Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Yağlı Ciltler için En Etkili Krem Tavsiyeleri
25.01.2023

Yağlı Ciltler için En Etkili Krem Tavsiyeleri

Cerave, temizleyici ve nemlendirici bakım serisiyle cilt bariyerini hedefliyor. Seramid 1, 3 ve 6-II ayrıcalıklarını her ürününde görebilirsiniz. Amerika’nın popüler markası Cerave, sizlerle Loeral çatısı altında buluşuyor.

Yağsız nemlendiriciler cildi dengeleme konusunda beklediğiniz sonucu verir.  Yağlı cilt yapısına bağlı oluşan sorunlarda en uygun ürünü bulmak için aşağıdaki yazımızı inceleyebilirsiniz.  Cerave’nin yağlı ciltlere özel formüllerini marka odağında derledik.

Yağlı Cilt

Akne Neden Olur?

Akne nedenlerini çok geniş yelpazede ele alabiliriz. Hormon düzensizlikleri, gözeneklerin tıkanması önde gelen nedenlerdir.  Zararlı alışkanlıklar, cildin devamlı tahriş edilmesi, sivilcelerle oynamak aknelerinizi iyileştirmez. Hormon dengesizliğine neden olan ilaçlar akneye neden olabilir.  Stres, hamilelik akneli görünümde etkilidir.

Yağı Cilt Belirtileri Nasıl Anlaşılır?

Yağlı cilt kendisini parlak görünümle belli eder. Belirgin ve büyük gözenekler, kalın ve pürüzlü cilt yapısını fark edebilirsiniz. Ciltte sivilceler, siyah noktalar, tıkalı gözenekler vardır. Sivilceli görünüm her zaman olmak zorunda değildir, aralıklı olarak akne ile mücadele edersiniz.

Yağlı Cilt Ne Gibi Sorunlar Yaratır?

Akneler ve makyaj ürünü bulurken zorlanmak, yağlı ciltlerin en sık yaşadığı problemlerdir. Tabi yağlı cildin derecesi değişken bir durum yaratacaktır. Yaşanan sorunlar genetik gibi faktörlere göre de belirlenebilir.

En İyi Cerave Yağlı Cilt Bakımı Ürünleri

Cerave Acne Control Gel yağlı ve akneye eğilim gösteren cildinizi etkili bir şekilde nemlendiriyor. Seramid, glikolik asit ve laktik asit nemi cilde hapseden etki sağlayacaktır. Ürünün etkileri bununla da sınırlı değil:

  • Cerave Özel Yüz Bakım Jeli akne kontrolü sağlayarak gözeneklerin daralmasına yardım eder.
  • Komedojenik değildir, pürüzlü cilt dokusunun azalmasına destek olur.
  • Cildin koruyucu bariyerinin iyileşmesine katkıda bulunur.
  • Nemi azaltıcı alkol ve paraben barındırmaz. 

Önerilen Partner Ürünler

Bakım jeli öncesinde Cerave temizleyici ürününü kullanarak Akne Kontrol Jel uygulamalısınız. Bunun yanında, AHA içeren Cerave yüz yıkama jeli bir güneş kremi ile beraber kullanılırsa hassasiyet olasılıklarını azaltacaktır.

Üstün Arındırıcı Etkili Cerave Köpüren Temizleyici

Cerave Foaming Cleanser hyaluronik asit, 3 temel seramid ve Vitamin B3 içeriğiyle beklentinizi karşılayan bir ürün.  Nemi hapsetmeye ve cilt tonunu eşitlemeye yardım ediyor. Köpüren özellikte olduğu için dairesel hareketlerle uygulamanızda fayda var.

Yağlı Cilde Özel Faydalı Bilgiler

Cildiniz yağlıysa sorun olmasını engelleyici bazı detaylara bakmalısınız. Temizleme ve krem aşamasına geçmeden yüz bakımı sürecini alışkanlık haline getirmenizi öneriyoruz. Tutarlı bir cilt bakımı sayesinde yağlı cilt semptomlarını kontrol edebilirsiniz. Ayrıca vücudunuzun suyu tutması ve yağı dengelemesi için trans yağları kullanmamalısınız. Cildiniz nemsiz kaldığında yağı daha çok salgılamaya başlar.

-Ilık Suyla Yüz Bakımı Yapın

Yağlı ciltler için nemlendirici krem sürmeden önce cildinizi suyla yıkamanız gerekir. Ilık su yağlı cilde en uygun sıcaklık ayarını sağlayacaktır. Düzenli olarak ılık suyla cildi temizlemelisiniz. Suyla birlikte sabun kullanacaksanız tahrişe ve kurumaya karşı sabunları denemenizi öneriyoruz. Cerave nemlendiren temizleyici kurutmadan temizleyen özel bir çözüm sağlar.

-Elleri Yüz Bölgesinden Uzak Tutun

Ellerde bakteriler neredeyse hiç eksik olmaz. Yüz bölgenize sık temas eden eller, aknelere yol açacaktır. Gözenekleriniz kolayca iltihaplanarak siyah nokta ve sivilceli bir görünüme neden olur.

-Abartılı Yüz Maskesi Kullanımından Kaçının

Yağlı ciltler siyah nokta oluşmasını engellemek için bir hataya düşüyor. O da yüz maskesini çok sık kullanmak… Oysa haftada bir veya en çok iki kere yüz maskesi kullanmak yeterli olacaktır. Aksi halde kurumaya neden olabilir.

-Bal Maskesi Önerisi

Doğal balın bilimsel olarak faydaları bulunuyor. Yağlı cilde doğal bal maskesi yaparak anti bakteriyel bir çözüm bulabilirsiniz. Ballı yüz maskesini on dakika cilde sürerek ılık suyla arındırmalısınız. Yağı akneye dönüştürmemek yüz bakımı için etkili bir yol olabilir.

Yağlı Ciltlerin Neme İhtiyacı Olmaz mı?

Cildiniz yağlı ise bu nemli anlamına gelmez. Sebumu fazla olması, gözeneklerden salgılanan sebum miktarının artması anlamına gelir. Genelde nemsizlik kaynaklı yağlanma artışı yaşanır. Nemsizliğin kökeni ise birçok faktöre dayandırılabilmektedir. Beslenme, su tüketiminin azalması, çevresel etkenler, cilt bakımı rutinleri ve yaş gibi detaylar belirleyicidir.

Yağı Azaltan Nemlendirici Nasıl Bulunur?

Cerave nemlendirici krem ürünleri genellikle kuru ciltleri hedef alıyor.   Narecza’da yer alan kremleri temizleyici ardından kullanabilirsiniz. Dilediğiniz alternatiflere yönelerek doğru cilt bakımı yapmalısınız.

Cilt Bakımı

Cerave Cilt Temizleme Jeli Uygulama Önerileri

Nemlendiren temizleme jeli kullanacağınızda tek başına ve diğer bakım ürünleriyle birlikte sürebilirsiniz.  Doğru partnerleri bularak cildi daha derinden etkilemeniz mümkündür. Cerave nemlendiren temizleme jeli ardından her zaman kullandığınız serumu sürebilirsiniz.

Cerave Yağlı Cilt Ürünü Kullananlar Ne Diyor?

Cerave kullananlar özellikle yüz temizleme jelini daha çok beğeniyor. Kurutmadan temizlik yapması ve parlamayı azaltıcı etkileri iyi bahsedilen konular arasında… Pompalı şişe kullanımı ve ekonomik satın alma avantajlarının da öne çıktığı söylenebilir.

Aknelerim Düzelmiyor Ne Yapmalıyım?

Akneleriniz düzenli cilt bakımı yapmanıza rağmen düzelmediyse bir dermatolog ile görüşmeniz gerekebilir.  Aknelerin sıklığı, devamlı kızarıklık şeklinde kalması, daha profesyonel bir onarım sürecine işaret eder. İltihap kurutucu tedavi olasılıklarını değerlendirmelisiniz.

Dermatolog Gerektiren Akne Tedavilerinde Ne Kullanılır?

İleri seviye akne sorunlarında Benzoil Peroksit kullanımı yaygın görülen bir durumdur. Gözeneklerde bulunan iltihap nedeni bakterileri azaltıcı etkisi vardır. Ek tedavileri cilt uzmanı ile görüşmelerinizde değerlendirmelisiniz. Cilt bakımı ve tedavisi ayrı konular olduğundan doktorunuz farklı süreçleri önerebilir.

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

Devamını Oku
14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.