin olabilmek için etiketlerine bakmak bazen zor bazen imkânsız bir görev. Fakat eğer kullandığınız bir ürün sivilceye yol açtıysa bu liste işinize yarayabilir.

 

Deneyebileceğiniz Ürünler

 

Yağlı olmayan ve gözenekleri tıkamayan ürünleri kullanabileceğinizi biliyorsunuz fakat en bu ürünlerin en iyilerini bulmak kolay değil. 

 

Araştırmanız sırasında yapabileceğiniz şeylerden biri de üreticilere ürünlerinin bağımsız üçüncü kişiler tarafından test edilip edilmediğini sormaktır. 

 

Aşağıda narecza.com ve birçok güzellik uzmanı tarafından tavsiye edilen ürünleri görebilirsiniz.





Sonuç Olarak:

 

İçinde komojenik bileşenler olan bir ürün her zaman kötü değildir. Hatta bazen komojenik içeren ürünler cildi kuru olan veya akne problemi olmayan kişiler için en iyi seçenek bile olabilir.

 

Herkesin cildi farklıdır, bu yüzden eğer cildiniz akneye yatkınsa kendi yolunuzu çizmeniz gerekecek. Bir ürüne nasıl reaksiyon gösterdiğinizi test etmek isterseniz, ürünü yüzünüze sürüp birkaç gün bekleyebilirsiniz.  

 

Eğer hangi ürünleri kullanmanız gerektiğinden emin değilseniz dermatoloğunuza danışabilirsiniz. 

Kaynak:

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

Devamını Oku
14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.