Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Topuk Kuruluğuna Ne İyi Gelir?
11.01.2023

Topuk Kuruluğuna Ne İyi Gelir?

Ayak bakımı rutininizin zor olduğu dönemlerde topuk kuruması yaşıyor olabilirsiniz. Birçok etkene bağlı olarak yaşanan deri sertleşmesi çözümsüz değil… Ayak bakım kremi kullanmak başta olmak üzere birçok işlemi değerlendirebilirsiniz.

Sertlik hissini gideren formüllere değinmeden önce kuruyan ve çatlamış durumdaki topuklara biraz daha yakından bakmak faydalı olacaktır.

Topuk Kuruluğu Nedir?

Kuru ve çatlamış durumdaki topuklar, ayaklarınızın altındaki derinin sertleşmesi demektir. Dokunduğunuzda sertleşmeye bağlı pürüzleri ve bölgesel çatlamaları fark edebilirsiniz. Kuruyan bir topuk ile yumuşak sertleşmemiş durumdaki topukları dokunmadan da hissetmeniz olasıdır. Topuk kurumasında hafif renk değişimi ve küçük çizgiler anında fark edilir.

Kuruyan Topukların Yaşattığı Zorluklar Neler?

Topuklarınızda kuruma varsa başlangıçta pek bir sorun yok gibi gelir. Yeni başlayan kurumayla beraber dokunduğunuzda hafif sertleşme görebilirsiniz. Çorap giyim esnasında bu pürüzlü his devam eder. Kuruma ardından çatlama da eşlik etmeye başlayacağından acı hissiniz ağrıyla karışık meydana gelebilir.

Topuk Çatlağı

Kuru topuk çatlağı sorununda, ayakkabı içerisinde durmanız zorlaşır. Yaşadığınız ağrı hissi giderek artacağı için tabanlarınıza baskı yapamazsınız. Dolayısıyla işiniz aksayabilir veya ruh halinizde değişiklikler yaşayabilirsiniz.  Uzun süreli iş yaparken rahatsızlık hissi artacağından yaşam kalitenizde düşüşler görülecektir.

Sağlıklı bir ayak görünümü sizi terk edeceği için güzellik algınızda değişimler yaşanabilir. Topuk bölgesindeki renk değişimi doğal görünümden uzaklaşacaktır. Bu da sizi ayaklarınıza bakınca daha depresif bir hale sokabilir. Ayaklar herkesin en önemli organlarından biri olarak özel bir bakımı hak ediyor.

Kozmetik bir sorun olarak görülse de topuklardaki kuruma ve çatlamalar hafif çaplı kanamalara da sebebiyet verebilir. Kanamalı çatlaklar daha ileri düzeyde bir kuruma biçimi olduğundan bu aşamaya gelmeden önlem almanız gerekecektir.

Topuk Kuruluğu ve Çatlağı Neden Olur?

Topuklarınızda meydana gelen kurumanın en büyük nedeni kuru cilt yapısıdır. Genetik etkenler, su tüketiminde yetersizlik, dengesiz beslenme ve bazı hastalıklar da topuk kuruluğuna neden olabilir.  Obezite, sedef, hormon bozuklukları, dolaşım sorunları, tiroit gibi hastalıklar kuru ve çatlak topuk nedenidir.

Günlük yaşamı nasıl geçirdiğiniz topuklarınızın yapısında belirleyici olacaktır. Uzun süre çalışan ayaklarda kolayca kuruma ve nasırlaşma yaşanması doğaldır. Ayakta kaldıkça topuk bölgesi dolaşımı sorun yaşar ve bu durum derinize yansır.

Topuk Kuruluğu & Çatlağı Nasıl Geçer?

Kurumayı engellemek için ayak bakım kremi kullanımı ilk önemli adımdır. Rutin şekilde, banyo ardından Narecza üzerinde de satışı yapılan Cerave Yenileyici Ayak Bakım Kremi’ni sürebilirsiniz. Markanın en çok satan kremlerinden Cerave SA Renewing Foot Yenileyici Bakım Kremi ilerleyen bölümlerde de açıklanacağı üzere çok yönlü bir etki sunacaktır.

  • Topuklardaki kuruma ve çatlamaları engellemek için haftada en az bir kere ponza taşı kullanabilirsiniz. Yüzeydeki tabaka azaldığında daha yumuşak bir ayak görünümü olur. Ponza taşı yoksa ayak törpüsü de etkili olabilir.
  • Giymiş olduğunuz ayakkabılara özen göstermelisiniz.  Açık ayakkabılar, parmak arası terlikler, sandaletler, ayakları yıpratabilir. Bunun yerine hava alan kapalı ayakkabılar seçmeniz önerilir.

Sağlıklı Topuklara Özel Ayak Bakımı Önerileri

Ayak bakımı rutini oluşturmanız kuru topuklara ve topuk çatlakları sorununa veda etmenizi sağlayabilir. Cerave Nemlendirici Ayak Bakım Kremi bu konuda destek olacaktır. Ayak bakımı rutinlerinize devam ederken size özel formülleri denemelisiniz.

Topuklarınızı Yumuşatın

Ayak bakım kremi sürmeden önce topuklarınızı yumuşatan ilk adımı atmalısınız. Bir kap içerisine ılık su koyarak bitkisel yağ özlerinin kendine has kokusunu ayaklarınızla buluşturun.

Ayak Bakımı

Cerave Nemlendirici Ayak Kremi Sürün

Cerave nemlendirici krem uyguladığınızda yumuşamış durumdaki ayaklarınız peeling ve nemlendirme etkisini bir arada alacaktır.  İçerisinde seramid içeren Cerave SA Renewing Foot Yenileyici Bakım Kremi, arındırıcı etkiye sahiptir.

  • Topuklarınız da dahil olmak üzere, tüm ayağınızda yer alan ölü derileri cildinizden uzaklaştırmaya fayda eder. Bu sayede cildinizin koruyucu bariyeri desteklenecektir. Cerave Ayak Bakım Kremi’nin özelliklerine biraz daha değinmek gerekirse:
  • Kontrollü Salınım Teknolojisi, cilt yüzeyindeki yoğun nemlendirici etkinin uzun süre kalmasına yardım eder.
  • Çatlamış topuk görünümünde azalma yaşanır. Ayaklarınız yağlılık hissi olmadan yumuşar ve rahatlar.
  • Hyalüronik asit içeriği doğal nem dengesinin korunmasına yardımcıdır.

Cerave Kullananlar Ne Diyor?

Tavsiye almak isteyenler için Cerave kullananlar ne diyor sorusuna yanıt vermek faydalı olabilir. Doktorların önerdiği bir marka olduğu için kullanım memnuniyeti son derece yüksek. İçerisinde alerji yapan paraben, parfüm gibi maddeler bulunmuyor.  Ambalajı dikkat çekici ve çevreye duyarlılığı beğenilen özellikleri arasında. 

Elleriniz Kuruduysa Cerave El Kremi Yanınızda

Kurumuş ellerinize düzenli olarakCerave El Kremisürebilirsiniz. Topuklardaki sorunu ellerinizde de yaşıyorsanız Cerave Onarıcı El Kremi ürününü kuruluğa karşı etkili olacaktır. Ellerinizin gün boyu nemli kalmasına yardım eder. Hassas yapıdaki ellerinizin doğal nemini korurken hyaluronik asit içeriğinden yararlanır.

Son Dokunuşlar

Topuk kurumasında, çatlaklara kadar olan süreç belirli bir aşamadan geçer. Kuruluğun giderilmemesi durumlarında tabaka nasır hale gelerek çatlamalarla sonlanır. Cilt yapınıza özel bir bakımla konfora kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Cerave Ayak Kremi rutinlerinizde iyi bir yol arkadaşı olabilir.

 

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

Devamını Oku
14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.