Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Gözenek Sıkılaştırıcı
04.07.2020

Gözenek Sıkılaştırıcı

Yağ bezi kanalları ve kıl folikülleri cildimizin hemen altında yer almaktadır. Gözeneklerse, sebumu yüzeye taşıyarak cildin doğal ve sağlıklı yapısının korunmasını sağlar.

Gözeneklerdeki Genişleme ve Nedenleri

Genetik etkenler, gözenek genişliğinde önemli bir nedendir. Salgılanan yağ miktarı da bir diğer belirleyicidir.  Alın bölgesi, yanaklar, geniş gözeneklerin yaygın şekilde kendini gösterdiği bölgelerdir. Diğer nedenlere gelince:

- Kolajenin azalmasına bağlı gözenek genişlemesigörülmektedir. Cildin zaman içerisinde olağan şekilde sarkmaya başlaması, daha büyük gözeneklere neden olur.

- Güneşten gelen zararlı ışınlar, cildi daha da kalınlaştırarak ölü derilerin birikmesine neden olmaktadır. Atık olarak nitelendirilebilecek bu maddeler gözenekleri genişletir.

- Akneyle mücadele edenlerde gözenek genişlemesine sık rastlanır. Gözenekte biriken yağ ve kirin elle müdahale sonucu daha fazla bakteriye ev sahipliği yapması, işleri daha da zorlaştıran bir etkendir.

Sıkılaştırma İşleminin Gerekliliği

İçerisindeki yağ, kir, bakterilerden arınmayan gözenekler, cilt sağlığınızın kötüye gitmesine neden olacaktır. Genişleyenbu bölge düzenli olarak temizlenmediğinde, dış etkenlere karşı direnç azalır. Estetik açıdan pürüzlü görüntü oluşur. Ayrıca erken oluşan çizgi ve sarkmaların da nedenidir. Çünkü hücresel açıdan yenilenmek için temiz bir cilt yapısı son derece önemlidir.





Geniş gözenekler tamamen yokolmasa da, daraltma ve sıkılaştırma ile düzeltilebilir. Ne kadar sıkı bir yapı olursa o kadar diri ve genç görüntü elde edilir.  Temiz ve nemli bir cilt, sıkı görüntünün en önemli iki kuralıdır.  Dışarıdan serum, krem, tonik gibi ürünlerle de takviye yapabilir.  Buhar uygulamaları, sıkılaştırmada etkili bir yöntemdir.

Gözenek Sıkılaştırıcı Maske

Gözenek Sıkılaştırıcı Maske

Gözenek Sıkılaştırıcı maskeler, hazırlandıkları form açısından birçok farklı şekilde kullanılabilmektedir. Maske, en yaygın kullanılan sıkılaştırıcıdır. Gözeneklerdeki kiri derinlemesine temizlemesi, daraltıcı etki yapması ve tazelik hissi gibi birçok artısını görmek mümkündür. Maskeleri hazırlarken dermakozmetik mağazalardan yararlanabileceğiniz gibi kendiniz evde hazırladığınız doğal karışımlara da başvurabilirsiniz. Doğru bir uygulama, daha iyi bir cilt yüzeyi kazanmanızda etkili olacaktır. Ancak maske kullanımında uygulama aralıklarına dikkat etmek gerekir. Tek seferde güçlü bir etki yapacağından olası riskler göz önünde bulundurulmalıdır.

Gözenek Sıkılaştırıcı Tonik ve Gözenek Sıkılaştırıcı Krem

Gözenek Sıkılaştırıcı Tonik - Gözenek Sıkılaştırıcı Krem





Sıkı bir cilt yapısı için tonikler son derece etkilidir. Her gün, gün içerisinde tıkanan gözenekleri bu şekilde temizleyerek daraltabilirsiniz. Cilt yapınıza uygun bir ürün, doğru sonucu almanızda etkili olacaktır. Dilerseniz sıkılaştırıcı krem uygulayıp,  gözenekleri daraltma işleminde farklı bir ürün grubunu da deneyebilirsiniz. Her ürünün kullanımında cilt yapısına uygunluk en önemli koşuldur. Krem ve serumlarda temiz gözenekler olmasına ayrıca önem verilmeli, makyaj üzerine bir uygulama yapılmamalıdır.

Gözenek Sıkılaştırıcı Serum; Daha mı Etkili?

Gözenek Sıkılaştırıcı Serum

Serum ürünleri, etki yoğunluğu bakımından daha etkilidir denebilir. Doğru ürünü seçtiğiniz zaman, serum daha kısa sürede farkı hissettirecektir. Hücrelere etki eden sıvı formüller, yenilenme hızını artırdığı için gözle görülür şekilde sıkılaşma sağlar. Özellikle yoğun sarkma yaşayan kişilerde bu ürünlerden kullanımı önerilir.  Temiz cilde düzenli olarak uygulama yapıldığı zaman istenen sağlıklı yapı elde edilir.

Yeniden Genişleme Yaşanmaması İçin Ne Yapmalı?

Gözenek sıkılaştırma işlemindenseçtiğiniz yöntemle başarılı sonuç aldığınız var sayılırsa, bu sorunu yeniden yaşamamak için önlem almanız gerekecektir. Örneğin beslenme düzeninizde yağlı gıdaları azaltmanız gerekir. Makyajla uyumamak, bol su tüketmek, çok hızlı kilo alıp vermemek gözenekleri koruyan uygulamalardır. Cildinizin genel sağlığını olumsuz etkileyen her şeyden uzak durmak faydalı olacaktır.Sadece fiziksel değil, ruhsal açıdan da rahat bir durumda olmanız cilt yapınızı korur. Stres fazlalığı, yağ salgısının artmasına ve sivilcelerin oluşmasına neden olur. Sivilceli bir ciltte gözenekler genişleyecektir.

Gözenek Nedir?

 

Cildin sağlıklı olabilmesi için nefes alması gerekir. Cildin nefes almasına yardımcı olan dokulara  gözenek adı verilir. Gözeneklerde meydana gelen tıkanıklıklar; sivilce, siyah nokta, kirli görünüm, yağlanma vb. birçok cilt sorunlarının ortaya çıkmasına neden olur.

 

Gözenekler Neden Olur?

 

Cildin güzel ve pürüzsüz bir görünüme sahip olmasının en önemli kaynağı gözenektir. Geniş gözenek görünümü özellikle yağlı ciltlerde daha fazla görülen bir cilt problemidir.

 

Normalden daha büyük görünüme sahip olan gözeneklerin altında yatan sebepler merak edilir. Bu durumun en önemli nedenlerinden birisi yağlı cilt tipine sahip olmaktır. Bunun yanı sıra günlük cilt bakımına özen göstermemek, cildin düzenli ve yeterli bir şekilde temizlenmemesi, genetik faktörler, sigara kullanımı, hava kirliliği, güneş ve yaşlanma gözenek oluşumuna neden olmaktadır.

 

Gözenekler Nasıl Yok Edilir?

 

Ciltte gözenek görünümünün azaltılması için denenebilecek birçok tedavi yöntemi mevcut. Özellikle doğal tedavi yöntemleri, kişiler tarafından sıklıkla gözenek sıkılaştırıcı olarak tercih edilir. Evde bulunan, doğal yağ ve bitki özlerinden oluşan ev yapımı gözenek sıkılaştırıcı maskeler gözenek sıkılaştırıcı olarak kullanılabilir. Uzun vadede kullanıldığında gözenek sıkılaştırmada etkili olsa da cilt bariyerini güçlendirme konusunda yetersiz kaldığından dolayı gözenek görünümü probleminin tekrar etmesini engelleyemez.

 

Doğal maskeler ile gözenek sıkılaştırma etkilerinden faydalanmak istiyorsanız öncelikle ürünlerin cilt tipinize uygun olduğuna dikkat etmelisiniz. Özellikle yağ içeren gözenek sıkılaştırıcı maskeler, yağlı ciltlerde daha fazla yağlanma problemini tetikler. Üstelik gözenek tıkanmasına da yol açar. Bu nedenle bu tür maskeler tercih edilmemelidir. Doğal ürünler ile hazırlanan maskeler her ne kadar daha güvenilir görülse de alerjiye neden olabilir. Bundan dolayı da bu konuya da dikkat edilmelidir.

 

Gözenek sıkılaştırıcı ürünler, sizlerin hem gözeneklerin sıkılaşmasına destek sağlar hem de cilt bariyerini güçlendirerek ciltte gözenek görünümü oluşmasını engeller. Gözenek sıkılaştırıcı ürün tercih ederken cilt tipine uygun olmasına, dermatologlar tarafından desteklenen bir markayı tercih etmeye cilt sağlığınız için özen göstermelisiniz.

 

Gözenek Sıkılaştırıcı Ürün Tercih Ederken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Her insan cildinde gözeneklere sahiptir. Gözenek görünümü kişiden kişiye göre değişiklik gösterir. Ciltte gözenek genişlemesi problemi yaşayan kişilere dermatologlar gözenek sıkılaştırıcı ürün kullanımı tavsiye etmektedir. Gözenekleri küçülten ve cildi tamamlayan ürünler olarak dermatolojik testler tarafından da onaylanan gözenek sıkılaştırıcı ürünler, cildin pürüzsüz görünümünü destekler.

 

* Öncelikle tercih edeceğiniz gözenek sıkılaştırıcı ürün cilt tipinize uygun olmalı.

* Parlama karşıtı özel bir formüle sahip olması ve matlaştırıcı etkiye sahip olması özellikle parlama sorunu olan ve yağlı ciltler için önemlidir.

* Yoğun kıvamda olmaması, gözenekler tarafından kolay emilerek gözenek tıkanıklığına yol açmaması da dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biridir.

* Paraben, alkol, sabun, deterjan vb. cilt sağlığını olumsuz etkileyecek olan zararlı kimyasallar içermemesine de dikkat etmelisiniz.

 

En Çok Tercih Edilen Gözenek Sıkılaştırıcı Tonikler

 

La Roche Posay Effeclar Tonik

 

Kimse pürüzlü ve genişlemiş gözenek görünümünü cildinde istemez. Sizleri hayalinizdeki pürüzsüz cilt görünümüne kavuşturmak için faydalı olan La Roche Posay Effeclar Tonik, güvenle kullanabileceğiniz bir üründür. Geniş gözenek görünümünde iyileştirici etkisi ile tanınan La Roche Posay Effeclar Tonik, dermatologlar tarafından gözenek ve pürüzlü cilt problemi yaşayan kişilere tavsiye edilir.

 

Yağlı ve akneye eğilim gösteren ciltlerde gözenek sıkılaştırmaya yardımcı olan La Roche Posay Effeclar Tonik, mikro – soyucu tonik etkisi ile tanınmaktadır. İlk kullanımdan itibaren gözeneklerin temizlenmesine yardımcı olan La Roche Posay Effeclar Tonik, düzenli kullanımda ciltte gözeneklerin tıkanmasının da önüne geçer.

 

Sirenol Cadı Fındığı Tonik

 

Vazelin, yapay koku ve renk, sülfat üre, ftalat, paraben gibi zararlı hiçbir kimyasalı bileşenleri içerisinde barındırmayan Sirenol Cadı Fındığı Tonik, tamamen sade bir içeriğe sahip. Doğal içeriği sayesinde gözeneklerinin sıkılaşmasına yardımcı olan Sirenol Cadı Fındığı Tonik, ciltte su kaybının önüne geçer.

 

Tüm cilt tiplerinde gözenek sıkılaştırıcı cilt bakımı etkisi sebebiyle güvenle tercih edebileceğiniz Sirenol Cadı Fındığı Tonik, cilt gözenek sıkılaşmasını düzenli kullanımda sağlar. Birçok kişi ilk kullanımdan itibaren Sirenol Cadı Fındığı Tonik, ciltte gözenekleri ferahlatıcı etkisini sizlere hissettirir.

 

Yağlı ciltlerde cildin koruyucu tabakasında bulunan yağ dokusunu kurutmadan, su dengesini de korumaya yardımcı olan Sirenol Cadı Fındığı Tonik, yağ dengesinin sağlanması gereken ciltlerin ihtiyacını karşılar. Günlük olarak kullanıma uygun bir formüle sahiptir. Zararsız içeriğinin yanı sıra hayvanlar üzerinde test edilmeyen hayvan ve doğa dostu bir ürün olduğundan dolayı çoğu kişinin ilk tercihi olmaktadır.

 

Sirenol Cadı Fındığı Tonik, ciltte gözenek problemini yatıştırıcı etkisinin yanı sıra akneye eğilimi de azaltır. Siyah nokta oluşumunu engelleyen Sirenol Cadı Fındığı Tonik, cilt hücrelerini yenileyerek sağlıklı bir görünüme kavuşmanız için cildinizi destekler. Cildinizin ihtiyaçlarını karşılamak için Sirenol Cadı Fındığı Tonik ürününü güvenle tercih edebilirsiniz.

 

Bu ürünlerin yanı sıra, gözenek sıkılaştırıcı serum, gözenek sıkılaştırıcı maske ve gözenek sıkılaştırıcı kremleri de kullanabilirsiniz. Gözenek sıkılaştırıcı etkili ürünlere linkten ulaşabilirsiniz:

 

https://www.narecza.com/gozenek-sikilastiricilar

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

Devamını Oku
14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.