Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Peeling Ne Kadar Sıklıkla Yapılmalı?
03.05.2023

Peeling Ne Kadar Sıklıkla Yapılmalı?

Peeling Ne Kadar Sıklıkla Yapılmalı?

Cildinizi kirlerden arındıran peeling uygulaması, farklı kozmetik ürünlerle yapılabilir. Üstelik tercih edeceğiniz ürünlerin her biri, farklı bileşenler içerdikleri için, elde edeceğiniz sonuçlar da değişkenlik gösterecektir. Pürüzsüzlükten lekesizliğe, akne sorunlarının giderilmesinden cilt tonu eşitliğine sayısız faydaya, peeling yaparak ulaşmak mümkündür. Bunun için bir rutin oluşturmak ve yalnızca peeling değil, yardımcı ürünler de kullanmak, oldukça önemlidir.

Her Gün Peeling Yapmak Zararlı Mı?

  • Günlük kullanıma uygun peelinglerin yanı sıra çok sayıda kimyasal bileşene sahip kozmetik ürünler de bulunabilmektedir. Bu nedenle kullanacağınız ürünün içerisinde neler olduğunu bilmek, kullanım sıklığına karar vermenizi de sağlayacaktır.
  • Peelingler, gündelik kullanımda cilt kuruluğuna yol açabilmektedir. Bu durum sebebiyle 2 veya 3 günde bir uygulama, peeling ürünleri için genel, uygun bir sıklıktır.

Peeling

Peeling Yüzde Ne Kadar Kalmalı?

  • Peelingler, tek başına arındırma işlevinin yanı sıra farklı faydalar da sağlayabilmektedir. Bunlar, genellikle hem peeling hem maske olarak kullanılabilen ürünler ile sağlanan faydalardır.
  • Seçtiğiniz arındırıcı, maske olarak da kullanılabiliyorsa minimum 10 maksimum 15 dakika boyunca yüzünüzde bekletmeniz gerekir.
  • Ürüne göre değişkenlik gösteren bekletme sürelerine, Narecza’nın ürün açıklamalarından veya satın aldığınız peeling ürününün üzerinde bulunan bilgilendirme kısmından erişebilirsiniz.

Peeling Kaç Günde Etkisini Gösterir?

  • Kozmetik ürünlerinin etkilerinin gözlemlenmesi anında olabildiği gibi aylar sonra da olabilmektedir. Cildi arındıran peelingler için ise temizlik etkisi, kullanımın hemen sonrasına görülebilmektedir.
  • Leke, sivilce, cilt tonu eşitsizliği gibi problemlerle baş etmede peelinglere başvuruyorsanız, en az 1 ay kullanım sonrası sonuç alabileceğinizi unutmamalısınız.

Peeling Yapınca Neden Sivilce Çıkar?

  • Peeling uygulaması sonra yüzünüzde sivilce oluşumu bir cilt tepkimesi olabilir. Bu nedenle seçtiğiniz ürünü tüm yüzünüze uygulamadan önce küçük bir bölgede uygulamak, bu tarz sorunların yaşanmamasını sağlayacaktır.
  • Sivilce oluşumuna sebep olan bir başka durum ise uzun zaman sonra ilk kez uygulanan peelingdir. Cilt üzerinde biriken kirleri uzaklaştıran ve gözenekleri açan peeling ürünleri, uzun süre sonra ilk kez kullanıldığında sivilce oluşumuna neden olabilmektedir.
  • Peeling sonrası yüzünüzde sivilce görmenizin bir diğer sebebi ise sık kullanımdır. Günlük kullanıma uygun olmamasına rağmen her gün peeling yapmak, cildin tahriş olmasına ve akne oluşumuna sebep olabilmektedir.

Yüze Peeling Yaptıktan Sonra Ne Sürülür?

Cilt temizliği rutininin olmazsa olmazı, arındırıcı ürünlerdir. Peeling, bazen tanecikli bazen pürüzsüz bir yapıya sahip olabilir. Her koşulda, cildinizde biriken kirlerin temizlenmesine ve gözeneklerinizin içerisinde birikenlerden kurtulmanıza yardımcı olan peeling ürünleri, çoğu zaman tek başlarına yeterli gelmez. Bu noktada en büyük destekçiler ise serumlar, tonikler ve elbette nemlendiricilerdir. Fakat tüm bunları doğru sırayla kullanmak oldukça önemlidir.

İlk Önce Peeling Mi Tonik Mi?

Cilt bakım rutinininizi uygun bir sıra ile yaptığınızda, mümkün olan olumsuzlukları henüz yaşamadan engellemiş olursunuz. İzlemeniz gereken sıra ise şöyledir;

  1. Yüzünüzü sıcak su veya yüz buhar makinesi ile gevşetin
  2. Yüz yıkama jeli veya peeling ürününüzü kullanarak cildinizi kirlerden arındırın
  3. Makyaj pamuğu üzerine damlattığınız temizleyici toniğinizi, cildinize masaj yaparak uygulayın
  4. Tonik emildikten sonra aydınlatıcı, leke giderici veya cilt tonu eşitleyen serumunuzu yüzünüze yedirin
  5. Serumun ardından yüzünüze uygun bir nemlendirici sürün

Peeling Ne İşe Yarar?

Peeling; cildin dış tabakasının kirlerden arındırıldığı bir uygulamadır. Farklı ürünler aracılığıyla, evde yapılabilen bu işlem hem temiz hem de pürüzsüz bir cilt görünümüne ulaşmaya yardımcı olur. Yüzünde sık sık akne ile karşılaşmaktan şikayetçi olanlar, cildinin yağ dengesi ile ilgili sorunlar yaşayanlar veya yalnızca temizlik amacı ile peeling ürünleri kullananlar, bu faydaları anında gözlemleyebilmektedir.

Peeling Lekeleri Geçirir Mi?

  • Peeling ürünlerinin her biri, farklı bileşenlere sahiptir.
  • Cilt lekelerinizle baş etmede, peeling yardımı almak istiyorsanız seçtiğiniz ürünün bu amaca hizmet eden bileşenler içerdiğinden emin olmalısınız. Çünkü her peelink, cilt lekelerine karşı savaşta yardımcınız değildir.

Peeling Renk Açar Mı?

  • Düzenli uygulamada peeling, cilt tabakasında kir birikimini ve gözenek tıkanıklığını engellese de her ürünün cilt tonunu eşitlediği veya açtığı bilgisi maalesef doğru değildir.
  • Cilt tonunun açılması için uygun ürün seçilmelidir. İçerisinden pirinç bulunan peeling ürünler, bu konudaki destekçilerinizdir.
  • Doğru bileşenlere sahip olmamasına karşın, cilt rengini açmak üzere sık kullanılan peelingler, yüzünüzde geri dönüşü olmayan problemlere sebep olabilir.

En İyi Peeling Ürünü Hangisi?

Farklı cilt sorunlarına karşı farklı peeling ürünleri kullanılmalıdır. Bunlar arasında etkinliği en yüksek, güvenilir markaların sunduğu ürünleri tercih etmek; sizden önce ürünü kullananların tecrübelerinden de faydalanabilmenizi sağlar. Narecza’dan temin edebileceğiniz, kullanıcıların severek satın aldığı peeling ürünleri ise şöyledir;

Yağlı ve akneye meyilli ciltler için uygulan olan La Roche’un bu peeling serumu, cildinizi pürüzsüzleştirmeye yardımcıdır.

Hassas ciltlerin kullanımına uygun tasarlanan bu peeling ürünü, haftada 1 veya 2 kez uygulanmalıdır.

Cildinize ipeksi bir dokunuş kazandırabilecek olan bu ürün, ölü derilerin yüzünüzden uzaklaştırılmasını da sağlayacaktır.

Akne ve cilt lekeleri ile mücadelede yardımcınız olabilecek olan Darphin peeling, soyucu bir etkiye sahip olduğu için hassas ciltler için önerilmez.

Cildinizin yağ dengesini korumaya, akne oluşumunu engellemeye yardımcı olan Isispharma peeling ürünü, tüm cilt tipleri için rahatlıkla uygulanabilir özelliktedir.

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

Devamını Oku
14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.