Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Mor Şampuan Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?
03.02.2022

Mor Şampuan Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Açık renkli saçları elde etmenin ve o rengi korumanın ne kadar zor ve sabır gerektiren bir süreç olduğunu bilen bilir. Saçlarınızı ister kendi renginden birkaç ton açtırın isterseniz koyu renkli boyalardan keskin bir U dönüşü yapın her iki şekilde de açık renkli saçları korumak oldukça emek isteyen bir iş. Hayalinizdeki sarı saçlara kavuştuktan sonra ise o rengi canlı ve taze tutmak için gerek siz gerek kuaförünüz bir çözüm bulmalı. Eğer çözümü kendinizde arıyorsanız, mor şampuan doğru adres olabilir. Peki, mor şampuan ne işe yarar? Bu sorunun cevabını sizin için araştırdık ve yazımızda detaylıca anlatmaya çalıştık. Gelin, mor şampuan nasıl kullanılırmış hep birlikte görelim.

Mor Şampuan Nedir?

Nasıl kullanıldığını ve ne işe yaradığını açıklığa kavuşturmadan önce mor şampuan nedir, sorusuna yanıt bulmakta fayda var. Diğer şampuanların aksine, mor şampuanın formülünde mor pigmentler bulunuyor. Bu mor pigmentler, rengi açılmış saçlardaki turuncu, dore gibi sıcak tonları nötrleştirmek için çalışıyor. Saçlarınızı bu şampuanla yıkadığınızda saçınızdaki istenmeyen sıcak tonlar yok olarak yerini daha küllü bir renge bırakıyor. Böylece sarı saçlarınız her istediğinizde dildiğiniz tonda kalabiliyor. Bu özel formüllü şampuanların kıvamı da birbirinden farklılık göstermekle beraber görece daha akışkan. Dolayısıyla durulanması da oldukça kolay.

Mor şampuanın ne olduğunu açıkladığımıza göre sırada mor şampuan kullanımı var. Bakalım, bu sihirli şampuanı saçımıza nasıl uygulayacağız.

Mor Şampuan

Mor Şampuan Nasıl Kullanılır?

Kendi çabanızla saçınızdaki sarı rengi daha küllü bir tona kavuşturmak için mor şampuan uygulaması şart. Evinizde tek balınıza rahatlıkla kullanabileceğiniz bu ürün, ilgilenenler için mucizevi özelliklere sahip. Tabi bu ürünü ilk defa kullanacakların aklınızda birtakım sorular olabilir. Mor şampuan normal şampuandan sonra mı kullanılır? Bu şampuanı kullanırken uygulamam gereken miktar nedir? Mor şampuan kaç dakika bekletilir? Hangi sıklıkta kullanmalıyım? Mor Şampuan Hangi Renk Saça Uygulanır? Mor şampuan etkisi ne kadar uzun sürecek? Tüm bu soruların yanıtını size, yazımızın bu kısmında vereceğiz.

Mor Şampuan Normal Şampuandan Sonra mı Kullanılır?

Kabaca anlatmak gerekirse, mor şampuan platin sarı, gümüşe çalan sarı ve gri saçlara ek olarak içinde renk geçişleri olan açık kumral renkli saçlarda da kullanılabilir. Burada önemli olan şampuanın nasıl kullanıldığı. Eğer bu ürünü ilk defa kullanacaksanız, ürünün ambalajında belirtilen miktardan biraz daha az uygulamanızı öneriyoruz. Zira herkesin saç rengi farklı tonlarda olabilir. Ürünü bu şekilde kullandığınızda istenmeyen tonlardan rahatlıkla kaçınmanız mümkün. Ayrıca mor şampuanı normal şampuandan sonra kullanarak da saçınızı daha yumuşak bir hale getirmeyi başarabilirsiniz. Daha sonrasında saç bakım losyonu kullanmayı da deneyebilirsiniz. Ancak bu kesinlikle bir zorunluluk değil, uzmanların önerisi. Dilerseniz, mor şampuanınızı normal şampuanla birleştirerek de kullanmanız mümkün.

Mor Şampuan Kullanma Ölçüsü Nedir?

Banyoda saçlarınızı mor şampuanla yıkarken, hangi markayı kullandığınıza bağlı olarak ürünün uygulanması gereken miktar değişkenlik gösterebilir. Mor şampuanlar, diğer adıyla silver şampuanlar, genellikle pompalı ambalajlarıyla geliyor. Dolayısıyla saçınızın uzunluğuna bağlı olarak 3 ila 6 pump mor şampuan kullanmanız, dilediğiniz sarı tonuna kavuşmanız için yeterli olabilir. Yani, mor şampuan kullanma ölçüsü adına herhangi kesin bir değer vermek çok da mümkün değil.

Mor Şampuan Kaç Dakika Bekletilir?

Mor şampuanın içindeki mor pigmentlerin saçtaki doreliği alıp götürdüğünü söylemiştik. Bunu yapabilmesi için, pigmentlerin saç tellerinde bir süre kalması gerekiyor. Bu süre herkes için farklı olmakla birlikte çoğunlukla 3 ila 6 dakikadır. Bu süre, saçta giderilmesi istenen turunculuğun yoğunluğu ve saçın uzunluğuyla doğru orantılı. Saçınız kısaysa ve dore yoğunluğu azsa, mor şampuanı saçınızda 3 dakika bekletmeniz yeterli olabilir. Ancak saçlarınızdaki turunculuk son derece fazlaysa ve saçınız da omuz seviyesinden uzunsa, ürünü en az 6 dakika bekletmenizde fayda var. Tüm bu ipuçlarını göz önünde bulundurarak mor şampuanı kendi saçınızda deneyebilirsiniz.

Mor Şampuan Ne Sıklıkta Kullanılır?

Bu şampuan özel durumlarda kullanılan bir ürün olduğu için her yıkamada kullanılması önerilmez. Zira her yıkamada kullanıldığında, şampuanın içindeki yoğun renk pigmentleri saçınıza fazla gelecek ve saç renginizin morlaşmasına neden olacaktır. Dolayısıyla bu şampuanları, çok gerekli olduğu dönemlerde haftada en fazla 1 veya 2 kere kullanabilirsiniz. Uzmanlar bu soruyu, her üç yıkmada bir olarak yanıtlamış. Siz de saçlarınızın canlı ve istediğiniz tonda olmasını sağlamak için bu tüyoya kulak verin ve saçınızı haftada bir ya da iki defadan fazla mor şampuanla yıkamaktan kaçının.

Mor Şampuan

Mor Şampuan Hangi Renk Saça Uygulanır?

Mor şampuanlar saçtaki turuncu ve kızıl yansımaları alıp götürmek için birebir. Peki, mor şampuan hangi renk saça uygulanır? Cevap hazır: Bu şampuanı kullanmak için, saçınızdaki turunculuktan şikayetçi olmanız yeterli. Öyle ki saçlarınız ne kadar sarı, narin ve yumuşaksa mor şampuanın etkisi de o kadar hızlı olacaktır. Ayrıca eğer saçınız bir zamanlar açılmış ve daha sonra kendi haline bırakılmışsa veya "Renkten memnunum fakat keşke biraz daha grimsi olsaydı." diyorsanız, mor şampuanın faydaları saçınızla buluşmayı bekliyor demektir. Kısacası, mor şampuan, saçtaki turuncu ve kızıl yansımalardan kurtulmak için ev ortamında kullanabileceğiniz özel bir ürün.

Mor Şampuan Etkisi Ne Kadar Sürer?

Mor şampuanın etkisi genelde birkaç haftaya kadar sürebiliyor. Bu, tabi ki saçınızı ne sıklıkla yıkadığınıza bağlı olarak değişmekte. Zira bu şampuanlar, tıpkı saç boyaları gibi suya maruz kaldıkça akıyor. Dolayısıyla eğer saçınızı haftada 2 veya 3 kere yıkıyorsanız, mor şampuanın saçınızdaki etkisi 2 ila 4 hafta kadar sürecektir. Daha sonra aynı saç tonunu yakalamak adına ürün kullanımına devam etmeniz gerekiyor.

Kimler Mor Şampuan Kullanmalı?

Daha önce de belirttiğimiz gibi silver şampuan kullanımı için saç renginizdeki tonlamanın turunculuk barındırması yeterli. Bu istenmeyen görüntüden kurtulmak içinse çözüm, mor şampuanda saklı. Mor şampuan kullanmak isteyenler arasında genelde saç rengi açılmış olanlar, saçları doğal olarak gri olanlar... Tüm bu saç tipine sahip kişiler mor şampuanın mucizevi etkisinden yararlanarak saçını istediği küllü tona bir yıkamada getirebilir.

Mor Şampuan Saça Zarar Verir mi?

Silver şampuan uygulamadan önce kullanıcıların aklındaki sorulardan biri de "Mor şampuan saça zarar verir mi?" oluyor. Bunun cevabını vermeden önce bu ürünlerin özel renk pigmentli bir formüle sahip olduğunu hatırlamakta fayda var. Zira bu ürünler diğer şampuanlar gibi saçı sadece temizlemekle kalmıyor, aynı zamanda saça istenilen küllü yansımayı veriyor. Yani bu ürünler saç için zararlı olmamakla birlikte, formülündeki vegan içeriklerden ötürü saçı besleyen çeşitlere de sahip.

Mor Şampuan Saça Zarar Verir mi?

Silver şampuan uygulamadan önce kullanıcıların aklındaki sorulardan biri de "Mor şampuan saça zarar verir mi?" oluyor. Bunun cevabını vermeden önce bu ürünlerin özel renk pigmentli bir formüle sahip olduğunu hatırlamakta fayda var. Zira bu ürünler diğer şampuanlar gibi saçı sadece temizlemekle kalmıyor, aynı zamanda saça istenilen küllü yansımayı veriyor. Yani bu ürünler saç için zararlı olmamakla birlikte, formülündeki vegan içeriklerden ötürü saçı besleyen çeşitlere de sahip.

Mor Şampuan Kullanırken Bu Püf Noktalarına Dikkat!

Büyük ihtimale rengini beğendiğiniz tüm sarı saçlar, mor şampuan kullanıyordur. Dolayısıyla siz de eğer saçınızdaki renk geçişlerinin tonlamasından şikayetçiyseniz, evde kendi kendinize uygulayabileceğiniz mor şampuanla memnuniyetinizi artırabilirsiniz. Ancak bu ürünü kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı konular var.

  • Mor şampuanın kalitesi, renk olarak saydam değil, mat olandır. Dolayısıyla siz siz olun, mor şampuan alışverişi yaparken ürünün renginin mat olmasına dikkat edin.
  • Eğer saç renginiz gümüşe yakın sarı, platin ya da griyse alacağınız mor şampuan oldukça koyu tonlu bir çeşit olmalı. Zira mor pigmentler ne kadar yoğunsa, saçtaki dorelik ve turunculuk da o kadar hızlı alıp gidecektir.
  • Saçınıza mor şampuan uygularken, durulama aşamasında sıcak su yerine soğuk su kullanmayı deneyin. Soğuk su, saçtaki mor şampuan etkisini uzatacak ve saçın daha parlak görünmesini sağlayacaktır.
  • Saçlarınız koyuysa mor şampuanı kullanmak işe yaramayacaktır. Zir abu ürün sadece açık renkli saçlar için geliştirilmiş.
Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

Devamını Oku
18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

Devamını Oku
14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.