Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Selenyum Nedir? Faydaları Nelerdir?
22.12.2021

Selenyum Nedir? Faydaları Nelerdir?

Güçlü bir antioksidan olarak yer alan selenyum maddesi vücut sağlığı için oldukça önemli. Dışarıdan alınması zorunlu olan Selenyum’un cilt vücut sağlığına olumlu etkileriyle bilinen bir mineral türevi olduğu biliniyor. Selenyum’un diğer mineral çeşitleri gibi vücut tarafında üretimi ne yazık ki mümkün değil. Bunun için düzenli olarak selenyum içeren besinler tüketmeniz veya gıda takviyeleriyle bu eksikliği gidermeniz gerekiyor. Çünkü selenyum minerali olumlu etkisiyle vücudun ihtiyaç duyduğu maddelerden birisi. Nedeni ise saymakla bitmez.

Bu yazımızı “selenyum nedir?” gibi sorularınıza cevap bulmanız için hazırladık. Yazımızı inceleyerek selenyum ihtiyacınızı nasıl sağlayabileceğinizi ve kullanım biçimini öğrenebilirsiniz. Sağlıklı bir yaşam ve bakım tüyolarıyla dolu diğer içeriklerimize göz atmak için Narecza Bloğu ziyaret edin.

Selenyum Nedir?

Selenyum vücudun ihtiyaç duyduğu eser mineral çeşitleri arasında yer alıyor. Beyin ve vücut fonksiyonlarına olumlu etkileriyle bilinen mineralin belirli bir miktarda edinilmesi gerekiyor. Çünkü fazlası vücuda toksik etki olarak zarar verebiliyor. Bunun için vücut yaşı ve yapısına göre belirli miktarda tüketilmeli. İnsan vücudunun selenyuma olan ihtiyacı az miktarda olsa da vücut gelişimine önemli faydaları olduğu bilinmekte. Bununla birlikte kanser ve tiroit gibi hastalıkların önlenmesinde de oldukça etkili. Toprakta bol miktarda bulunabilen selenyum maddesini çeşitli sebzelerle edinebilirsiniz. Bunun yanında çeşitli gıda takviyeleri yoluyla selenyum maddesini düzenli olarak tüketebilirsiniz. Şimdi “Selenyum kimler kullanmalı?” ve faydaları gibi hususlardan söz edeceğiz. Yazımızın devamını inceleyerek selenyum hakkında daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Voonka Selenium 92 Kapsül
Selenomax 30 Tablet
Venatura Selenyum 90 Tablet

Selenyum Faydaları

İnsan vücudunun ihtiyaç duyduğu mineraller arasında yer alan selenyum, yaşamsal faaliyetlerin sürdürülebilmesi için oldukça önemlidir. Çünkü mineralin bağışıklık sistemi, metabolizma ve tiroit gibi vücut faaliyetleri açısından önemli alanlarda birçok faydası vardır. “Selenyum ne işe yarar?” gibi sorular için faydaları şu şekilde sıralayabiliriz;

Bağışıklık sistemini destekler: Selenyum vücuttaki hücrelerin yenilenmesini artırır ve zararlı mikroorganizmaların giderilmesini sağlar. Bununla birlikte tiroit bezinin düzenli olarak çalışmasında etkin rol oynar. HIV ve kanser gibi hastalıklarda kullanılması önerilen maddenin bu etkileriyle bağışıklık sisteminde de etkin rol oynar. Bunun için vücudunuzu hastalıklardan korumak ve güçlendirmek amacıyla selenyum tüketebilirsiniz.

Saç ve Cilt Yapısını Güçlendirir: Özellikle saç bakım ürünlerinde rastlayabileceğiniz selenyum maddesinin saç ve cilt yapısına güçlü etkileri bulunuyor. Saçlarda yaşanabilen kepek, pullanma ve dökülme sorunları için selenyum minerali sıklıkla tavsiye ediliyor. Çünkü güçlü bir antioksidan olan selenyum saç ve cilt yapısını güçlendiriyor. Bunula birlikte dış etkilere karşı ekstra koruma sağlıyor. Selenyum cilde faydalarıyla da öne çıkan bir madde olarak biliniyor. Bunun için cilt bakımında selenyum içeren ürünlere göz atabilirsiniz.

Spor Sırasında Verimi Artırır: Güçlü bir mineral türevi olan selenyum kas ve kemik gelişimini destekler. Böylece egzersiz sırasında alınan verimi maksimum seviyeye taşır. Beslenme rutininizde eser miktarda selenyum maddesine yer vererek kas gelişiminizi hızlandırabilirsiniz.

Yorgunluk Belirtilerini Giderir: Selenyum maddesi antioksidan etkisiyle vücuttaki tüm hücrelerin güçlenmesini sağlar. Böylece hareketsizlik, stres ve yoğun tempo sonucunda meydana gelen oksidatif stresi azaltır.

Bahsettiğimiz gibi selenyum maddesinin vücut fonksiyonlarının neredeyse her alanında olumlu etkileri mevcut. Selenyum kimler kullanmalı? gibi sorulara sahipseniz bu unsurlar üzerinden ihtiyacınızı belirleyebilirsiniz. Eğer selenyum maddesini gıda takviyesiyle edinmek isterseniz, ürün seçimi öncesinde mutlaka uzman tavsiyesi alın. Uzman tavsiyesi ile almanız gereken miktarı ve kullanım miktarını belirleyebilirsiniz. Peki gelelim selenyum eksikliğini tespit edebilme hususuna. Sıradaki başlığımızda selenyum eksikliği belirtilerine dair tüm bilgileri bulabilirsiniz.

Selenyum

Selenyum Eksikliği Nasıl Anlaşılır?

Selenyum mineralinin vücut için öneminden ve faydalarından yeterince bahsettik. Selenyumun birçok alanda faydası olduğu için eksikliğini algılamak aslında oldukça kolay. Bunun için vücudunuzu iyi izlemeli ve herhangi bir sorunu doğru yorumlamanız yeterli. Selenyum eksikliği ilk olarak bağışıklığın zayıflamasıyla ortaya çıkar. Eğer sık sık hasta olan birisiyseniz vücudunuzda bulunan selenyum miktarı için doktora gidebilirsiniz. Bununla birlikte saç dökülmesi ve kepek gibi sorunlarda selenyum eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir. Bunun için selenyum içeren bakım ürünlerini tercih edebilirsiniz. Selenyum maddesinin psikoloji ve ruh sağlığına da olumlu etkileri olduğu bilinmekte. Vücutta oluşabilen oksidatif stresi azaltan ve enerji sağlayan mineralin eksikliğinde çeşitli psikolojik sorunlar yaşayabilirsiniz. Bunun için yorgunluk, stres ve depresyon gibi problemlerinizde mutlaka uzman tavsiyesine başvurun. Çünkü vücudunuzdaki selenyum eksikliğine bağlı olarak bu tip problemler yaşıyor olabilirsiniz.

Selenyum İçeren Besinler

Selenyum hangi besinlerde bulunur?” gibi soruların cevabını birçok besin çeşidiyle vermek mümkün. Selenyum mineralinin toprakta bol miktarda bulunduğunu daha öncede ifade etmiştik. Bundan dolayı çeşitli sebzeler yoluyla selenyum mineralini edinebilirsiniz. Ayrıca karides, somon ve orkinos gibi balık türevlerini tercih ederek selenyum mineralini tüketebilirsiniz. Ispanak, brokoli, lahana ve karnabahar ise adeta bir selenyum deposu olarak biliniyor. Bu tip besinlerin yanında süt ürünleri ve kuru baklagillerde de eser miktarda selenyum bulunuyor. “Selenyum nelerde var?” gibi sorularınız varsa özellikle peynir ve kuru fasulye çeşitlerini tercih edebilirsiniz.

Selenyum mineralinin birçok sebze, meyve, kuruyemiş ve kuru baklagillerde bulunduğu aşikar. Fakat beslenme rutininiz bu tip besinleri tüketmek için her zaman uygun olmayabiliyor. Bununla birlikte vücudunuz selenyum bakımından yetersiz kalabiliyor. Bu durumlarda çeşitli selenyum takviyelerini tercih edebilirisiniz. Vitamin ve minerallerle geliştirilen selenyum gıda takviyeleri günlük almanız gereken miktarı karşılayabilir. Şimdi sizlere tercih edebileceğiniz iki üründen bahsedeceğiz. İster incelediğimiz ürünleri tercih edebilir ister daha fazlası için Selenyum kategorimize göz atabilirsiniz.

Venatura Selenyum Gıda Takviyesi

Venatura Selenyum

Kullanıcılar tarafından en iyi selenyum takviyesi olarak yorumlanan ürünler arasında Venatura ürünü yer alıyor. Venatura selenyum takviyesi günlük ihtiyacınız olan selenyum miktarını karşılamanızı sağlıyor. Kapsül şeklinde sunulan ürün 11 yaş üzeri tüketicilerin kullanımına oldukça uygun. “Venatura selenyum nasıl kullanılır?” gibi soruların ise cevabı oldukça basit. Yemekle birlikte veya sonrasında günde 1 bardak su ile ürünü tüketebilirsiniz. Eğer selenyum miktarınız fazla düşük ise uzman tavsiyesi doğrultusunda kullanımınızı artırabilirsiniz. Unutmayın ki “selenyum nasıl kullanılır?” gibi soruların doğru cevabını her zaman bu alanın uzmanları sunabilir. Ürünlerden sağlıklı sonuç almak ve doğru bir şekilde kullanmak için kullanım öncesinde uzman tavsiyesi alabilirsiniz.

Venatura Selenyum Takviyesi İçin Tıklayınız.

Selyum Şampuan

Selyum Şampuan

Selenyum içeren şampuanlar arasında yer alan Selyum markası saç bakım ürünleri arasında güçlü etkisiyle biliniyor. Günlük bakım rutininde kullanılabilen Selyum şampuan yüksek miktarda selenyum içeriyor. Güçlü içerikle sunulan ürünü kepek, saç dökülmesi ve pullanma gibi problemleriniz için tercih edebilirsiniz. Ürünün içeriğinde ihtiyol, klorid, hekzamidin diizotiyonat gibi güçlü etkilere sahip maddeler de mevcut. Bu tip maddeler saçınızın floral dengesini etkilemeden kir ve yağdan arındırabilirsiniz. Ayrıca saçlarınızın sebum dengesini düzenlemek ve korumak için de Selyum şampuanı tercih edebilirsiniz.

Selyum Şampuan İçin Tıklayınız.

Selenyum ürünleri hakkında bilgi sahibi olabilmeniz için yazımızda iki ürün önerisine de yer vermek istedik. Bu tip ürünler ve daha fazlasını Narecza’da bulabilirsiniz. Yaşam kalitenizi artıracak dermokozmetik ve mineral takviyesi ürünleri bir tıkla kapınızda. Şimdiden keyifli alışverişler!

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.