Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Cilt Tipine Göre Yüz Temizleme Jeli Nasıl Seçilir? Cilt Tiplerine Göre Yüz Temizleme Jelleri
09.02.2023

Cilt Tipine Göre Yüz Temizleme Jeli Nasıl Seçilir? Cilt Tiplerine Göre Yüz Temizleme Jelleri

Yüz temizleme jeli cilt bakımı esnasında gözeneklerden başlayan etkisi ile çok daha iyi hissetmenizi sağlayacak. Temiz gözenekler cilt bakımı sürecinin en önemli aşamasını oluşturuyor. Nemlendirici serum öncesi yardımcınız olabilecek yüz temizleme jellerini doğru seçmek ise büyük önem taşıyor.

Cilt Tiplerine Göre Yüz Temizleme Jeli Nasıl Seçilir?

Yüz temizleme jeli kullanırken cilt tipi özelliklerinizi dikkate almanız gerekiyor. Kuru, yağlı, normal ciltlerden hangisi sizde varsa buna göre yüz temizleme jeli kullanabilirsiniz. İhtiyaçlara özel temizleyici jeller, cilde göre hazırlanmış özel formüller sunmakta. Yüz temizleme jeli, doğru nemlendirici ürünlerle kombin edilirse, beklediğiniz sonuçlara daha kolay ulaşabilirsiniz.

Doğru seçim yapmak için cilt tipi özelliklerini ve yaşadığı sorunlara değinmek faydalı olacaktır. Kuru ciltler en çok pullanma, kaşıntı, hassasiyet sorunları yaşar. Yağlı ciltler ise parlama, sivilce açısından zorlanabilir. Normal ciltlerde dönemsel olarak kuruma ve yağlanma görülebilir. Genelde daha kısa süren bir durum vardır. Özellikle bu sorunlara dair üretilen yüz temizleme jelleri varsa bunu öncelikli tutabilirsiniz. Diğer yandan her cilt tipine özel üretilen ürünleri de ihtiyaçlara göre değerlendirebilirsiniz.

Yüz Temizleme Jeli Faydaları ve Kullanımı

Yüz temizleme jeli, isminden de anlayacağınız üzere yüzdeki gözenekleri temizleyen, aktif bileşenlerle formüle edilmiş ürünün ismidir. Kıvamı sıvıdan daha koyu olduğu için jel ismini alır. Yüz temizleme jeli gözenekleri daraltan etki yapar.  Cilt bakımı esnasında kir ve fazla sebum salgısını azaltır. Bir anlamda serum ve nemlendirici krem öncesi zemin sağlayan bir üründür. Düzenli kullanımla gözeneklerdeki belirgin fark hissedilir. Kullanım ayrıntılarına bakılacak olursa:

  • Yüz yıkama jelini bir başka ürünle birlikte kullanmanız partnerli ürün kullanımı olarak tanımlanır. Jel ardından nemlendirici krem, cilt serumu veya güneş kremi sürerseniz, gözeneklerdeki nemlendirici etki daha da artacaktır.
  • Yüz temizleme jelini banyo öncesinde veya sonrasında kullanmanızda bir sakınca yoktur. Banyoda uzun süre sıcak suya maruz kalmamanız şartıyla cildiniz arındırılmaya daha açık bir hal alabilir. Fakat ıslatılmış cilde de uygulanabilir. Önemli olan ıslak cilde sürülmesi ve gözeneklere işlemesini sağlamak…
  • Yüz temizleme jelini kullanmaya başlama yaşı cildi makyaj malzemeleriyle buluşturma yaşı olabilir. Genellikle 18-20 yaştan itibaren düzenli cilt temizliği ihtiyacı giderilmelidir. Makyaj dışında siyah nokta gibi nedenlerle de birkaç yaş daha erken kullanıma başlanabilir.
  • Yüz maskesi ve temizleme jeli gözenek arındırıcı etki bakımından birbirine benziyor. Dolayısıyla üst üste kullanımı cildi hassas hale getirebilir.
  • Yüz temizleme jelini her gün kullanacaksanız günlük tekrar sayısı konusunda dikkat etmek gerekiyor.  Gün içinde en fazla iki kere kullanmanız son derece önemli.  Yüz yıkama jeli her gün gerekenden fazla kullanırsanız, cildin doğal nem dengesi sekteye uğrayabilir. Nem dengesinin bozulması, birçok cilt sorunu ile beraber sıkıntı yaşamanız anlamına gelir. Ayrıca ciltte yara benzeri durum varsa, doktor kontrolü ardından işlem yapmak gerek.

Yüz Temizleme Jeli

En İyi Yüz Temizleme Jelleri Hangileri?

Kuru cilt yapısını temizlemek için Bioderma Sensibio Foaming Jel’i kullanabilirsiniz. En popüler ürünler arasında yer alan formülü göz çevresi ve yüzün tamamına özel olarak üretilmiştir. Makyaj kalıntısı bırakmayan özelliği hassasiyetlerin giderilmesine yardım ediyor. Ürünün ayırıcı özelliği ise patentli D.A.F kompleksidir. Hassas ciltler dış etkenlere karşı daha dirençli hale gelir.

Sensibio Foaming Gel'i ıslatılmış cilde sürmeniz ve ardından köpürterek bir süre beklemeniz gerekiyor. Ilık suyla durulama ardından nemlendirici kremle cilt bakımı sürecini sonlandırabilirsiniz. Günde bir kere bu rutini yapabileceğiniz gibi haftada birkaç kere de uygulayabilirsiniz. İhtiyaca göre kullanım sıklığını ayarlamak gerekiyor.

Bioderma Atoderm serisi Bioderma’nın kuru cilt özel ürünlerini barındırıyor. Popüler bir yüz temizleme jeli olan Atoderm Foaming Jel cilt bakımıaçısından memnun kalmanızı sağlayacaktır. Kaşıntı hissini azaltmaya destek ürün, ciltteki nemi korur. Ecodefensine ve Skin Barrier Therapy patentleri cildi arındırırken daha sakin bir yapıya teşvik eder. Dış etkenlere maruz kalma durumuna göre günlük kullanım sıklığı belirlenebilir. En fazla günlük kullanımı ikidir.

Bioderma Temizleme Jeli kızarıklık ve pullanma azaltıcı etkisiyle yağlı ciltleri fazla sebumdan kurtarmayı hedefliyor. Cildin ph dengesini koruyan özelliği derinlemesine gözenek temizliği sunuyor. Kaybolan nemi yeniden cilde kazandıran özelliği rahatsızlık hissini giderir. Gözeneklerinizdeki yenilik hissi akneleri engellemede etkili olur.

Yağlı cilt yapısı için başka bir ürün önerisi ise Bioderma Sebium Foaming Jel olacaktır. Cildi temizleyen jel, fazla yağ salgısını azaltır. Fluidactiv patenti ile yağ sorunlarına karşı sivilceleri azaltır. Köpürtme ve durulama ardından nazik bir şekilde kurulama yapmalısınız. Günde iki kere uygulanabilir, isteğe göre tek sefer de kullanımı uygundur.

Bioderma ürünlerini alerjiye eğilim olan ciltler güvenle kullanabilir. Özellikle Atoderm serisi bu anlamda epey beklentileri karşılıyor.  Ürünlerde sabun paraben gibi tetikleyici maddeleri barındırmaz, kaşıntı ve hassasiyeti gideren ek özellikleri de bu seride bulabilirsiniz.

Bioderma Yüz Temizleme Jeli Fiyatı

Bioderma temizleme jeli ürünleri Narecza.com adresi üzerinden güvenli şekilde alınabilir. Satın almakta olduğunuz ürünlerin kullanıcı deneyimi için yorumlara bakabilir siz de bir yorum bırakabilirsiniz. Bioderma yüz yıkama jeli kullananlar oldukça memnun, jelle beraber güneş kremi de sıkça kullanılıyor.

Bioderma yüz yıkama jeli Narecza.com üzerinden alınabilir. En popüler Bioderma temizleyici jel ürünleri Narecza farkıyla sunulmaktadır.

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.