Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Cildinizin Erken Yaşlanmasını Önlemenin 11 Yolu
07.09.2021

Cildinizin Erken Yaşlanmasını Önlemenin 11 Yolu

Birçok farklı faktör cildimizin yaşlanmasına neden olur. Bu faktörlerin bazıları hakkında hiçbir şey yapamayız; ancak, bir kısmına müdahale edebiliriz.

 

Doğal yaşlanma sürecini değiştiremeyiz. Zamanla, herkesin yüzünde gözle görünür kırışıklıklar ortaya çıkar. Yüzümüzün gençlik dolgunluğunun bir kısmını kaybetmesi doğaldır. Yaşlandıkça cildimizin ince ve kuru olduğunu fark ediyoruz. Genlerimiz bu değişikliklerin ne zaman meydana geleceğini büyük ölçüde kontrol eder. Bu tür yaşlanmanın tıbbi terimi "içsel yaşlanmadır.

 

Cildimizi etkileyen diğer yaşlanma türünü etkileyebiliriz. Çevremiz ve yaşam tarzımız cildimizin erken yaşlanmasına neden olabilir. Bu tür yaşlanma için tıbbi terim "dışsal yaşlanmadır. Bu tür yaşlanmanın önüne geçmek adına bazı eylemlerde bulunabilir, bu tür yaşlanmanın cildimiz üzerindeki etkilerini yavaşlatabiliriz.





 

Cildinizin Erken Yaşlanmasını Önlemenin 11 Yolu!

 Anti aging

Güneş cildimizin erken yaşlanmasında katkıda bulunan faktörlerden biridir. Yaptığımız diğer şeyler de cildimizin daha hızlı yaşlanmasına yol açabilir. Dermatologlar, erken cilt yaşlanmasını önlemeye yardımcı olmak için aşağıdaki ipuçlarını sunarlar.

1- Hergün cildinizi güneş ışığından koruyun. İster plajda bir gün geçiriyor olun, ister ayak işlerini yapıyor olun, cildinizi güneşten korumanız şarttır. Cildinizi gölge arayarak, hafif ve uzun kollu gömlek, pantolon, geniş kenarlı şapka ve UV korumalı güneş gözlüğü gibi güneşten koruyucu giysilerle örterek ve geniş spektrumlu, SPF 30 (veya daha yüksek) ve suya dayanıklı güneş kremi kullanarak koruyabilirsiniz. Kıyafetlerinizin korumadığı tüm bölgelere hergün güneş kremi sürmelisiniz. Güneş ışığından daha etkili bir şekilde korumak için ultraviyole koruma faktörü (UPF) etiketli kıyafetleri kullanabilirsiniz.

 

2- Bronzlaşmak yerine self-tanner kullanın. Her bronlaştığınızda cildinizin daha da yaşlanmasına neden olursunuz. Güneş ve iç mekan bronzlaşma ekipmanları cildin yaşlanmasını hızlandıran zararlı UV ışınları yayar.

 

3- Eğer sigara kullanıyorsanız, bırakın. Sigara içmek cildin yaşlanma sürecini hızlandırarak kırışıklıklara ve cansız bir cilde neden olur.

 

4- Aynı yüz ifadelerini tekrarlamaktan kaçının. Yüz ifadeleri cildin altına bulunan kasların kasılmasına neden olur. Eğer aynı kasları uzun yıllar boyunca sürekli kasarsanız, yüzünüzde kalıcı kırışıklıklar oluşabilir. Eğer gözünüzü kısıyorsanız, güneş gözlüğü kullanmayı düşünebilirsiniz.

 

5- Yediklerinize dikkat edin. Birkaç bilimsel araştırmanın ortaya çıkardığı bulgulara göre, bol miktarda taze meyve ve sebze tüketmek erken cilt yaşlanmasına yol açan hasarı önlemeye yardımcı olabilir. Diğer araştırmalarda elde edilen bulgular, çok fazla şeker veya diğer rafine karbonhidrat tüketen kişilerin daha hızlı yaşlandığını göstermektedir.

 Anti Aging

6- Alkol kullanımınızı sınırlayın. Alkolün cilt üzerinde birçok olumsuz etkiye yol açtığı bilinmektedir. Alkol cildi susuz bırakarak zamanla zarar verir. Bu durum cildin daha yaşlı görünmesine yol açabilir.

 

7- Egzersiz yapın. Birkaç araştırmadan elde edilen bulgulara göre, kararında yapılan egzersiz kan dolaşımını iyileştirerek bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu da cilde daha genç bir görünüm kazandırır. 

 

8- Cildinizi Nazikçe Temizleyin. Cildinizi sertçe temizlemek tahrişe yol açabilir. Cildinizi tahriş etmek yaşlanma sürecini hızlandırır. Cildinizi nazikçe temizleyerek tahrişe yol açmadan kir, makyaj ve diğer istenmeyen maddelerden kurtulabilirsiniz.

 

9- Günde iki kez ve terledikten sonra yüzünüzü yıkayın. Özellikle şapka veya kask takarken terlemek cildinizi tahriş eder, bu nedenle, terledikten sonra cildinizi en kısa sürede terden arındırmaya çalışmalısınız.

 

10- Nemlendirici kullanın. Nemlendiriciler cildinizde bulunan suyun buharlaşmasını engelleyerek daha genç görünmenizi sağlar.

 

11- Cildinizi rahatsız eden cilt bakım ürünlerini kullanmayın. Cildinizde yanma veya batma hissettiğinizde bu cildinizi tahriş ettiğiniz anlamına gelir. Cildinizi tahriş etmek daha yaşlı görünmenize yol açabilir.

 

Not: Dermatologların tavsiye ettiği bazı yaşlanma-karşıtı ürünler cildinizi rahatsız edebilir. Bu ürünleri eğer doktorunuzun bilgisi dahilinde kullanıyorsanız, bu durum bir sorun teşvik etmeyebilir. Fakat, yine de dermatologunuzu bilgilendirdiğinizden emin olun.

 

Hiçbir Zaman Çok Geç Değildir!

 

Halihazırda erken cilt yaşlanması belirtileri gösteren kişiler bile yaşam tarzı değişiklikleri yapmaktan fayda sağlayabilir. Güneşten korunarak, cildinize hasarın bir kısmını onarması için bir şans verirsiniz. Sigarayı bırakanlar da genellikle ciltlerinin daha sağlıklı göründüğünü fark eder.

 

Cildinizdeki yaşlanma belirtileri sizi rahatsız ediyorsa, bir dermatologa görünmek isteyebilirsiniz. Yeni tedaviler ve daha az invaziv prosedürler kırışıklıklarınızı yumuşatarak ve cildinizi sıkılaştırarak daha genç görünmenize yardımcı olabilir.

Kaynak

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.