Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Yüz Yogası Nedir? Nasıl Yapılır?
25.06.2021

Yüz Yogası Nedir? Nasıl Yapılır?

Egzersiz yapmak iyi hissetmenizi ve iyi görünmenizi sağlar. Fakat egzersizler yüzümüzde de benzer etkilere yol açabilir mi?

 

Bu soruya yüz yogasını destekleyen kimseler belki cevabını verecektir. Yüz yogası ameliyat, iğneler ve hatta pahalı cilt bakım ürünleri olmadan lifting efektleri sunduğunu iddia eden popüler bir trenddir.

 

Yüz Yogası Nedir?

 

Öncelikle: Yüz yogası, diğer yoga türlerinden aşina olduğunuz her zamanki “shavasana” veya “aşağı bakan köpek” pozlarını içermez. Bu bağlamdaki “yoga” kelimesi yüzünüzdeki kasları belirli pozisyonlara hareket ettiren yüz egzersizleri anlamına gelir. Yüz yogasının ana fikri, bu egzersizleri yapmanın yüzünüzün ahenkli ve genç görünmesini, sarkıklıkların ve çöküntülerin normalleşmesini ve yılların çehrenizde bıraktığı izin bir kısmının silinmesine yardımcı olacağıdır.

 Yüz Yogası

San Francisco merkezli bilim adamı, mikrobiyom uzmanı ve yüz yogasının destekçilerinden biri olan Elsa Jungman,"Amaç, sağlıklı bir cilt için kan dolaşımını iyileştirmek ve yüzünüzdeki stres ve gerginliği azalttığınız bir öz bakım anı yaratmaktır" diyor.

 

Çoğu günlük aktiviteler ve bir ekranın önünde çok zaman geçirmek yüzünüzde “gerginlik” yaratır. Doktor Jungman, "Tüm bu günlük aktiviteler, yüzümüzü ve belirli kasları nasıl kullandığımız konusunda kalıplara neden oluyor." diyor ve "Bu yüzden, bu kalıpları ve yüzdeki gerginliği azaltmak için suratımızdaki kasları serbest bırakmaya ve yumuşatmaya daha fazla odaklanmak istiyoruz." diyerek ekliyor.

 

Yüz Yogasının Öne Çıkan Faydaları

 

“Mutlu Yüz Yogası” ve “Yüz Yogası Metodu” gibi popüler programlara göre, yüz yogasının bazı faydaları şunlardır.

Yüz yogasi1

- Yüzdeki gerginliği azaltarak stres çizgilerini daha az gözle görülür hale getirir.

 

- Yüz kaslarını geliştirerek gözleri genişletir, çene hattını sağlamlaştırır ve yanakları yükseltir.

 

- Yüzü daha ışıltılı bir hale getirmek için kan akışını arttırır.

 

- İnce çizgileri ve kırışıklıkları azaltır.

 

- Yerçekiminin etkilerini en aza indirger.

 

- Yara izi görüntülerini iyileştirir.

 

Bazı dermatologlar bu iddiaların doğru olduğunu iddia ediyorlar. Florida'daki Miami Dermatoloji Merkezi'nde kurul sertifikalı dermatolog ve Doctor's Daughter Skincare'in kurucularından Deborah Longwill “Yüz yogasının ana amacı yüzünüze gelen kan ve oksijeni arttırarak hücrelerin daha uzun yaşamasını sağlamaktır.” diyor ve “Bu, parlayan ve gençleşen bir cilde yol açar” diyerek ekliyor. 

 

Miami'de Riverchase Dermatolojisi'nde kurul sertifikalı bir dermatolog olan Lucy Chen de yüzdeki kasları egzersiz yolu ile geliştirmenin yaşlanmanın gözle görülebilen etkilerini azaltabileceğini söylüyor. 

 

Yine de yüz yogası veya yüz egzersizleri hakkında çok fazla araştırma olmadığı belirtmek gerekir. Bu konudaki en umut verici ve en sık atıf alan çalışma, Mart 2018'de JAMA Dermatology'de yayınlanan araştırmadır. Araştırmada, yaşları 40 ila 65 arasında değişiklik gösteren katılımcılar, 8 hafta boyunca günde 30 dakika yüz yogası yaptılar. Daha sonra, 12 hafta boyunca haftada 4 kere yüz egzersizlerine devam ettiler. 20 haftanın sonunda, katılımcıların üst ve alt çeneleri dolgunlaştı. Ayrıca, çalışmanın sonunda katılımcılar daha genç bir görünüme kavuştular, iki dermatolog katılımcıların yaş ortalamasının çalışmanın başlangıcında 50.8 ve 20 hafta sonra 48.1 olduğunu tahmin etti.

 

Yine de büyük değişiklikler beklememelisiniz. JAMA Dermatoloji dergisinde yayınlanan araştırmanın yazarları, katılımcı örneklerinin küçük olduğunu ve sonuçların mütevazı olduğunu belirtti. Harvard Health'e göre, yüz egzersleri cildinizin dokusunu değiştiremez. Ancak yaralı cildi yüz yogası yoluyla hareket ettirmek ve germek yara izlerini daha az gözle görülür bir hale getirebilir.

 

Yüz Yogasının Potansiyel Riskleri

 

Cildinizi genç tutmak için sadece yüz yogası yapmak geri tepebilir. Bazı uzmanlar, bu egzersizlerin daha fazla kırışıklığa yol açabileceğini söylüyor.

 Yüz Yogası

Doktor Chen “Kazayağı, gülme çizgileri ve alın kırışıklıkları gülme ve somurtma gibi yüz ifadelerinin sonucudur.” diyor ve “Bazı uzmanlar yüzünüzdeki kasları kırışıklıklara yol açabilecek bir şekilde çalıştırmanın daha fazla kırışıklığa yol açıp açmayacağını sorguluyorlar.” diyerek ekliyor.

 

Botoks kırışıklıkların daha az gözle görünür olmasını sağlamak için yüzdeki kasları "dondurarak" çalışır. Yüz yogası ile tam tersini yapıyorsunuz ve Doktor Chen bu egzersizler agresif veya yanlış yapılırsa, yüz yogasının yaşlanma belirtilerini hızlandırabileceğini belirtiyor.

 

Ayrıca, terli ellerle yüzünüze dokunmak gözeneklerinize kir, yağ ve bakteri taşıyarak tıkanmalarına yol açabilir. Aslında, Amerikan Dermatoloji Akademisi Derneği akneyi önlemeye yardımcı olmak için yüzünüze dokunmamanızı önerir.

 

Evinizde Deneyebileceğiniz 5 Yüz Yogası Egzersizi

 

Yüz yogasına bir şans vermek mi istiyorsunuz? JAMA Dermatoloji dergisinde yayınlanan araştırmada uygulanan egzersizleri sizin için sıraladık. Doktor Jungman ilk etapta günde 10 dakika ile başlayıp, egzersiz sürenizi günde 15 ila 20 dakikaya çıkarabileceğinizi söylüyor.

 

1-Yanak Kaldırıcı

 Yüz Yogası

Ağzınızı “O” şeklinde açın. Üst dudağınızı dişlerinizin üstüne koyup yanak kaslarını yukarı çekmek için gülümseyin. İşaret parmaklarınızı yanak kaslarınızın üzerine, doğrudan gözlerinizin altına hafifçe yerleştirin. Yanak kaslarını serbest bırakarak aşağı çekin. Daha sonra, kasları gözlerinize doğru kaldırmayı deneyerek tekrar gülümseyin. Yanaklarınızı yukarı ve aşağı çekerek 10 kere tekrarlayın. Son tekrarınızda, yanak kaslarınızı yukarı çekebildiğiniz kadar çekin ve 20 saniye bekleyin. Üç kere tekrarlayın.

 

2-Mutlu Yanaklar

 

Dişlerinizi göstermeden gülümseyin ve dudaklarınızı mümkün olduğunca fazla dudak göstermeye çalışır gibi yuvarlayın. Ağzınızın kenarlarında yanma hissi oluşması için ağzınızın köşeleri ile gülümseyin. İşaret parmaklarınızı ağzınızın köşelerine bastırın ve kas içine bastırırken parmaklarınızı elmacık kemiklerinize doğru kaydırın. Kası elmacık kemiklerinize, gözünüzün kenarlarına doğru kaldırın. Elmacık kemiklerinize ulaştığınızda, 20 saniye bekleyin ve yanak kaslarınızın kasıldığını hissedin. Egzersiz sırasında ağzınızın kenarları ile gülümsemeye devam edin. Üç kere tekrarlayın.

 

3-Kaş Kaldırıcı

 Kaş Kaldırıcı

Gözlerinizi açmaya zorlamak için kaşlarınızın her birinin altına üç parmak ucu bastırın. Kaşlarınızı parmaklarınıza indirmeye çalışırken gülümseyin. Bekleyin. Sonra, gözlerinizi kapatın ve gözlerinizi başınızın tepesine doğru yuvarlayın. 20 saniye bekleyin ve gülümsemeye devam edin. Üç kez tekrarlayın.

 

4-Çene ve Boyun Sıkılaştırıcı

 

Ağzınızı açın ve “aah” sesi çıkarın. Alt dudağınızı ve dudaklarınızın kenarlarını ağzınıza katlayın ve alt çenenizi öne doğru uzatıp sıkıca tutun. Alt çenenizi kullanarak ağzınızı kapatırken kafanızı yavaşça yukarı kaldırın. Alt çenenizi 10 kere açıp kapayın, çenenizi her açıp kapattığınızda kafanızı biraz daha geriye çekin. Son tekrarda, çeneniz tavanı işaret ediyor olmalıdır. 20 saniye bekleyin ve üç kez tekrarlayın.

 

5-Şakak Geliştirici

 

Parmak uçlarınızı şakaklarınıza bastırın. Dişlerinizi sıkın ve çenenizi kaldırın. Dişlerinizi sıkarken şakaklarınıza konsantre olun ve kulaklarınızı geriye çekmeye çalışın. 10 saniye bekleyin, daha sonra arka dişlerinizi sıkın ve 10 saniye bekleyin. Şakaklarınızdaki kaslar dişinizi her sıktığınızda esnemelidir. Rahatlayın ve üç kez tekrarlayın.  

Kaynak

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

Devamını Oku
14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.