Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Saç İçin Hangi Vitamin Alınmalı?
03.05.2023

Saç İçin Hangi Vitamin Alınmalı?

Saç İçin Hangi Vitamin Alınmalı?

Güçsüz, cansız, seyrek ve mat saçlar, pek çok kişinin korkulu rüyasıdır. Güneş ışığı maruziyetinden yetersiz beslenmeye sayısız durum, bu duruma sebep olabilir. Fakat elbette önüne geçmek ve matlaşan saçları yeniden canlandırmak için yapılabilecek farklı şeyler bulunmaktadır. Bunlardan ilki ve en önemlisi, beslenme düzenini oturtmak, ayrıca vitamin desteği almaktır.

  • B9 vitamini, folik asit olarak da bilinmektedir. Genellikle saçların hızlı uzaması için desteğine başvurulan bu vitamin çeşidi, aynı zamanda kan hücrelerinin sayısının arttılmasında da etkilidir. Bu nedenle saç dökülmesi ile mücadelede, sizlere etkin çözümler sunacaktır.
  • A vitamini, saç tellerinin güçlendirilmesinde oldukça faydalı bir vitamin çeşididir. Aynı zamanda saç derisinin nem dengesini de korumaya yardımcı olan A vitamini, takviye olarak alınabilmektedir.
  • Demir minerali, kan hücreleri üzerindeki etkisi kanıtlanmış bir maddedir. Ispanakta bolca bulunan bu mineral, saç derisinin güçlenmesini de sağlamaktadır.
  • Biotin, B7 vitamini olarak da bilinmektedir. Seyreklik, dökülme ve cansızlık sorunları baş gösterdiğinde, saçınız için alabileceğiniz en önemli takviyeler arasındadır.

Seyrekleşen Saçlar İçin Ne Yapmalı?

Uzmanlar, günlük 100 tel saç dökülmesinin normal olduğunu belirtmektedir. Fakat daha fazlası, saçın seyrekleşmesine ve cansız bir görünüm almasına sebep olabilmektedir. Saç seyrekliğini ortadan kaldırabilmek için ise önce nedenini tespit etmek gerekir. Peki, saç neden güçsüzleşir?

  • Saç dökülmesi ve zayıflamasının sebepleri arasında en sık rastlanan, vitamin eksikliği sorunudur. Yetersiz beslenme, bu durumun temelini oluşturmaktadır. A, B7, B9 ve C vitaminleri desteği ile vitamin eksikliğinden kaynaklanan saç güçsüzlüğü giderilebilir.
  • Beslenme alışkanlıklarının dengeli gelişmemesi, saçı zayıflatan önemli unsurlardan birisidir. Sebze ve et tüketimi mümkün olduğunca birbirini tamamlayacak şekilde olmalıdır.
  • Boya, yüksek ısı ve güneşe uzun süre maruz kalmak, saçları zayıflatan diğer sorunlardır. Bu durumlarda ise sık sık saç bakımı yapmak, sizi olası kalıcı etkilerden uzaklaştıracaktır.

Saç Vitamini

En İyi Saç Bakım Ürünleri Hangileridir?

Saç bakımı, hiçbir sorun görülmese de yapılmalı ve saçın seyrelmesi veya zayıflaması beklenmeksizin uygun ürünlerle uygulanmalıdır. Bakımın sıklığı kadar ürün seçimi de oldukça önemlidir. Narecza’nın saç bakımı konusunda sizleri hayal kırıklığına uğratmayacak denli geniş bir ürün yelpazesi bulunmaktadır. Her biri kendi alanında uzman markaların bir araya getirildiği online mağazasından, dilediğini ürünleri kolaylıkla satın alabilirsiniz. Peki hangi ürün ne için kullanılır, en kaliteli ve en iyi saç bakım ürünleri hangileridir? Gelin, birlikte göz atalım.

  1. Saçı En İyi Ne Besler?

Saçlar, deri ve saç teli olmak üzere iki farklı noktadan beslenebilmektedir. Saç yağ ve serumları, saç derisini nem bakımından dengeli hale getirmeye yardımcı olurken; saç maskeleri saç tellerinin canlı ve güçlü olmasına katkı sağlamaktadır. Ayrıca vitamin bakımından bol yiyecekler tüketmek de tıpkı vücut gibi saçı da besleyecek unsurlar arasında sayılabilmektedir.

  • Kerastase Elixir Ultime Argan Yağlı Maske 200 ml, Argan yağlı onarıcı bakım kompleksidir. İçeriğindeki Marula yağı ve Omega 9’un yanı sıra C ve D vitaminleri sayesinde saçlarınızı derinlemesine besleyebilecek bir üründür.
  • PanPlus Gold Losyon 125 ML Dökülme Karşıtı Losyon, saçlarınıza düzenli olarak uygulayabileceğiniz besleyici bir losyondur. Canlı bir görünüm vadeden ürün, saç tellerinizi koparak dökülmelere karşı da güçlendirmektedir.

saç Vitamini

  1. Saçı Ne Dolgunlaştırır?

Saçlar, seyreldiğinde veya saç telleri zayıf düştüğünde, dolgunluk azabilmektedir. Çoğu zaman yüksek ısı ile şekillendirme veya kimyasal kullanımı nedeniyle görülebilen bu durum, saçın genel yapısını da yansıtabilmektedir. Dış etmenler dolayısıyla dolgunluğunu yitiren saçlarınıza, şu sevilen ürünleri uygulayarak yeniden gür bir görünüm kazandırabilirsiniz:

  • Kerastase Resistance Therapiste 3 4 Serum 30 ML İşlem Görmüş Saçlar İçin Onarıcı Serum, ısı ile şekillendirme esnasında saç tellerinin zarar görmesini engelleyen bir katman oluşturmaktadır. Düzenli kullanımda canlılık ve dolgunluk kazandıran bu serum sayesinde, işlem görmüş saçlarınızı eski canlılığına kavuşturabilirsiniz.
  • Vichy Dercos Energisant Conditioner 200 ML Dökülme Önleyici, koparak dökülmelere karşı en büyük yardımcılarınızdan birisidir. Hem saç tellerinizi hem de saç derinizi besleyen güçlü formülü sayesinde, saçlarınızı onarmaya ve dökülmeye bağlı sönüklük ile mücadele etmenize destek olabilmektedir.

Saç tellerinizin inceliği sebebiyle sönük bir görüntüden şikayetçiyseniz;

  • Phyto Phytovolume Blow Dry Spray 150 ML Hacim Verici Sprey, tam size göredir. Saçlarınız ister düz ister dalgalı ister kıvırcık olsun, saç tellerinizin hacmini arttırarak daha dolgun bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olan volüme spreyi Narecza’dan temin edebilirsiniz.

 

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.