Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Saç Problemlerine Özel Şampuan Önerileri
09.02.2023

Saç Problemlerine Özel Şampuan Önerileri

Saç Problemlerine Özel Şampuan Önerileri

Saç problemleri herkese göre değişebilir. İnce, zayıf ve kuru saçlar genelde dökülme ve hacim kaybı yaşarken yağlı saçlar kepeklenme ile mücadele ediyor. Saç tipleri ve problemlere göre şampuan seçerek daha sağlıklı bir saç görüntüsü elde edebilirsiniz. Doğru şampuanı seçerken karar veremediğinizde ihtiyaca göre ürün araması yapmanız önerilir.

Saç Problemleri Belirtileri

Saç Kepeği: Saç problemleri arasında en yaygın olanlardan biri kepeklenmedir. Kepeklenme, kendini bazı şekillerde belli eder:Kepekli saç belirtileri arasında ilk olarak pullanma vardır.

Saç derisindeki pullanma veya kepeklenme sadece saçla sınırlı kalmayabilir. Kaşlar, sakallar vs. üzerinde de görülebilir.Ayrıca kaşıntılı kafa derisine neden olabilir. Bu durum huzursuzluk hissi yaratacaktır.Stresli durumlarda kepeklenme sorunu daha da yoğun bir hal alabilir. Çünkü stres, deride kaşıntıyı tetikler. Saçlarınızı kaşıdıkça omuz bölgesinde saç kepeği de belirgin hale gelir.  

Saçlarda Hacim Kaybı:Saç köklerine yapışan kirli partiküller, doğru bir saç bakımı olmadığı zaman hacim kaybına neden olmaktadır. Çevresel kirliliği güneş ışınlarının zararlı etkileri de saçları güçsüz bırakabilir. Saçlarınız zararlı ışınlarla birlikte daha çok zayıflar.

Saç Tellerinde Yoğun Dökülme: Normalde günlük en fazla tel dökülme limiti yüz olarak bilinmektedir. Saç zayıflaması, dökülmesi gibi sorunları yaşadığınızda telleriniz daha fazla dökülür.  

Saç Problemlerine Özel Şampuan Önerileri

Saç problemlerinize özel Vichy şampuan önerileri ile kepeklenme, hacim kaybı ve dökülme sorunlarına karşı önlem alabilirsiniz.

  • Dercos Serisi Vichy Dercos Şampuan:Yağlı saçlara özel Dercos Şampuan en popüler ürünlerden biridir. Kepekle beraber hızlı yağlanma sorunu yaşıyorsanız, bu ürünü mutlaka denemenizi öneririz. Şampuanı saç derisine uygulayarak iki dakika bekletmeli ve ardından ılık suyla durulamalısınız.
  • Kaşıntılı Kuru Saçlara Özel Vichy Şampuan: Kaşıntı ve kepek önleyici Vichy Dercos Anti Pel Şampuan, kullanıcı deneyimi yüksek puan alan ürünlerden biridir.  Saçlarınız hassas ve irrite olmuş durumdaysa bu ürünü denemenizi tavsiye ederiz. İçerisinde selenyum içerdiği için derideki kaşıntılı bölümlerin azalmasını sağlayacaktır.
  • Vichy Clinical 5 Serumu Denediniz mi?  Clinical 5 Serum saç dökülme sorunlarına etkili bir destek veriyor. Yeni oluşan saç dökülmelerini azaltmaya yardımcı serum, etkili bir içeriğe sahip. Vichy Dercos Aminexil saçları daha kalın ve dayanıklı bir hale getiriyor.  Kadınlara özel serum içinde aminexil, arginin gibi destek formülleri bulabilirsiniz. Altı hafta kullanacağınız serum, birçok avantajı da beraberinde getirecektir.

Vichy şampuan çeşitlerini Narecza.com adresinde bulabilirsiniz. Kategorilerde şampuan ve marka seçimi ile dilediğiniz ürün kolayca sizin olacaktır. Şampuan dışında serum ürünlerini ayrı bir arama ile incelemeniz gerekir. Dönemsel kampanyalarımızdan da faydalanarak alışveriş deneyiminizi bizimle paylaşabilirsiniz.  

Şampuan

Şampuan Dışında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç problemlerine özel şampuan önerileri dışında, saçlara zarar veren durumları da dikkate alabilirsiniz. Bu sayede devam eden sorunlardan kurtulmanız da kolay hale gelecektir. Kullanacağınız şampuanların etkisini artırarak, sağlıklı sonuçlara daha hızlı kavuşabilirsiniz.

1-Saçlarınızı Çok Yıkamayın

Saç bakımı yaparken bazı konuları abartabiliyoruz. Temiz olmak güzeldir ancak cildin ve saç köklerinin kurumasına neden olabilirsiniz. Saç dipleri kuruduğunda çok sayıda problem de beraberinde gelecektir. Bu nedenle doğal nemi korumaya odaklanarak abartılı saç yıkama uygulamalarından kaçınmanız gerekir.  Sık yıkamanız gereken durumlarda şampuanı azaltabilir veya aralıklı olarak kullanabilirsiniz. Haftada en fazla 3-4 kere saç şampuanı kullanmalısınız.

2-Yüksek Sıcaklığa Dikkat Edin  

Belirli bir dereceden sonra saça temas eden şekillendiriciler, fön makineleri vs. ciddi hasarlara neden olabilir. Bu nedenle saçları kalıcı hasara maruz bırakmamaya gayret etmelisiniz.  Yüksek sıcaklık yayan şekillendiricileri sınırlı kullanmalı ve kullandıktan sonra saç bakım desteği yapmalısınız. Besleyici ürünler bakım açısından destek olacaktır. Kullanım sıklığını da ayarlayarak şekillendirici saç makinelerini dikkatli şekilde uygulamalısınız.

3-Saçlara Çok Temas Etmeyin

Elleriniz bakteri dolu olabilir ve saç derisine çok temas etmemeniz önerilir.  Bu bölgelere temas edeceğinde, önceden ellerinizi hijyenik hale getirmelisiniz. Şayet hacim kaybı nedenli bakım için temas gerekiyorsa da uygun bakım ürünlerini bulmalısınız.

Hacim kaybı durumlarında saç derisi masajı yaparak şampuan etkisini artırabilirsiniz. Haftada bir gün saç derisine birkaç dakika boyunca parmak ucu masajı uygulamak faydalı olacaktır. Kan akışı hızlanan saç deriniz sorunlarla mücadele ederken kolaylık sağlar.Saçları hacim yönünden kaybettiren durumlar, bazı belirtilere neden olabilir.   

4-Uzun Süre Kirli Bekletmeyin

Saçları çok sık yıkamak riskli olabileceği gibi uzun süre kirli bekletmek de dökülerek kopmalara neden oluyor. Saçlarınız matlaşır ve sağlıksız bir hal alır. Temizlenmeyen saçlar kendisini yenilemek için fırsat da bulamaz. Çünkü belirli bir noktadan sonra saç derisi hava alamayacağından sorunlar da başlayacaktır.

Saçları temizledikten sonra doğal yağları kullanabilirsiniz. Uzmanlar, doğal zeytinyağı gibi malzemeleri arada bir sürmenizi öneriyor. Şampuana ek olarak daha dengeli bir saç yapısı kazanabilir, ürünlerin etkisini artırabilirsiniz. Doğal yağların besleyen özelliklerine izin vererek saç kürleri yapabilir, daha hacimli ve güzel saçlar elde edebilirsiniz.

Vichy Dercos Şampuan

5- Saç Fırçası Doğru Olmalı

Saç tarama esnasında fırça seçimi doğru olmalıdır. Saç fırçası kökleri acıtmamalı, saçları yolmamalıdır. Saçlar kalın ve uzunsa, genellikle her tarak kolayca kullanılabilir. Saçı zorlamayan bir tarak kullanmaya özen göstermelisiniz. İnce ve uzun saçlarınız varsa düz bir fırça kullanmanız önerilir. Sert kıllı fırçalar karışık bölgeleri kolayca açmaya destek olur. Fön fırçasına benzer ürünleri kullanabilirsiniz. Fön fırçaları kopmaları azaltıcı etki yapabilir.   Kıvırcık saçlar aralıklı tarakları seçmelidir. Sık olmayan geniş uçlu ve büyük taraklar kullanılmalıdır. Saç fırçasıyla düzenli tarama işlemi yaparak kökleri canlı tutabilirsiniz. 

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

Devamını Oku
14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.