Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Sonbaharda Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?
24.09.2020

Sonbaharda Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Sonbaharın yağışlı ve soğuk yüzünü yavaş yavaş göstermeye başladığı günlerdeyiz. Cildimizde bu durumdan etkilenmeye başlamakta. Cildimiz mevsim geçişine ayak uydurmaya çalışırken, cilt bakımımıza her zamankinden biraz daha fazla özen göstererek bu duruma karşı önlem alabiliriz. Uzmanlarında belirttiği üzere mevsim geçişleri cilt üzerinde fazlasıyla yıpratıcı etkilere sebep olabiliyor. Sıcak hava, güneş ve denize alışan ciltler bir anda soğuk ve serin havayla karşılaşıyor. Bu durum sonucunda ciltte kuruluk, çatlama ve elastikiyet kaybı gibi birçok problem ile karşı karşıya kalınıyor. Ama sonbahar için özel bakımlar ile bu durumu düzeltme şansınız var. Sonbaharda cilt bakımı nasıl olmalı peki?





Cilt Temizliğinizi Mutlaka Yapmalısınız

 

Bakımlı bir cildin olmazsa olmazı temiz bir cilttir. Cilt iyi temizlenmediğinde problemlerle karşılaşmamak elde değil. Gün içinde yoğun tempo da cilt temizliği yapamasanız dahi gece yatmadan önce mutlaka cildinizi temizlemenizi öneririz.





 

Sonbaharda düzenli ve iyi bir temizlikle beraber cilt bakımınıza büyük destek sağlayabilirsiniz. Sıcak iklimin son zamanlarında hassaslaşan ve soğuyan havayla birlikte kuruyan cildinizi sakinleştirmek için cilde gergin bir his veren ağır temizleyicilerden uzak durmanızı tavsiye ederiz. Bu aşamada Bioderma Atoderm Intensive Foaming Jel kullanarak cildinizi yormadan temizleyebilirsiniz.

İçeriğinde aktif arındırıcılar bulunduran Atoderm Intensive Foaming Gel cilt kuruluğunun ilerlemesine karşı bakım sağlar. Cildinizdeki rahatsızlık hissini ve cildinizdeki kaşıntıyı yatıştırır. Cildi derinlemesine nemlendirir ve güçlenmesine yardım eder.

Peeling ile Cildinizi Derinlemesine Temizleyin

 

Yaz mevsiminde güneşten lekelenen ve dokusu bozulan ciltler için evde uygulayacağınız bir peeling rutini şart oldu. Cildinizi nazikçe yenileyen, renk eşitsizliklerinizi gideren ve bunun yanında cilt dokunuzu yenileyen bir kimyasal peeling'i bakım rutininizin üst sıralarına taşımanın tam da zamanı. Mevsim değişikliklerinde ısı değişimine bağlı olarak cildin üst tabakasında kalınlaşma oluşabiliyor. Bu durumun önüne geçmek için haftada 1-2 kez peeling yapmanızı öneririz. Aşırı duyarlı cilde sahipseniz dikkat etmelisiniz. Duyarlı cilde sahipseniz bu ciltler için daha yumuşak dokulu ürünler ile peeling yapabilir. Örneğin Caudalie Glycolic Peel maskesi tüm ciltler için uygun bir peeling maskesidir.

Glycolic Peel ürünü, donuk bir cilde sahip olan ve anında parlaklık artışına ihtiyaç duyan herkes için kullanılabilir bir üründür. Bu çift etkili, cilt yenileme tedavisi, yenilenmiş bir cilt etkisi için aynı anda hem kese hem depeeling görevi görmektedir.

El Bakımınızı Kesinlikle İhmal Etmemelisiniz

 

Bulaşık ve temizlik sırasında sık sık su ile temas etmek zorunda kalan elleriniz, maalesef ki özellikle sonbahar ve kış aylarında daha çok kuruyor ve çatlıyor. Hatta çatlamakla kalmayan ellerimnzde zamanla su kabarcıkları ve nasırlar bile oluşabilmekte. Böylesine sizi sıkıntıya sokan bir durum ile karşılaşmamak için el bakımınızı ihmal etmemelisiniz ve ellerinize gün içerisinde belirli aralıklarla en az 3-4 kez nemlendirici krem sürmelisiniz. Caudalie Hand And Nail Cream hem el hemde tırnak kremidir ve tüm cilt tiplerine uygun sonbahar aylarında işinize fazlasıyla yarayacak bir kremdir.

İpeksi bir görünüm ve son derece kalıcı rahatlık sağlayan, eller ve tırnaklar için antioksidan bakımından zengin, nemlendirici bir krem.

Nemlendirici Krem Kullanmalısınız

 

Mevsim geçişinden kaynaklanan kuruluk ve çatlamalar için nemlendirici krem kullanmalısınız. Duş sırasında aşırı soğuk ya da aşırı sıcak suyla yıkanmak yerine, suyu ılık olarak ayarlayın. Banyo sürenizi çok uzun tutmayın. Vücudunuz içinde cildinize uygun nemlendirici bir ürün kullanmayı unutmayın. Soğuyan havalarda cilt bakımının kilit kelimesi nemlendirici kremdir. Yaza özel olarak daha hafif formüllerle değiştirdiğiniz nemlendiricinizi artık daha yoğun ürünlerle yenilemeniz gerekmekte. Soğuğun cildinize vereceği kurutucu etkiye karşı cildinizin susuzluğunu anında gideren güçlü formüllerle gardınızı almalısınız. Temizlik sırasında kullandığınız ürünlerde dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri alkol, parfüm ve paraben içermeyen ürünler olması. SVR Sensifine Krem hassas ve kuru ciltler için yoğun etkili bir kremdir. Sonbahar aylarında tamda yanınızda olması gereken bir krem.

Hassas ve kuru cilt tipine sahip olan kişiler için uygun olan yoğun formüllü nemlendirici kremdir. Sensitifine Creme ürünü normal cilt tipine sahip olan kişilerin kullanması içinde uygundur. Cildinizi nemlendirmek cilt sağlığı için oldukça önemli bir noktadır. İyi şekilde nemlendirilmiş bir cilt sağlıkla parlar ve kırışıklık gibi erken yaşlanma durumlarının yüzeye çıkmasına engel olur.

Güneş Koruyucuyu Unutmayın

 

Güneş bulutların arkasına saklanmış olabilir, ama bu sizin güneş kreminden vazgeçeceğiniz anlamına gelmemeli. Cildinizi güneşin zararlı ışınlarına karşı korumak 4 mevsimde de olmazsa olmaz denilebilecek kurallardandır. Günlük makyajınızı rahatsız etmeyecek, hafif yapılı bir ürünle cildinizi UV ışınlarına karşı korumaya devam etmelisiniz. Güneş ışınlarının cilt üzerindeki etkisi sıcaklıklarla ve mevsimlerle ilgili değildir. Bu sebeple güneş ışınlarının yoğun olduğu yaz mevsiminin yanı sıra sonbaharda da güneşten koruyucu kullanmak büyük önem taşıyor. Cildinizi güneşten korumak için Heliocare Color Spf 50 Jel Light ürünü size yardımcı olacaktır.

Cildinizi güneşin ışınlarından koruyan ve özel bronzlaştırıcı içeren yağsız jel kremdir. Heliocare Color SPF 50 Gelcream Light, tüm cilt tipleri için kullanımına uygun olarak geliştirilip üretilen yüksek koruma etkili güneş koruyucu bir bakım ürünüdür. Hafif formülü ile cildiniz tarafından kolaylıkla emilir ve cildinize hızlı bir şekilde nüfuz eder.

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

Devamını Oku
14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.