Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Kil Maskesi Ne İşe Yarar? Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?
14.04.2022

Kil Maskesi Ne İşe Yarar? Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Cilt bakımına önem verenlerin sıklıkla tercih ettiği kil maskeleri, yüzyıllardır kullanılagelen güzellik ürünleri arasında önemli bir yere sahip. Doğanın bize bir armağanı olan bu maskelerle siz de sultanlar ve kraliçelerin güzellik sırlarına erişebilirsiniz. Tek bir şartla: Ürünleri doğru kullanarak. Biz de bu yazımızda kil maskesi ne işe yarar, nedir ve nasıl kullanılır gibi temel sorulara yanıtlar vererek işinizi bir nebze olsun kolaylaştıracağımızı umuyoruz. Buradaki tüyoları, en sık kullanılan kil maskesi markalarından örnekleri de inceleyerek elde edebilirsiniz. Kil maskesi faydaları konusuna gelmeden önce, doğa harikası bu güzellik ürününün ne olduğunu açıklayarak giriş yapıyoruz. Yazının devamını okuyarak ayrıntılı bilgiye kestirme yoldan ulaşmanın tadını çıkarın!

Kil Maskesi Nedir? Nasıl Yapılır?

Düzenli kullanımda yüzünüzü aydınlatacak bu ürünlerle siz de ışıltınızı artırabilirsiniz. Peki, kil maskesi nedir? Bu sorunun yanıtını, ürünün özellikleri ve avantajlarıyla açıklıyoruz. Kil maskesi, içinde herhangi zararlı bir kimyasal barındırmayan, volkanik bir taştan elde edilen ve mikropartiküler yapıya sahip doğal bir yüz bakım ürünü olarak açıklanmakta. E doğal olunca, içeriğinde pek çok yararlı mineral de barındırıyor. Ayrıca kil maskelerini sadece yüzünüzde değil, tüm vücudunuzda kullanabilirsiniz. Üstelik bu ürünleri ister evde ister klinik ortamda isterseniz de çamur göllerinde uygulamak da mümkün. Kil maskeleri, çeşitlerine göre farklı içeriklere sahip olmakla birlikte çoğunlukla magnezyum, kalsiyum, demir, silis ve potasyum gibi minerallerle zenginleştiriliyor. Cildinize güzellik katacak doğal kil maskesi faydaları nelermiş, hep birlikte bakalım.

  • Düzenli kullanımda cildi temizleyip gözenekleri açmaya destek olur.
  • Ciltteki fazla yağ görüntüsünü yok etmeye yardımcı bir yapıya sahiptir.
  • Yaşlanma karşıtı etkiyle çalışır.
  • Cildi sıkılaştırmada destek görevi görür.
  • Kan dolaşımını hızlandırarak cilt bariyerini tazeler ve besler.
  • Dolayısıyla cildi parlatır, canlandırır.
  • Cilt tonunu eşitleyerek renk değişikliklerini azaltmaya yardımcı olur.

Tüm bu avantajlara daha yakından bakacağımız bir sonraki bölümde yeşil, pembe, siyah ve beyaz kil maskesi faydalarını da bulabilirsiniz. Okumaya devam etmeniz yeterli.

Kil Maskesi Faydaları Nelerdir?

Maske

Gördüğünüz üzere kilin cilde faydası saymakla bitmiyor. Farklı cilt tiplerinde kullanıma uygun olan kil maskesi neye yarar, konusunu sizler için biraz daha detaylandırıyoruz.

  • Cildi gençleştiriyor: Yukarıda da belirttiğimiz gibi kil maskeleri, sahip olduğu mineraller sayesinde cildi besliyor. Cilt beslendiğinde canlanıyor ve daha genç görünüyor. Düzenli olarak kullandığınızda, bu ürünlerle cildinizdeki yaşlanma belirtilerini azaltmak veya yok etmek mümkün. Denemeye değer!
  • Cilt gözeneklerini açıyor: Kil maskeleri cilt beslenmesini sağladığı gibi, yağ dengesini de koruyor. Bu sayede cildinizdeki gözenekler açılarak cildiniz nefes alıyor. Hangimiz daha temiz ve nemli bir cilde sahip olmak istemeyiz ki?
  • Cildi kirden arındırıyor: Yüzünüzü ne kadar sık yıkadığınız önemli. Ancak cildin temizlenmesi için tek başına yeterli olmayabilir. Bu sebeple kil maskelerini yüz temizleme rutininize ekleyerek cildinizi kirden, tozdan ve ölü derilerden arındırmanız mümkün. Ayrıca her gün makyaj yapanlardansanız, kil maskeleriyle tanışmanızın zamanı çoktan gelmiş demektir.
  • Akne ve sivilceleri azaltıyor: Cildinizde teşhis edilmiş herhangi bir bulgu yoksa, sivilcelerin nedeni cilt gözeneklerinin tıkanması olabilir. Bu sorunu da kil maskesi gibi bakım ürünlerini belli süre düzenli kullanarak azaltmanız mümkün. Zira kil maskelerinin içeriğindeki yararlı bileşenler gözeneklerin kapanmasına karşı savaşarak ciltteki hava akımını ve kan dolaşımını düzene sokmaya destek oluyor.
  • Cilt tonunu dengeliyor: Tüm bu faydaların yanı sıra kil maskeleri ciltteki renk eşitsizliklerini gidermek için de kullanılabilir. Periyodik olarak uygulandığında kil maskelerinin bu avantajını kendi gözlerinizle görebilirsiniz.
  • Güneş lekelerine iyi geliyor: Kil maskelerinin cildin renk tonunu eşitleme özelliği, güneş lekelerinde de epey etkili. Kısacası ürünün diğer bir mucizevi faydasının güneş lekelerini azalttığı olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Tüm bu teknik bilgilerin ardından kil maskesi nasıl yapılır, konusunun pratik bilgiler kısmına geçiş yapabiliriz.

Kil Maskesi Nasıl Yapılır ve Kullanılır?

Bu bölümü evde kil maskesi yapımı ve en etkili kil maskesi önerileri olmak üzere ikiye ayırarak sizlere daha faydalı olabilecek şekilde tasarladık. Eğer kil maskenizi kendiniz hazırlamak isterseniz, ihtiyacınız olacak birkaç ürünle kolaylıkla ilerleyebilirsiniz. Bu aşamadaki tek püf nokta, cilt tipinizi bilmeniz. Zira kil maskesi için kullanılacak malzemeler cilt tipine göre farklılık gösterebilir.

Yağlı Ciltler için Kil Maskesi Tarifi

Maske

Yağlı ciltler için kil maskesi tarifinde kullanılacak malzemeler şöyle:

  • Gri, beyaz ya da yeşil kil
  • Gül suyu

Bu malzemeleri karıştırarak haftada bir defa temiz cilde uygulamanız gerekiyor. Eğer bu aşamada nelere dikkat etmeniz gerektiğinden emin değilseniz, panik yapmayın! Daha sonraki bölümlerde kil maskesi nasıl uygulanır konusuyla ilgili ipuçlarını bulacaksınız.

Lekeli Ciltler için Kil Maskesi Tarifi

Lekeler için kil maskesi tarifinde kullanılacak malzemeler şöyle:

  • Beyaz ya da pembe kil
  • Limon suyu
  • Saf su

Bu karışımı iki haftada bir temiz cilde uygulayın. Hatta sonrasında gözenek sıkılaştırıcı bir tonik ve leke karşıtı serum da kullanırsanız, etkiyi iki kat artırmanız da mümkün.

Sivilceli Ciltler için Kil Maskesi Tarifi

Sivilce için kil maskesi tarifinin malzeme listesi:

  • Siyah, yeşil ya da gri kil
  • Saf su

Bu malzemelerden elde ettiğiniz karşımı her hafta bir defa temiz cildinize uygulayın ve ardından sıkılaştırıcı bir tonikle yüzünüzü silin. Teninize nazik davranmayı unutmayın!

Kil Maskesi

Kil Maskesi Nasıl Kullanılır?

Kil maskesiyle ilgili pek çok bilgiye artık sahipsiniz. Ancak kil maskesi nasıl kullanılır ile ilgili ipuçlarına da hakim olduğunuzda, ürünün doğru uygulanmasıyla ilgili tüm ayrıntıları da bileceksiniz. İşte 5 kolay adımda kil maskesi nasıl uygulanır!

  • Tüm aşamalardan önce cildinizi bir yüz temizleme köpüğü ya da cilt tipinize uygun bir sabunla güzelce temizleyin.
  • Eğer kendiniz yapacaksanız, kil maskesi için gerekli malzemeleri bir araya getirerek macunu oluşturun. Daha sonra kili, ince bir katman halinde cildinize eşit miktarda yayın.
  • Yaklaşık 10 ila 15 dakika bekleyin. Bu aşamada kilin kuruyup çatlamamasına özen göstermelisiniz. Yatar pozisyonda beklemek en iyisi!
  • Bu süre sonunda kil maskesini ılık ve ıslak bir havlu ya da süngerle cildinizden temizleyin.
  • Son aşamada cilt tipinize uygun bir tonik ve kremle teninizin nem dengesini korumayı da ihmal etmeyin!

En Etkili 3 Kil Maskesi Önerisi

Sizin için derlediğimiz bu kil maskesi önerileri ile ışıl ışıl parlamaya hazır mısınız? Dünyadaki milyonların tercihi bu ürünleri siz de deneyin, farkını kendiniz görün!

Murad Blemish Control Clarifying Maske

Yağlı ve akneli ciltler için özel içeriklerle hazırlanan bu maske hem akne hem de siyah nokta karşıtı. Cildi matlaştırıcı, sebum dengesini sağlamaya yardımcı nemlendirici ve temizleyici bileşenlerden oluşan Murad Blemish Control Clarifying kil maskesini alışveriş listenize mutlaka ekleyin.

Christian Breton Arındırıcı Siyah Kil Maskesi

Kil maskesi tavsiyelerinde ikinci sırada Christian Breton Arındırıcı Siyah Kil Maskesi ürünü yer alıyor. Aloe vera içeriğiyle zenginleştirilen bu maske onarıcı ve yapılandırıcı özelliğiyle pek çok kişinin gözdesi. Ayrıca cildinizdeki yağ oranını da dengeleme konusunda harikalar yaratıyor.

Caudalie Vinopure Purifying Mask

Son tavsiyemiz en iyi kil maskesi markaları arasında yer alan Caudalie. Markanın Vinopure serisi içinde bulunan arındırıcı özellikli bu maske yağlı görünümü azaltmaya destek olduğu için ciltte sıkılaştırıcı bir etkiye de sahip. Haftada iki kez yüzünüze veya T bölgesine uygulayın!

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.