Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Dil Yarasına Ne İyi Gelir? Nasıl Geçer?
24.05.2022

Dil Yarasına Ne İyi Gelir? Nasıl Geçer?

Dil yarası herkesin başına gelebilen sağlık sorunları arasındadır. Birçok nedenden dolayı oluşabilen bu durum yaşam kalitenizin düşmesine olabilir. Çünkü dil, beslenme ve konuşma sırasında en çok kullanılan organ. Bunun için bu sorunu ciddiye almanızda fayda var. Peki dil yarası sorunlarıyla karşılaşmanız halinde ne yapmalısınız? Bu yazımızda size dil yarasından kurtulmanın yollarından bahsedeceğiz. Bu konudaki sunduğunuz öneriler her ne kadar kesin çözüm olmasa da dil yarasından kurtulmanıza yardımcı olacağından emin olabilirsiniz. Bu yolda ihtiyacınız olabilecek birbirinden değerli bilgiler için hemen başlayalım!

Dil Yarası Neden Oluşur?

İlk olarak dil yarası neden çıkar sorularına cevap vermekle başlayalım. Dil, yapı itibariyle hassas organlar arasında yer alır. Bu hassasiyet durumu dilinizin kolaylıkla tahriş olmasına sebep olabilir. Dil yarasını da bir tür tahriş olarak niteleyebiliriz. Dil yarasına sebep olan birçok etmen vardır. Bu etmenlerin başında yetersiz ağız bakımının geldiğini söylemek yanlış olmaz. Çünkü ağız yapısı yetersiz bakım yapıldığı durumlarda bakteri ve mantara maruz kalabilir. Bununla birlikte çürük gibi diş problemleri de dil yarasına sebep olabilir. Bunun için dil yarasına dair ilk önerimiz ağız ve diş bakımınıza dikkat etmeniz olacaktır. Dil yarasına sebep olan diğer etmenleri ise şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Mantar ve bakterileri oluşumu
  • Aşırı sıcak içecek tüketimi
  • Dili yanlışlıkla ısırma
  • Yetersiz beslenme kaynaklı vitamin ve mineral eksikliği
  • Alerjen etkiler
  • Ağız ve diş bakımı sırasında yapılan yanlış uygulamalar
  • Aşırı baharat tüketimi

Gördüğünüz gibi dil yarası oluşumuna sebep olabilecek birçok etmen bulunuyor. Bunun için dil yarası probleminin kaynağını bulmanızda uzman yardımı almaktan çekinmeyin. Uzun süre geçmeyen yaralar için özellikle doktorunuza başvurmanız gerektiğinin altını tekrar çizelim. Şimdi gelelim lokal problemleri gidermenize yardımcı olacak çözümlere. Size sunduğumuz öneriler dil yarasının hafiflemesine ve zamanla geçmesine yardımcı olabilir.

Dil Yarası

Dil Yarasına Ne İyi Gelir?

Dil yarasının sebeplerinden bahsettiğimize göre şimdi gelelim dil yarasına iyi gelebilecek yöntemlere. Bu yöntemleri anlattığımız gibi uygularsanız dil yarasındaki iyileşmeyi fark edeceksiniz. Fakat şunu da dipnot olarak eklememizde fayda var. Dil yarasına ne iyi gelir evde çözümlerin etkisi yaranın oluşma sebebine göre değişebilir. Eğer size sunacağımız yöntemler etkili olmazsa mutlaka bir uzman görüşü edinin. Şimdi gelelim evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz dil yarasını hafifletme yöntemlerine.

Karbonat

Dil yaralarında en çok kullanılan geleneksel yöntemlerin başında karbonat gelir. Karbonat enfeksiyon ve iltihaplanma sonucunda oluşan dil yaralarını hafifletebilir. Çünkü madde dil yarası sonucunda oluşabilen ağrıyı hafifletme ve enfeksiyonu gidermeye yardımcı etkiye sahip. Dil yarası probleminizde karbonatı az bir miktar suyla birlikte dilinize uygulayın. Bir süre bekledikten sonra ağzınızı yıkayın. Bu uygulama sonrasında dil yaranızın hafiflediğini ve acınızın azaldığını fark edeceksiniz.

Lavanta Yağı

Aromaterapi yağları arasında öne çıkan Lavanta yağı iltihap gidermede oldukça etkili. Antibakteriyel etkili olan değerli esans dil yarasının hafiflemesine yardımcı oluyor. Ayrıca enfeksiyon sonucunda oluşan yaraların büyümesini durduruyor. Dil yaranızda bu yöntemi kullanmak için bir bardak suya 4-5 damla lavanta yağı ekleyin. Bu karışımla gargara yaparak dil yaranızın giderilmesine destek olabilirsiniz.

Tuz

Tuz da tıpkı karbonat gibi dil yarası ağrısını hafifletici etkiye sahip. Dil yarası acısını anında hafifleten tuz bakteri ve enfeksiyon yayılmasını da önlüyor. Bu yöntemi uygulamak için karbonatta ilerlediğiniz gibi tuzu suyla karıştırabilirsiniz. Uygulama sırasında biraz fazla ağrı hissetmeniz olasılık dahilinde. Ama hiç merak etmeyin, uygulama sonrasında ağrınızın azaldığını ve yaranın kurumaya başladığını hissedeceksiniz.

Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı dil yarasını iyileştirmede ve hafifletmede oldukça etkili bir yöntem olarak öne çıkıyor. Çünkü bu esansiyel yağ antibakteriyel ve antiseptik özelliklere sahip. Bununla birlikte bakteri ve virüslerin yara üzerinde çoğalmasını ve yaranın dil yüzeyinde yayılmasını da engelliyor. Dil yarası bitkisel çözüm olarak deneyebileceğiniz çay ağacını pamuklu çubuk yardımıyla yaralı bölgeye sürün. Bu uygulamayı düzenli olarak uygularsanız dil yaranızın hızlı iyileşmesini destekleyebilirsiniz.

Bu yöntemleri dil yarası nasıl geçer gibi sorularınıza cevap olarak sunabiliriz. Tüm bunlara ek olarak dil yaranızın iyileşme sürecinde aşırı sıcak ve baharatlı besinleri tüketmemenizde de fayda var. Bu yiyecek ve içecekler dil yaranızın iyileşmesini geciktirebilir.

Dil Yarası

Dil Yarası Sorunu İçin Bu Ürünlerden Destek Alın

Dil yarasının iyileşmesine alternatif olarak değerli bitki özleriyle formüle edilen gargaralardan da destek alabilirsiniz. Ağız gargarası ve sprey çeşitleri dil yarasını iyileştirmede pratik destek olarak değerlendirilebilir. Çünkü ürünlerin içerisinde yer alan bitki özleri ve diğer maddeler ağız hijyenini sağlamak üzere geliştiriliyor. Doktor desteği de alarak ürünleri değerlendirebilirsiniz. Şimdi gelelim dil yarasında kullanabileceğiniz ürün çeşitlerine.

TTO Ağız Spreyi

TTO ağız bakım spreyi ağız içi problemleri önlemeye yönelik formülüyle öne çıkıyor. Ürünün içeriğinde bulunan papatya ekstratı, çay ağacı, nane, okaliptüs ve ekinezya yağı bulunuyor. Bitkisel içeriğiyle ağız içerisinde tazeleyici ve ferahlatıcı his veren ürün bakteri oluşumunu da önlüyor. Dil yarası sorunlarınızda TTO ağız spreyinden destek alabilirsiniz.

Abfen Aftoral Gargara Solüsyonu

Antioksidan etkisiyle öne çıkan Afroral gargara solüsyonu ağız için yaraların giderilmesinde güçlü destek sağlıyor. Ürünün içerisinde bulunan karadut, oğul otu, meyan, carbopol, D-pantenol ve ksilitol gibi maddeler ağız içi yaralara lokal olarak etki edebiliyor. Bunun yanı sıra ürün ağız yarasını tetikleyen kuruluk problemine karşı nem desteği sunuyor. Ağız yaranızın iyileşme sürecini hızlandırmak için bitkisel içerikli Aftoral gargara solüsyonunu tercih edebilirsiniz.

Bu yazımızda dil yarası problemini çözebilmenize destek olacak yöntemlerden bahsettik. Başlıklarımızı ayrıntılı olarak inceleyerek ağrılı bir süreç olan dil yarası soruna dair tüm bilgileri bulabilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak ağız yarası problemleri için yapabileceklerinizi “Ağız Yarasına Ne İyi Gelir?” yazımızı okuyarak öğrenebilirsiniz.

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.