Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Ginkgo Biloba Nedir? Faydaları Nelerdir?
31.05.2022

Ginkgo Biloba Nedir? Faydaları Nelerdir?

Kökeni insanlık tarihi kadar eski olan Ginkgo Biloba , özellikle Uzak Doğu ülkelerinin sıklıkla kullandığı bitkiler arasında yer alıyor. Gerek meyvesinden gerek çayından gerekse tohumlarından yararlanılan bu bitki, yelpaze şeklindeki yapraklarıyla bilinmekte. Aslında Japonya, Çin ve Kore'nin bitki örtüsünde sıkça yer almasına rağmen günümüzde Avrupa'daki varlığı, buralarla neredeyse eşit durumda. Zira Avrupa da Ginkgo Biloba faydalarını fark edip bitkinin yetiştirilmesine 18. yüzyılda başlamış. Avrupa ilkelerini takiben Amerika da bu mucizevi bitkiyi, mümkün olan her yerde ekerek halen çoğaltmakta. Biz de bu yazıda mabet ağacı olarak da bilinen Ginkgo Biloba nedir, faydaları nelerdir, takviye edici gıda olarak nasıl tüketilir, çayı nasıl yapılır, gibi sorulara cevap veriyoruz. Yazının devamını okuyarak konu hakkında kapsamlı bilgi edinebilirsiniz.

Ginkgo Biloba Nedir?

Yukarıda da bahsedildiği gibi mabet ağacı, baldırıkara otu gibi farklı isimlerle anılan Ginkgo Biloba ağacı hakkında bazı temel bilgileri bu kısımda bulabilirsiniz.

Binlerce yıldır yetiştirilen ve Çin topraklarına özgü bir ağaç olan Ginkgo Biloba'nın günümüzde hiçbir yakın akrabası yok. Tamamen kendine özgü bir bitki türü olan bu ağaç, botanik bilimiyle uğraşanlar tarafından da bitki alemi içinde farklı bir bölüme yerleştirilmiş. Düşünün ki bölümde Ginkgoopsida adıyla tek bir sınıf, sınıfın içinde Ginkgoales adıyla tek bir takım ve bu takımın içinde de Ginkgoaceae adıyla tek bir familya yer alıyor. Bu familyada ise Ginkgo Biloba ağacı tek başına duruyor. Bugüne kadar bilinen yaşayan fosil türlerinin en iyi örneklerinden biri olan Ginkgo Biloba, açık tohum olma özelliğiyle de öne çıkıyor. Açık tohum ne demek, diye soruyor olabilirsiniz. Hemen açıklayalım: Açık tohum, tohumları bir meyve tarafından korunmayan ağaç anlamında geliyor. Ginkgo ağacı, uzun süre neslinin tükendiği düşünüldüğü bir sırada, doğu Çin'deki bir milli parkta ortaya çıkıyor. Hem de yabani bir ortamda!

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba özellikleri arasında yaprak dökmesi de yer alıyor. Boyu bazı yerlerde 50 metreye ulaşan bu ağacın erik ya da üzüme benzer meyveleri bulunuyor. Ginkgo Biloba'nın yaprakları gibi kökleri de oldukça sağlam. Son derece derine önen kökleri sayesinde ağaç çetin kış şartlarına da dayanıklı hale gelmiş. Ayrıca bitki hastalıklarına karşı da epey dirençli olan Ginkgo'lar, yüzeyde ek kökler ve tomurcuklar bile oluşturabiliyor. Bu şekilde uzun yıllar varlıklarını sürdüren Ginkgo Biloba ağaçları, tarih boyunca pek çok millet tarafından faydasına başvurulmuş bir bitki olarak karşımıza çıkmakta.

Ayrıca bugüne kadar pek çok alanda kullanılan zerdeçalın faydaları hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz de Curcumin nedir? başlıklı yazımızı mutlaka okumalısınız. Burada, zerdeçalın cilde faydalarından hangi alanlarda kullanıldığına pek çok yararlı bilgiye kısa yoldan ulaşmak mümkün.

Ginkgo Biloba Faydaları Nelerdir?

Tüm bu bilgileri verdikten sonra bitkinin canlılara ne gibi yararları olduğunu sıralama zamanı gelmiş demektir. Tabi buradaki en önemli nokta, Ginkgo Biloba'nın da tüm diğer takviyeler gibi hekim kontrolünde tüketilmesi gerekiyor. Bu önemli notu da belirttiğimize göre, son yıllarda eczacılıkta da kendine önemli bir yer edinen Ginkgo Biloba faydaları nelermiş, hep birlikte görebiliriz.

  • Alzaymır gibi hafıza kaybı ve unutkanlık sorunları üzerinde olumlu etkileri olduğu düşünülür.
  • Baş dönmesini önlemede destekleyici görev üstlenir.
  • Zihinsel konsantrasyonu artırmaya yardımcı olur.
  • Radyasyona karşı dirençli olduğu varsayılır.
  • Belleği korumada destekleyicidir.
  • Kan akışını düzenlemede ve pıhtılaşmayı engellemede yardımcıdır.
  • Bağışıklık işlevlerini destekler.
  • Enerji verir.
  • Uyku kalitesini artırmak için kullanılabilir.
  • Antioksidan bakımından zengin olduğu için glukomun (göz tansiyonu) ilerlemesini durdurmaya destek verir.

Voonka Ginkgo Biloba Takviyeleri

En sık tercih edilen Ginkgo Biloba hapı markaları arasında yer alan Voonka, yetişkinlerin kullanımına sunulmuş bir Ginkgo içerikli takviye gıda olarak satışa sunuluyor. Formülünde ginseng, ginkgo ve l-arjinin bulunan bu kapsül, aynı zamanda selüloz, sığır kaynaklı jelatin kapsül ve yağ asitlerinin magnezyum tuzlarını da içeriğine eklemiş. Voonka Ginkgo Biloba kapsülünü, günde bir kez olacak şekilde 1 kapsül şeklinde kullanabilirsiniz. Mabet ağacı özelliklerini bünyesinde barındıran bu ürünü, herhangi bir hastalığın tedavisi amacıyla değil, destekleyici olarak kullanabilirsiniz.

Nutraxin Ginkgo Biloba Takviyeleri

En çok tercih edilen Ginkgo Biloba tablet markasına yer verdiğimiz bu yazıda ikinci sırada Nutraxin var. Eczacıbaşı imzasıyla gelen Nutraxin Ginkgo Biloba kapsüller, diğer birçok mabet ağacı takviyesi gibi ginseng ve l-arjinin de içeriyor. Serin ve kuru bir ortamdan saklanması önerilen bu ürün, sadece yetişkinlerin kullanımı için geliştirilmiş. Siz de bir Ginkgo Biloba takviyesi almaya ihtiyaç duyuyorsanız, Nutraxin markasının ürünlerini, doktor kontrolünde olmak kaydıyla rahatlıkla deneyebilirsiniz.

Solgar Ginkgo Biloba Takviyeleri

Solgar Ginkgo Biloba takviyeleri de hekim kontrolünde sıklıkla kullanılan ürünler arasında önemli bir yere sahip. Ginkgo Biloba yaprakları ekstresi olarak geçen bu kapsüllerde, bitki ile birlikte standartlaştırılmış öz bulunuyor. Solgar Ginkgo Biloba takviyesi formülünde 90 mg standardize Ginkgo yaprak ekstresi, 21 mg ginkgoflavoglikozitler (%24), 5 mg terpen laktonlar (%6) ve 45 mg da Ginkgo Biloba yaprak tozu yer alıyor.

Orzax Ocean Ginkgo Biloba Takviyeleri

Ginkgo Biloba mabet ağacı takviyelerinde son sırada Ocean yer alıyor. En sık tercih edilen seçenekler arasındaki bu üründeki etken madde, elbette ki Ginkgo Biloba yaprak ekstresi. 120 mg Ginkgo Biloba ekstresi içeren Orzax Ocean Ginkgo Biloba takviye edici kapsüllerin ilaç olmadığını ve günlük beslenmenin yerine geçmediğini hatırlatmakta fayda var.

Ginkgo Biloba Çayı Nasıl Yapılır?

Bu mucizevi bitkinin tüm detaylarını paylaştıktan sonra çay halini de anlatarak yazımızı noktalıyoruz. Peki, Ginkgo Biloba çayı nasıl yapılır, bir fikriniz var mı? Sorunun cevabını aşağıda sizin için cevaplıyoruz. Buyurun!

Mabet Ağacı

Malzemeler

  • Bir tutam Ginkgo Biloba yaprağı
  • Bir bardak kaynar su
  • Süzgeç

Yapılışı

Kaynar suyu bir fincana ya da kupa bardağa alarak Ginkgo yapraklarını içine atmakla işe başlayabilirsiniz. Yaklaşık 5 dakika kadar kaynar suda demlenen yaprakları, süzgeç yardımıyla alıp çayın keyfine varın! Günde iki fincandan fazla tüketmemeye özen göstermeyi de unutmayın. Afiyet, şifa olsun!

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

Devamını Oku
14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.