Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Oval Yüze Yakışan Saç Modelleri Nelerdir?
18.05.2022

Oval Yüze Yakışan Saç Modelleri Nelerdir?

Oval yüz tipine sahip kişiler, pek çok saç modelinin yakışacağı şanslı kesimde yer alıyor. Alın, yanaklar ve çenenin ideal oranda olduğu bu yüz şekli; kısadan küte, katlıdan uzuna birbirinden çeşitli saç kesimi için oldukça ideal. Biz de bu yazımızda oval yüze yakışan saç modelleri hakkında ayrıntılı bilgilere yer veriyoruz. Eğer sizin de yüzünüz oval formdaysa buradaki bilgilerden hareketle, tarzınızda değişiklik yapmak isteyebilirsiniz. Gelin, oval yüze uygun saç modellerini hep birlikte inceleyelim. Önce kısa kesimlerden başlıyoruz.

Oval Yüze Yakışan Kısa Saç Modelleri

Kısa saçların en çok kullanıldığı yüzler, oval formda olanlardır, demek yanlış olmaz. Şekli itibarıyla kısa saça en uygun yüzler olan oval yüz tiplerinde, gözler ve boyun ön planda oluyor. Peki, oval yüz şekli nasıl anlaşılır? Bu sorunun cevabını vermek, birkaç ölçüm yapmaya bakar. Tek ihtiyacınız olan bir mezura, bir kağıt ve bir kalem. İlk önce alnınızdan çenenize kadar olan kısmı ölçün. Daha sonra sırada elmacık kemiklerinizin arasındaki mesafe var. Sağ elmacık kemiğinizin başladığı çıkıntıdan sol elmacık kemiğinizin başladığı çıkıntıya kadar olan aralığı da ölçtükten sonra sonuçları not alın. Son olarak dudak hizanızı da ölçmenizin ardından ölçüm işlemini tamamlayabilirsiniz. Tüm ölçüm işlemini, fotoğraf üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Seçim sizin!

Saç Modeli

Artık oval yüze yakışan kısa saç modellerine geçebiliriz. İlk sırada kısa bob saçlar yer alıyor.

Oval Yüze Kısa Bob Saç Modeli

Burada modeli belirlemek için saçlarınızın ne kadar hacimli olduğunu bilmek önemli. Örneğin eğer saçlarınız gürse küt bob, eğer hacimsiz ve sönükse katlı bob deneyebilirsiniz. Bunların yanı sıra kısa dalgalı bob, asimetrik bob, kısa kıvırcık bob saç modellerini de oval yüzlerde kullanmak mümkün. Kısacası her bob saç kesimi, oval yüz tipindeki kişilerde uygulanabilir.

Oval Yüze Asimetrik Kısa Saç Modeli

Oval yüze yakışan saç kesimleri arasında ikinci sırayı asimetrik kısa saçlar alıyor. Bu saçlar, gayet simetrik olan oval yüz tipinizle harika bir tezat oluşturmak için birebir. Çene hizasında ya da çenenin bir tık yukarısında biten bir uzunluk, bu saç tipi için son derece uygun olacaktır. Ensenin yukarısında verilen katlar da saça modern bir yorum getirerek görüntünüze ayrı bir hava katmak için ideal. Hatta isterseniz saç uçlarına hafif gölgeler verdirerek yüzünüze canlılık katabilirsiniz.

Oval Yüze Pixie Cut Saç Modeli

Sıra geldi en dikkat çeken ve havalı saç kesimine: Pixie cut. Özellikle moda dergilerinde iddialı ünlülerin bu saç kesimini kullandığını sıklıkla görmüşsünüzdür. Eğer oval bir yüzünüz varsa Pixie cut saç kesimini siz de pekala deneyebilirsiniz. Oldukça kısa olan Pixie cut saç modeli gerek resmî gerek şık okazyonlarda sizi rahatlıkla temsil edebilir. Üstelik bu saç kesiminde renk sınırlaması yok. Marjinal pembeler, platin sarılar, maviler, yeşiller, siyahlar... Hayal ettiğiniz tüm saç renklerini Pixie cut saç kesiminde kolayca kullanabilirsiniz. Sıkıldığınız anda değiştirmeniz ise çok kolay! Kısacası, Pixie cut dediğimiz kısa saçlar, oval yüz için saç modelleri arasındaki yerini tüm iddiasıyla alıyor.

Oval Yüze Kısa Küt Saç Modeli

Kısa küt saç dendiğinde boy seçeneği oldukça fazla. İster kulak üstünde ister boyun hizasında küt saç kesimi tercih ederek modeli oval yüzünüze kolaylıkla uydurabilirsiniz. Aslında buradaki püf nokta, boynunuzun uzunluğunda saklı. Eğer boynunuz uzunsa saçlarınızı boynunuzu kapatmayacak şekilde kullanmanız gerekir. Kulak hizasındaki küt saçlar ise kısa boyunlu olanlar için ideal. Böylece boynunuz, öne çıkarak olduğundan daha uzun görünecektir.

Saç Kesimi

Oval Yüze Aslan Yelesi Saç Modeli

Oval yüz şekline göre saç modelleri arasında, sıklıkla tercih edilen aslan yelesi kesimi de yer alıyor. Her yüz tipinden ziyade oval yüzlere çok yakışan bu saç modeli, oldukça katlı bir kesime sahip. Bu saç modelinde saçın üst kısımları belirgin derecede kısa, aşağılar ise ona oranla biraz daha uzun olur. Aslan yelesi için, kakülün en çok yakıştığı saç kesimi demek hiç de yanlış olmaz.

Oval Yüze Kısa Punk Saç Modeli

Oldukça asi ama biraz da çocuksu saç modeli var sırada. Punk saç modeli oval yüzlerde kullanılan kesimler arasında. Saçlarınız ister kıvırcık olsun ister düz kısa punk saç modelini, oval yüzlerde kesinlikle deneyebilirsiniz. Bu modelde genellikle ustura kullanılır. Eğer siz iddialı görüntüyü azaltmak isterseniz bu kısımların görünürlüğünü, sadece belli bölgelerde yoğunlaştırabilirsiniz. Bu tamamen sizin tarzınıza kalmış.

Oval yüze yakışan kısa saçların ardından sırada, uzun saçlar var. "Ben kısa saç sevmem." diyenlerdenseniz yazının bundan sonraki bölümü daha çok ilginizi çekecektir. Zira oval yüz tipine uygun uzun saç modelleri hakkında detaylı bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz.

Oval Yüze Yakışan Uzun Saç Modelleri

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi oval yüz tipine sahip kişiler pek çok saç modelini rahatlıkla kullanabilir. İddialı kısa saçların ardından son derece havalı uzun saçlar da bu yüz tipindeki kadınlara çok yakışıyor. Bakalım, oval yüze uygun uzun saç modelleri nelermiş.

Oval Yüze Ay Kuyruğu Saç Modeli

İster spor ister romantik... Güçlü bir at kuyruğu, oval yüzünüze dilediğiniz tarzı verebilir. Eğer uzun saçlarınızdan vazgeçemiyorsanız onları istediğiniz şekle sokmak elinizde. Son derece ideal bir orana sahip oval yüzler, at kuyruğu biçiminde toplanmış saç modelleriyle oldukça iyi görünüyor. Hatta oval yüze kakül kullanmak isterseniz kakülü, at kuyruğu modeline ekleyebilirsiniz. Ayrıca kuyruktan sarkan kısımları düz ya da dalgalı kullanmak tamamen size kalmış. Kısacası oval yüze gidecek saç modelleri arasında at kuyruğunun yeri epey sağlam.

Oval Yüze Katlı Saç Modeli

Yüz çevresini saracak katlı kesimler, oval yüzlerde sıklıkla tercih ediliyor. İster günlük hayatta isterseniz de özel günlerde kullanabileceğiniz bu saç kesimi, sizi olduğunuzdan daha genç gösterecek. Bunun en canlı örneğini görmek içinse Jennifer Aniston’a bakmanız yeterli.

Oval Yüze Kaküllü Uzun Saç Modelleri

Kakül kullanmaya alışıksanız oval yüz şeklinizi bozmayacak bir model tercih etmenizde fayda var. Yandan ayrılmış kaküller, alnınızı belli oranda açıkta bırakarak yüz oranını dengeleyecektir. Hatta kakülleri yana ayırdığınız için uzunluğuna da kendiniz karar verebilirsiniz.

Saç Modeli

Oval Yüze Omuz Hizasında Saç Modeli

Ne uzun ne kısa... Oval yüz tipine göre saç modelleri arasında omuz hizasında saçlar da yer alıyor. Düz kesimde tercih edeceğiniz bu saç modeliyle yüzünüzü daha ilgi çekici hale getirmeniz mümkün. Ayrıca saç uçlarına maşa ile dalga vermeyi de deneyebilirsiniz.

Oval yüze yakışan kısa saç modelleri sadece bunlarla sınırlı değil elbette. Aşağıdaki modellere bakarak, dilediğinizi kendinize uyarlayabilirsiniz.

Oval Yüze Balıksırtı Örgüler

Eğer oval şekilli bir yüzünüz varsa her saç modeli size yakışacaktır, derken ciddiydik. Alnı açıkta bırakan ya da yandan balıksırtı örgüler de bu modellere dahil. Saçınız ister uzun olsun ister küt balıksırtı örgü yaparak şekil verdiğinizde, oval yüzünüzü daha ön plana çekebilirsiniz.

Oval Yüze Gevşek Topuzlar

Çoğunlukla yuvarlak yüzlü Koreli kızlarda gördüğümüz gevşek topuzlar, oval yüz tipindeki kişilere çok daha fazla yakışıyor. Bu harika doğallıktaki topuzu yapmaksa oldukça basit. Önce saçınızı güzelce tarayıp tepeden at kuyruğu yapıyorsunuz. Daha sonra saçınızı topladığınız lastik tokayı biraz gevşetin. At kuyruğunun sarkan kısmını birkaç defa doladıktan sonra ucunu tel tokayla saçınıza tutturun. Bitti. İşte, oval yüze en çok yakışan saç modellerinden gevşek topuzu yapmak bu kadar kolay!

Elde ettiğiniz sonuç, size yüzünüzün hangi tipte olduğunu veriyor. Aşağıdaki yüz şekillerini okuyarak elinizdeki rakamı daha kolay yorumlamanız mümkün.

Oval Yüze Islak Görünümlü Modeller

Oval yüze en çok yakışan saç modelleri listemize, ıslak görünümlü saçlarla son veriyoruz. Saçlarınızın uzun ya da kısa olmasından bağımsız olarak onlara ıslak görünüm vermeniz mümkün. Bu sayede moda dergilerinden fırlamışçasına havalı görünebilir, saçlarınızla tüm bakışları üzerinizde toplayabilirsiniz. Üstelik bu saçları elde etmek için sadece birkaç basit adımı gerçekleştirmeniz yeterli. Öncelikle kalın aralıklı bir tarak kullanarak saçlarınızı geriye doğru tarayın. Saçlarınızı ıslatmanıza gerek yok. Daha sonra saçın arkasını hafifçe kabartmanız gerekiyor ki saça ıslak görünüm verdikten sonra arka kısım sönmesin. Kabartma işlemi bittikten sonra saç tipinize uygun bir jöle ya da saç köpüğü kullanın. Ürünü elinizle saçın ön tarafına sürdükten sonra tarak yardımıyla düzeltin. Bu saç modeli genellikle sadece önlerin ıslak göründüğü biçimde uygulanıyor. Siz isterseniz tüm saçın ıslak göründüğü bir modeli de deneyebilirsiniz.

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

Devamını Oku
14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.