Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Milk Thistle Nedir?
27.06.2022

Milk Thistle Nedir?

Bitkiler, hayatın pek çok alanında faydasına başvurduğumuz ürünler arasında yer alıyor. Bazen minicik bir nane yağı masajı, baş ağrısını giderirken bazen şekere damlatsanız dahi ağzınızı yakan kekik yağı, soğuk algınlığınızı alıp götürüyor. Milk thistle da bu faydalı bitkiler arasından sadece bir tanesi. Büyüklerimizden deve dikeni olarak çokça duyduğumuz bu mucizevi bitkinin, sağlığımız üzerinde pek çok olumlu etkisi bulunuyor. Peki, milk thistle nedir, ne işe yarar, çeşitleri nelerdir ve nasıl kullanılır? Bu soruların cevabını merak ediyorsanız yazının devamını okumanız yeterli. Zira burada sizin için deve dikeni ya da namıdiğer meryemana dikeni hakkında birtakım önemli bilgiler veriyoruz. Keyifli okumalar!

Milk Thistle

Milk Thistle Nedir? Faydaları Nelerdir?

İsmi biraz ürkütücü olsa da deve dikeni, papatyagiller ailesi içinde yer alıyor. Farklı mevsimlerde rahatlıkla yetişebildiği için pek çok yerde bu bitkiyi görmek mümkün. Normalde yol kenarlarında bile kendi kendine büyüyebilen bu dayanıklı bitki, çoğunlukla sağlık amaçlı olarak yetiştirilmekte. Son derece güzel bir renge ve forma sahip olan milk thistle, taşlı ve çorak toprakları seven nadir çiçekli bitkilerden. Ayrıca 30 ila 100 cm uzayabilen boyu ve çengel biçimli formuyla fark edilmeyecek gibi de değil. Ayrıca çiçek rengi de eflatun ve mor arasında gidip geliyor. Şimdi gelin çoğunlukla deve dikeni olarak duyduğumuz milk thistle faydaları nelermiş, hep birlikte öğrenelim.

  • Alternatif tıp alanında hem kökü hem tohumu sıklıkla kullanılır.
  • Düzenli ve dengeli tüketildiğinde mide rahatsızlıklarını hafifletmeye yardımcı olur.
  • Vücudun yenilenmesine katkı sunduğu için hastalıklı hücrelerin üremesini yavaşlatır ve uzun vadede engeller.
  • Ateş düşürücü etkiye sahiptir.
  • Sindirim sistemi işlevlerinin yerine getirilmesine destek olur.
  • Bol miktarda C vitamininin yanı sıra kalsiyum, potasyum, protein, selenyum mineralleri, doymamış yağ asitleri ve lif içerir.
  • Akse, sedef ve cilt lekelerinin oluşumunu durdurmada destekleyicidir.
  • Alerjik astım rahatsızlığında hekim kontrolünde kullanılabilir.
  • Lifli dokusu sayesinde diyet reçetelerinde sıkça yer alır.
  • Milk thistle çayı detoks amaçlı tüketilebilir.
  • Kadınların menopoz dönemlerinde kemik deformasyonunun öne geçmek için kullanılabilir.
  • Anne sütünün artırılmasına katkı sağlar.

Tüm bu faydalardan bahsettikten sonra deve dikeni takviyesi çeşitlerine göz atmak yararlı olabilir. Aşağıdaki başlıkları inceleyerek en sık tercih edilen meryemana dikeni takviye edici gıdalar hakkında bilgi alabilirsiniz.

Voonka Milk Thistle

Kapsül formundaki Voonka milk thistle takviye gıda; meryemana dikeni ekstresi, silimarin, enginar ekstresi, karahindiba, turp, dulavrat otu, zencefil, sığır jelatini, maydanoz ve magnezyum tuzları bileşenlerinden meydana geliyor. Serin ve kuru bir yerde muhafaza edilmesi gereken bu kapsülü 4-10 yaşındaki çocuklarda hekim tavsiyesi ile kullanmanız mümkün. Bu deve dikeni takviyesini günde 5 ml olacak şekilde kullanabilirsiniz. Bilmeniz gerekiyor ki ürünün hamilelerde ve emziren annelerde kullanımı için hekim kontrolü şart. Ayrıca her takviye edici gıda gibi meryemana dikeni de herhangi bir hastalığın doğrudan tedavisi için kullanılmıyor. Deve dikeni faydalarını en kısa sürede görmek adına ürünün günlük porsiyonuna sadık kalmanız da önemli.

Ocean Milk Thistle

Orzax Ocean milk thistle kapsül de tıpkı Voonka gibi meryemana dikeni ekstresi içeren bir takviye edici gıda olarak satışa sunuluyor. Ürün, her kapsülünde 300 mg değerinde deve dikeni bitkisinin aktif bileşeni olan silibin içerir. 11 yaş ve üzeri yetişkinlerin kullanımı için geliştirilen formülüyle Ocean milk thistle deve dikeni takviyesi de zengin formülü ile meryemana dikenini dışarıdan takviye etmek isteyenler için harika bir seçenek.

Dynavit Milk Thistle

Eczacıbaşı Dynavit milk thistle deve dikeni takviyesi, dopdolu formülüyle karşınızda. Kapsülün içeriğinde; 270 mg meryemana dikeni ekstresi, 200 mg silimarin, 150 mg enginar ekstresi, 50 mg karahindiba ve 20 mg maydanoz ekstresi yer alıyor. Tüm bu içerikler bir araya geldiğinde Dynavit milk thistle deve dikeni takviyesinin gücü ortaya çıkıyor. Yetişkinlerde kullanıma uygun olan bu kapsülü, tercihen yemeklerden sonra günde iki defa birer kapsül olarak kullanabilirsiniz.

Nutraxin Milk Thistle

Silimarin etken maddesiyle Nutraxin milk thistle deve dikeni takviyesi de hekim kontrolünde kullanıldığında sağlık için destekleyici özelliğe sahip. Meryemana dikeninin faydalarını görebileceğiniz bu takviyeyi, her gün 1 ila 4 kapsül şeklinde ve bol su ile tüketebilirsiniz.

Zade Vital Deve Dikeni Tohumu Yağı Kapsülleri

Soğuk sıkım yöntemlerle elde edilen ve trans yağ içermeyen Zade Vital deve dikeni tohumu yağı yumuşak kapsüllerini her gün bir kapsül şeklinde tüketebilirsiniz. Bu kapsülün formülünde 0,30 g çoklu doymamış yağ ve 0,12 g protein bulunuyor. Üründeki toplam yağ oranı 3,8 kcal olarak hesaplanmış. Tüm diğer takviyeler gibi hekim kontrolünde kullanılması önerilen bu kapsülü siz de deve takviyesi olarak tüketebilirsiniz.

Burada araya girerek gıda takviyesi markaları arasında seçim yapmanızı kolaylaştıracak En İyi Gıda Takviyesi Markaları Hangileri? yazımıza göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Burada en çok tercih edilen dünyaca ünlü markaların gıda takviyesi çeşitleri, tüm detaylarıyla inceleniyor. Faydalı olabilir.

Deve Dikeni

Meryemana Dikeni Nasıl Kullanılır?

Meryemana dikeni nasıl kullanılır, diye merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Zira milk thistle takviyelerinden sonra bitkisinin nasıl kullanıldığını da sizler için aşağıda açıklıyoruz.

    • Bir miktar deve dikeni tohumunu haşlayıp süzerek farklı gıdalarla birleştirmeniz mümkün. Bu yöntem, genellikle kilo kontrolü amaçlı diyet yapmak isteyenler tarafından sıklıkla kullanılıyor. Bizden söylemesi!
    • Ben deve dikeni tohumunu daha uzun süreli saklamak istiyorum, diyenlerdenseniz bu metot tam size göre: Kavurma metodu. Milk thistle tohumlarını tavada kavurduktan sonra soğumasını bekleyip kavanozda saklayabilirsiniz. Daha sonra ister çay yapımında ister ara öğünlerde yoğurdunuza ekleyerek tüketin.
    • Deve dikeni çayı nasıl demlenir, sorusunun yanıtı olabilecek bu bölümde sizler için bir tarif paylaşarak yazımızı noktalıyoruz. Buyurun deve dikeni çayı tarifine:

1 çay kaşığı deve dikeni tohumunu bir bardak su içinde yaklaşık 10 dakika demleyin. Bu süre sonunda deve dikeni bitkisini süzerek çayınızı tüketebilirsiniz. Şifa olsun!

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.