Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Prezervatif Markaları, Çeşitleri ve Özellikleri Nedir?
17.05.2022

Prezervatif Markaları, Çeşitleri ve Özellikleri Nedir?

Tarihin her döneminde istenmeyen gebelikleri engelleyebilmek adına pek çok farklı yöntem kullanılmış. Bunların bazıları denenmiş ama etki etmemiş olanlar, bazıları eski çağlarda mantıklı olsa da şu an kulağa mantıksız gelenler, bazıları ise halen kullanılmakta olanlar. Örneğin Libya'da M.Ö 600'lü yıllara gittiğimizde Ferula Silphium'um sıklıkla yenildiği görülmüş. Bunun sebebi, bu bitkinin kadınların yumurtalıkları üzerinde doğum kontrolü sağlayacak bir etkisinin olduğunun fark edilmesiymiş. Hatta bir rivayete göre bu bitki o kadar fazla tercih edilmiş ki maalesef bitkinin soyu tükenmiş. Timsah dışkısı ve bal ile hazırlanan bir macunun kadın cinsel organına sürülmesi ise o zamanların bir diğer doğum kontrol yöntemiymiş. Kadınlar cinsel ilişkiden hemen önce bu macunu sürdüklerinde, ilişki sonrası spermlerin bala yapışarak ilerlemesinin durdurulduğu sanılıyormuş. Macunun bir diğer maddesi olan timsah dışkısının asidik yapısının ise hamile kalmak için gereken pH değerini bozduğu ileri sürülmüş. Şimdi sırada kulağa en komik gelen doğum kontrol yöntemi var: Zıplamak. Evet, yanlış duymadınız. Kadınlar cinsel ilişki sonrası yedi defa zıplarlarsa yer çekiminin etkisiyle spermlerin yumurtalıklara ulaşamayacağı düşünülüyormuş. Siz denemeyin!

Bu tarihi bilgilerden sonra günümüze dönersek prezervatif çeşitlerinin, en etkili ve en çok tercih edilen doğum kontrol yöntemleri arasında olduğunu söyleyebiliriz. Biz de bu yazımızda farklı prezervatif markalarının ürünlerini yakından inceleyerek prezervatif nedir, sorusunu sizler için yanıtlamaya çalıştık. Keyifli okumalar!

Prezervatif Nedir? Ne işe Yarar?

Prezervatif nedir ne işe yarar, sorusunun cevabını iki farklı alana yönelerek vermek sağlıklı olacaktır. İlki, ürünün sağlık açısından ne anlam ifade ettiği, ikincisi ise aile planlaması için nasıl kullanılması gerektiği. Zira prezervatif ya da diğer adıyla kondomu, kadında gebeliği önlemek amacıyla erekte haldeki penise geçirilen lateks veya kauçuk bir kılıf olarak tanımlamak mümkün. Bu cinsel sağlık ürünlerinin temel amacı, erkekten gelen spermlerin kadının yumurtalıklarına ulaşmasını engellemek. Bu sayede de cinsel ilişki sonrası istenmeyen hamilelik durumu söz konusu olmaktan çıkıyor. Prezervatif kullanımının bir diğer çok önemli amacı da sağlık. Ten temasını önleyen yapısı sayesinde kondomlar, cinsel yolla bulaşan pek çok hastalığı da önlemek adına son derece ideal ve gerekli. Bu ürünlerin, bir anlamda hastalık önleyici bir bariyer görevi gördüğünü söyleyebiliriz. Prezervatifin avantajlarına kısaca değinecek olursak:

  • Cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı koruma sağlar.
  • Lateks alerjiniz yoksa prezervatifleri herhangi bir uzmana danışmaya gerek kalmadan rahatlıkla kullanabilirsiniz. Oysa hormon takviyesi gerektiren doğum kontrol hapları için aynı şeyi söylemek imkansız.
  • Sadece cinsel ilişki esnasında kullanmak yeterli.
  • Sanılanın aksine doğru kullanıldığında çok çabuk zarar görmez ve doğum kontrol anlamında son derece etkilidir.

Prezervatif Çeşitleri ve Özelikleri

Piyasada görüp satın alabileceğiniz prezervatif çeşitleri ile cinsel sağlığınızı koruyabilir, ilişki sırasında farklı zevkler almayı garantileyebilirsiniz. Bu ürünlerin tırtıklı, inceltilmiş, geciktiricili ve klasik çeşitlerini bulmak mümkün. Aşağıda, prezervatif çeşitleri ve özelliklerini başlıklar halinde görebilirsiniz.

  1. Tırtıklı Prezervatif: Farklı markaların ürünlerinde bu çeşidi fark etmiş olabilirsiniz. Nedir bu tırtıklı prezervatif, dediğinizi duyar gibiyiz. Bu ürünlerin dış dokusu kabartmalı ve tırtıklı olarak tasarlanmış. Bu sayede tırtıklı kondomlar cinsel ilişkiden alınan hazzı ikiye katlamaya destek oluyor.
  2. İnceltilmiş Prezervatif: İnceltilmiş prezervatifleri çoğu kez "Yok Ötesi" ibaresiyle görürsünüz. Daha keyifli bir cinsel ilişki vadeden bu ürünlerin yapısı, ten temasını daha iyi hissettirmek adına inceltilmiş olarak satışa sunuluyor.
  3. Geciktiricili Prezervatif: Bu çeşitler, erkeği yavaşlatmaya yardımcı olan benzokain içeriğine ek olarak kadının hazzını hızlandıran tırtıklar içeriyor. Kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığın güzel bir örneği olabilecek bu üründe amaç, cinsel ilişkiye birlikte başlayıp ilişkiyi birlikte bitirmek.
  4. Klasik Prezervatif: Temel koruma sağlamak amacıyla geliştirilen bu kondom çeşitlerini farklı markaların etiketleriyle bulabilirsiniz. Doğum kontrol ve sağlık dışında herhangi bir artısı bulunmayan bu çeşitler de aklınızda bulunsun.

O.K Prezervatif Çeşitleri

OK prezervatif çeşitleri; standart, geciktiricili, ince, ekstra ince ve kabartmalı olarak gruplara ayrılmış olarak satılıyor. Her birinin kendine has özellikleri bulunan bu çeşitler arasından kendi zevkinize ve ihtiyacınıza uygun olanları seçerek cinsel sağlığınıza ve hazzınıza katkıda bulunabilirsiniz. 20'li, 10'lu ve 5'li prezervatif çeşitlerini bulabileceğiniz OK markası, bu alanda en çok tercih edilenler arasında.

OK marka prezervatifleri güvenle satın almak için tıklayın!

Durex Prezervatif Çeşitleri

Durex prezervatif çeşitleri özellikleri, farklı isimlerle anılsa da OK markasında olduğu gibi benzer niteliklere sahip. Chill, Yok Ötesi, Klasik, Naturals, Yakın Hisset, Intense, Maraton, Ultra Kaygan, Extreme, Ekstra Zevk, Ekstra His ve Gerçek Dokunuş gibi çeşitleri bulunan Durex prezervatiflerini ise 10'lu, 20'li ve 40'lı paketler halinde satın almak mümkün.

Durex marka prezervatifleri güvenle satın almak için tıklayın!

Prezervatif Ne Zaman Takılmalı?

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere prezervatifler, tam olarak erekte olmuş erkek cinsel organına takılıyor. Dolayısıyla prezervatifin takılması için en uygun zaman ilk erekte olma anıdır, diyebiliriz. Zira toplum içinde, kondomların kullanımı için en doğru zamanın cinsel ilişkinin sonuna doğru olduğu gibi yanlış bir inanış hakim. Siz siz olun, prezervatif türlerini takmak için beklemeyin. Belirtilen doğru uygulamayı gerçekleştirdiğinizde ürünün amacına da en iyi şekilde hizmet ederek hem kendinizi hem de partnerinizi koruyabilirsiniz.

Prezervatif Neyden Yapılır?

Prezervatif neyden yapılır, sorusu sıklıkla sorulanlar arasında. Prezervatifler lateks türü plastik ham maddelerden üretiliyor. Bu ürünlerde lateks maddesinin kullanılmasının özel bir sebebi var. Cinsel yolla bulaşan ve duyduğumuzda tüylerimizi diken diken eden AIDS virüsü, sadece lateks maddesinden geçemez. Dolayısıyla eğer kutusunda lateks yazan prezervatifleri tercih ederseniz, AIDS bulaş riskini asgari düzeye indirmiş olursunuz. Tabi lateks alerjisi olanlar için farklı seçenekler bulmak da mümkün.

Prezervatif Neden Yırtılır?

Prezervatifi doğru yerde, doğru koşullarda saklıyor ve doğru kullanıyorsanız onun yırtılmasından endişe etmenizi gerektirecek çok az neden var. Bunlar arasında en yaygın olanları ise şöyle:

  • Son kullanma tarihi geçtiğinde
  • Ucunda sperm birikmesi için hafif bir boşluk bırakılmadan takıldığında
  • Çok sıcak ve doğrudan güneş ışığı alan bir yerde saklandığında
  • Doğru boyut kullanılmadığında
  • Ambalajı açarken zarar verildiğinde
  • Öncesinde yağ bazlı kayganlaştırıcı kullanıldığında

Prezervatif Boyutları Nelerdir?

Prezervatif boyutları farklı ihtiyaçları karşılamak üzere çeşitleniyor. Aşağıdaki listede hangi prezervatif boyutlarının hangi penis ölçüsü için kullanılabileceği hakkında bilgiyi bulabilirsiniz.

  • Genişliği 5 cm, uzunluğu 16 cm penisler: Küçük prezervatif
  • Genişliği 6,5 cm, uzunluğu 18 cm penisler: Standart prezervatif
  • Genişliği 7,5 cm, uzunluğu 22 cm penisler: Büyük prezervatif

Doğru prezervatif seçimi nasıl olmalıdır?

Prezervatiflerin ne olduğunu, hangi amaçlarla kullanıldığını ve çeşitlerini anlattığımız bu yazımıza, doğru prezervatif seçimi ile nokta koyuyoruz. Kondom seçiminde dikkat etmeniz gerekenler konulardan ilki, doğru boyutu seçmek olacaktır. Zira eğer olması gerekenden küçük bir çeşit kullandıysanız hem siz rahatsız olabilirsiniz hem partneriniz rahatsız olabilir. Diğer taraftan büyük bir prezervatif kullanırsanız da spermlerin sızma riskiyle karşı karşıya kalma ihtimaliniz artar. Bu sebeple penis boyutuna uygun prezervatifi temin ederek kullanmanız en sağlıklısı. Doğru ölçüyü almak içinse erekte haldeki penisin uç kısmında yer alan pubik kemiğine kadar ölçüm yapmanız yeterli.

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

Devamını Oku
14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.