Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Su Bazlı Nemlendirici Nedir? Kimler Su Bazlı Nemlendirici Kullanmalı?
07.05.2020

Su Bazlı Nemlendirici Nedir? Kimler Su Bazlı Nemlendirici Kullanmalı?

Günlük cilt bakımının en önemli adımlarından biri nemlendirici… Cildi düzenli olarak günlük nemlendirmek, ihtiyaç duyduğu suyu karşılamanıza yardımcı olur. Gençliğin anahtarı diyebileceğimiz nemlendirici kullanımını o yüzden cilt bakım rutininizde ihmal etmemelisiniz.

Piyasa geneline baktığınızda oldukça çok sayıda nemlendirici ürün seçeneği ile karşı karşıya kalırsınız. Bu kadar çok seçenek karşısında kafa karışıklığı yaşamanız çok doğal. Özellikle ilk kez cildiniz için bir nemlendirici satın alıyorsanız “en pahalısı en iyisidir” düşüncesi ile de hareket edebilirsiniz. Ancak yanılıyorsunuz. Söz konusu cildiniz olduğunda her zaman en iyisi, cildinizin ihtiyaç duyduğu üründür. Bu nedenle güzellik ve cildinizin genç, canlı bir görünüme sahip olması için ciddi paralar harcamanıza hiç gerek yok.

Birçok kadın genellikle çevresinin yönlendirmesi veya satış danışmanının tavsiyesi ile bir ürünü kullanmaya başlar. Ancak kullanılan ürün hakkında satın almadan önce daha detaylı bilgi sahibi olmak, sizin daha bilinçli alışveriş yapmanızı sağlar. Üstelik ürünün markası kadar içeriği ile ilgili bilgi sahibi olmak da cildiniz için yapacağınız önemli bir katkıdır.

Su Bazlı Nemlendirici

Nemlendirici ürünler 2 farklı grupta incelenmektedir. Bunlar yağ bazlı ve su bazlı nemlendiriciolarak birbirinden ayrılır. Birçok cilt uzmanından sık sık su bazlı nemlendiricilerin tavsiye edildiğini duymuş olabilirsiniz. Su bazlı nemlendiriciler, bazı cilt tiplerinde ciddi avantaj sağlamakta ve o cilt tipinin ihtiyaçlarını tam anlamı ile karşılamaya yardımcı olmaktadır. Bu nedenle su bazlı nemlendiricileri daha yakından tanımak önemli.

Nemlendirici kullandıktan sonra sivilce, siyah nokta, özellikle yağlanma sorunu ile karşılaştığından şikâyet eden birçok kişi yanlış nemlendirici seçiminden dolayı bu sorunları yaşar. Bu nedenle bilinçli alışveriş yapmanız cilt sorunları ile karşılaşmadan pürüzsüz ve tam hayalinizdeki cilde kavuşmanızı sağlar.

Su Bazlı Nemlendirici İçeriği

Bir nemlendiricinin su bazlı mı yağ bazlı mı olduğunu nasıl anlayacaksınız? Bunlar çok zor, yorucu, zaman alan ve karmaşık konular gibi görünse de matematiğini çözdüğünüzde aslında oldukça basit. Bir cilt bakım ürünü tercih ederken sizlere sunduğu vaatleri bilmeli ve içerik kısmına bir göz atmalısınız. Eğer nemlendirici ürün içeriği içerisinde aqua yani su ibaresini görüyorsanız su bazlı bir nemlendiriciyi ellerinizde tutuyorsunuz demektir.

Su bazlı nemlendirici seçebilmeniz için dikkat etmeniz gereken tek nokta bu. Diğer içerik bilgileri yağ bazlı bir nemlendirici ile benzerlik gösterebilir. Üstelik artık internet çağında yaşıyoruz! Bilgiye inanılmaz hızlı bir şekilde ulaşabiliriz. Bu nedenle online cilt bakım sitelerinden alışveriş yapmak, ürünler kategorize edildiği için her zaman daha konforlu olmaktadır. Aynı zamanda bu ortamlarda içerik, ürün paketlemesi ve kullanıcı görüşleri, dermatolog öneri ve yorumları gibi birçok bilgiye kısa sürede ve tek adreste ulaşmanız da alışverişi daha keyifli, bilinçli bir hale getirmektedir.

Neden Su Bazlı Nemlendirici Kullanılmalı?

Su bazlı ve yağ bazlı nemlendiricinin birbirinden farkları da çok sık gelen sorular arasında yer alıyor. Birçok kişi “ikisi de cildi yumuşatıyor, ne fark eder” düşüncesi ile önemsemeden nemlendirici seçimini gerçekleştirebilir. Ancak bu durumda cilt problemleri ile karşı karşıya kalmanız da an meselesidir.

Su bazlı nemlendiricilerin en büyük özelliği hafif bir yapıya sahip olmasıdır. Bu avantajı ciltte ağırlık hissinin oluşmamasına ve cilt tarafından kolay, hızlı bir şekilde emilmesine yardımcı olur. Üstelik iki kat uygulandığında su bazlı nemlendiriciler iyi bir makyaj bazı olarak da kullanıma uygundur. Yağ bazlı nemlendiriciler ile kıyaslandığında su bazlı nemlendiriciler, ciltte daha uzun süre kalmaktadır. Aynı zamanda cilt gözeneklerinde tıkanmaya yol açmadığından dolayı nemlendiriciden kaynaklanan cilt problemleri de görülmez.

Su Bazlı Nemlendiricileri Kimler Kullanmalı?

Normal ciltler: Sorunsuz, yağ ve nem dengesi ideal konumda olan bir cilt tipine sahipseniz şanslı grupta yer alıyorsunuz. Normal cilt tipi olarak değerlendirilen bu cilt tipi için nemlendirici seçimi yaparken en önemli nokta yağ ve nem dengesini korumaya yardımcı olan bir ürün kullanmaktır. Böylece ciltte oluşabilecek olan erken yaşlılık belirtilerinin önüne geçilmiş olmaktadır. Normal bir cilt tipine sahip olan kişiler bazen nemlendirici ihtiyaçlarının olmadığı yanılgısına kapılabilir. Ancak bu yanlış ve cilt sağlığınız için tehlikeli bir düşünce. Çünkü düzenli nemlendirici kullanılmadığında çevresel faktörler, beslenme ve yaşın ilerlemesi ile ciltte yaşlılık belirtileri meydana gelir. Bu da ciltte nem kaybına bağlı olarak gelişen bir durum… Bu nedenle cildinizin genç ve canlı, ideal görünümünü korumak için su bazlı bir nemlendiriciyi günlük kullanmaya başlamalısınız.

Yağlı / Karma Ciltler: Yağlı ve karma cilt tipleri, en çok cilt sorunlarının görüldüğü zor cilt tiplerinden bir tanesi. Bu nedenle bu grupta yer alan bir cilde sahipseniz mutlaka kullandığınız her ürüne hatta beslenme şeklinize dahi çok dikkat etmelisiniz. Ciltte zaten en büyük sorununuz yağlanmadır. Bu nedenle yağ bazlı bir nemlendirici kullanmak, cildiniz için bir intihar olabilir! Akneye eğilimin azalması, ciltte fazla yağ üretiminin dengelenmesi gibi birçok farklı nedenden dolayı mutlaka su bazlı nemlendirici tercih etmeyi önemsemelisiniz.

Akneli Ciltler: Ergenlik döneminden itibaren birçok kişi akne problemi yaşar. Cilt sağlığını ve görünümünü olumsuz etkileyen akneye eğilimin tedavi edilebilmesi için öncelikle akneye neden olan sebebi bulmak gerekir. Ardından beslenme değişiklikleri, ciltte kullanılan her ürüne hatta hijyen alışkanlıklarınıza dahi daha dikkatli olmanız ile akneli cilt problemini yenebilirsiniz. Bu süreçte su bazlı nemlendirici, cildinizin gözeneklerinin tıkanmasını engeller. Böylece cildiniz nefes alır ve akne sorunu çoğalmaz.

Halk arasında bir de yağlı ve akneli ciltlerde özellikle nemlendirici kullanıldığında bu sorunun artacağına dair bir inanç mevcut. Ancak bu tamamen yanlış bir algı… Doğru nemlendirici, doğru bir şekilde uygulandığında ciltte yağ dengesinin korunmasına yardımcı olan bir cilt bakımı sağlar.

Su Bazlı Nemlendirici Nasıl Kullanılmalı?

Nemlendirici ürünler, bilindiği gibi günlük cilt bakımının bir parçasıdır. Genellikle günde iki kez olarak cilt bakımında uygulanması tavsiye edilir. Ancak kullanmış olduğunuz nemlendiriciye bağlı olarak sadece sabah veya akşam uygulanması gerekebilir. Bundan dolayı su bazlı bir nemlendirici kullanmaya başladığınızda mutlaka kullanım talimatlarına uygun bir şekilde kullanmaya dikkat etmelisiniz.

Kullanma şekli de cildinizde istenmeyen sorunlara neden olur. Genellikle az miktarlarda su bazlı nemlendirici, yüzünüzü nemlendirmek için yeterli olacaktır. Bazı kişiler “ne kadar çok ürün, o kadar çok ve etkili bakım” mantığı ile ilerleyebilir. Tek kullanımda kullanım miktarını fazla tutmak, cildin nemlendiriciyi emmesini zorlaştırır. Bu durumda gözeneklere dolmayan ve çok kısa sürede cilt tarafından emilen su bazlı nemlendiriciler dahi gözeneklerinizi tıkayabilir. Bu yüzden günlük nemlendirici uygulaması yaparken kullandığınız miktarlara dikkat etmelisiniz.

Su bazlı nemlendiriciler, çok kuru cilt tipine sahip olan kişilere tavsiye edilmez. Çünkü çok kuru cilt tiplerinde yağa ihtiyaç duyulduğundan dolayı daha çok doğal yağlardan elde edilen özel formüllere sahip yağ bazlı nemlendiriciler o cilt tipinin ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Bu nedenle su bazlı nemlendiricilerin faydalarından yararlanmak için doğru cilt tipinde kullanılması en önemli ayrıntıdır.

Tüm su bazlı nemlendiricileri https://www.narecza.com/su-bazli-nemlendirici adresinden inceleyebilirsiniz.

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.