Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Vitamin ve Mineraller Hakkında Tüm Merak Edilenler
25.11.2021

Vitamin ve Mineraller Hakkında Tüm Merak Edilenler

Vitaminler ve mineraller, vücudun sağlıklı şekilde çalışması için hayati öneme sahiptir. Vücudun günlük vitamin ve mineral ihtiyacı, besinler aracılığıyla ya da takviye kullanımı ile karşılanabilir.

Vitamin ve Mineral Nedir?



Vitaminler, insan vücudunun çalışmasında rol alan organik bileşiklere verilen genel isimdir. Mineral nedir sorusuna ise insan vücudundaki hayati faaliyetlerin yerine getirilebilmesi için oldukça önemli inorganik bileşiklerdir şeklinde cevap vermek mümkündür. Bu bileşikler, insan vücudunun kendisi tarafından üretilmez; dışarıdan alınması gerekir.

Vitaminler ve mineraller, insan sağlığının korunması için gereklidir. Ancak günlük ihtiyaç; yaşa, cinsiyete ve sağlık durumuna göre değişiklik gösterebilir. Vücudun günlük ihtiyacı, mutlaka düzenli olarak karşılanmalıdır. Bunun için düzenli ve yeterli bir beslenme programı takip etmek oldukça önemlidir. Ancak gündelik hayatın temposu içerisinde bu düzene uygun hareket etmek mümkün olmayabilir.

Vitaminlerin ve minerallerin eksikleri, farklı semptomların ortaya çıkmasına neden olur. Eksiklik semptomları ortaya çıktıysa vücudun ihtiyacını karşılamak adına sadece gıdalardan değil takviye ürünlerden de destek alınmalıdır. Vitamin ve mineral takviyeleri ile eksiklik kısa süre içerisinde giderilebilir. Bu sayede, eksiklikten kaynaklanan daha ciddi sağlık sorunları da kolayca önlenebilir.

Vitamin ve Mineral Çeşitleri Nelerdir?



Vitamin çeşitleri, genellikle harfler kullanılarak isimlendirilir. Bu bileşiklerin yağda ve suda çözünen çeşitleri mevcuttur. Mineraller ise farklı kimyasal maddelerin bir araya gelip başkalaşması ile oluştuğundan özel isimlere sahiptir. İnsan vücudu için önemli olan vitamin ve mineral çeşitlerinin bazılarından kısaca şu şekilde bahsedilebilir:

D Vitamini



D vitamini, büyük oranda güneşten alınan ve kemiklerin gelişmesinde ve korunmasında önemli rol oynayan bir bileşiktir. Yeterli miktarda alınmadığında kemik yapısında bozulmalar başta olmak üzere çok sayıda ciddi hastalık ortaya çıkabilir. Vücudun vitamin D ihtiyacının sadece %10’u, besinler yolu ile karşılanabilir. Bu yüzden güneşlenme süresinin yetersiz kaldığı durumlarda takviye olarak bu bileşiğin alınması gereklidir.

C Vitamini



Bağışıklık sistemi üzerindeki etkileri ile tanınan vitamin C, suda çözünür. Bu nedenle depolanamaz. Vücudun C vitamini ihtiyacı, günlük olarak karşılanmalıdır. Fazlası idrar yolu ile vücuttan atıldığı için takviye almanın bilinen ciddi bir yan etkisi söz konusu değildir. Bu bileşiğin kolajen proteinlerinin sentezlenmesinde de görev aldığı bilinmektedir; bu açıdan da yeterli miktarda alınması oldukça önemlidir.

K Vitamini



Yağda çözünen K vitamini, kendi içerisinde K1 ve K2 olmak üzere iki çeşide sahiptir. Gıda yolu ile alınabilen K1, bağırsak bakterileri tarafından K2’ye dönüştürülür. K vitamini eksikliği, bu nedenle yetişkinlerde nadir görülür. Ancak, yeni doğan bebeklerde ve küçük çocuklarda sıklıkla karşılaşır. Eksikliğinde, kanamaların durdurulaması gibi ciddi sorunlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle ilk semptomlar görüldüğü andan itibaren takviye kullanımına başlanarak önlem alınması gereklidir.

Balık Yağı



Balık yağı, bir mineral değildir; ancak vücut için son derece önemlidir. Gıda takviyesi olarak kullanılan balık yağı hapı, içerisinde çok sayıda minerali de barındırır. Balık yağının mineraller ile zenginleştirilmesinin sebebi, vücut tarafından emilimini hızlandırmaktır. Bu yağ, beyin besini olarak da isimlendirilen değerli bir yağ asidi olan omega 3 açısından da oldukça zengindir.

Kolajen



Bir çeşit hayvansal protein olan kolajen, özellikle cilt ve saç sağlığı için son derece faydalıdır. Kolajen takviyesi de tıpkı balık yağı gibi mineraller ile zenginleştirilir. Kolajen takviyeleri içerisinde, özellikle cilt ve saç sağlığı üzerinde etkileri bilinen mineral ilaveleri yer alır. Bu sayede kısa sürede güçlü etkiler alınması sağlanır. Bu takviyeler, cildin esnek ve genç kalmasını desteklerken, saçların da sağlıkla parlamasına yardımcı olur.

Beta Glukan



Beta glukan, bir çeşit karbonhidrattır. Balık yağı veya mineraller gibi insan vücudunun üretemediği besin grupları içerisinde yer alır. Yüksek kolesterol ve diyabet benzeri rahatsızlıklara karşı direnç sağlamak gibi çok sayıda olumlu etkisi olduğu için takviye olarak kullanılması önerilir. Takviye beta glukan içerisinde çok sayıda mineral ve vitamin desteği de bulunur. Bu sayede yüksek emilim oranı elde edilerek maksimum verim sağlanır.

Vitamin ve Mineral Takviyesinin Faydaları Nelerdir?

Vitamin ve Mineral

Tüm vitaminler ve mineraller vücutta farklı bir rol oynar ve bu rollerin tamamı insan yaşamının sürdürülebilmesi için büyük öneme sahiptir. Bu nedenle vücudun ihtiyacının tam olarak karşılanması gerekir. Bu aşamada takviyelerden yararlanılması mümkündür. Vitamin ve mineral takviyelerinin sağladığı faydalar şu şekilde sıralanabilir:

- Yetersiz beslenme nedeniyle ortaya çıkan problemlerin kısa süre içerisinde ortadan kaldırılmasını destekler.

- Vücudun günlük bileşen ihtiyacının kolayca ve doğru şekilde karşılanmasını sağlar.

- Vücudun sağlıklı işleyişinin kesintiye uğramadan devam etmesini destekler.

- Bağışıklık sistemini güçlü tutarak dış etkenlerden kaynaklanan hastalıklara karşı bir savunma oluşturur.

- Hücrelerin büyümesine, gelişmesine, yenilenmesine ve onarılmasına katkı sağlayarak tüm vücut sistemlerine destek olur.

- Hastalıklar ile savaşta bağışıklık sistemi başta olmak üzere tüm vücut sistemlerine katkı sağlar. Böylece hastalıkların iyileşme sürecini olumlu yönde etkiler.

- Dinç ve enerjik hissedilmesini destekler. Halsizlik ve yorgunluk ile savaşır.

Vitamin ve mineral takviyeleri, sadece eksiklik belirtileri ortaya çıktığında değil sürekli olarak kullanılabilir. Bir uzman desteği ile vücudun ihtiyaçları belirlenerek uygun takviye ürünlerden yardım alınabilir. Birçok vitamin ve mineral vücudun kendisi tarafından üretilemez ve depolanamaz. Bu nedenle, düzenli olarak tüketilmeleri gerekir. Ancak onca vitamini ve minerali sadece besinler yolu ile düzenli olarak almak pek mümkün değildir.

Yeterli bir beslenme düzeni içerisinde yer alan besin miktarı bile insan vücudunun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralin tamamını karşılamayabilir. Bu nedenle takviye ürünlerden yararlanmak sağlık açısından verimli bir yoldur. Ayrıca, tek bir kapsül ya da tablet ile vücudun ihtiyaçlarını karşılamak oldukça pratik bir yöntemdir.

En Güvenilir Vitamin ve Mineral Markaları Hangileridir?



Nar Ecza, en güvenilir vitamin ve mineral markalarının ürünlerini kullanıcılarına sunar. Nar Ecza aracılığı ile kolayca çok sayıda güvenilir ve kaliteli takviye ürün markasına ve çeşidine ulaşabilirsiniz. Pastil, tablet, kapsül ya da sıvı formda üretilen ürünlerden ihtiyacınıza yönelik olanları inceleyebilir ve detaylı bilgiler alabilirsiniz. Geniş fiyat aralıklarına sahip ürünler içerisinden size hitap edenleri güvenle satın alabilirsiniz. Nar Ecza aracılığı ile ulaşabileceğiniz güvenilir vitamin ve mineral markalarından bazıları şunlardır:

Venatura



Venatura kapsül, tablet ve şase gibi farklı formlara sahip takviye ürünler satışa sunar. Çok sayıda vitamin ve mineral içeren kompleks ürünleri içerisinden ihtiyacınıza uygun seçimler yapabilirsiniz. Veranatura markasına ait, çocukların kullanıma uygun takviye ürünler de mevcuttur.
Gıda Takviyesi

Pharmaton



Güvenilirliği ve kısa sürede etki eden formülleri sayesinde Pharmaton kapsüller, takviye ürünler içerisinde oldukça bilindiktir. Omega 3 ve ginseng gibi farklı bileşenler ile zenginleştirilen multivitamin kapsüller, günlük vücut ihtiyacını karşılamak üzere formüle edilmiştir. Pharmaton tarafından üretilen takviyeler, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde oldukça etkilidir.

Orzax



Özellikle çocuklar için hazırladığı takviye ürünler ile öne çıkan Orzax, alanında güvenilir markalardan birisidir. Çocukların, yetişkinlerden farklı olan vitamin ve mineral ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen Orzax, bu amaçla takviye ürünlerini sıklıkla sıvı formda üretir. Bu sayede çocukların bu ürünleri kolayca tüketmesine imkân sağlar. Markanın yetişkinlerin kullanımına uygun ürünleri de mevcuttur.
Vitamin

Voonka



Özellikle cilt ve saç sağlığ0ı üzerindeki etkileri ile bilinen kolajen takviyelerinde adından söz ettiren Voonka, ürünlerinde tüketimi kolaylaştırmak adına çeşitli aromalar kullanılır. Lezzetli bir tüketim sağlayan ürün içeriği; aynı zamanda vitaminler, mineraller ve yağ asitleri açısından da oldukça zengindir.

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.