Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Kuşburnu Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir?
29.12.2021

Kuşburnu Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir?

Kansızlıktan kabızlığa, cildin güzelleştirilmesinden kötü kolesterolü düşürmeye, bağışıklığı desteklemekten gözleri korumaya kadar pek çok alanda yarar sağlayan kuşburnu, büyükannelerimizin her daim mutfağında olan bitkilerden. Özellikle soğuk algınlığında bağışıklığı kuvvetlendirmek ve bizi hastalıklara karşı daha dirençli hale getirmek için kullanabileceğimiz kuşburnu çaylarının etkisi göz ardı edilemez. Hal böyleyken, kuşburnu çekirdeği yağını da gerek cildinizin gerekse saçlarınızın sağlıklı kalması ve parlaklığını koruması amacıyla kullanabileceğinizi söylersek yanlış olmaz. İçeriğindeki vitamin ve minerallerle kozmetik anlamda pek çok yarar sağlayan bu ürünü detaylıca ele alalım, ve kuşburnu çekirdeği yağı faydalarını hep beraber inceleyelim istedik. Haydi başlayalım!

Kuşburnu Çekirdeği

Kuşburnu Çekirdeği Yağı Ne İşe Yarar?

Kuşburnu çekirdeği yağı kullananlar, onun pek çok olumlu etkisini gördüğünü söylüyor. Peki, kuşburnu çekirdeği yağı ne işe yarar? Hangi alanlarda, neye iyi gelir? Tüm bu soruların cevabını bu yazıda bulabilirsiniz. Ancak öncesinde, bu yağın içeriğinde hangi vitamin ve mineraller var, onlara bir göz atalım:

  • Provitamin A (beta-karoten)
  • Tretinoin (All-trans Retinoik Asit)
  • E Vitamini
  • D Vitamini
  • Linoleik Asit
  • Omega 6
  • Omega 3
  • Eser miktarda C Vitamini

Madde Madde Kuşburnu Çekirdeği Yağı Faydaları

Özellikle cilde son derece iyi gelen rosehip seed oil, yani kuşburnu çekirdeği yağını siz de evinizde rahatlıkla kullanabilir, cildinize pek çok açıdan faydalı olabilirsiniz. İşte şimdi rosehip seed oil faydalarını madde madde görebilirsiniz.

Kuşburnu Çekirdeği Yağı Fayda #1: Nemlendirici

İçeriğindeki bol miktarda vitamin ve mineral bulunan linoleik asit sayesinde kuşburnu çekirdeği yağı, ciltteki sebum dengesini en iyi şekilde sağlayan ürünlerden biri. Ayrıca doğası gereği son derece hızlı emilim gösterdiğinden cildinizde yağlı ve yapışkan bir his de bırakmıyor. Tendeki gözenekleri de kapatmayan bu yağı her gece yatmadan önce belli bir süre kullanarak cildinizin nemlendiğini fark edebilirsiniz.

Kuşburnu Çekirdeği Yağı Fayda #2: Kırışıklık Giderici

Nemlendirmenin yanı sıra ciltteki kırışıklıklara ve yaşlanma etkilerine de iyi gelen kuşburnu çekirdeği yağı ile siz de genç bir görünüme merhaba diyebilirsiniz. İçeriğindeki A, D ve E vitaminleri, linoleik asit, tretinoin ve diğer esansiyel yağlar sayesinde yaşlanma belirtilerine karşı cildinizi destekleyen bu yağ, aynı zamanda Omega 3 ve 6 ile de cildi besliyor.

Kuşburnu Çekirdeği Yağı Fayda #3: Aydınlatıcı ve Leke Karşıtı

Aslında kuşburnu çekirdeği yağının bilinen en olumlu etkisi, ciltteki renk tonunu eşitlemek üzerine. Cildinizdeki lekeleri gidermek ve yüzünüzdeki renk bütünlüğünü sağlamak amacıyla bu yağı düzenli olarak kullandığında, yarattığı olumlu etkiye siz de şaşıracaksınız. İşleme başlamadan önce cildinizin temiz ve kuru olması önemli. Ardından gece yatmadan önce bu yağı cildinize masaj yaparak uygulamanız yeterli. Lekesiz bir cilde kuşburnu çekirdeği yağı ile kavuşmanız mümkün.

Kuşburnu Çekirdeği Yağı Fayda #4: Toparlayıcı

Kuşburnu çekirdeği yağı cilde faydaları, saymakla bitmez. Gözenekleri açarak cilde daha fazla nem kazandıran ve aynı zamanda kırışıklıklarla savaşan bu yağ, cilt tabakasının sıkılaşmasında da etkili. Böylece cildiniz daha berrak ve pürüzsüz bir hale geliyor. Zira bilin ki sizin cildiniz ne kadar kuruysa kırışması da o kadar muhtemel. Nem dengesi sağlandığında, cildinizin kazandığı elastikiyetle daha berrak görünmesi de mümkün oluyor.

Kuşburnu Çekirdeği Yağı Fayda #5: Peeling Etkisi

Vücudumuzun tamamını kaplayan derimizin doğal bir yaşam döngüsü var. Alt tabaka sürekli yeni hücreler üreterek tazelenirken, üst tabakadaki ölü deriler dökülerek yenilere yer açıyor. Cildin en üst katmanını bir arada tutan şeylerden birisi de sebum dediğimiz doğal yağ salgımız. Sebum salgısının kalitesi pek çok nedene bağlı olarak değişebilir. Bu kalite düştüğünde, cildin bu yenilenme süreci sekteye uğruyor. Hatta ciltten ayrılması gereken ölü deriler de cilde yapışarak cilt tabakasında kalabilir. Bu durumda cilt gözenekleri tıkanıyor ve sivilce oluşumları gözlenebiliyor. İşte tam da böyle bir sorun yaşadığınızda, kuşburnu çekirdeği yağı ve diğer kozmetik ürünleri bir arada kullandığınızda sebum dengesini, olması gereken seviyeye ve kaliteye getirmeniz mümkün. Zira bu yağ yumuşak peeling etkisi sayesinde cildinize aydınlık, taze bir görünüm kazandırmak için birebir.

Kuşburnu Çekirdeği Yağı Fayda #6: Çatlaklarla Mücadele

Aşırı kilo alıp vermek, gebelik, ilaç kullanımına bağlı kilo alımı gibi hayatımızın bazı dönemlerinde vücudumuzda ani değişimler yaşanabilir. Bu gibi durumlarda cildimizin yüzeyinde çatlak izleri meydana gelir. Bu çatlaklarla mücadele etmek uzun ve sürekliliği olması gereken bir süreç. Böyle dönemlerde cilde elastikiyet kazandırmak, onu nemlendirmek ve beslemek oldukça önemli. Kuşburnu çekirdeği yağının etkisi ise işte tam burada başlıyor. İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde cildi besleyen bu yağ ile vücudunuzu saran bu katmanı koruyabilirsiniz. Ayrıca cildinizdeki çatlaklardan muzdaripseniz, En İyi Çatlak Kremi Önerileri yazımızı okuyarak en çok rağbet gören çatlak kremlerinin detaylarına ulaşabilirsiniz.

Gaia Organic Soğuk Sıkım Kuşburnu Yağı 30 ML
Topicrem AD Emollient Oil 145 ML
Nuxe Huile Prodigieuse Neroli Kuru Yağ 100 ML

Kuşburnu Yağı

Kuşburnu Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

Tüm bu yararlı bilgilerden sonra kuşburnu çekirdeği yağı nasıl kullanılır, diye merak ediyor olabilirsiniz. Hemen anlatalım.

Kuşburnu yağı, en iyi etkiyi soğuk sıkım olarak hazırlandığında verir. Bu şekildeki kuşburnu çekirdeği yağını cildinize geceleri uygulayarak amaçladığınız sonuca ulaşmanız mümkün. Ayrıca bu yağı bazı sabit ve uçucu yağlarla birleştirerek kullandığınızda belli başlı cilt sorunlarına iyi geldiğini fark edeceksiniz. Örneğin:

  • Lekelenme için: Eğer kuru ve normal bir cildiniz varsa kuşburnu çekirdeği yağına ek olarak cildinize biraz da kayısı yağı uygulaması yapabilirsiniz. Bu durum ciltteki lekelenmelerin azaltılmasında etkili olacaktır.
  • Yağlanma için: Eğer cilt gözenekleriniz tıkanmışsa ve cildinizde bu sebepten ötürü yağlanma meydana gelmişse, kuşburnu çekirdeği yağına bir miktar argan yağı eklemenizde fayda var. Hatta bu karışıma 10 ml kadar çay ağacı uçucu yapını ilave ederek etkiyi daha fazla artırmanız mümkün. Burada bilmeniz gereken nokta, uçucu yağları kuşburnu çekirdeği yağına eklerken 10 ml ve sadece 1 veya 2 damla kadar kullanmanız önemli. Daha fazlasından kaçınmaya dikkat edin!
  • Çatlak Oluşumu için: Daha önce de belirttiğimiz gibi, vücudumuzda bazı dönemlerde çatlaklar meydana gelebilir. Bu olumsuz durumun önüne geçmek için kuşburnu çekirdeği yağına bir miktar badem ve kantaron yağı eklemeyi deneyin. Göreceksiniz ki düzenli kullanımdan sonra cildinizdeki çatlak izleri gözle görünür seviyede azalacak.
  • Yaşlanma Karşıtı Etki için: Cildinize kırışıklıklar ve yaş alma sebebiyle lekelenmeler oluşmuşsa, kuşburnu çekirdeği yağı, argan yağı ve ölmez çiçeği yağından bir karışım elde ederek geceleri cildinize uygulamanız yeterli. Bu sayede cildinize hem iyi bir nemlendirici hem de gerginleştirici etki sağlayabilirsiniz.

Gaia Organic Soğuk Sıkım Kuşburnu Yağı 30 ML
Topicrem AD Emollient Oil 145 ML
Nuxe Huile Prodigieuse Neroli Kuru Yağ 100 ML

Kuşburnu Çekirdeği Yağı Saça Faydaları

Tüm bunların yanı sıra bu mucizevi yağ, saçlara da iyi geliyor. Cildi nemlendiren kuşburnu çekirdeği yağı saçlarınızı nemlendirmek için ideal. Bakalım kuşburnu çekirdeği yağı saça faydaları nelermiş:

  • Saçın daha sağlıklı uzamasına destek oluyor.
  • Saç derisindeki kan dolaşımını hızlandırıyor.
  • Saçı nemlendiriyor.
  • Saç oluşumunu hızlandırarak saçların dökülmesini engelliyor.
  • İçeriğindeki vitaminlerle saç derisini besleyerek saçın yenilenmesini sağlıyor.

Kuşburnu Çekirdeği Yağı Nasıl Yapılır?

Kuşburnu çekirdeği yağı faydaları ile ilgili pek çok bilgiye artık sahipsiniz. Ancak kuşburnu çekirdeği yağı nasıl yapılır, konusuna da açıklık getirmekte fayda var. Başta Afirak ve Avrupa olmak üzere dünyanın birçok yerinde üretilen bu yağ, Rosa Moschata, Rosa Rubiginosa ve Rosa Canina bitkisinin çekirdeğinden, soğuk sıkım yöntemiyle elde ediliyor. Gerekli koşullar sağlanarak üretilen kuşburnu çekirdeği yağını internet üzerinden rahatlıkla temin edebilmenizin yanı sıra, kendiniz de pekala hazırlayabilirsiniz. Eğer uğraşmak istemeyenlerdenseniz, en çok rağbet gören kuşburnu çekirdeği yağı çeşitlerinden birini satın alabileceğiniz bağlantıyı buraya sizin için bırakıyoruz. Kuşburnunun doğadan gelen mucizesine kulak verin ve cildinize iyi bakın!

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

Devamını Oku
14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.