Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Saç Bakım Kremi Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?
20.01.2022

Saç Bakım Kremi Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?

Kusursuz bir saç bakımı uygulamanın gereklilikleri ürünlerin detaylarında saklıdır. Herkesçe kullanılan şampuan çeşitleri kimi zaman dolgun ve hacimli saçlar için yeterli olmayabilir. Bunun için farklı ürünlerden destek alabilirsiniz. Saç bakımında ürünleriyle kendisini kanıtlayan markalar farklı etkilere sahip ürünler geliştirmeye devam ediyor. Saç yapısı ve sorunları dikkate alınarak geliştirilen ürünler profesyonel bakım imkanı sunuyor. Bu ürünler arasında yer alan saç kremleri temel bakım ürünleri arasında yer edinmiş durumda.

Narecza'nın Seçimi:
Saç Kremi
En İyi Saç Kremleri

Saç kremlerini keşfet!

Ürüne Git

Artık herkes saçları temizlemek ve için şampuanın yanında saç kremi de kullanıyor. Saç yapısını besleyen ve kusursuz bir görünüm sunan bu ürünlerin etkisini doğru kullanımla gözlemlemek mümkün. Saç bakım kremi nasıl kullanılır gibi sorularınıza çözüm getirecek yazımız sizlerle. Saç bakım kremi ne işe yarar ve nasıl kullanılır gibi konular için derlediğimiz içeriği inceleyerek saç kremi hakkında birçok farklı bilgiye sahip olabilirsiniz. Etkili saç bakımının incelikleri hakkında daha fazla bilgi için Narecza Bloğu takip edin.

Saç Kremi

Saç Kremi Ne İşe Yarar?

Markalar farklı formlarla ve içeriklerle geliştirdiği saç bakımı ürünleriyle tüketiciye farklı faydalar vadediyor. Saç kremleri ise gelişmiş formülleriyle ürünler arasında kullanışlı seçenekler arasında bulunuyor. Saç bakım rutininin farklı aşamalarında kullanılabilen ürünlerin birçok özelliği mevcut. Bunlardan en önemlisinin yumuşatıcı etkisi olduğunu söyleyebilirsiniz. Çünkü şampuan kullanımı sonrasında saçlar sertleşebilir veya elektriklenebilir. Likit yapıyla sunulan saç kremleri şampuan uygulamasından sonra kuruyan saçların tekrar nemlenmesini sağlıyor. Bununla birlikte elektriklenme problemlerinin oluşmasını engelliyor. Saçların daha sağlıklı görünmesini sağlayan ürünlerin özellikleri sadece bununla sınırlı değil. Markalar saç tiplerine özel geliştirdiği ürünler farklı faydaları da beraberinde getiriyor. Örneğin yağlı saçlara özel sunulan ürünler sebum dengesini düzenleme özelliğine sahip. Kuru saçlara için geliştirilen kremler ise ekstra nemlendirme etkisiyle sunuluyor. Saç sağlığını iyileştirmede etkili olan ürünler ayrıca şekillendirmede de oldukça etkili. Saçlarınızı düz, kıvırcık veya dalgalı hale getirmek için yapınıza uygun ürünleri değerlendirebilirsiniz. Hangi saç kremini kullanmalıyım gibi sorularınıza çözüm bulmak için Narecza’da yer alan ürünleri inceleyebilirsiniz.

Saç Kremi Nasıl Kullanılır?

Saç kremlerinin ortalama aynı forma sahip olduğu bilinse de uygulama biçimleri farklılaşabilir. Bunun için seçtiğiniz ürünün yapısına ve özelliklerini dikkate alarak hareket etmelisiniz. Saç kremleri durulanabilen ve durulanmayan yapılarıyla çeşitleniyor. Siz de ürünleri bu doğrultuda kullanmaya özen göstermelisiniz. Aksi takdirde yağlı, sönük ve cansız bir görünümle karşı karşıya kalabilirsiniz. Şimdi size iki farklı kullanımın inceliklerinden bahsedeceğiz. Saç kremi nasıl uygulanır gibi sorularınız için aşağıda yer verdiğimiz aşamaları takip edebilirsiniz.

Saç Bakımı

Durulanan Saç Kremi Nasıl Uygulanır?

Durulanan saç kremleri diğer ürünlere nazaran daha yoğun ve yağlı bir yapıya sahiptir. Bu ürünlerin kullanım aşamalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Öncelikle saçlarınızı şampuanla yıkayın. şampuan saçlarınızdaki kir ve yağı arındırmak için etkili bir seçenek.
  • Şampuan işleminden sonra saçlarınızı dikkatli bir şekilde durulayın.
  • Durulama işleminden sonra saç kremini kullanabilirsiniz. Uygulamanız gereken saç kremi miktarı saç uzunluğuna bağlıdır. Kullanım aşamasında fazla krem kullanmamaya özen gösterin.
  • Saç kremini sadece saç uzunluğuna ve saç uçlarına uygulayın. Ürünün saç köklerinize temas etmemesine dikkat edin.
  • Uygulama aşamasında saçlarına masaj yapmayı ihmal etmeyin. Saç kreminin tüm bölgeye yayılması için tarak da kullabilirsiniz.
  • Uygulama işlemi bittikten sonra saç kremini 5 dakika kadar bekletin. Beklemeniz gereken ideal süre için ürün açıklamalarına göz atabilirsiniz.
  • Son olarak saç kremini saçlarınızdan tamamen durulamanız yeterli.

Yukarıda bahsettiğimiz aşamalar durulanan saç kremi çeşitleri için geçerli. Bu ürünleri duş sırasında rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Durulanmayan Saç Kremi Nasıl Kullanılır?

Özellikle ısıl işlemler öncesi için tercih edilen durulanmayan saç kremi çeşitleri için durum biraz farklı. Saç kremi banyodan sonra mı kullanılır gibi soruların cevabı aslında bu ürünler için geçerli. Durulanmayan ürünlerin kullanım aşamalarını ise şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Banyo sırasında saçlarınızı şampuan gibi ürünlerle derinlemesine temizleyin.
  • Sonrasında ise havlu yardımıyla saçlarınızdaki fazla suyu arındırın.
  • Nemli ve hafif ıslak hale gelen saçlara seçtiğiniz saç kremini uygulayın.
  • Hacimlendirme ve şekillendirme işlemleri için uygulama sırasında parmaklarınızı kullanın.
  • Saç kremini bir süre beklettikten sonra kurulama işlemine geçin.
  • Eğer düzleştirici gibi cihazlar kullanacaksınız tarak kullanmayı da ihmal etmeyin.

Daha önceden de belirttiğimiz gibi durulanmayan ürünler saçların şekillenmesini ve dış etkilere karşı korunmasını sağlıyor. Saçlarınızı şekillendirmek için çeşitli cihazlardan faydalanıyorsanız bu ürünleri seçmeye özen gösterin.

Erkekler Saç Kremini Nasıl Kullanmalı?

Durulanmayan saç kremi nasıl kullanılır gibi sorular erkek tüketicilerin de daima gündeminde. Saç kremi nasıl kullanılır erkekler özelinde sorulan soruların aslında çok da farklı bir cevabı yok. Bunun için bu soruları kısa saçlar için cevaplamamız daha mantıklı olur. Erkeklerin saç kremi uygularken dikkat etmesi gereken iki temel unsur vardır. Ürünlerin kullanımında erkekleri ilgilendiren ilk unsur saç kremi diplere sürülür mü konusudur. Saç kremlerini diplere uygulamanız yağlı ve cansız bir görünüme sebebiyet verebilir. Bunun için ürünleri kullanırken sadece saç uçlarına uygulayın. Bununla birlikte seçtiğiniz ürünün saç yapınıza uygun olduğuna dikkat edin.

Saç Kremi Önerileri

Saç kremlerinin uygulanma biçimini önceki başlıklarımızda ayrıntılı bir şekilde bahsettik. Saçların daha canlı ve sağlıklı görünmesi için bu ürünleri günlük bakım rutininize dahil edebilirsiniz. Şimdi saç kremlerinin etkilerini size daha iyi aktarmak amacıyla birkaç ürün tavsiyesinde bulunacağız. Bu hususta dermokozmetik saç kremleri arasında öne çıkan ürünleri inceleyerek ekstra bilgiye sahip olabilirsiniz. Alanında lider konumda olan markaların ürünlerini kusursuz bir bakım için tercih edebilirsiniz.

Kerastase Curl Manifesto Bukle Belirginleştirici Jel Krem

Kerastase markasının öne çıkan saç kremleri arasında yer alan ürün kıvırcık saçlara özel sunuluyor. Jel formuyla geliştirilen ürünü ağırlaştırmayan bakım uygulamak için tercih edebilirsiniz. Curl Manifesto ürünün içerisinde manuka balı ve seramid gibi özel bileşenler mevcut. Saç yapısına güçlü etkisiyle bilinen bu maddeler şekillendirme işlemlerinde oldukça etkili. Kıvırcık saçlara özel sunulan ürün ile buklelerinin daha parlak ve belirgin görünmesini sağlayabilirsiniz. Kerastase saç kremi güçlü etkisinin yanında kokusuyla da kullanıcılardan tam not alıyor. Frangipani ve beyaz misk özleriyle geliştirilen kokusuyla gün boyu rahatlık hissinin keyfini çıkarın. Durulanmayan yapıya sahip olan ürünü nemli ve kuru saça rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

Marc Anthony Strictly Curls Saç Kremi

Dalgalı ve kıvırcık saçlara özel bakım imkanı sunan ürün düzenli kullanımda besleyici özelliğiyle öne çıkıyor. Marc Anthony saç kremleri arasında son derece popüler olan ürünü bakım rutininizde kullanabilirsiniz. Ürününün içeriğine shea yağı ve avokado yağı özleri bulunuyor. Doğal içeriğiyle dikkat çeken Strictly Curls elektriklenme ve karışma gibi saç problemlerinde de oldukça etkili. Dalgalı ve kıvırcık saçların daha ipeksi görünmesini sağlayan ürün ile kusursuz bir görünüme sahip olabilirsiniz. Organik içeriğiyle bilinen Strictly Curls bu özelliklerinin yanında nemlendirici etkisiyle de kullanıcılardan tam not alıyor. Ürünün etkilerini gözlemek için sadece duş sonrasında saçlarınıza uygulamanız yeterli.

Tabi saç sağlığını koruyan ve geliştiren krem çeşitleri sadece bu ürünlerle sınırlı değil. Saç yapınıza ve ihtiyaçlarınıza göre değerlendirebileceğiniz envaiçeşit saç kremini web sitemizde bulabilirsiniz. Şimdiden keyifli alışverişler!

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.