Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Güneş Kremi Kullanırken Sık Yapılan 7 Hata
20.07.2020

Güneş Kremi Kullanırken Sık Yapılan 7 Hata

Güneş kremi kullanmak, cildinizi korumak için yapacağınız en sağlıklı şeylerden biridir. Kaliteli bir güneş kremi; kırışıklıkları ve yaşlanmanın diğer belirtilerinin oluşumunu engellerken, aynı zamanda cilt kanseri riskini de önemli ölçüde azaltır.

Bioderma, Heliocare, La Roche Posay, Avene, Vichy gibi dermokozmetik markalar, kullanıcılarının ihtiyaçlarını en etkili şekilde karşılayabilecek  bir çok güneş kremini kullanıma sunmuştur. Peki iyi bir markanın etkili bir güneş kremini almak cildinizi tam anlamıyla korumaya yetecek midir?

Tabiki de hayır.  Aldığınız ürünlerin iyi olmasının yanı sıra ürünlerin cildinize uygun olması ve doğru bir şekilde kullanılması gerekir. Pe ki güneş koruyucu kremleri ne kadar doğru kullanıyorsunuz?

Güneş Kremi

Güneş kreminin yanlış kullanımı, güneşin zararlı ışınlarından yeterli ölçüde korunamamanıza neden olur. Bu güneş kremini yanlış kullanım durumlarından yedi tanesini, doğru kullanım önerileriyle birlikte sizler için listeledik:

1- Markayı ve ürün kalitesini önemsememek: Kozmetik marketlerde pek çok güneş kremi satılıyor. Ancak bu ürünlerden hangisini seçtiğiniz, cildinizi korumak için oldukça önemli. Uzmanlar; geniş spektrumlu, suya karşı dayanıklı ve SPF 30 veya daha üstü güneş kremi öneriyor.

En İyi Güneş Kremi

2- Sadece güneşli havalarda kullanmak: Güneş, zararlı UV ışınlarını sürekli olarak yayar. Bulutlu havalarda, akşam saatlerinde  hatta kış aylarında bile güneş ışınları oldukça yüksek oranda deriye nüfuz eder.  Araba kullanırken veya evde otururken bile güneşin zararlı ışınları sizi olumsuz etkileyebilir. Bu yüzden güneş kremi uygulamasını yılın mümkünse her günü yapılan bir rutin haline getirmek, cildiniz için büyük bir koruma sağlayacaktır.

Kışın Güneş Kremi

3- Aynı ürünü uzun süre kullanmak: Uzman görüşüne göre güneş kremleri, koruyucu özelliklerini üç sene civarında barındırabiliyor. Ancak bu süre üründen ürüne değişiklik gösterebilir. Güneş kreminin son kullanma tarihine dikkat edin. Eğer bir tarih belirtilmemişse, kapağı açtıktan sonra tavsiye edilen kullanım süresini görebilirsiniz. Ürünü bu süre içinde kullanmanız, sizi olası yan etkilerden koruyacaktır.

Güneş Kremleri

4- Güneş kreminin tek başına yeterli olacağını düşünmek: Güneş kremleri, zararlı ultraviyole ışınlarını tamamen engellemez. Bu yüzden krem uygulamış olsanız bile, güneşin daha az etkili olduğu gölge alanlarda bulunmaya çalışın.

Güneş Kremleri

5- Kremi çok az uygulamak: Çoğu insan, kremi yeterli miktarda kullandığını düşünür. Ancak uygulanan miktar, sizi güneş ışınlarından korumaya yetecek düzeyde olmayabilir. Yeterli düzeyde uygulayacağınız güneş kremiyle, doğru korumayı sağlayabilirsiniz.

Güneş Kremleri

6- Tek sefer uygulamayla yetinmek: Güneş kremi, kişilere sürekli bir koruma sağlamaz. Etkisi gün içinde belirli bir süre devam eder. Etkisi kaybolmaya başladığında, tekrar uygulama gereklidir. Uzman görüşlerine göre, suya dirençli güneş koruyucuların dahi etki süreleri 90 dakikayı çok aşmaz. En geç 2 saatte bir kremin yenilenmesi gerekir.

Gunes Kremi

7-Bazı önemli bölgeleri atlamak. Vücutta güneş ışığına maruz kalabilecek her bölgeye, güneş koruyucu sürülmelidir. Ancak çoğumuzun gözünden kaçan bazı noktalar olabilir. Bu bölgeler genellikle; göz kapağı çevresi, dudaklar, kulak kepçesi, eller ve ayaklardır. Göz kapağı bölgesi, cilt kanseri riski en yüksek olan bölgedir. Bu yüzden özellikle göz kapağı unutulmamalıdır.

Göz çevresi güneş kremi

Bu maddelerin haricinde, “En yüksek SPF değeri, en iyi korumayı sağlar.” Düşüncesiyle hareket etmemelisiniz. SPF değeri, ürünün güneş ışınlarına karşı koruma sağladığı süreyi belirtir. Örneğin çıplak cildiniz güneş ışığına direkt maruz kaldığında 10 dakika içerisinde güneş yanıkları oluşacaksa, SPF 15 değerli bir ürünle 150 dakikada yanık oluşumu meydana gelir. Ürün ambalajının üstünde yazanları ve üretici firmanın önerilerini dikkate alarak bir ürün seçmelisiniz. Cildinize uygun güneş kremini bulmak için, bir uzmandan yardım alabilirsiniz.

Güneş kremlerini incelemek için aşağıdaki linke tıklayınız:

https://www.narecza.com/gunes-kremi

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.