Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Kışın El Kurumasına İyi Gelecek 5 Yöntem
12.01.2023

Kışın El Kurumasına İyi Gelecek 5 Yöntem

Sert kış aylarında el kuruluğuna ne iyi gelir sorusunu sıkça sormaya başlıyoruz. Rahatsızlık hissi veren el kuruması ve çatlaması, yaşam kalitenizde düşüşlere neden olabilir. Dolayısıyla çok gecikmeden neler yapılabilir sorusuna bakmalısınız.

Tüm cilt sorunlarında olduğu gibi eldeki kurumanın nedenlerine odaklanarak çözüm arayışına girmek size önemli faydalar sağlar.  Narecza’da bulabileceğiniz Cerave Onarıcı El Kremi deneyebileceğiniz en iyi formüller arasındadır.

El Yüzeyi Kuruması & Çatlaması Nedir?

Ellerinizin nem kaybı ardından pürüzlü görünüme sahip olması el kuruması olarak tanımlanabilir. Genelde hafif renk değişimi ve pürüzlü bir hissiyat eşlik eder. El kuruması cildin üst bölümünde görülür. Avuç içleri kurumaya rastlanmayan bir yer olduğu için çatlamalara bu bölgede rastlarsınız.

Kışın Eller Neden Kuruyor?

Havadaki sıcaklık düşüşü cilt üzerinde bazı etkiler yapar. Rüzgar da buna etkilenirse nem kaybına bağlı olarak cilt kuruması sorunu yaşayabilirsiniz. Ellerinizdeki bu değişim düzelmediğinde sorun daha da ilerleyerek el çatlaması durumuna dönüşecektir.

Kurumuş Çatlak Eller Nasıl Zorluklar Çıkarır?

El çatlamasında kuruyan derinizde çizgiler ve küçük kanamalar olabilir. Her çatlama durumu kanamayla sonuçlanmaz ancak cildiniz tahrişe çok açık duruma gelecektir. İş, ev veya okul yaşamınıza devam ederken ellerinizdeki yanma ve kaşıntı hissi çoğalır. Bu durum otomatik olarak rahatsızlık hissine neden olur. Elle yapılan bir işiniz varsa durum daha da zorlaşacaktır.

El Kurumasına İyi Gelecek 5 Yöntem

Ellerinizi kuruma ve çatlamadan kurtarmak için farklı yöntemleri deneyebilirsiniz.  Hijyen ve nem konusuna taviz vermemeniz son derece önemlidir. Cerave El Kremi & Reparative Cream birazdan açıklayacağımız üzere, etkili bir yol arkadaşıdır.

El Kremi

1-) El Temizliğinde Kullanılanları Gözden Geçirin

Ellerinizi temizlerken ne kullandığınız, ne kadar sıklıkta temizlediğiniz son derece önemlidir.  Eller sık yıkanırsa nem dengesini sağlamakta zorlanabilir. Dolayısıyla deri sağlığınızı kaybetmeye başlarsınız.  Kuruma ve çatlamalar daha fazla sorun haline dönüşebilir.

Köpüren parfümlü sabunlar cildinizi nemsiz bırakarak kurutur. Gliserin içerikli el sabunlarını seçerek nemi daha uzun süre cildinizde tutabilirsiniz. Genel bir kural olarak, köpüren temizleyicileri pek kullanmamanız önerilir.

2-) Ilık Suyla Temizleyin

Cildi kurutan kritik etken sıcak sudur. El temizlerken ılık suyla yıkamaya özen göstermelisiniz. Havalar soğuk da olsa soğuğa yakın ılık bir derece etkili olacaktır. Ilık su kuralı sadece ellerinizde değil cildinizin her bölgesi için geçerlidir.

Vücudunuz sıcak suyu bir yere kadar tolere eder. Şayet elleriniz dışında kuruma yaşıyorsanız Cerave losyon çeşitlerini değerlendirmeniz tavsiye edilir.  Vücudunuzun kalan bölgelerine düzenli olarak uygulamaktan çekinmeyin.

3-) Cerave Nemlendirici El Kremi Kullanın

Ellerinizi yıkadıktan sonra nemlendirici sürmelisiniz. El çatlak kremi sürdüğünüzde onarıcı etki yaparak cildinizi daha yumuşak bir hale getirecektir. Cerave Reparative Hand Nemlendirici El Kremi bu konuda en iyi seçimlerinizden biri olabilir. Peki bu ürün neler sunuyor, nasıl fayda ediyor detaylı incelemekte yarar var:

Cerave Reparative El Kremi cildinizde anında yumuşak bir his verdiği için Amerika başta olmak üzere birçok ülkede tercih ediliyor. İsminden de anlaşılacağı üzere Reparative-Onarıcı özelliğe sahip, cildinizin bariyerini güçlendiren etkiler sağlamakta… Kuru ve sertleşmiş elleri hedef aldığından rahatsızlık hissini giderdiğini tahmin edebilirsiniz.

Cerave Onarıcı El Kremi dermatologlar tarafından önerilen bir krem olarak güvenli kullanım sunacaktır. Markaya özel seramidler, Kontrollü Salınım Teknolojisi ile birlikte cildi uzun süreli nemlendirmeye yardım ediyor.  Ellerinizi kuruluktan daha uzun süre kurtaran tam da bu özellik denebilir.

Kurumuş ve çatlamış ellerinize özel hyaluronik asit içeren Cerave krem yağlı bir his bırakmaz. Tabaka halinde cildi saran etkisi gün boyu etkisini sürdürmede etkilidir. Hassas ve tahriş olmuş durumdaki ellerinize güvenle sürebilirsiniz.

4-) Gece Elleriniz Neme Doymalı

Cerave Nemlendirici Losyon özellikle gece saatlerinde önerilen bir ürün olarak ekstra hafiflik sağlıyor. Dilerseniz yüzde de uygulayabileceğiniz losyon eller ve vücudun kalan bölümlerinde güvenle kullanılabilir.

  • Gece saatlerinde elleriniz kendini yenileme fırsatı bulur.  Bu saatlerde güzel bir el bakımı yaparak kuruluk sorununu çözebilir el çatlakları için krem avantajlarını kullanabilirsiniz.
  • Gece yatmadan önce hafif bir temizleyici ile el yüzeyini arındırdıktan sonra Cerave losyon çeşitlerinden birini kullanmalısınız. 
  • Losyon çeşitleri cildinizin yenilenme hızına destek verebilir.
  • Cerave Moisturising Cream kuru cildinizin rahatlamasına yardım eder.
  • Cilt yüzeyindeki bariyerin korunmasına ve nemin daha uzun süre deride kalmasına destek verir.
  • Uzun süre nemlendirmede en önemli içeriklerden hyalüronik asit ve “Kontrollü Salınım Teknolojisi “  yaşadığınız gerilimi alacaktır. 
  • Akışkan jel kıvamı en iyi şekilde değerlendirmek için cildinizi önceden temizlemelisiniz. Nemlendirici losyonu gündüz ve gece, dilediğiniz her an kullanabilirsiniz.
  • Gözeneklerde tıkanmalara neden olmadığı için elleriniz ve vücudu yoğun bir şekilde etkiler.

5-) Eldivenlerden Vazgeçmeyin

Soğuk havada cildinizi korumak için eldivenden vazgeçmemelisiniz. Rüzgar ve sıcaklık değişiminin cilde etkilerini azaltan eldivenler, hayatınızın önemli bir parçası olmalıdır.

Su ve Zararlı Alışkanlıklar El Kurumasını Etkiler mi?

Ellerde çatlama ve yarılma neden olur sorusu vücudunuza girenlerle de alakalı bir konudur. Ne kadar su içiyorsunuz, zararlı madde alışkanlığınız var mı soruları cildinizin kuruluğunu belirleyebilir. 

Cerave Nemlendirici Kullananlar Ne Diyor?

Amerika’da çok popüler olan Cerave markası Türkiye’de de birçok kişinin severek kullandığı bakım ürünleri sunuyor.  Loreal Paris markası tarafından sunulan Cerave, nemlendirici ve losyonlarıyla geniş bir kitleye hitap ediyor. Cerave nemlendirici krem yorumları da bunu destekler nitelikte. Hesaplı bir kuru cilt bakımı sunmasıyla birçok kişinin ilk tercihleri arasında. Kullanıcılar Narecza platformundan da bu ürünleri kolayca temin edebiliyor. 

Tüm Bunlar İşe Yaramıyorsa Ne Yapmalı?

Kış aylarında ellerinizin kurumaması için tüm önlemleri aldıysanız ancak sorun çözülmüyorsa, mutlaka bir dermatoloji uzmanına görünmelisiniz. Cilt hastalıkları alanında uzman bir doktor görüşü alarak sorunun başka nedenlerine odaklanmanız önerilir.  

-Cildin yüzey tabakasında yaşanan sorunlar bazen iç kısımlardan kaynaklanabilir. Dermatologlar el çatlakları için krem önerisini tedavi desteği amaçlı verebilmektedir.

-Egzama, sedef gibi rahatsızlıklar cildinizde kızarıklık ve kaşınmalara neden olur. Tedavi gerektiren durumlarda uzman görüşü almalısınız.

-Ellerinizi tahriş olmuş durumdayken durumu daha kötü bir hale getirmemek için dikkatli olmalısınız. Bakteri dolu ellerinizi tahriş olan yüzeye pek temas ettirmemeli, hijyen kurallarına dikkat etmelisiniz.

-Çatlamaya bağlı el kızarıklıklarında çatlamanın boyutlarını dikkate almalısınız. Yüzeysel bir kurumaya bağlı çatlaklarda kuru eller için krem kullandığınızda sonuç alırsınız.  

Son Dokunuş

Cildinizi besleyen sebze ve meyveleri hayatınızdan eksik etmemelisiniz. Çünkü besinler cildi doğrudan etkileyen en önemli maddelerdir. Yaşamınız cildinizle bir bütündür ve bu bütünü korumak için kendinize değer vermelisiniz.

  • Mevsim farkı olmaksızın kazanacağınız el bakımı alışkanlıklarınız, ilerleyen yaşlarda leke oluşumunu da engelleyebilir.
  • Kahverengi lekeleri oluşturan kuruluk, özel Cerave bakım kremi yanında beslenmenizle birlikte giderilecektir.
  • Ellerinize değer verin, çünkü yapmak istediklerinizi onlarla gerçekleştiriyorsunuz.
  • Cildi kaplayarak koruma altına alan Cerave el kremi formülü, ellerinizi bilimsel olarak destekler.
  • Cildinizi her daim temiz ve nemli tutmaya özen göstermelisiniz.
  • Zor koşullarda el bakımı yaparken Cerave ürünü nasıl kullanacağınıza önem vermeyi unutmamalısınız.
Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.