Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Güneş Kremi Ne İşe Yarar? Güneş Kreminin Faydaları Nelerdir?
24.03.2022

Güneş Kremi Ne İşe Yarar? Güneş Kreminin Faydaları Nelerdir?

Yaz, insanların büyük çoğunluğunun muhtemelen en sevdiği mevsimler arasındadır. Serin sular, sıcak kumlar, rahat giysiler, açık havada uzun akşam sohbetleri, sıcacık güneş... İşte bu son kısım, dikkat etmeniz gereken noktalar arasında. Zira güneş, dünyamızı ısıtıp aydınlatırken, eğer fazlaca maruz kalınırsa insanlar üzerinde zararlı etkiler bırakabiliyor. Dolayısıyla uzmanların uyarılarını dikkate alarak, özellikle sıcak yaz aylarında, güneşe çıkmadan önce belli başlı önlemler almamızda fayda var. Böylece güneş ışınlarından en çok etkilenen bölümümüz olan cildimizi koruyabilir, sağlığımıza ideal biçimde katkıda bulunabiliriz. Bu yazımızda zararlı güneş ışınlarından korunmamız için en büyük desteği veren güneş kremlerinin faydalarına ve onların nasıl kullanıldıklarına değindik. Yazımızın devamını okuyarak güneş kremi ne işe yarar, konusu hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

En İyi Güneş Kremlerini Keşfet!
En İyi Güneş Kremlerini Keşfet!

Alışverişe Başla

En İyi Güneş Kremlerini Keşfet!
En İyi Güneş Kremlerini Keşfet!

Alışverişe Başa

Güneş Kreminin Faydaları

Güneş, dünyadaki tüm canlılar için yaşam enerjisi, bunu biliyoruz. Güçlü bir D vitamini kaynağı olarak kemiklerimize ve bağışıklık sistemimize olan olumlu katkıları tartışılmaz. Ancak güneşin radyoaktif özellikte olan ve cildimize zarar veren UV ışınları içerdiğini de biliyoruz. Bu ışınlar aslında dünyadaki canlılığın kaynağı. Ancak cildimize yaptığı etki için aynısını söylemek zor. UV ışınlar, belli miktarda ve doğru açıyla derimize temas ettiğinde, derinin alt tabakasındaki yaşlanma etkilerini artırıyor. Bu, uzun vadede geri dönüşü zor olan bazı cilt hastalıklarını da beraberinde getiriyor. Dolayısıyla, kaseti başa saralım ve tüm bu olumsuzluklar gerçekleşmeden önlemimizi alalım. Nasıl mı? Cevap çok basit: Güneş kremi kullanarak. Peki , güneş sonrası krem ne işe yarar? Aşağıda, başlıklar halinde sıralanmış güneş kreminin cilde faydalarını görebilirsiniz.

Gunes Kremi

Foto Yaşlanmayı Geriletir

Güneş kremi neye yarar, konusunun kozmetik anlamda herhalde en önemli başlığı foto yaşlanma ile ilgilidir. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere güneş ışınları, cilde belli bir süre temas ettiğinde derinin alt tabakasında yaşlanma belirtileri meydana getirebiliyor. Dolayısıyla bunu önlemek için cildimizle güneş arasına bir bariyer koymalıyız. Bu bariyer de güneş kremi oluyor. Güneş kremlerinin formülünde dermisteki kolajen, elastin ve proteinlere zarar verebilecek UV-A ve UV-B ışınlarının önüne geçen maddeler bulunmakta. Dolayısıyla ister vücudunuzu ister yüzünüzü korumak için güneş kremlerinden faydalanmanızda büyük yarar var.

Yanıkları Önler

Kimimiz, yazın bir an önce bronzlaşmak için elimizden geleni yapmak isteriz. Bronz bir tenle kışın en azından birkaç ayını geçirme hayali çoğumuzun aklında var. Ancak bunun cildiniz için ne kadar büyük bir işkence olduğunu bilseydiniz, yine de bu hayalinizi sürdürür müydünüz? Aslında cildin renk değiştirerek bronzlaşması, güneş ışınlarına karşı kendini savunma isteğinden ileri gelen bir savunma tepkisinden başka bir şey değil. Biz, bilerek ya da bilmeyerek, cildimizin bu talebini duymuyor ve ona daha fazla güneş ışığı veriyoruz. Artık, bu gerçeği bildiğimize göre yaz aylarında güneşe çıkmadan önce güneş kremi sürerek cildimizi bu işkenceden kurtarabiliriz. Güneş kreminin faydaları arasında yer alan yanık önleme, bu aşamada devreye girerek cildinizin ideal formda ve dokuda kalmasına yardımcı oluyor.

Güneş Kremi

Güneş Lekeleriyle Savaşır

Güneş kreminin önemi cildiniz güneş ışığı sebebiyle lekelenmeye başladığında ortaya çıkıyor. Zira güneş lekeleri hem estetik anlamda kötü hem de uzun vadede cildimiz için zararlı. Hatta bazen bu lekelerden kurtulmaz son derece zahmetli ve maliyetli bir tedavi gerektirebiliyor. Bu sebeple durumun buralara kadar gelmesini istemiyorsanız, güneşe maruz kalmadan önce kendinize ve sevdiklerinize güneş kremi sürerek güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunun!

Cilt Kanseri Olasılığını Azaltır

Güneş kreminin cilde faydaları saymakla bitmez. Ancak bir etkisi var ki hayati boyutlarda. UV-A ve UV-B ışınlarındaki radyasyon, cilt hücrelerinin yapısını değiştirebilecek kadar güçlü. Özellikle güneş ışınlarının en dik açılarla geldiği haziran, temmuz ve ağustos aylarında bu etki çok daha fazla oranlarda gerçekleşiyor. Güneş kremlerinin içeriğindeki onarıcı ve besleyici maddeler sayesinde güneşin bu kansere neden olabilecek zararlı etkilerinden kurtulmak mümkün.

Güneş kreminin yararlarından bahsettikten sonra sırada bu ürünlerin nasıl kullanılması gerektiğine değişiyoruz. Siz de güneş kremlerini ideal biçimde nasıl kullanacağınızı öğrenerek hem kendinizi hem de çocuklarınızı zararlı güneş ışınlarından koruyabilirsiniz.

Güneş Kremi Nasıl Kullanılır?

Güneş kremleri cildi korur, cildin güneş ışınları sebebiyle yaşlanmasını geciktirir, cildin lekelenmesini önler ve cilt kanseriyle savaşır. Bu yararlara ek olarak güneş kremlerinin cilde nasıl uygulanması gerektiğini de bilirsek, onlardan en etkin şekilde faydalanabiliriz. Gelin, şimdi güneş kremi nasıl kullanılır, sorusunun cevabını hep beraber öğrenelim.

  • Güneş kremini cilde uygulamadan önce doğru ürünü kullandığınızdan emin olmalısınız. Zira bu ürünler yetişkinler, bebekler ve çocuklar olmak üzere farklı kategorilerde satışa sunuluyor. Çocuklarınız için kendi güneş kreminizi kullanamayacağınız gibi kendi güneş kremlerinizi de çocuklarınıza sürmemelisiniz.
  • Güneş kremini güneşe çıkmadan en az 25-30 dakika önce sürmelisiniz ki kremin içeriğinde yer alan etken maddeler açığa çıkabilsin.
  • Güneş ışınlarından en çok etkilenen burun, alın, omuz, diz, ense, ve üst bacak bölgelerine özellikle dikkat ederek yeterli miktarda güneş kremini eşit biçimde sürmeniz gerekiyor.
  • eğer çok yağlı bir cildiniz varsa, normal güneş kremleri yerine su bazlı güneş kremlerini kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu kremlerin yağ oranı diğerlerine göre daha az olduğundan bu kremler sizin cildiniz için doğru ürün olabilir.
  • Eğer güneşte uzun süre kalmayı planlıyorsanız ya da kalmak durumundaysanız, güneş kreminizi iki saatte bir tazelemeyi unutmayın. Böylece kremin etkisi azalmaya başlamadan yenilenmiş olur.

Güneş Kremi

Bebek ve Çocukları da Unutmayın!

Bebek ve çocukların cilt tabası yetişkinlerinkinden çok daha hassas bir yapıya sahip. Dolayısıyla onların güneş ışınlarından korunması, bizimkine kıyasla çok daha önemli. Bebekleri ve çocukları güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korumak için onların yaşına uygun doğru ürünleri kullanmak gerekiyor. Zira bu ürünler geniş spektrumlu olarak hem UV-A hem UV-B koruması içeriyor. Ayrıca ürünlerin güneş koruma faktörü ise SPF 15 ile 50 arasında olmalı. SPF 50 ve üzeri çeşitler için henüz yeterli bir bilimsel araştırma bulunmadığı için şimdilik onlardan uzak durmakta yarar var. Ayrıca bebek ve çocuk güneş kremlerinin içeriğinde oksibenzon maddesinin olup olmadığını da mutlaka kontrol edin. Bu madde çocuğunuzun hormonal dengesine zarar verebileceği için kullanımı uygun değildir. Onun yerine çinko-oksit ve titanyum oksit içeren güneş kremlerini kullanmanızda fayda var. Ayrıca güneş kremlerini çocuğunuz güneşe çıkmadan en az 15-20 dakika önce sürmeli ve her iki saatte bir kremi tazelemelisiniz. Böylece çocuğunuz güneşin tadını doyasıya çıkarabilir. Kısaca özetlemek gerekirse, bebek ve çocuk güneş kremleri;

En İyi Renkli Güneş Kremlerini Keşfet!
En İyi Renkli Güneş Kremlerini Keşfet!

Alışverişe Başla

En İyi Renkli Güneş Kremlerini Keşfet!
En İyi Renkli Güneş Kremlerini Keşfet!

Alışverişe Başa

  • En az SPF 15 ve SPF 50 koruma içeren çeşitler arasından seçilmeli.
  • Güneşe çıkmadan 15-20 dakika kadar önce uygulanmalı.
  • Her iki saatte bir tazelenmeli.
  • Yaşa uygun olarak seçilmeli.
  • Oksibenzonlu değil, çinko-oksit ve titanyum oksitli olmalı.
  • Geni spektrumlu olmalı. Yani kremin UV A ve B koruması olması önemli.
Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.