Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
BB Krem Nedir? BB Krem Önerileri
23.03.2022

BB Krem Nedir? BB Krem Önerileri

Yüz makyajı en doğal şekilde yapmak isteyenlerin olmazsa olmazı BB kremler, uzun zamandır binlerce, belki de milyonlarca insan tarafından kullanılıyor. Cildi sağlıklı bir şekilde aydınlatan bu makyaj ürünleri, tıpkı fondötenler gibi farklı tonlara sahip. İster beyaz ister buğday ister koyu tenli olun size uygun bir BB krem mutlaka vardır. Peki BB krem nedir? Bu sorunun cevabını yanıtlamaya çalıştığımız bu yazıda, cevaba ek olarak BB krem özellikleri ve cilde faydası konuları da işleniyor. İlk olarak BB cream nedir, sorusuyla başlayarak ilerleyelim. Yanıt için yazımızın devamını okumanız yeterli.

BB Krem

BB Cream Nedir?

BB kremlerin orijini Asya ülkeleri. İlk olarak oralarda ortaya çıkan bu ürün, sivilce karşıtı krem olarak piyasaya sürülmüş ve "Blemish Balm" olarak isimlendirilmiş. Günümüzde aydınlatıcı ve sağlıklı bir fondöten alternatifi olan bu ürünler, Blemish Balm'ın baş harflerini alarak BB krem sıyla anılmakta. Evet, ürünlerin kısa tarihinden bahsettikten sonra BB krem nedir ne işe yarar, sorusuna geçebiliriz. BB kremlerin işlevleri arasında aşağıdaki maddeleri saymak mümkün. Fazlası var, eksiği yok!

BB Kremin Cilde Faydaları

BB kremin cilde faydaları arasında aşağıdaki en popüler seçenekleri görmek mümkün.

  • Su bazlı içeriği sayesinde cildin nem dengesini sağlamaya destek olur.
  • Aynı zamanda SPF özellikli çeşitleri sayesinde cildinizi güneşin zararlı etkilerinden koruyor.
  • BB kremlerin anti-aging özellikli olanları da mevcut. Bu ürünlerle yüzünüzdeki yaşlanma etkilerini azaltabilirsiniz.
  • Gözenekleri kapamıyor ve cildin hava almasını sağlıyor.
  • Kadınların en çok muzdarip olduğu cilt tonu eşitsizliği sorununa çözüm oluyor.
  • Cildi daha aydınlık gösteriyor.
  • Cilt pütürlerini ve lekelerini kapamaya destek oluyor.

Tüm bu faydalar sayesinde siz de günlük makyajınızı bu hafif kremden mahrum bırakmak istemeyeceksiniz. Şimdi gelelim BB krem alışverişlerinizde hangi tonu seçmeniz gerektiği konusuna. BB kremler, yukarıda da bahsedildiği üzere, farklı ton seçenekleriyle çeşitleniyor. Kendi cilt renginize göre bu seçenekler arasında seçim yapabilir, makyajınızı en doğru şekilde tamamlayabilirsiniz.

BB ve CC Krem
En İyi BB ve CC Kremleri Keşfet!

Alışverişe Başla

BB ve CC Krem
En İyi BB ve CC Kremleri Keşfet!

Alışverişe Başa

BB Krem Hangi Ton Alınmalı?

Pek çok farklı makyaj ürününde olduğuna benzer şekilde BB kremlerde de ton oldukça önemli. Zira bu ürünler hem cildinizdeki ton eşitsizliğini gidermeye çalışırken hem de cildinizin sağlıkla parlamasına yardımcı oluyor. Dolayısıyla farklı renk tonu seçeneği sayesinde bunu her tondaki cilt için gerçekleştirebiliyor. Peki, BB krem hangi ton alınmalı? Bunu anlamak aslında çok basit. BB kremin sizin cilt tonunuza uyumlu olup olmadığını test etmek için yapmanız gereken tek şey, ürünü boynunuzda denemek. Yüz renginize en yakın ton boynunuzda olduğu için ürünü burada deneyerek doğru seçim yapabilirsiniz.

Örneğin, buğday tenli kişiler için orta ton BB krem çeşitleri son derece uygun. Ne açık ne koyu olan bu ton sayesinde buğday tenliler yüz makyajlarında doğal bir görüntüye kavuşabilir. Diğer yandan eğer teniniz oldukça beyazsa, en açık ton BB krem seçeneği sizin için ideal. Zira daha koyu tonlar yüzünüzde anında belli olacak ve bu da pek hoş gözükmeyecektir. Esmerlerse koyu tonlu BB kremleri satın alarak makyajlarında kullanabilir.

Tüm bunlara ek olarak BB krem satın alırken yüzünüzün yapısını da düşünmelisiniz. Eğer yüzünüz yağlı ve sivilceliyse, su bazlı ve mat bir ürün kullanmanızda fayda var. Diğer yandan cildiniz kuruysa, nemli bir bitişe sahip çeşitler arasından seçim yapabilirsiniz. Böylece cilt tipinize uygun BB kremi kullanarak cildinizin sağlıkla parlamasına destek olabilirsiniz.

BB Krem Nasıl Kullanılır?

Tüm bu bilgileri verdikten sonra sırada BB krem nasıl kullanılır, sorunun cevabını vermek var. Eğer her gün makyaj yapıyor ve yüzünüze fondöten sürmek istemiyorsanız, bunun yerine BB krem çeşitlerini pekala kullanabilirsiniz. Bunu yaparken de birkaç püf noktasını bilmeye ihtiyaç duyabilirsiniz. Buyurun, BB krem uygulaması hakkında sizin için sıraladıklarımız!

  • Tüm adımların başında cilt temizliği geliyor. Cildinizi nazik biçimde temizleyerek BB kreme hazırlayın.
  • Eğer cildiniz kuruysa BB krem sürmeden önce uygun bir nemlendirici ürün kullanmayı deneyin.
  • BB kremi yüzünüze uygulamak için parmaklarınızı kullanabilir veya bir fırça ya da makyaj süngerinden destek alabilirsiniz.
  • Eğer uzun süre güneşte kalacaksanız, ek bir SPF ürünü uygulaması yapmayı da unutmayın.

BB krem uygulama tüyolarını da verdikten sonra, cildinizin aşık olacağı bazı BB krem önerilerine geçebiliriz.

BB Krem

Tam İhtiyacınız Olan BB Krem Önerileri

Aşağıda sizin için derlenen 5 farklı BB krem arasından seçeceğiniz cildinize en çok uyan ürün, makyajınızın yıldızı olacak. Denemeye değer!

Dead Sea Spa Magik BB Krem

Hem fondöten hem de nemlendirici olarak da kullanabileceğiniz bu harika ürün, en çok tercih edilen BB kremler arasında yer alıyor. Yüzdeki istenmeyen izleri kolayca kapatan Dead Sea Spa Magik içeriğindeki besleyici C ve E vitaminine ek olarak hyaluronik asit ile nemlendirme sağlıyor. Bu BB kremi cildinize uygulamadan önce Dead Sea Diamond Range Pro-Cleanser ve Pro-Toner ile cildinizi temizlemeyi unutmayın! Yazın bile rahatlıkla kullanabileceğiniz bu ürün son derece hafif formülüyle kullanıcılardan tam not almayı başarmış.

Sirenol SPF 30+ BB Krem

Listemizde ikinci sırada Sirenol var. Farklı ton seçenekleri sunan marka, hafif yapılı bu ürününde %99 doğal ve %32 organik sertifikalı içerikler barındırıyor. Aloe vera, organik ayçiçeği ve E vitamini sayesinde cildi nemlendirirken besleyen Sirenol BB krem cildin pürüzsüz görünmesinde de oldukça etkili. Ayrıca bu krem SPF 30 korumalı. Yani ürün, %100 mineral filtrelerle, güneşin ışınlarına karşı yüksek koruma sağlıyor. Sirenol BB kremi dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Embryolisse BB Krem

Tüm dünyada üne sahip bir marka var sırada: Embryolisse. Hem cilt bakımı hem makyaj ürünü olan bu BB krem, tek bir kullanım ile cildi aydınlatıyor. Yüzünüzdeki gözenekleri ve ince çizgileri kapatmaya yardımcı olan Embryolisse, cilt renginizi eşitleyerek sizi daha doğal ve güzel bir görünüme kavuşturuyor. Ayrıca bu kremin içeriğindeki hyaluronik asit de cildin kaybettiği nemi ona geri kazandırmak için ideal. Böylece cildiniz hem parlak hem de yumuşacık oluyor. Embryolisse BB kremi göz altı koyuluklarınızı gidermek için de kullanabileceğinizi unutmayın!

Dermoskin BB Krem 5'i 1 Arada

Dermoskin
Dermoskin BB Krem 5'i 1 Arada 50 ML

Alışverişe Başla

Dermoskin
Dermoskin BB Krem 5'i 1 Arada 50 ML

Alışverişe Başa

Sırada cilt tonu eşitsizlikleriyle savaşırken leke oluşumunu da engelleyen bir BB krem markası var: Dermoskin. Dermoskin BB kremin 5'i 1 arada etkisi ile siz de cildinizdeki;

  • kuruluğu giderebilir,
  • ton eşitsizliklerini önleyebilir,
  • lekelerin yoğunluğunu azaltabilir,
  • sıkılığı artırabilir,
  • zararlı güneş etkilerini yok edebilirsiniz.

Dermoskin BB kremin formülündeki etken maddeler arasında C, E ve A vitaminleri, hyaluronik asit, güvercin ağacı yaprağı özütü, panthenol ve meyan kökü özütü yer alıyor.

Bioderma Sensibio BB Krem

Bioderma
Bioderma Sensibio AR BB Krem Spf 30 40 ML

Alışverişe Başla

Bioderma
Bioderma Sensibio AR BB Krem Spf 30 40 ML

Alışverişe Başa

Yüzünde yaygın ya da bölgesel kızarıklıklardan muzdarip olanlar buraya! Bioderma Sensibio BB krem, hassas ciltler için özel formülüyle karşınızda. Renkli ve renksiz iki formu bulunan bu ürün sayesinde hem ideal makyajınızı yapabilir hem de hassas cildinizi yatıştırabilirsiniz. Bu kremi haftanın her günü sabahları temiz cildinize uygulayabilirsiniz.

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.