%100 Orijinal Ürün
Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim

Jojoba Yağı Çeşitleri

Filtre
Kategoriler
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }} ×
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat
Toplam 7 ürün bulunmaktadır.
Görünüm :
Phyto Phytojoba Shampoo 200 ML Nemlendirici Şampuan
%25 İndirim
355,50 TL
474,00 TL
Sepete Ekle İncele
Phyto Phytojoba Moisturizing Care Gel 150 ML Nemlendirici Jel
%0 İndirim
479,00 TL
479,00 TL
Sepete Ekle İncele
Gaia Organic Organik Golden Jojoba Yağı 30 ML
%10 İndirim
247,50 TL
275,00 TL
Sepete Ekle İncele
Mr-Mrs Tannie Köpüklü Vücut Yağı 200 ML
%34 İndirim
223,08 TL
338,00 TL
Sepete Ekle İncele
Incia Baby Care Pişik Bakım Jel Krem 60 ML
(3)
%31 İndirim
151,73 TL
219,90 TL
Sepete Ekle İncele
Phyto Phytojoba Mask 150 ML
%0 İndirim
469,00 TL
469,00 TL
Sepete Ekle İncele

Jojoba Yağı

Jojoba Yağı

Jojoba yağı faydalı bitkisel yağlar içerisinde öne çıkan, popülerliği yüksek bir yağ. Faydaları duyuldukça Türkiye çapında da bilinirliği artan Jojoba yağı, farklı pek çok bakım ürününün içeriğinde de görülebiliyor. Peki Jojoba yağı nedir ve ne işe yarar? İçeriğimizi inceleyerek tüm sorularınıza yanıt alabilir, Narecza'daki ürünleri hemen takibe alabilirsiniz.

Jojoba Yağı Nedir?

Öncelikle Jojoba yağı nedir sorusuna yanıt vermek gerekirse; Jojoba yağının literatürdeki ismi Simmondsia Chinensis. Çalı türü bir bitki çeşidi olan Simmondsia Chinensis, çöl iklimine uygun olup çoğunlukla Meksika, Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan ve İsrail’de yetişiyor. Ortalama 200 yıl kadar yaşayabilen bu bitkilerin kökleri de çok derinlere inebiliyor. Jojoba yağı da işte bu bitkinin tohumlarından elde edilen bir sıvı olarak karşımıza çıkıyor. Bir tohumun neredeyse yarısı ise yağdan meydana geliyor. Doymamış yağ asitleri açısından zengin kabul edilen Jojoba yağını Amerikan yerlilerinin çok eski dönemlerden itibaren kullandığı da biliniyor. Yara ve tahrişlere iyi gelmesi ile kullanıldığı görülmekte olan Jojoba yağı, yüksek sıcaklıklara ve çevresel etmenlere karşı da uzun süre dayanabiliyor. Rafine edilmemiş Jojoba yağı berrak bir altın renginde olup şeffaf görünüme sahip oluyor. Jojoba yağı neye iyi gelir sorusunun yanıtı da öncelikle bu yağın kullanım alanlarında saklı. Kozmetik ve dermokozmetik ürünlerde, makyaj ürünlerinde, saç bakım ürünlerinde Jojoba yağını çokça görebilirsiniz. Bu açıdan losyonlar, nemlendirici kremler, şampuanlar, saç maskeleri, el ve tırnak bakım kremleri, cilt maskelerinde Jojoba yağını görebilirsiniz.

Jojoba Yağı Ne İşe Yarar?

Jojoba yağı ne işe yarar sorusuna da birden fazla yanıt vermek mümkün. İçerdiği yağ asitleri ve E Vitamini sayesinde kozmetik ve güzellik sektörünün vazgeçilmezlerinden biri haline gelen bu yağlar, hem besleyici hem de nemlendirici etkili olarak biliniyor. Bu sayede az miktar Jojoba yağı dahi saç derisine ya da cilde yoğun bir şekilde bakım uygulayabiliyor. Cilt üzerindeki iltihaplara karşı da mücadele edebilen Jojoba yağı, farklı yağlar ile karıştırılıp kullanılabiliyor. Jojoba yağı faydaları da ciltteki farklı pek çok nokta özelinde değişkenlik gösterebiliyor. Jojoba yağının faydaları içerisinde kırışıklıklar ile savaşması, cildin genç görünmesini sağlaması öne çıkıyor. Bu da içeriğindeki vitaminler sayesinde gerçekleşiyor. Jojoba yağı cilde faydaları arasında sayılabilecek bu etkileri ise nemlendirici özellik takip ediyor. Gözenekleri tıkamadan yoğun nemlendirici etki sağlayan Jojoba yağları, dokunuşta da ipeksi bir his veriyor. Özellikle de kuru ciltlerin nemlendirici uygulamaları arasında bu ürünleri çokça görebilirsiniz. Jojoba yağı saça faydaları arasında ise besleyicilik öne çıkıyor. Saçların parlak ve canlı görünmesini kolaylaştıran bu yağlar, kuru ve cansız saç şikayeti olanları kendisine çekiyor. Ayrıca saç derisine ihtiyaç duyduğu suyu verebilen Jojoba yağları, böylece kepeğe karşı da etkili olabiliyor.

Jojoba Yağı Hakkında Bunları da Bilmelisiniz

Jojoba yağı nasıl kullanılır sorusuna da cilt ve saç özelinde iki farklı yanıt vermek mümkün. Saçlara maske şeklinde uygulanabiliyor. Birkaç yemek kaşığı Jojoba yağını bir kaba koyup elinize biraz yağ alarak saç köklerine masaj yolu ile uygulayabilirsiniz. Tüm saç derisine dairesel hareketler ile yedirebileceğiniz yağın miktarını saçın uzunluğuna göre de belirleyebilirsiniz. Sonrasında ise saçları bir bone ile sarabilir, ardından düşük ayarlı saç kurutma makinesi ile saçları ısıtabilirsiniz. Sonrasında 1 saatlik bekleyişin ardından saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Cilde uygulamak da kolay. Jojoba yağını cilde tek başına sürebilirsiniz. Bununla beraber bir pamuğa birkaç damla Jojoba yağı dökerek de uygulamaya geçebilirsiniz. Gözenekleri tıkama ihtimali oldukça düşük olduğundan Jojoba yağı genel olarak tüm cilt tipleri için uygun bir ürün olarak kabul ediliyor. Dilerseniz, Cilt Bakımı sayfamızı ziyaret ederek çok daha fazla marka ve ürün seçeneğini inceleyebilir, Saç Bakımı sayfamızdan da etkili saç bakımı için uygun ürünleri bulabilirsiniz.

Devamını Oku   ▶ Gizle   ▶
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.