Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Yazın Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?
24.06.2020

Yazın Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Yaz sıcaklarıyla beraber tüm ciltler daha fazla hassaslaşır ve daha çok bakıma ihtiyaç duyar. Kış boyunca kuruyan ya da ışıltısını kaybeden cildinizin yaz sıcaklarıyla boğuşmasını istemiyorsanız eğer cilt bakımını ihmal etmemelisiniz.Işıltılı ve taze bir cilt için önemli tüyolar yazımızda sizleri bekliyor.

Cildinizin Her Mevsim Neme İhtiyacı Vardır!

Nemlendirici

Cildimiz yaz aylarında kış aylarında olduğu kadar nem kaybeder. Nem kaybına uğrayan ciltte pul pul dökülme, kızarıklık gibi istenmeyen sorunlar görülebilir. Nem kaybı cildin hızlı yaşlanmamasına sebep olur. Nemsiz bir cilt çok kırışır ve mimik çizgileri derinleşir. Cilt tipinize göre nemlendirici kullanmayı yaz, kış ihmal etmemeniz gerekir.

Kuru cilt tipine sahipseniz cildinize yoğun nem desteği sağlamanız gerekir. Doğru bir nemlendirici ile kuruluktan kaynaklanan gerginlik hissinden kurtulabilirsiniz. Kuru ciltlere sahip kişiler için Bioderma markasının 2 ayrı formda nemlendirici ürünü vardır. Çok kuru cilde sahipseniz eğer; Bioderma Atoderm Baume ürününü kullanabilirsiniz.Cildinizde çok aşırı kuruluk yoksa Atoderm Krem sizin için ideal olacaktır. Günün her saatinde isteğe bağlı olarak uygulayabilirsiniz ürünü.  Yağlı veya karma cilt tipine sahipseniz ürün seçerken ekstra dikkatli olmanız gerekir. Bazen yağlı cilde sahip kişiler nemlendirici kullanmalarına gerek olmadığını düşünebiliyor. Fakat cildimizdeki yağ ile nemi birbirine karıştırmamak gerekiyor. Tüm cilt tiplerine sahip kişilerin kendine uygun bir nemlendirici kullanması gerekir.

Yağlı ciltlerin kullanacağı ürünler, sebum dengelemeye yardımcı ürünler olması gerekir. Aksi durumda ürünler ciltde daha fazla yağlanma ve sivilcelenme oluşturabilir. Bu durumu engellemek için sadece cilt tipinize uygun ürünleri tercih etmeniz gerekir. Yağlı ve karma cilt tipi için Bioderma Sebium Sensitive Krem , La Roche Posay Effaclar Duo ürünlerini kullanabilirler. 

Cildinize Uygun Güneş Kremi İle Güneşin Zararlı Etkilerinden Kurtulun!

Güneş Kremi

Birçok kişi yazın bronz bir tene sahip olmak ister. Eğer sizde de böyle bir istek varsa ve koruyucu kremlerin sizi bronz tenden uzak tutacağını düşünüyorsanız eğer yanılıyorsunuz. Birçok kişi bu nedenden ötürü koruyucu kremden uzak durur. Bu da cildinizin güneş lekeleri ile karşılaşmasına neden olur. Doğru bir güneş kremi ile cildinizi hem bronzlaştırabilir hem de zararlı UV ışınlarından korunabilirsiniz. Üstelik cilt bakımı kurallarından en önemlisini yerine getirmiş olacaksınız.

Esthederm Bronz Repair ürünü ile cildinizi bronzlaştırırken koruyabilirsiniz. Heliocare SPF 90 Jel ile cildinize daha uzun süre koruma sağlayabilirsiniz. Jel yapısı yağlı ciltler için uygun olurken, krem formu ise kuru ciltler için uygundur. Güneşe çıkamadan önce mutlaka cildinize uygulamalısınız. Ayrıca bunlarla beraber sıklıkla güneş kreminizi yenilemeniz gerekir.

Peeling Uygulaması

Yazın peeling uygulaması ile cildinizde yer alan tüm yara, iz ve lekelerden kurtulabilir ve taze bir cilde kavuşabilirsiniz. Peeling uygulamasını isterseniz bir güzellik merkezinde isterseniz de kendi evinizde yapabilirsiniz.

Peeling uygulaması ile başlayan etki sonucu cildiniz yeni bir görünüme kavuşacaktır. Peeling uygulaması için yağlı bir cilde sahipseniz Caudalie Glycolic Peel ürününü kullanabilir ışıltılı ve sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz.  Cildinizde pul pul dökülme geniş gözenekler mevcut ise Darphin Age Defying Dermabrasion Peeling kullanabilirsiniz.Bu ürün leke ve kırışıklık sorunu çözer ve renk pigmentleri sayesinde cilt tonunu eşitler.

Göz Çevrenizi Koruyun!

Göz Kremi

Göz ve çevresi yüzdeki en hassas bölgedir. Bu yüzden güneşin en yakıcı olduğu saatlerde özellikle 12 ile 15 arası mutlaka bir güneş gözlüğü takılmalıdır. Çıplak gözle dışarı çıkılmamalıdır. Eğer gözünüz güneş ile temasa girerse soğuk su ile bol bol yıkanmalıdır. Ayrıca göz çevresini korumak için ve göz çevrenizde oluşan problemler için bakım ürünleri kullanmanız gerekmektedir.

Göz çevrenizde koyu halka, torbalanma ve yaşlanma belirtileri var ise belirtilere göre ürün seçmelisiniz. Temel bakım sunan La Roche Posay Hydraphase Intense Yeux göz çevresini hem nemlendirir ve şişlik gibi istenmeyen sorunları ortadan kaldırır. Yaşlanma belirtileriniz için Vichy Slow Age Eyes göz kremini kullanmanızı tavsiye ederiz. Vichy özel formülü ile rahatsız etmeden göz çevresini nemlendirir. Darphin Hydraskin Eye Krem Jel ise koyu halka sorunu olanların bir numaralı tercihidir. Göz torbası gibi istenmeyen sorunlarla mücadele eder. Göz çevresinin nem dengesini sağlar.

Ağır Makyajdan Kaçının!

Sıcak yaz günlerinde cildimiz aşırı terler ve nemlenir. Bunların üzerine ise ağır bir makyaj yapmak cildimize zarar verebilir. Eğer makyaj yapılacaksa hafif yapılmasında yarar vardır. Aksi taktirde ağır makyaj sonucu cilt gözenekleriniz kapanabilir ve cildiniz tahriş olabilir. Ayrıca fondöten yerine makyaj olarak BB ve CC kremlerinden yararlanabilirsiniz.

Bu kremler nemlendirici görevi de görür. Bunun için La Roche Possay Hydreane BB kremi ile SVR Clairial CC Krem Spf 50 40 ml kullanabilirsiniz. Bu kremler sayesinde doğal bir güzellik yakalayabilirsiniz. Özelikle SPF özellikli kremler daha etkili olmaktadır. SVR Clairial CC Krem Spf 50 40 ml cilt tonunuzu eşitler iken lekeler ile savaşmaya devam eder. Eğer hassas bir cilde sahip iseniz Bioderma Sensibio AR BB Krem Spf 30 kremi hassas ciltler için özel olarak geliştirilmiştir.

Güneşle ile Savaşırken Kırışıklıkları İhmal Etmeyin!

Yaşlanmak ve yaşlılık belirtileri insan doğasının bir parçasıdır. Bakım ve onarım yapılan cilt daha geç yaşlanmaya başlar. Cildinize iyi bakmak daha uzun süre taze ve canlı kalmasını sağlar. Güneş ışıkları cildi yıpratır ve nemsiz bırakır.

Nem eksiği olan ciltte yaşlanma daha hızlı olur. Yazın yaşlanma karşıtı ürünler kullanarak hem kırışıklardan kurtularak hem de yeni kırışıkların oluşmasını engelleyebilirsiniz.Skinceuticals Phloretin CF Serum ile cildinize kırışıklık ve leke bakımınızı yapabilirsiniz. Cildinize Kırışıklık bakımı yapar iyi bir güneş koruyucu ile korumanızda fayda var. Kırışıklık bakımınızı bir güneş koruyucu ile yapmak isterseniz; Vichy İdeal Soleil Anti Age Spf 50 koruması ile güneşten cildinizi korurken aynı zamanda kırışıklık bakımı yapmanıza olanak sağlar. 

Cilt Lekelerini Unutmayın!

Çeşitli nedenlerden dolayı cildimizde istenmeyen lekeler oluşur. Bu lekeler, sivilce, yaşlılık, güneş ışınları gibi çeşitli nedenlerden meydana gelir. Yazın leke oluşumu güneşten dolayı artığı gibi mevcut lekelerin tedavi süreci aksar.

Hassas bölge olan lekeleri yazın bakım ve onarım yapmaya devam edebilirsiniz.Caudalie Vinoperfect Dark Spot Correcting Moisturizer 50 ML yağlı his bırakmayan krem ciltteki lekelerin giderilmesine yardımcı olurken, cildin ihtiyacı olan nemi sağlar. Işıltılı, taze ve renk eşitliği sağlanmış bir cilt sunar. İçeresinde Spf içeren Neostrata Enlighten Skin Brightener Spf 25 krem ise ciltteki lekeler ile mücadele ederken güneşten korumaya devam eder. Hassas cilt ve tüm cilt tipleri için uygundur. Ciltteki ton farklılıkları ile mücadele eder.

Not: Yazın leke bakımının gece yapılmasında fayda vardır. Eğer sabah yapmak durumundaysanız, iyi bir güneş koruyucu ile cildinizi korumalısınız. Aksi durumda daha fazla leke oluşumuna sebep olabilirsiniz.

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.