Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Makyaj Malzemesi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli? En İyi Makyaj Malzemeleri Nelerdir?
17.11.2021

Makyaj Malzemesi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli? En İyi Makyaj Malzemeleri Nelerdir?

Makyaj, pürüzsüz ve dikkat çekici bir görünüm elde etmek amacıyla çeşitli kozmetik ürünlerinin cilde uygulanması işlemidir. Makyaj uygulamaları; cilt kusurlarını kapatmak, görünümü farklılaştırmak ve bakımlı olmak gibi farklı amaçlar doğrultusunda gerçekleştirilebilir. Makyaj uygulamalarının tümü, cildin farklı bölgeleri için özel olarak tasarlanan ürünler kullanılarak yapılır.

 

Makyaj Ürünleri Nelerdir?

 

Makyaj malzemeleri, uygulama alanlarına göre çeşitlenir. Yüz makyajı ürünleri, bölgesel farklılıklara doğru şekilde yanıt vermek üzere özel olarak tasarlanır. Bu sayede makyaj uygulamasının kolay ve doğru şekilde yapılması desteklenir. Makyaj ürün çeşitleri genel olarak şu şekilde gruplandırılabilir:

 

Göz Makyajı

 Göz Makyajı

Göz makyajı, tek başına dahi görünümde ciddi farklılıklar yaratabilir. Bu nedenle göz makyajında kullanılan ürünler oldukça popülerdir. Kirpik diplerinin renklendirilmesinde kullanılan eyeliner ve göz kalemi çeşitleri ile göz kapaklarına uygulanan farlar en çok tercih edilen malzemelerdir. Göz makyajında ayrıca kirpiklerin daha uzun görünmesini destekleyen maskaralar da oldukça sık kullanılır. 

 

Yüz Makyajı

 Yüz Makyajı

Yüzdeki sivilce ve leke gibi kusurların kapatılması, renk eşitsizliklerinin giderilmesi ve aydınlık bir görünüm elde edilmesi için yüz makyaj malzemelerinden yararlanılır. Yüz makyajında bu amaçla fondöten, pudra ve aydınlatıcı gibi ürünler tercih edilir. Doğal ve sağlıklı bir görünüm elde edilmesi için allıklar da yüz makyajında sıklıkla tercih edilen malzemeler arasındadır. 

 

Dudak Makyajı

 Dudak Makyajı

Dudakların çerçevelenmesi, isteğe göre daha dolgun gösterilmesi ve renklendirilmesi amacıyla çeşitli kozmetik ürünler kullanılır. Dudak makyajı için en sık kullanılan ürünler; kalem, ruj, nemlendirici ve parlatıcı olarak sıralanabilir.

 

Makyaj Malzemesi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

 

Makyaj malzemeleri, doğrudan cilde uygulandığı için dikkatle seçilmesi gereken ürünlerdir. Cilt üzerinde bir katman oluşturan makyaj malzemelerinin seçimi hem daha profesyonel bir uygulama hem de cilt yapısının korunması için son derece önemlidir. Makyaj malzemeleri alırken dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir:



Her cildin yapısının ve hassasiyetinin farklı olduğu unutulmamalıdır. Cilt tipi ile uyumlu makyaj malzemeleri seçilmelidir.

 

Makyaj malzemeleri, cilde doğrudan temas eden ürünlerdir. Bu nedenle alerjik reaksiyon riski göz önüne alınarak seçim yapılmalıdır.

 

Makyaj malzemelerinin içeriği, cilt sağlığını doğrudan etkiler. Bu nedenle mümkün olduğu kadar temiz ve doğal içeriklere sahip ürünler tercih edilmelidir.

 

Kaliteli ve güvenilir markalara ait makyaj malzemeleri kullanılmalıdır.

 

Makyaj malzemesi alırken, seçimler sadece daha güzel bir görünüm elde etmeye yönelik olmamalıdır. Bununla birlikte aynı zamanda cildin ihtiyaçlarını da karşılayabilen ürünler tercih edilmelidir. Bu sayede makyajın ciltte kaldığı süre, bir bakım sürecine dönüştürülebilir.

 

Makyaj Ürünlerinin Fiyatları Ne Kadardır?

 

Makyaj ürünlerinin fiyatları, oldukça değişkendir. Makyaj ürünlerinin fiyatlandırılmasında miktar, marka ve içerik gibi pek çok faktör etkilidir. Çok sayıda ürünü içerisinde barındıran makyaj malzemeleri kategorisinde, her cilt tipine ve uygulama tercihine göre bir seçenek bulmak mümkündür. 

 

Nar Ecza, makyaj kategorisinde kullanıcılarına yüzlerce farklı ürün sunar. Farklı fiyat etiketlerine sahip ürünler içerisinden, dilediğiniz görünümü elde etmenize yardımcı olacak makyaj malzemelerini seçebilirsiniz.

 

En Çok Tercih Edilen Makyaj Malzemesi Markaları Hangileridir?

 Makyaj

Nar Ecza, çok sayıda kaliteli ve güvenilir makyaj malzemesi markasını kullanıcıları için satışa sunar. Nar Ecza’da bulabileceğiniz ve sıkça tercih edilen makyaj malzemesi markalarından bazıları şunlardır:

 

La Roche Posay

 

La Roche Posay, göz ve yüz makyajı için çeşitli ürünlere sahiptir. Ürünleri, farklı cilt tiplerinin özel ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanır. Ayrıca, La Roche Posay markası, güzel bir cilt görünümü için derinlemesine temizlik sağlayan makyaj çıkarıcı ürünlere de sahiptir.

 

Vichy

 

Vichy, özellikle cilt kusurlarının kapatılıp pürüzsüz bir görünüm elde edilmesini destekleyen makyaj malzemeleri ile öne çıkar. Yüz makyaj ürünlerinin büyük çoğunluğu, güneşten koruma özelliğine sahiptir.

 

Barielle

 

Barielle, temiz içerikli oje çeşitleri ile öne çıkar. Geniş bir renk yelpazesine sahip ojeler, tırnağın hiçbir katmanına zarar vermez. Temiz içeriği sayesinde hamilelerin kullanımına da uygundur. 

 

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

Devamını Oku
14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.