Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Ağda Çeşitleri Nelerdir, Nasıl Kullanılır?
05.05.2022

Ağda Çeşitleri Nelerdir, Nasıl Kullanılır?

Farklı yaşlardan kadınların ortak derdi olan vücut kıllarından uzun süre kurtulmak için ağda kullanmak iyi bir çözüm. Üstelik bunun için güzellik salonlarına ya da kuaförlere gitmenize de gerek yok. Piyasada bulabileceğiniz pek çok farklı çeşitten ağda ile bu sorunu çözebilirsiniz. Ağda, doğası gereği yapışkan olduğu için bu özelliği sayesinde kıl köklerini sökerek alıyor. Böylece siz de tüylerinizi uzun bir süre dert etmek durumunda kalmıyorsunuz. Kadınların, tüy temizliği için yıllardır başvurduğu ağda çeşitleri ve kullanımları hakkında bu yazımızda detaylı bilgi bulmak mümkün. Burada öncelikle ağda çeşitleri nelerdir, sorusunu cevaplayarak ağda türleri ile ilgili kapsamlı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Ağda Çeşitleri İsimleri

Hangi çeşidini kullanacaksanız kullanın, ağda türlerinin her biri vücut kıllarına uzun süre kalıcı çözüm sağlamak üzere geliştirilmiş. Ağda çeşitleri isimleri; kalıp ağda, granül (boncuk) ağda, roll-on (kartuş) ağda ve konserve ağda olmak üzere dört başlıkta incelenen ayrıntılarıyla burada.

Ağda

Kalıp Ağda

Çam reçinesinin farklı yöntemlerle işlenmesinden elde edilen kalıp ağdaların en güzel yanı, herhangi bir bez ya da kağıda ihtiyaç duyulmadan elle çekilebilmesi. Kol, koltuk altı, bacak ve bikini bölgesini tüylerden arındırılmış ve pürüzsüz bir hale getirmek üzere kullanabileceğiniz bu ağdaları ilgili bölgeye spatula ile uyguladıktan sonra elinizle çekmeniz yeterli. İstenmeyen tüylere elveda diyebilirsiniz. Ayrıca, koltuk altınızdaki renk değişimlerinden muzdaripseniz, Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer? başlıklı yazımıza mutlaka göz atın!

Konserve Ağda

Konserve ağdalar, ısıtılarak hazır hale getirilen sir ağdalardır. Bu ağda türü bir konserve kutu içerisinde bulunur ve belli bir süre ısıya maruz bırakıldığında sıvılaşarak cilde sürülebilir hale gelir. Dolayısıyla evlerde de sıklıkla kullanılan bu ağda çeşidini, başkalarından yardım almaya gerek duymadan kendiniz de rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Konserve ağdalar kol, koltuk altı, bacak, bikini ve yüz bölgelerinde kullanılabilir. Kalıp ağdalardan farklı olarak, bu ağdayı vücudunuzdan ayırmak için bir ağda kağıdı ya da uygun bir beze ihtiyacınız olacak.

Ağda

Granül (Boncuk) Ağda

Granül veya boncuk ağdalar, boncuk şekillerinden dolayı bu ismi alıyor. İnci ağda olarak da bilinen bu ağda türü de diğer sir ağdalar gibi ısıtılarak kullanılıyor. Geleneksel ağdalara göre daha az acılı bir yöntem olan granül ağda kullanımı, günümüzde pek çok kadının tercihi. Üstelik granül ağdayı sürdükten sonra bezli ya da bezsiz olarak vücuttan ayırmak da mümkün.

Roll-On (Kartuş) Ağda

Geldik en popüler ağda çeşidi olan roll-on ağda. Kullanımı son derece pratik olan kartuş ağdaları ısıtmak için bir ağda ısıtıcı makineye ihtiyacınız olacak. Roll-on ağda kartuşunu ısıtıcıya yerleştirdikten sonra ısınmasını bekleyip istenmeyen tüylere uygulayabilirsiniz. İdeal ısıya ulaştıktan sonra kolayca sürülebilen bu ağdalar sayesinde dakikalar içinde hazırsınız.

Ağda Bandı

Ağda bantları da tıpkı roll-on ağdalar gibi oldukça kolay bir kullanım vadediyor. Uygulanacak bölgeye göre farklı boyutlarda üretilen bu ürünler yüz ve kol altı gibi farklı vücut bölümlerindeki tüyleri almak için kullanılabilir. Örneğin, bıyık bölgesindeki kılları almak için küçük ve kısa ağda bantlarından yararlanabilirken, bacak ya da kollar için daha büyük ve uzun olanları tercih etmenizde fayda var. Sir ağda bantlarıyla tüylerden kısa sürede kurtulun!

Ağda çeşitleri ve özellikleri hakkında kısaca bilgi verdikten sonra sir ağda ile ilgili fikir sahibi olmaya ne dersiniz? Sir ağda kullanarak hassas bölge ağda nasıl yapılır, merak ediyorsanız, yazımızın devamını okumaya hemen başlayabilirsiniz.

Ağda

Sir Ağda nedir?

Ağda çeşitlerinden bahsettiğimiz bu yazıda sir ağda nedir sorusunu cevaplamasak olmaz. Sir ağda, çoğumuzun bildiği üzere çam ağacının reçinesinden elde ediliyor. Yani bu ağdanın doğası, çam reçinesi. Bu sebeple de sir ağda için bitkisel bir epilasyon yöntemi demek, yanlış olmaz. Isı ile akışkanlık kazanan bu madde uzun yıllardır tüylenme sorununa çözüm olarak kullanılmakta. Evde yapılanların aksine sir ağdanın içinde şeker olmadığından bu ürün sadece tüylerinizi almakla kalmıyor, kıl köklerini beslemediği için tüylerin kısa aralıklarla çıkmasını engelleyerek uzun vadede azaltıyor. Dolayısıyla sir ağda, lazer epilasyon ile alakalı çekinceleri olanlar için harika bir alternatif!

Sir ağda; saç, erkeklerde sakal, kirpik, meme ucu tüyleri dışında tüm vücuttaki kılları almak için kullanılabilir. Sir ağdanın faydaları ise şöyle:

  • Şeker içerikli olmadığı için kıl köklerini beslemez. Bu sebeple uzun vadede kılları azaltma özelliğine de sahiptir.
  • Herhangi bir hazırlık gerektirmez. Isıtıp vücuda uygulamanız yeterli.
  • Kolay uygulanır, zamandan tasarruf ettirir.
  • Kılların alındığı bölgede batık oluşumuna sebebiyet vermez, kılları kökünden alır.
  • Hijyeniktir ve kağıt bezlerle vücuttan ayrılabilir.
  • Duş gerektirmez, sir ağda yağları ya da doğal yağlarla vücuttaki yapışkanlık hissi giderilebilir.
  • Güçlü bir ağda türü olduğu için en ufak tüyleri bile kolayca alabilir.

El Ağdası Nedir?

Anneanneler ve onların annelerinin evde kendileri hazırladıkları ağa türüne ev ağdası deniyor. Geleneksel ağda olarak da bilinen bu ağda, pratik biçimde yapılabilir. Bunun için gerekli malzemeler:

  • Bir kase su
  • İki buçuk su bardağı toz şeker
  • Çeyrek su bardağı limon suyu

Ağda

El Ağdası Nasıl Yapılır?

El ağdası nasıl yapılır sorusunun cevabı, yukarıda malzemelerin karışımında saklı. Orta boy bir tencerenin içine suyu ve şekeri ilave ederek başlayabilirsiniz. Bunlar birleşip kıvam alana dek karıştırılır. Karışım iyice ısınınca üzerine limon suyunu da ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Yaklaşık on beş dakika sonra karışımın ağda kıvamına geldiğini fark edeceksiniz. Bu aşamada ağdanızı ya soğuk bir kaba ya da tezgaha alarak soğumasını bekleyin. Oda sıcaklığına geldiğinde, ağdanız kullanıma hazır! Sıra geldi nasıl uygulanacağına. Beş kolay adımda el ağdası nasıl uygulanır, hep birlikte öğrenelim.

1. Oda sıcaklığına gelen ağdanızı tüylerden kurtulmak istediğiniz bölgeye uygulayın. Bir süre bastırdıktan sonra tüylerin ters yönüne doğru çekerek istenmeyen kıllardan kurtulabilirsiniz.

2. Her kullanım sonrası ağdanızı uzatıp çekerek ters yüz etmeniz gerekiyor. Böylece ağdanın kıvamı aynı kalacaktır. Ancak bu aşamada ağdanın erimesini önlemek için ellerinizin tümünü değil, parmak uçlarınızı kullanmanız önemli. Aksi halde el ağdası kısa sürede daha akışkan hale gelip kullanılamaz olabilir. Hatta mümkünse havalandırmayı azami düzeyde tutabilirsiniz.

3. Eğer eliniz yerine spatula ile uygulamak isterseniz, bu da mümkün.

4. Batık olmaması için ağdayı çekerken hızlı olmanızda fayda var.

5. İşlem sona erdiğinde, uygulama yapılan bölgeyi sabunlu suyla yıkayarak yapışkanlık hissinden kurtulabilirsiniz.

Acısız Ağda Yapmanın Püf Noktaları

Her ne kadar tüylerden uzun süre kurtulmanıza olanak verse de ağda çeşitleri, acılı epilasyon yöntemleri arasında nam salmış. Ancak belli başlı teknikleri bildiğinizde ağdayı en acısız halde uygulayabilirsiniz. Biz de bu yazının kapanışını sizler için derlediğimiz acısız ağda uygulaması taktikleri ile yapıyoruz. Buyurun bakalım, acısız ağda yapmanın püf noktaları nelermiş.

  • Ağdayı yapmak için ideal zamanı kollayın. Örneğin, reglinizden sonraki hafta, vücudun hormonal anlamda düzene girdiği ve acı eşiğinizin görece yüksek olduğu bir vakit olduğu için, ağda yapmak adına en doğru zamanlardan biri.
  • Ağdayı vücudunuza yapıştırdıktan sonra çekmeden önce derin bir nefes alın. Nefesinizi, tam ağdayı çekerken verdiğinizde acının bir nebze de olsa hafiflediğine şaşıracaksınız.
  • Eczaneden ağda için uyuşturucu kremler satın alarak kullanabilirsiniz. Bu kremleri ağda uygulamasından 2 saat kadar önce sürmeniz gerektiğini unutmayın!
  • Uyuşturucu kremlere alternatif olarak pudrayı da kullanabilirsiniz. Ağda yapılacak bölgeye bir miktar pudra serpmek, acıyı azaltan etkilerden.
  • Uzmanlar, ağdadan önce alınan ılık duşun gözenekleri açtığını ve bu sebeple kılların daha kolay ve acısız alınmasına yardımcı olduğunu belirtiyor.

Ağda Çeşitleri

Tüm bu bilgiler ışığında siz de ister el ağdası ister sir ağda ister konserve ağda isterseniz de farklı bir tür ağda kullanarak istenmeyen vücut tüylerinden kurtulabilirsiniz. Bu yazımızdaki taktikleri de göz önünde bulundurarak acısız ağda uygulamalarıyla dakikalar içinde pürüzsüz bir cilde sahip olmak mümkün!

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

Devamını Oku
14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.