Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Hyaluronik Asit’e Dair Her şey! En iyi 5 Hyaluronik Asit Serum ve Hyaluronik Asit Krem!
27.12.2019

Hyaluronik Asit’e Dair Her şey! En iyi 5 Hyaluronik Asit Serum ve Hyaluronik Asit Krem!

Daha dolgun ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak hepimizin cilt bakım ürünleri kullanırken en büyük beklentilerimizden biridir. Tüm bunları bize vaat eden ve cilt bakımında son dönmelerde altın cağını yaşayan Hyaluronik Asit bugünkü konumuz.

Hyaluronik asitin; son dönmelerde bu kadar popüler olmasını sağlayansa pek çok dermokozmetik firmasının içeriğinde bu maddeye yer vermesinin yanı sıra Şeyma Subaşı’nın kitabında Hyaluronik Asit’e Hidrolik Asit demesi oldu.

Aslında ana kullanım alanı eklem/diz ağrılarını rahatlamak. Ve bunun içinde doktorlar tarafından kullanılıyor. Bununla yanı sıra göz kuruluğu, yara iyileştirme gibi kullanım alanları da vardır. Tabi biz yazımızda cilt üzerindeki etkileri üzerine yoğunlaşacağız. Öncelikle hyaluronik asit nedir buradan başlayalım.

Hyaluronik Asit Nedir?

Hyaluronik Asit doğal olarak vücudumuzda yer alan ve diğer maddelere göre büyük çok büyük miktarda su tutma özelliği olan; özellikle bağ dokularımızda, cildimizde ve gözlerimizde fazla olan bir şeker monokülüdür. Latincede “cam” kelimesinden türetilmiş ve HA olarak kısaltılmıştır. Genelde cilt bakım ürünlerinde de bu HA kısaltmasıyla kullanılır. İsminde “asit” kelimesi geçmesine rağmen bir asit değil, bir monokül çeşitidir.

Hyaluronik Asit Ne İşe Yarar?

 Vücuttaki ana görevi dokularımızı iyi yağlanmış ve nemli tutmak için; su tutmaktır. Bununla birlikte eklemlerde ve diğer dokularda yastık görevi görür. Suyu deride tutmaya yardımcı olur. Genel olarak insan vücudunda 15-20 gram arası bulunur ve yaş ilerledikçe vücuttaki oranı düşer ve buna bağlı olarak da cilt daha susuz bir hale gelir. İşte bu sebeplerle cilt bakım rutinimize Hyaluronik Asit içeren ürünler eklemek cildimizi daha parlak ve daha dolgun görünmesini sağlayabilir.

Hyaluronik Asitin cilt bakımında kullanılması serumlar, kremler ve gıda takviyesi aracılığıyla oluyor. Şimdi öne çıkan ürünleriyle bunları inceleyelim:

Hyaluronik Asit Serum

Hyaluronik Asit içeren ürün kullanımında Hyaluronik Asit Serum genel olarak en çok tercih edilen uygulama türüdür. Kremlere göre daha konsantre olmaları ve daha kısa sürede etki sağlamaları bunu sağlamaktadır. Kullanıcı memnuiyetiyle öne çıkan 5 Hyaluronik Asit Serum:

1) Skinceuticals HA Intensifier

Skinceuticals’ın en sevilen ürünlerinden biri olan Skinceuticals HA Intensifier; saf ve yüksek konsantrasyonda Hyaluronik Asit içeriyor ve cildimizde hyalüronik asit seviyesini arttırmaya yardım oluyor. Parepen veya renklendirici içermeyen ürün tüm cilt tiplerinin kullanımına uygun üretiliyor.

SkinCeuticals HA Intensifier

2) Institut Esthederm Intensive Hyaluronic Eye Serum 





Esthederm’in göz çevresi için geliştirdiği bu serum ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltmayı hedefliyor. Tüm yaşlara uygun bu göz kremi, ince çizgiler ve kırışıklığın önüne geçmeyi hedefliyor.

Esthederm Göz Kremi

3) Skinceuticals Hydrating B5

Hyaluronik Asit’in yanı sıra B5 vitamini ile birlikte cildi daha yumuşak ve pürüzsüz göstermeye yardımcı serumdur. Cildin nem dengesini korumaya yarımcı olup; cilde canlılık ve ışıltı kazandırmaya ayrdımcıdır.

Skinceuticals Serum

4) Lierac Hydragenist Serum

Cildin nemlenmesini ve ışıltılı bir görünüme kavuşmasını içeriğindeki hyaluronik asit ve vitaminlerle sağlamayı hedefleyen kompleks bir serumdur. İçeriğindeki hyaluronik asit'in yanı sıra kamelya yağı ile cildi derinlemesine besler.

Lierac Serum

5) MyChelle Ultra Hyaluronic Hydrating Serum

Hyaluronik Asit ve kolajen içeriğiyle nemlendirici bakı sunan serumdur. İçeriğinde GDO, sülfat, renklendirici yoktur.

Mychelle Serum

Hyaluronik Asit Krem

Hyaluronik Asitin krem formunda da kullanımı oldukça fazladır. Pek çok dermokozmetik markanın ürünlerinde hyaluronik asit içeriğine rastlamak mümkündür. İçeriğinde yoğun hyaluronik asit olan 5 ürün:

1) Institut Esthederm Intensive Hyaluronic Krem 

Yoğun nemlendirmesinin yanı sıra cildin pürüzsüzleşmesine ve ince kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olan Esrhederm’in en çok satan ürünlerinden biridir. Tüm yaşların kullanımına uygundur. 

Esthederm Krem

2) Vichy Mineral 89

Tüm cilt tiplerine uygun yapısıyla ve içeriğinde hyaluronik asit’e ek, %89 vichy mineralli termal su ile ön plana çıkan ürün cildin güçlenmesinde ve yenilenmesinde rol alıyor. Vichy mineral 89 cildi nemlendirirken, cilt bariyerini de güçlendirerek, cildin daha dayanıklı olmasına yardımcı oluyor.

Vichy Mineral 89

3) Institut Esthederm Intensive Hyaluronic Maske

Bir diğer ürün yine Esthederm’den. Aynı zamanda gece kremi olarakta kullanılan bilen maske, yoğun farklı formlarda Hyaluronic® i̇le yoğun nemlendirme vaat ediyor. Haftada 2 ya da 3 kez kullanıma uygun olan maske, gergin bir cilt yapısının da önüne geçmeyi hedefliyor.

Esthederm Maske

4) Cerave Moisturising Krem

Son dönemde adından sıkça söz ettiren Cerave’nın nemlendirici kremi bir diğer Hyaluronik asit kremimiz. Kontrolü sanınım sistemi ile gün boyu nemlendirme yapan krem, komedojenik olmayan yapısıyla da dikkat çekiyor. Parfüm çermeyen yapısıyla tüm cilt tiplerine hitap ediyor.

Cerave Moisturising Krem

5) Dr Murad Hydro Dynamic Ultimate Moisture

Son ürünümüz Dr Murad markasının yeni serisi olan Dr Murad Hydro serisinden. Hafif yapısı sayesinde ciltte kolayca emilen hyaluronik asit krem cildi dolgun ve güçlü görünmesine yardımcı oluyor. 

Dr Murad Hydro Dynamic Ultimate Moisture

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

Devamını Oku
14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.