Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Saç Bakımı Hakkında Tüm Merak Edilenler!
29.11.2021

Saç Bakımı Hakkında Tüm Merak Edilenler!

Hızlı uzayan, sağlıkla ışıldayan ve güçlü saçlara doğru saç bakım ürünlerinin kullanımı ile kolayca sahip olmak mümkündür. Saç bakım ürünleri, saç ve saç derisinin ihtiyaçlarına göre çeşitlenir. Saç tipine uygun ürünler kullanılarak rutin olarak yapılan bakımlar ile kısa sürede saçların hacimli ve parlak görünmesi sağlanabilir.

Saç Bakımı Çeşitleri Nelerdir?



Saç bakımı, farklı tipteki saçların ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılamak amacıyla çeşitlenmiştir. Saç bakımı çeşitlerinin her biri, saçları kökten uca besleyerek sağlıklı ve güzel bir görünüm kazanmalarını destekler. En sık ihtiyaç duyulan ve tercih edilen saç bakımı çeşitleri şu şekildedir:

Onarıcı Saç Bakımı

Saç Bakımı

Çeşitli kimyasallar ve ısı içeren işlemler nedeniyle yıpranmış ve canlılığını kaybetmiş saçlar için onarıcı saç bakımı uygulanabilir. Bu bakımı uygulamak için tercih edilen ürünler, besleyici özellikleri ile öne çıkar. Keratin, değerli yağ asitleri, mineraller ve vitaminler açısından zengin saç bakım ürünleri eşliğinde saç tellerinin onarılması sağlanır. Saç kökleri beslenerek saçların daha güçlü olması desteklenir.

Güçlendirici Saç Bakımı



Özellikle yapısı gereği zayıf telli saçlar için tercih edilen güçlendirici saç bakımı, saç tellerinin ve saç derisinin beslenerek kuvvet kazanmasını sağlar. Böylece saçların sönük ve zayıf durmasının önüne geçilir. Saç telleri güçlenerek dış etkenlere karşı direnç kazanır. Güçlendirici saç bakımı, zayıf olmasından dolayı elektriklenmeye meyilli saçları kontrol altına alarak daha kolay şekillendirilmelerini sağlar.

Kepek Bakımı



Saç derisinin nem dengesini kaybederek dış etkenlere karşı savunmasız kalması sonucunda meydana gelen kepek problemi, sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Kepek bakımı için özel olarak tasarlanan içeriklere sahip ürünlerin düzenli olarak kullanılması saç derisinin ihtiyacı olan nemi yeniden kazanmasını sağlar. Nem dengesi sağlanan saç derisi, dış etkenlere karşı kendini koruyabilir. Bu sayede kepek, pullanma ve döküntü sorunları ortadan kalkar. Kepek bakımı için özelleştirilen ürünler, yüksek oranda nem içeriğinin yanı sıra vitamin ve mineral açısından da zengindir.

Beyaz Saç Giderici Bakım



Yaşlanma belirtisi olarak kabul edilen beyaz saçlar, saç tellerini renklendirmekten sorumlu pigmentin üretim kapasitesinin düşmesinin bir sonucu olarak ortaya çıkar. Yeteri kadar melanin üretilmediğinde saçlarda beyazlık görülür. Beyaz saç giderici bakım ürünleri, yüksek ve yoğun miktarda vitamin ile birlikte mineral içerir. Bu sayede renk pigmentlerini besleyerek melanin üretim kapasitesini arttırır. Böylece yeni beyaz saç oluşumu engellenirken var olanların da kendi rengine dönmesi sağlanır.

Nemlendirici Saç Bakımı



Her saç tipi, belirli miktarda neme ihtiyaç duyar. Kuru saç derisinin nem ihtiyacı diğerlerine göre daha fazladır. Ancak yeteri kadar nem desteği sağlanmadığında, özellikle dış etkenler nedeniyle her saç tipinin nem dengesi bozulabilir ve neme olan ihtiyaç artabilir. Saç ve saç derisi için nem hem sağlıklı bir görünüm ve hızlı uzama hem de dış etkenlere karşı savunma sağlanması amacıyla oldukça önemlidir. Bu nedenle saç ve saç derisinin nemini kaybetmesi durumunda nemlendirici saç bakımı ürünlerinden destek alınabilir.

Saç Bakımı Ürünleri Nelerdir?



Saç bakım ürünleri, içerisinde onlarca farklı ürünü barındıran oldukça geniş bir kategoridir. Saçın tipine ve ihtiyacına göre bakım ürünleri içerisinden seçim yapılarak bir bakım rutini oluşturulabilir. Saç bakım ürünleri içerisinde yer alan ve en sık tercih edilen ürünlerden kısaca şu şekilde bahsedilebilir:

Şampuan



Tıpkı cilt bakımında olduğu gibi saç bakımında da birinci ve en önemli adım temizliktir. Sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olmak için saçın kirlerden ve kalıntılardan derinlemesine arındırılması gerekir. Ancak bu sırada saç derisinin yapısı ile uyumlu saç bakım şampuanı tercih edilmelidir. Aksi takdirde şampuan, saç derisinin yapısında olumsuz etkiler yaratabilir.
Saç Bakımı

Saç Kremi



Saç kremi, saçların kolay taranmasını sağlar. Ayrıca saçları yumuşatır ve parlatır. Bu ürünlerin durulama gerektiren ve gerektirmeyen çeşitleri mevcuttur. Saç kremleri, genellikle besleyici yağlar açısından zengindir. Yoğun ve güçlü etkilere sahiptir. Kısa sürede saçlara etki eder. Saç kremi kalıntı bırakma ihtimaline karşılık saç diplerine uygulanmamalıdır.

Saç bakım maskesi, saç kreminin yoğunlaştırılmış hâlidir. Nem desteği başta olmak üzere saçların ihtiyaçlarını yoğun şekilde karşılamayı hedefler. Nemlendirici bileşenler, bakım yağları ve besleyici içerikler açısından oldukça zengindir.

Saç Bakım Spreyi



Saç bakım spreyi; temiz saça uygulanan, elektriklenmeyi önleyen ve şekillendirmeyi kolaylaştıran bir üründür. Saç tiplerinin farklı ihtiyaçlarına yönelik çeşitli bakım spreyi çeşitleri mevcuttur. Bu ürünler, durulanmadan kullanılır. Saçların ihtiyaç duyduğu bakımı pratik bir şekilde sağlar.

Saç Bakım Serumu



Saç bakım serumu, saç derisine nüfuz ederek kökten uca bir etki sağlar. Bu ürünlerin içerikleri, aktif madde açısından oldukça yoğundur; bu nedenle etkileri de son derece güçlüdür. Serumlar, saç derisine etki ederek doğrudan saç kökünü besler. Beslenen kök, saçların daha sağlıklı ve pürüzsüz görünmesini destekler.

Saç Bakım Yağı



Özellikle zayıf saç tellerini ve yıpranmış saç derisini güçlendirmek amacıyla kullanılan saç bakım yağı, yüksek besleyici içeriğe sahiptir. Saçların esneklik ve parlaklık kazanmasını destekler. Elektriklenmesini önler. Kısa süre içerisinde gözle görülür etkiler yaratan güçlü formüllere sahip saç bakım yağları, genelde durulama gerektirmez.

Saç Bakımı Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?



Saç bakımı sıklığı, saç tipine ve kullanılan ürüne göre değişiklik gösterir. Bakım sıklığı, doğru ürün seçimi kadar önemlidir. Saç tipi için ideal bir ürün bile doğru şekilde kullanılmadığında fayda yerine zarar verir. Bu nedenle saç bakımında bir rutin oluşturmak ve buna uymak oldukça önemlidir.

Saç bakımının en önemli adımı, yıkamadır. Saç temizliğinde en sık yapılan yanlış, saçları her gün yıkamaktır. Saç derisi, saç tellerini ve kendisini beslemek için sebum üretir. Sebum, saçın sağlıklı olması için oldukça önemlidir. Günlük yıkama, saçların beslenmesini engeller. Yeterli beslenmeyi sağlamak amacıyla saç derisi, daha fazla sebum üretmeye başlar. Bu da çeşitli saç sorunlarına neden olabilir. Saçları temizlemek için önce kirlenmelerine izin verilmelidir.

Saç bakımında kullanılan maskeler ve serumlar, içeriklerine göre değişen uygulama sıklıklarına sahiptir. Ancak hiçbir saç bakım maskesi ya da serumu, ürün kullanımı özellikle bunu gerektirmiyorsa her gün uygulanmamalıdır. Saç bakım maskeleri ve serumları, genellikle haftalık saç bakım rutini içerisinde yer alır. Günlük saç bakımı rutininde maskeleri ve serumları kullanmak, saç derisini yorar. Bu da saçın sağlığını kaybetmesine neden olur.
Saç Bakımı

Saç Bakım Ürünlerinin Fiyatları Ne Kadardır?

Saç bakım ürünleri kategorisi, çeşitlilik bakımından oldukça zengindir. Farklı saç tiplerinin değişen ihtiyaçlarına yanıt veren çok sayıda ürün mevcuttur. Saç bakım ürünleri, yanıt verdikleri ihtiyaçların yanı sıra miktar, etki, içerik ve kullanım şekli açısından da farklılıklara sahiptir. Nar Ecza, kullanıcılarına yüzlerce farklı ürün seçeneği sunar. Böylece kullanıcılarının saç bakımına dair tüm ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlar.

Nar Ecza, dünyaca ünlü ve güvenilir markaların çok sayıda saç bakım ürününü satışa sunar. Web sitesi üzerinden ürünler hakkında detaylı bilgiler alabilirsiniz. Saç bakım ürünleri, çeşitlilikleri nedeniyle oldukça geniş bir fiyat aralığında satışa sunulur. Her bütçeye uygun bir saç bakım ürünü mutlaka vardır. Nar Ecza’da satışa sunulan ürünler arasından bütçenize ve saçınızın ihtiyacına uygun olanları tercih edebilirsiniz. Dilediğiniz ürünü kolayca temin edebilirsiniz.

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

Devamını Oku
14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.