Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Omega 3 Nedir? Ne İşe Yarar?
16.02.2022

Omega 3 Nedir? Ne İşe Yarar?

Gün içinde yaşanan halsizlik ve yorgunluk gibi problemlerin sebebi beslenme rutini olabilir. Çünkü vücut yapısı her besini yapısında üretemeyebilir. Omega 3’de vücutta üretilemeyen yağ asitleri arasında bulunuyor. Vücuda birçok faydası olan besinin düzenli olarak dışarıdan alınması oldukça önemli. Çünkü Omega 3 ün yaşamsal fonksiyonlara birçok olumlu katkısı bulunuyor. Genellik balıkta bulunan değeri düzenli olarak tüketmeniz sizin daha zinde ve enerji dolu bir vücuda sahip olmanızı sağlayabilir.

Yeterli balık tüketiminin gerçekleşmediği durumlarda omega 3 takviyeleri öne çıkıyor. Balık yağı, kapsül ve şase formunda sunulan ürünler günlük almanız gereken omega miktarını sunuyor. Peki hangi durumlarda omega 3 alınmalı? Eğer bu tip sorular kafanızı karıştırıyorsa doğru adrestesiniz. Omega 3 faydaları ve tüketim düzeni ile alakalı tüm bilgileri sizler için derledik. İçeriğimizi dikkatli bir şekilde inceleyecek omega 3 ile ilgili tüm sorularınıza cevap alabilirsiniz. Sağlıklı ve zinde bir yaşam için ihtiyacınız olan tüm ipuçları Narecza Blog’da sizi bekliyor.

Narecza'nın Seçimi:
Omega 3
En İyi Omega 3 (Balık Yağı) Takviyelerini Keşfet!

Omega 3 (Balık Yağı) takviyelerini keşfet!

Ürüne Git

Omega 3 Nedir?

Omega 3 vücudun birçok işlevinde rol oynayan tüketilmesi önemli görülen yağ asitleridir. Vücut tarafından üretilmeyen değerler arasında bulunan omega 3 aslında çoklu yağ asitlerinin birleşimidir. Bu yağ asitleri vücut işlevinin sürdürülebilmesi için dışarıdan alınması gerekir. Omega 3 ailesine ait pek çok yağ asidi bulunur. Birçok fonksiyonun çalışması için önemli olan yağ asidi grubu içerisinde ALA, DHA ve EPA değerleri öne çıkar. Alfa lipoik asit olarak bilinen AHA değeri vücudun enerji üretimini destekler. DHA asidi ise beyin, göz ve sinir sisteminin gelişiminde önemli rol oynar. EPA asidi ise vücudun temel fonksiyonlarını sürdürmesine yardımcı olur. Ayrıca besin eksikliğinden kaynaklanan psikolojik sorunların oluşmasını da önler. Yaşamsal faaliyetlerinizi maksimum şekilde sürdürebilmeniz için omega 3 asitlerini düzenli olarak tüketmeniz oldukça önemli.

Omega 3 Faydaları

Sağlıklı ve zinde bir vücut için insanlar birçok besin değerine ihtiyaç duyabilir. Amino asit grubu içinde bulunan omega 3 de mutlaka tüketilmesi gereken besinler arasındadır. Çünkü omega 3 asitleri insan vücudunun kusursuz bir şekilde çalışmasını sağlar. Sağlıklı yaşamın temel besinleri arasında bulunan omega 3 asitlerinin vücuda ve cilde birçok faydası bulunur. Bunun yanı sıra göz, eklem, saç ve kalp sağlığını geliştiren ve onaran bir değerdir. Her yaş tüketicinin edinmesi gerektiği omega 3 faydaları nelerdir hususundaki bilgileri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Cildin sebum dengesini düzenler. Böylece sivilce ve akne sorunlarının azalmasını sağlar.
  • Cildin nem dengesini korur. Ayrıca dış etkenlere karşı direnç kazanmasını sağlar. Omega 3 asitleri yaşlanma belirtilerini geciktirmede de oldukça başarılıdır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir. Böylece vücudun hastalıklara karşı direnç göstermesini sağlar.
  • Kemik sağlığını güçlendirir. Kas ve eklem rahatsızlıklarının onarımına destek olur.
  • Zihinsel fonksiyonların maksimum seviyede çalışmasını sağlar. Böylece beyni Alzheimer gibi rahatsızlıklara karşı korur.
  • Saç ve saç derisini güçlendirir. Böylece dökülme ve kırılma gibi sorunların aza indirilmesini sağlar.
  • Omega 3 göz sağlığı için çok önemli bir bileşiktir. Göz sağlığını güçlendirir ve zararlı ışınlara karşı direnç kazandırır.
  • Kalp sağlığını destekleyen Omega 3, ayrıca kolesterol ve kan basıncı gibi problemlere karşı düzenleyici etkiye sahiptir.
  • Depresyon, halsizlik ve yorgunluk belirtilerinin giderilmesine yardımcı olur. Uyku düzenini koruyarak vücudun enerji üretimini destekler.

Omega 3

Omega 3 ne işe yarar gibi sorular için verdiğimiz bilgilere göre asit grubunun neredeyse vücudun tamamına koruyucu ve onarıcı etkisi bulunuyor. Bununla birlikte vücut gelişimini de destekleyen değeri mutlaka düzenli olarak tüketmeniz gerekiyor. Çünkü omega 3 değeri vücut yapısının sürdürülebilmesi için de gerekli yağ asitleri arasında bulunuyor. Omega 3 asitlerini nasıl tüketeceğiniz hususu tamamen sizin tercihinize bağlı. Beslenme bu doğrultuda düzenleyebilmeniz için omega 3 içeren besinleri sizler için derledik. Bir sonraki başlığımızı inceleyerek omega 3 içeren besinler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Omega 3 İçeren Besinler Nelerdir?

Omega 3 değerlerinin bulunduğu besinler sadece balık grubundan ibaret değildir. Genellikle böyle bilinse de zengin omega 3 içeriğiyle dikkat çeken birçok farklı bitki türevi mevcut. Siz de beslenme düzeninizi omega 3 odaklı düzenlemek isterseniz bitki ve balık türevlerini tercih edebilirsiniz. Omega 3 içeren besinleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • EPA ve DHA içeren somon, uskumru, karides ve istiridye gibi deniz ürünleri.
  • ALA içeriğiyle öne çıkan chia tohumu, keten tohumu, ceviz gibi besinler.
  • Ispanak, mercimek, soya fasulyesi, balkabağı ve lahana gibi bitkiler.

Gördüğünüz üzere omega 3 asitlerini edinebileceğiniz birçok farklı besin grubu mevcut. Bu besinleri günlük öğünlerinizde düzenli olarak tüketebilirsiniz. Bu besinler farklı omega 3 türevlerini yapısında taşıyor. Fakat vücut fonksiyonlarının düzenli olarak çalışması için tüm omega 3 asitlerinin tüketilmesi gerekiyor. Eğer beslenme rutininizi omega 3 odaklı düzenleyemezseniz gıda takviyelerinden destek alabilirsiniz. İçerdiği güçlü değerler ve pratik tüketimiyle gıda takviyeleri günlük ihtiyacınız olan omega 3 asitlerinin edinmenizi sağlar. Omega 3 asitlerinin yanında farklı vitamin ve mineral çeşitleriyle geliştirilen ürünleri günlük olarak kullanabilirsiniz. Şimdi sizlere omega 3 takviyeleri hakkında ihtiyacınız olabilecek hususlarda bahsedeceğiz. Diğer başlıklarımıza göz atarak omega 3 gıda takviyeleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Balık Yağı

Omega 3 Ne Kadar Süre Kullanılmalı?

Omega 3 takviyelerinin kullanım süresi hakkında net bir bilgi vermek oldukça zor. Çünkü omega 3 yağ asitleri yaşam boyunca sürekli olarak kullanılması gereken değerler arasında. Bunun için omega 3 takviyelerini beslenme düzeninize oturtmanız gerekiyor. Bu konuyla alakalı ayrıntılı bilgiye sahip olmak için uzman tavsiyesine başvurabilirsiniz. Uzman görüşü sayesinde omega 3 ne zaman içmeli gibi sorularınıza yanıt bulabilirsiniz. Omega 3 takviyesi seçiminde ihtiyacınız olan değerlere yönelik ürünlere yönelin. Çünkü fazla omega 3 tüketimi vücutta yan etkiye sebep olabilir. Bu tip sorunlar yaşamamak için de uzman tavsiyesi edinebilirsiniz.

Hamilelikte Omega 3 Kullanımı

Hamilelikte omega 3 takviyesi kullanmak diğer dönemlerde daha fazla önem taşıyor. Çünkü anne adayının sağlığını korumasında ve bebeğin gelişiminde omega 3 asitleri önemli rol oynuyor. Bunun için hamilelik döneminde omega 3 takviyelerine yer verebilirsiniz. Omega 3’ün gebelik zehirlenmesi ve erken doğum gibi risklerin önlediği biliniyor. Bebeğinizi 9 ay boyunca sağlıklı bir şekilde taşıyabilmek için düzenli olarak omega 3 asitleri edinebilirsiniz. Bebek sağlığının yanı sıra anne sağlığı için de omega 3 değerleri oldukça önemli. Anne adaylarının hamilelik sürecinde yaşayabildiği halsizlik, dikkat eksikliği ve kemik sağlığı problemleri için omega 3 takviyeleri öneriliyor. Hamilelik dönemini sağlıklı ve güçlü bir şekilde geçirmek için omega 3 takviyelerini değerlendirebilirsiniz Omega 3 gıda takviyesi seçimi yaparken uzman görüşü edinmeniz oldukça önemli. Çünkü uzman görüşü ile birlikte seçtiğiniz ürün sizin vücut yapınıza uygunluk taşır. Ayrıca daha fazla verim alma imkanı sunar. Bunun için omega 3 takviyelerini uzman kontrolünde kullanmaya özen gösterin.

Bebeklerde Omega 3 Takviyesine Ne Zaman Başlanmalı?

Vücut gelişiminde önemli rol oynayan omega 3 asitlerinin bebek gelişimine de olumlu etkileri olduğu biliniyor. Bunun için bebeklerin gelişimini desteklemek ve hastalıklara karşı direnç göstermelerini sağlamak için omega 3 takviyeleri tavsiye edilebiliyor. Eğer çocuklarınızın gelişim dönemlerini sağlıklı bir şekilde geçirmelerini istiyorsanız beslenme rutinlerinde omega 3 takviyelerine yer verebilirsiniz. Omega 3 besin takviyelerinin genellikle 1 yaşı altı bebeklerde kullanılması sakıncalı görülüyor. Çünkü bebeklerin en hassas zamanın olduğu yenidoğan döneminde alerjik reaksiyonlar meydana gelebiliyor. Bunun için çocuklarınızın omega 3 tüketimi öncesinde uzman tavsiyesine başvurmanızda gerekiyor. Böylece çocuğunuza uygun omega 3 tüketim düzeni belirleyebilirsiniz.

Omega 3 faydaları ve gıda takviyeleri hakkında ihtiyacınız olabilecek tüm bilgileri sizinle buluşturduk. Yazımızı ayrıntılı olarak inceleyerek omega 3 asitlerine dair tüm soru işaretlerinizi giderebilirsiniz. Tıpkı omega 3 kadar tüketilmesi önemli olan selenyumun faydalarına dair yazımız için Narecza Bloğu ziyaret edebilirsiniz.

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.