Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer? En Etkili Krem Önerileri
04.01.2022

Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer? En Etkili Krem Önerileri

Siz de koltuk altı kararmasından şikayetçiyseniz, bu yazıda aktardığımız bilgilere başvurarak çözüm yollarına gidebilirsiniz. Koltuk altı kararması nasıl geçer, konusuyla ilgili merak ettikleriniz, etkili beyazlatıcı krem önerileriyle birlikte bu makalede yer alıyor. Siz de beyaz ve pürüzsüz kol altları için bu yazının devamını okuyarak uzun süredir beklediğiniz koltuk altına kavuşabilirsiniz. Tüm bunlardan önce koltuk altı kararması nedir ve neden olur, açıklamakta fayda var. Buyurun!

Koltuk Altı Kararması Nedir? Neden Olur? Nasıl Geçer?

"Kol altı kararması nasıl geçer?" konusuna açıklık getirmeden önce bu durumun ne olduğunu öğrenelim. Kol altı kararmalarının nedeni çoğunlukla epilasyon yöntemlerine bağlansa da kullanılan ürünlerin yanı sıra genetik de olabiliyor. Özellikle ince kıyafetler giydiğimiz sıcak yaz aylarında korkulu rüyamız haline gelen koltuk altı kararması aşırı terleme sebebiyle de meydana gelmekte. Kol altı temizliği için kullanılan jiletler, ağdalar ve epilasyon aletleri tüm diğer sebeplerle birleştiğinde bu bölgede renk değişimine ve leke oluşumuna neden olabiliyor. Ten renginin de etki ettiği bu kararma durumu beyaz tenlilere nazaran esmer kişilerde çok daha sık karşılaşılıyor. Tüm bunların yanı sıra koltuk altı kararması, değişen fizyolojiye ayak uydurmak amacıyla hormonal sebeplere de bağlanabilir. Örneğin hamilelikte yaşanan kol altı renk değişimleri de kadınların muzdarip olduğu durumlar arasında ki bu özel durumu, yazımızın ilerleyen bölümlerinde detaylıca görebileceksiniz. Şimdi gelin, koltuk altı kararması nasıl geçer, kullanabileceğiniz kremler ve uygulayabileceğiniz diğer yöntemler nelerdir, hep beraber bakalım!

Koltuk Altı Kararması

  • Koltuk altı beyazlatıcı ürünler kullanabilirsiniz. Bunlar:
    • Patates: İnce ince dilimlediğiniz patatesi koltuk altınıza yerleştirin. 10 dakika bu şekilde bekledikten sonra koltuk altınızı yıkayın. Bu işlemi birkaç gün boyunca tekrar edin.
    • Limon: Tıpı patates uygulamasında olduğu gibi, limonu da ince ince dilimleyerek koltuk altınıza yerleştirmeniz yeterli. Belli bir süre bekledikten sonra kol altınızı durulayabilirsiniz. Bu uygulamayı da düzenli olarak tekrar etmenizde fayda var.
    • Salatalık: Salatalık da doğal beyazlatıcı görevi gören ürünlerden. Salatalık dilimlerini kol altınıza yerleştirip 10 dakika kadar bekleyin ve kol altınızı durulayın.
  • Koltuk altınızı keseleyebilirsiniz. Bu işlem bölgedeki ölü derilerin atılmasına ve taze derilerin oluşmasını hızlandıracağı için cildinizin doğal rengi tekrar ortaya çıkacaktır. Ayrıca kesenin yanı sıra duş esnasında kullanacağınız bir miktar zeytinyağı ve şeker karışımıyla da kol altınıza peeling yapabilirsiniz.
  • Eğer hassas ve çabuk tahriş olan bir teniniz varsa, tıbbi yolları deneyerek bir hekime başvurabilir ve ondan cilt tipinize uygun tedavi yöntemlerini denemesini isteyebilirsiniz.
  • Kol altı beyazlatıcı kremleri deneyebilirsiniz. Bu ürünler kol altı, bikini bölgesi, diz ve dirseklerde meydana gelebilecek renk değişimlerine bir çözüm olarak üretilmiştir. Siz de bu kremlerden birini satın alıp hemen denemeye başlayabilirsiniz.

Koltuk Altı Beyazlatıcı Krem Önerileri

Koltuk altınızın kararmasından muzdaripseniz ve o bölgeyi beyazlatmak için çareler arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Sizin için derlediğimiz koltuk altı beyazlatıcı krem önerilerine göz atarak kendinize uygun bir ürünü bulmanız an meselesi. Bu kremler Dermoday, Bionike, Viaxi, W Lab, Incia ve Uber gibi dünyaca ünlü markaların etiketini taşıyor. Haydi, başlayalım!

Koltuk Altı Beyazlatıcı #1: Bionike Defence B

Bionike Defence B-Lucent beyazlatıcı krem, tam da bu amaçla kullanabileceğiniz ürünlerden ilki. Özellikle koyu lekeler için cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olan bu ürün, konsantre bakım sağlamak üzere geliştirilmiş. Kremi, sabah akşam temiz cilde az ve eşit miktarda yayarak uygulayabilirsiniz. Belli bir süre kullandığınızda koltuk altı kararmalarınızı azaldığını siz de fark edeceksiniz.

Koltuk Altı Beyazlatıcı #2: Dermoday WearWhite

Homojen olmayan ten rengi görünümünün düzenlenmesi için özel olarak formüle edilmiş olan bu kremi de koltuk altı kararmaları için pekala kullanabilirsiniz. Zengin içeriği ile hızlı bir emilim gösteren Dermoday WearWhite serisi kremler ciltte yağlı bir his bırakmıyor. Ayrıca bu ürünü koltuk altı bölgesine ek olarak; dirsekler, diz kapakları, burun ve bikini bölgesinde de kullanabilirsiniz. İçerdiği güneş filtreleri ile güneşin zararlı UV ışınlarından cildi koruyarak yeni leke oluşumunu engellemeye yardım eden Dermoday Body Whitening kremi cildinize iyice yedirerek ve nazik hareketlerle uygulayın!

Koltuk Altı Beyazlatıcı #3: Viaxi Whitening Cream

Koltuk altı beyazlatıcı krem önerilerimizin üçüncüsü karşınızda: Viaxi Whitening Cream. Bu krem, doğal bitki özlerinden elde edilen formülüyle özellikle hassas bölgelerde son derece etkili. Ürünü koltuk altı bölgesinin yanı sıra diz, dirsek, bikini ve genital bölgelerdeki renk değişimlerine çözüm olarak da kullanabilirsiniz. Kremin etkisini göstermesi için en az 3-4 hafta sabah akşam kullanılması iyi olacaktır.

Koltuk Altı Beyazlatıcı #4: W Lab Whitening Cream

Arbutin içeren formülüyle koltuk altı, diz, dirsek ve diğer hassas bölgelerdeki cilt kararmalarına iyi gelen W Lab Whitening kremi tıpkı diğer beyazlatıcı krem çeşitlerinde olduğu gibi düzenli şekilde kullandığınızda vücudunuzda eşit bir cilt tonu yakalamanız mümkün.

Koltuk Altı Beyazlatıcı #5: Incia Natural Whitening Roll-On

Hem ter kokusu hem kararma ile mücadele etmek için geliştirilen mucizevi krem Incia, koltuk altındaki lekelenme ve kararma sorunlarınızda çözümünüz olabilir. Su, potasyum alum tuzu, Çin tarçını ekstresi, meyan kökü ekstresi, bitkisel gliserin ve karbonat içeren formülüyle beyazlatma konusunda iddialı olan bu ürünü duştan çıktıktan sonra kuru koltuk altınıza uygulayarak kullanabilirsiniz. Roll-on kuruduktan sonra giyinmeniz, kıyafetlerinizde lekelenmenin önüne geçmek için öneriliyor.

Koltuk Altı Beyazlatıcı $6: Uber Cilt Beyazlatıcı Krem

E vitamini ve panthenol içeren zengin formülü sayesinde koltuk altındaki kararmaların önüne geçen Uber, ayrıca ciltte meydana gelen güneş lekelerini gidermede de etkili. Cildi aydınlatıp renk değişimlerini düzenleyen bu ürün farklı gramajlardaki ambalajlarda satışa sunuluyor.

Koltuk Altı Beyazlatıcı #7: Sferangs Vita C Whitening Cream

Yoğun nem veren Vita C, özel içeriği ile cildine parlaklık vererek ton eşitsizliklerini düzenlemede son derece etkili. Lekelerin açılmasına yardımcı olan bu ürün bütün nemi cilde hapsederek derinin esnekliğini korumasını da sağlıyor.

Hamilelikte Koltuk Altı Kararması

Koltuk Altı Kararması

Gebelik, kadın vücudunun pek çok yönden değişime uğradığı nadir zamanlardan. Bu dönemde sadece koltuk altı kararmaları ile değil, birçok farklı hormonal farklılıkla başa çıkmak durumunda kalabilirsiniz. Bu yazıda, "Hamilelikte koltuk altı kararması nasıl geçer?" sorusuna cevap bulabilirsiniz.

Hamilelikte koltuk altı kararması, cilt tabakasının sertleşip kalınlaşması nedeniyle gerçekleşmekte. Zira bu hassas dönemde cilt, belli başlı tahrişlere karşı kendini korumalı. Derinin savunma mekanizması sayılabilecek bu durum, vücuda koruma sağlarken, diğer yandan da belli başlı renk değişimlerine sebep olabiliyor. Neyse ki çözümü var! Gebelikte koltuk altı kararmasını durdurmak ve o bölgedeki cilt rengini eski haline döndürmek istiyorsanız, bunu öncelikle doğal yollarla deneyebilirsiniz. Örneğin, yukarıda verdiğimiz patates, limon ve karbonat uygulamaları, hamilelikte de pekala kullanılabilir. Karbonatı belli bir miktar suyla karıştırıp temiz kol altınıza sürerek bür süre bekleyin. Ardından kol altınızı durulayın. Limon ve patatesi ise ince ince dilimledikten sonra kol altınıza yerleştirin ve yine bir süre bekledikten sonra bölgeyi durulayarak temizleyin. Tüm bu uygulamaları düzenli aralıklarla devam ettirirseniz, hamilelikte döneminde yaşadığınız bu kol altı kararması durumunu kısa sürede çözebilirsiniz.

Kısacası ister gebelikte olsun ister normal zamanlarda koltuk altı kararması, çaresi olan bir sorun. Bu yazıda belirttiğimiz beyazlatıcı kremler ve doğal uygulamaları deneyerek, kol altınızı beyaz ve pürüzsüz hale getirmeniz mümkün. Hangi yöntemi kullanacağınız, ne kadar bir renk açılması beklediğiniz ve başarı süresi size bağlı. Haydi, hemen işe başlayın!

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.