Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Cilt Neden Yaşlanır? Cilt Yaşlanması Nasıl Geciktirilir?
28.07.2020

Cilt Neden Yaşlanır? Cilt Yaşlanması Nasıl Geciktirilir?

Herkesin şüphesiz en büyük sorunu yaşlanmadır. Cildimizin yaşlandığını ayna karşısında gördüğümüz de hemen internette bunun için araştırmalar yaparız. Aslında cildin yaşlanmasının birçok nedeni vardır. Bunlardan bazıları bizim elimizden gelmeyen sebeplerden dolayı olsa da bazılarını uygulayacağımız yöntemler sayesinde yaşlanma sürecini olabildiğince azaltabiliriz. Öncelikle cilt yaşlanmasına neden olan faktörler? Konusuna değinelim:

Cilt Yaşlanmasına Neden Olan Faktörler Nelerdir?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi çeşitli nedenlerle cildimiz yaşlanabiliyor. Bu yaşlanmaların önüne geçebilmek için öncelikle nedenlerini bilmek gerekiyor. Bu nedenlerin bir kaçına ve cilt yaşlanmalarınızın önüne geçebileceğiniz ürünleri birlikte inceleyelim:

Hyaluronik Asit

Hyaluronik Asit: tüm vücut dokusunda bulunan ve bazı yaşamsal aktiviteleri gerçekleştiren bir asittir. En önemli faydaları arasında cilt yaşlanmasında kullanılması gelir. Ciltte bulunan kırışıklıklarda dolgu maddesi olarak kullanılmaktadır. Kırışıklık bakımının yanı sıra Hyaluronik Asit cildin nem tutma oranını arttırır. Hyaluronik Asit içeren ürünler ile hyaluronik asit oranını dengeleyebilirsiniz:

  • Vichy Mineral 89 Fortıgying Hydrating Daily Skin Booster

Vichy Mineral 89 ; yapısında %89 oranında vichy mineralli termal suyu ve hyaluronik asit içermektedir. Bu ürün sayesinde cildinizi yaşlanmaya karşı korursunuz. Cildinizi nemlendirir ve cildinizde oluşabilecek nem kaybının önüne geçer. Cildinize canlı bir görünüm elde etmenizi sağlar ve cildinizi güçlendirir.  Her cilt tipine uygundur.

  • Institut Esthederm Intensive Hyaluronic Krem

Esthederm Intensive Hyaluronic Krem: yaşlanma karşıtı ve aşırı nemsiz ciltler için mutlaka kullanılması gereken bir üründür. Cildinizi yoğun bir şekilde nemlendirmeye, stresten korumaya ve çizgilerin azalmasına yardımcı olur. Cildinizde oluşan kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur. Cildinizin ışıltısını korur.

Nem

Özellikle mevsim değişim dönemleri, cilt kuruluğuna ve cildin nem kaybına neden olur. Soğuk hava nedeniyle cildimizin nem oranı azalarak; kuru, mat ve solgun görünüme sebep olur.  Çevresel faktörlerin de eklenmesiyle ciltte nem oranı gittikçe azalır ve bunun sonucunda cildin zamanla hacim kaybı artar ve kırışıklıklar oluşmaya başlar. Bu yüzden iyi bie nemlendirici ile cildinizi nemlendirmeniz gerekir:

  • Bioderma Atoderm Krem

Bioderma tarafından geliştirilen Bioderma Atoderm krem, cildinizi nemlendirir. Kuruluk yüzünden cildinizde oluşabilecek rahatsızlık ve gerginlik hissiyatının azalmasında yardımcı olur. Cildin kuruluğunu azaltmaya yardımcı formülü sayesinde günlük bakım için son derece uygun hale gelmiştir. Kuru, çok kuru ve alerjik reaksiyonlara karşı eğilim gösteren ciltler için uygundur.

 

 

 

  • Bioderma Sensibio AR Krem

Hassas bir cildiniz var ise Bioderma Sensibio Ar Krem tam olarak sizin için üretilmiş. Cildinizdeki kızarıklıkları ve oluşmasını azaltır. Patentli RosactivTM kompleksi sayesinde kızarıklık sorununa sebep olan faktörleri giderir. D.A.F. patentli doğal kompleks cildin korunma duvarını yükseltmeye yardımcı olur ve cildinizi nemlendirir.

Kolajen

Kolajen, vücudumuzdaki proteinlerin yaklaşık üçte birini oluşturan ve vücudumuzda en bol bulunan proteindir. Yaşlandıkça, vücudumuz daha kalitesiz ve daha düşük kolajen üretir. Bunun gözle görülür belirtilerinden biri cildimizin esnekliğini kaybederek, daha sert hale gelmesidir. Aşağıdaki ürünler ile cildinizdeki kolajeni dengeleyebilirsiniz.

  • Suda Collagen

Suda Collagen, 5500 mg içime hazır sıvı halde kolajen peptitleri bulunduran bir gıda takviyesidir. Cildinizin doğal kolajen üretimimne yardımcı olur. Verisol marka patentli, Tip 1 ve Tip 3 kolajen içeriğine sahiptir. Alman menşeilidir.

  • Voonka Collagen Beauty Plus 7 Saşe Çilek ve Karpuz Aromalı

Voonka Collagen Beauty kolajen ve hyaluronik asit takviyesinde bulunan gıdadır. Vücudunuz da kalitesiz ve az miktarda üretilen kolajenin onarılmasında yardımcı gıda olarak kullanılmaktadır. Tip 1 ve Tip 3 sığır kolajen içermektedir.

Kırışıklıklarınızı gidermek ve yeni kırışıklık oluşumunu yavaşlatmak için aşağıdaki linkteki ürünler inceleyebilirsiniz:

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.