Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Lekelere Karşı Etkili Bakım Önerileri
06.02.2023

Lekelere Karşı Etkili Bakım Önerileri

Genetik faktörler haricinde ciltte oluşan lekeler, güzel bir deri görüntüsünü sekteye uğratabilir. Lekeli görünüme karşı etkili bakım yapmanız içinse kendinize bir rutin oluşturarak destekleyici ürünler kullanmalısınız.

Cilt Lekesi Belirtileri

Dermatolojik bir sorun olmadığı var sayılırsa, cilt lekesi genelde kahverengi renk birikmeleri olarak fark edilir. Leke nedenine göre belirtilerde de farklar görülebilmektedir. Derinin üzerinde meydana gelen sorunların niteliği ve derecesi değiştiği için belirtiler de farklar olacaktır. Bazı lekeler akneden kaynaklı kızarıklık şeklinde de olabilir.

Ciltte leke olan bölgeler genelde kaşınmaz, fakat tahriş olan hassas ciltlerde kaşıntı görülür. Kaşıntının çoğalması ve elle temasın artması lekelerin boyutlarını doğrudan etkileyecektir. Çünkü epidermis tabakasında bulunan bakteriler leke görüntüsünü genişleten etkilere sahiptir.

Cildinizde ağda, lazer gibi tüy giderici işlemler olduğunda bölgesel ve geçici lekelere rastlayabilirsiniz. Bu lekeler genelde kalıcı belirtilerden uzak olarak değerlendirilir. Fakat işleme bağlı geçmeyen lekeleriniz varsa mutlaka uzmana görünmelisiniz.

Lekelere Karşı Etkili Bakım Önerileri

Cilt lekelerine karşı bakım yaparak daha pürüzsüz bir görüntüye sahip olabilirsiniz. Krem ve serum gibi ürünler yanında genel önlemleri de dikkate alırsanız beklediğinizden de iyi sonuçlar alabilirsiniz.

1-Leke Kremi Kullanın

Leke karşıtı en etkili bakım önerilerinden biri leke kremi kullanmaktır. Ciltteki lekeleri gidermeye odaklanan kremler, içerik olarak da leke sorununu azaltmaya odaklanıyor. Pigmentasyon toplanmalarını azaltıcı kremleri seçerken cilt tipinizi dikkate almayı unutmamalısınız.

Lekelenme şayet lazer gibi uygulamalardan kaynaklanıyorsa her işlemden sonra aldığınız leke kremini kullanmalısınız. Cilde temas eden yabancı maddeler, cilt yapısında pigmentasyon değişimlerine neden olabilir. Bu gibi durumlar kişisel kullanımla da alakalı olduğu için leke karşıtı ürün yoluna gitmeniz önerilir. Cildin reaksiyon gösterdiği alanlarda leke kremi çeşitleri etkisini gösterecektir.

2-Hijyenik Ortam Konusunda Hassas Olun

Hava koşulları cildi kolay lekelenir hale getirebilir. Gözenekler tıkandıkça cildi bariyer olarak koruyan bölümlerde zayıflama baş gösterir. Cilt kendi savunmasını yaparken koyu renk toplanması ile kendini belli eder.   

Cilt Lekesi

Cilt yüzeyindeki lekeler ve hava koşulları arasında bağlantı bulunuyor. Bu nedenle kirli havaların neden olduğu lekeleri uzaklaştırmaya özen göstermelisiniz. Fırsat buldukça havalandırma yapmalı ve temiz havadan uzak kalmamaya dikkat etmelisiniz.

3-Güneş Işınlarına Dikkat Edin

Cilt lekelerine belki de en sık neden olan etken güneş ışınlarıdır. UV-A,UV-B ışınlarına bağlı lekeleri engellemek için mutlaka bir yanıkları önleyen bir krem kullanmalısınız. Güneş yanıklarının oluşmasını engellemek son derece önemli, çünkü cilt yapısı yandığı anda olumsuz değişimler de baş gösteriyor. Pigmentasyon değişimleri, nem azaldığında ve cilt yandığında meydana gelir. Cildi nemden uzaklaştıran etkenler leke için zemin hazırlayabilir. Güneş kremiharici önlemlerle, birbirini destekleyen şekilde bir uygulama yapmalısınız.

4- Akne Giderici Kür Yapın  

Lekeler, uzun süre tekrar eden akneli sivilcelerde daha yaygındır. Devamlı olarak iltihapla savaşan cilt yapısı lekeli görünüme neden olabilir. Akneleri kalıcı şekilde azaltmak için cildi devamlı temiz tutmalısınız. Yüz temizleme jeli ve leke karşıtı nemlendirici kremleri bir arada kullanabilirsiniz.

Akneleri gidermeye çalışan bazı kür uygulamalarınız cilt lekesini gidermede faydalı olabilir. Kür yaparak belirli bir rutin halinde akne izleriyle savaşmak avantajlı olacaktır. Cildi besleyen, gözenekleri daraltan cilt lekesi ürünleri ile kür yaparak lekeleri giderebilirsiniz. Lekenin büyüklüğüne ve cilt tipinize göre kür süresini belirleyebilirsiniz.  

    

Cilt ne kadar temiz kalırsa leke oluşma olasılığı da paralel şekilde azalacaktır.Bunun dışındaciltte geçmeyen beyaz leke görünümü varsa bir dermatolog başvurusu yapabilirsiniz.  Uzun süre geçmeyen beyaz lekeler bazı deri hastalıklarının habercisi olabilir. Profesyonel destek gerektiren durumlarda doktorunuz öneriyorsa leke kremi takviyesi yapabilirsiniz.

En İyi Leke Karşıtı Ürün Önerileri

Cilt lekesine karşıt ürün kullanımında belirli bir aşamaya göre ilerlemeniz gerekir. Bu noktada aşamalı bir şekilde partner ürünleri değerlendirmenizi öneriyoruz. Temizleyici jel ve krem ürünleri ürünlerini sıralı olarak kullanmanız alacağınız sonuçları da etkileyecektir.  Bu sıralamada C vitamini serumlar temizleyicilerden sonra uygulanmalıdır.

  • Photo Reverse Güneş Kremi:Leke karşıtı bir ürünle birlikte güneş kremi kullanmak istiyorsanız Esthederm Photo Reverse’i mutlaka denemelisiniz. Ciltteki ton farklarını azaltmayı hedefleyen ürün, pigmentasyona, tere ve suya dayanıklı yapısıyla dikkat çekiyor. UVA UVB ışınlarına karşı cildi korurken daha az pürüzlü görünüme destek olacaktır. Hidrolize buğday proteini ve yaprak özü içerikleri öne çıkan bileşenlerden…
  • Esthe White Anti Dark Spots Serum:Institut Esthederm Anti Dark Leke Karşıtı Serum, koyu lekeleri gidermeyi hedefliyor. Tahriş ve kızarıklık sorunu yaşayanlar için de cildi yatıştırmaya destek bir ürün. C vitamini,  yaşlanma etkilerini azaltmaya yardım eder. Renk toplanan yerlerin önüne geçerek cildi iyi görünür hale getirmeye çalışır. Anti aging etkilerle özel patentlerin birleşiminden oluşan bir cilt bakımı sürecini hedefler. 
  • Esthe White Targeted Serum:Esthe White Targeted Dark Spots Concentrate ile göz çevresi ayrıcalığını yaşayabilirsiniz. Göz kenarı lekelerini gidermeyi hedefleyen serum, tahriş ve kızarıklık yatıştırıcı etki yapar. Yaş ve gebeliğe bağlı pigment sorunlarının azalmasına destek olur. Kırışıklık gidermeye yardım ederken yeni lekelerin oluşma risklerini da azaltmayı amaçlar.

Institut Esthederm leke karşıtı bakım konusunda oldukça iddialı ve kullananların neredeyse hepsi memnun kaldıklarını söylüyor. En iyi leke kremi seçiminizde güvenle kullanabilirsiniz.  Hangi leke kremi daha iyi sorusuna yanıt arayarak çok sayıda Esthederm ürünü arasından seçim yapmanız mümkündür. Nareczaleke kremi fiyatları incelemesi yaparak etkili sonuçlar alabilirsiniz.

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

Devamını Oku
14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.