sadsad x
asdasd
Narecza garantili ürünler
Jojoba Yağını Cilt Bakım Rutininize Eklemek İçin 13 Neden

Jojoba Yağını Cilt Bakım Rutininize Eklemek İçin 13 Neden

27 Eylül 2021

Jojoba Yağı Nedir?

 

Jojoba, Kuzey Amerika'da yetişen güçlü ve uzun yaşayan bir bitkidir. Sadece çoğu canlıyı öldürebilecek sert çöl iklimlerinde yetişmekle kalmaz, aynı zamanda sağlığa birçok faydası bulunan bir fındık üretir.

 

Jojoba bitkisinin ürettiği fındık bir yağ haline getirilebilir. Jojoba yağı deriyi rahatsiz edici özelliklere sahip olmadığından, diğer esansiyel yağlarla karıştırılarak taşıyıcı yağ görevi görebilir. Jojoba yağını kendi başına da kullanabilirsiniz.

Birçok kişi jojoba yağını cilt bakım rutinlerinin bir parçası olarak kullanır. Sivilce, cilt kuruluğu ve diğer birçok cilt rahatsızlığı için saf jojoba yağının yararlı olduğunu destekleyen birçok bulgu vardır.

 

Yazımızın devamında jojoba yağının cilt sağlığına faydalarından bahsettik.

 

1-Nemlendirici

 

Jojoba yağı humektif bir bileşendir. Bu, cildinizi nem kaybetmesini önlemek için koruyucu bir bariyer görevi gördüğü anlamına gelir. Bu yüzden, jojoba yağı bakteriyel enfeksiyonların, aknenin ve kepeğin oluşmasını önlemeye yardımcı olabilir.

 

2-Antibakteriyel

 

Jojoba yağı antimikrobiyal ve antifungal özelliklere sahiptir. Laboratuvar testleri jojoba yağının tüm bakterileri veya mantar türlerini öldürmediğini tespit etse de, salmonella, E. coli enfeksiyonu ve candida'ya neden olabilecek bazı bakteri ve mantarları öldürür.

 

3-Antioksidan

 

Jojoba yağı E vitamininin doğal formlarını içerir. E vitamini cildinizde antioksidan görevi görür. Bu, jojoba yağının cildinizin kir ve toksinlere maruz kalmanın neden olduğu oksidatif stresle mücadele etmesine yardımcı olabileceği anlamına gelir.

 Jojoba Yağı

4-Komedojenik Değildir

 

Jojoba yağı botanik bir madde olmasına rağmen, yapısı vücudun doğal olarak ürettiği yağa (sebum) o kadar benzerdir ki cildiniz farkı anlamayabilir.

 

Bu, jojoba yağının cildinizde birikerek gözeneklerinizi tıkama olasılığını azaltır. 

 

5-Hipoalerjeniktir

 

Moleküler düzeyde, jojoba yağı bir balmumudur. Yağ, cildiniz tarafından emilebilse de, doğası sayesinde cilt yüzeyinde rahatlatıcı bir mühür oluşturur.

 

Jojoba yağı diğer botanik esansiyel yağların aksine, genellikle rahatsızlığa yol açmaz ve nadiren alerjik reaksiyonlara neden olur.

 

6-Sebum Üretimini Kontrol Eder

 

Jojoba yağı, vücudunuzdaki sebum üretimini sebuma benzerliği sayesinde düzenler.

 

Jojoba yağı uyguladığınızda cildiniz rahatlar ve nemlendirilir. Bu, saçınıza ve ter köklerinize cildinizin hidrasyon için ek sebuma ihtiyaç duymadığı mesajını veren bir sinyal gönderir.

 

Bu, cildin yağlı görünmesini önler ve gözenek tıkanıklığının neden olduğu sivilceleri önlemeye yardımcı olur.

 

7-Kollajen Sentezini Uyarabilir

 

Jojoba yağının içerisinde bulunan antioksidanlar vücudunuzun kolajen üretmesine yardımcı olabilir. Kollajen, kıkırdakta, eklemlerde ve ciltte bulunan bir proteindir.

 

Yaşınız ilerledikçe vücudunuzdaki kollajen seviyeleri azalır. Yaşlandıkça yüz yapınızın değişmesinin nedenlerinden biri de budur. Birden fazla bilimsel araştırma, cilde uygulanan antioksidanların kollajen sentezini arttırdığını keşfetmiştir. 

 

8-Yara İyileşmesini Hızlandırmaya Yardımcı Olabilir

 

Jojoba yağı yara iyileşme sürecini kısaltıcı etkiye sahip olduğu düşünülen bileşenlerden biridir. Ön araştırmalarların keşfettiği bulgulara göre, jojoba yağı, çizik veya kesik sebebi ile ayrılan cilt hücrelerini birbirine bağlanmaya teşvik eder.

 

Jojoba yağının bu özelliği, aynı zamanda akneleri ve akne izlerini tedavi etme konusundaki yararının nedeni olabilir. Jojoba Yağı'nın içerisinde bulunan doğal E vitamini konsantrasyonu, yağın yara iyileşme sürecini kısaltıcı etkilerinin nedeni olabilir. 

 

9-Egzama ve Sedef Gibi Cilt Kuruluğuna Yol Açan Hastalıkları Hafifletebilir

 

Jojoba yağı antienflamatuar ve iyileştirici özelliklere sahiptir. Yağı topikal uygulamak, kuruluk, isilik, kaşıntı ve benzeri semptomlarin hafiflemesine yardımcı olabilir.

 Jojoba Yağı

Sedef hastalığı ve egzama gibi enflamatuar cilt rahatsızlıklarından muzdarip kişiler için jojoba yağı daha faydalı olabilir. 

 

10-Güneş Yanıklarını Yatıştırma Yardımcı Olabilir

 

Jojoba yağı bazı doğal güneş kremlerinde popüler olarak kullanılan bir bileşendir. Bir araştırma, E vitamininin diğer antioksidanlarla birleştirildiğinde cildinizi güneş hasarından korumaya yardımcı olabileceğini göstermektedir. Jojoba yağı her iki bileşeni de içerir.

 

Güneş hasarı cildinizin kurumasına neden olarak dökülmesine yol açabilir. Jojoba yağı vücudunuza E vitamini ve nem kazandırarak güneş yanığı semptomlarını hafifletebilir.

 

11-Akne Tedavisine Yardımcı Olabilir

 

En az bir klinik araştırma, jojoba yağının akneyi engellemeye yardımcı olabileceğini göstermiştir. Jojoba yağı yatıştırıcı antienflamatuar bileşenlere sahiptir, iyileşme sürecini kısaltır, nemlendiricidir ve doğal bir antimikrobiyaldir.

 

Jojoba yağının bu özellikleri, sivilceyi engelleyebileceğini ve hafif akne vakaları için yararlı olabileceğini göstermektedir.

 

12-İnce Çizgileri ve Kırışıklıkları Azaltmaya Yardımcı Olabilir

 

Oksidatif stres ince çizgilerin ve kırışıklıkların ortaya çıkmasıyla bağlantılı olabilir. Jojoba yağının kırışıklık ve ince çizgi tedavisinde doğrudan etkili olup olmadığını araştıran bir çalışma olmasa da, antioksidan özelliklere sahip diğer bitki ürünlerinin cildin elastikiyetini artırdığı gösterilmiştir.

 

Bu, cildinizde jojoba yağı kullandığınızda yaşlanma belirtilerinizin yavaşlayabileceği anlamına gelir.

 

13-Yara İzlerini Tedavi Etmeye Yardımcı Olabilir

 

Uzmanlar uzun süredir E vitaminini yara izlerinin tedavisi için önermektedir. E vitamininin bu konuda yararlı olup olmadığı ve eğer yararlı ise, ne ölçüde işe yaradığını irdeleyen araştırmalar hala devam etmektedir.

 

Cildinizdeki yara izlerini tedavi etmek için E vitamini kullanmayı denemek istiyorsanız, jojoba yağı iyileşme süreciniz için faydalı olabilir.

 Jojoba yağı

Jojoba yağının doğal yara iyileştirici özellikleri ve içerisinde bol miktarda bulunan E vitamini, cildinizdeki yara izlerinin daha az göze batmasını sağlayabilir. 

Nasıl Kullanılır?

 

Diğer esansiyel yağların bir kısmının aksine, jojoba yağının seyreltilmesine gerek olmadığı için cildinizde doğrudan uygulanabilir. 

 

Jojoba yağını veya herhangi bir kozmetik ürünü kullanmadan önce, ürüne alerjiniz olmadığından emin olmak için yama testi yapmalısınız. Aşağıdaki adımları izleyerek yama testi yapabilirsiniz:

- İç kolunuza üç veya dört damla jojoba yağı uygulayın.

 

- Bölgeyi bandajla örtün ve 24 saat bekleyin.

 

- Bandajı çıkarın ve altındaki deriyi kontrol edin. Kurdeşen, kızarıklık ya da tahriş gibi belirtiler yoksa muhtemelen güvendesiniz.

 

Jojoba yağı kullanma şekliniz arzuladığınız amaçlara göre değişiklik gösterir. Jojoba yağı kuru ve çatlak dudakları nemlendirmek için dudak kremi olarak kullanabilir veya yaşlanma karşıtı serum olarak yatmadan önce yüzün tamamına uygulanabilir. 

 

Ayrıca, sivilcelerden kurtulmak için jojoba yağını diğer doğal akne ile savaşan bileşenlerle karıştırarak evinizde yüz maskesi yapabilirsiniz.

 

Diğer birçok malzemenin aksine, jojoba yağının göz çevresinde kullanımı güvenlidir. Bu yüzden, jojoba yağı, yağ bazlı makyaj ürünleri için popüler bir makyaj temizleyicisidir.

 

Potansiyel Yan Etkiler ve Riskler

 

Jojoba yağı hipoalerjenik olduğundan, genellikle topikal olarak uygulanması güvenli kabul edilir.

 

Bununla birlikte, nadiren de olsa, jojoba yağının alerjik reaksiyona neden olduğu durumlar vardır. Kurdeşen ve kaşıntı alerjik semptomlardan bazılarıdır.

 

Bu yan etkilerden kaçınmak için jojoba yağı kullanmadan önce yama testi yaptığınızdan emin olun.

 

Jojoba Yağı İçeren Bazı Popüler Ürünler

 

Jojoba yağının faydalarından en iyi şekilde yararlanabilmek için organik ve soğuk preslenmiş ürünleri kullanmanız önemlidir.

 Jojoba Yağı

 

Soğuk pres işlemi, bitkinin içerisindeki antioksidanları, sıcak pres işlemine kıyasla daha başarılı bir şekilde korur. Ekstra antioksidanlar jojoba yağının cilt bakımı faydalarını artırmaya yardımcı olabilir.

 

En popüler jojoba yağlarının bazılarını aşağıda listeledik:

- ArtNaturals Organic Jojoba Oil

 

- Leven Rose Pure Cold Pressed Natural Unrefined Moisturizer for Skin, Hair and Nails

 

- NOW Solutions Certified Organic Jojoba Oil

 

- Cliganic 100% Pure & Natural Jojoba Oil

 

Sonuç Olarak

 

Jojoba yağı, akne, egzama ve sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarının tedavisinde etkilidir.

 

Jojoba yağını, temizleyici, nemlendirici veya siyah nokta tedavisi olarak kullanabilirsiniz. Jojoba yağını seyreltmeden, yüzünüz de dahil olmak üzere vücudunuzun herhangi bir yerinde kullanabilirsiniz. .

 

Eğer döküntü veya başka bir alerjik semptom ile karşılaşırsanız, kullanmaya devam etmeyin. 

 


Kaynak

Jojoba Yağını Cilt Bakım Rutininize Eklemek İçin 13 Neden

Jojoba Yağını Cilt Bakım Rutininize Eklemek İçin 13 Neden

27 Eylül 2021

Jojoba Yağı Nedir?

 

Jojoba, Kuzey Amerika'da yetişen güçlü ve uzun yaşayan bir bitkidir. Sadece çoğu canlıyı öldürebilecek sert çöl iklimlerinde yetişmekle kalmaz, aynı zamanda sağlığa birçok faydası bulunan bir fındık üretir.

 

Jojoba bitkisinin ürettiği fındık bir yağ haline getirilebilir. Jojoba yağı deriyi rahatsiz edici özelliklere sahip olmadığından, diğer esansiyel yağlarla karıştırılarak taşıyıcı yağ görevi görebilir. Jojoba yağını kendi başına da kullanabilirsiniz.

Birçok kişi jojoba yağını cilt bakım rutinlerinin bir parçası olarak kullanır. Sivilce, cilt kuruluğu ve diğer birçok cilt rahatsızlığı için saf jojoba yağının yararlı olduğunu destekleyen birçok bulgu vardır.

 

Yazımızın devamında jojoba yağının cilt sağlığına faydalarından bahsettik.

 

1-Nemlendirici

 

Jojoba yağı humektif bir bileşendir. Bu, cildinizi nem kaybetmesini önlemek için koruyucu bir bariyer görevi gördüğü anlamına gelir. Bu yüzden, jojoba yağı bakteriyel enfeksiyonların, aknenin ve kepeğin oluşmasını önlemeye yardımcı olabilir.

 

2-Antibakteriyel

 

Jojoba yağı antimikrobiyal ve antifungal özelliklere sahiptir. Laboratuvar testleri jojoba yağının tüm bakterileri veya mantar türlerini öldürmediğini tespit etse de, salmonella, E. coli enfeksiyonu ve candida'ya neden olabilecek bazı bakteri ve mantarları öldürür.

 

3-Antioksidan

 

Jojoba yağı E vitamininin doğal formlarını içerir. E vitamini cildinizde antioksidan görevi görür. Bu, jojoba yağının cildinizin kir ve toksinlere maruz kalmanın neden olduğu oksidatif stresle mücadele etmesine yardımcı olabileceği anlamına gelir.

 Jojoba Yağı

4-Komedojenik Değildir

 

Jojoba yağı botanik bir madde olmasına rağmen, yapısı vücudun doğal olarak ürettiği yağa (sebum) o kadar benzerdir ki cildiniz farkı anlamayabilir.

 

Bu, jojoba yağının cildinizde birikerek gözeneklerinizi tıkama olasılığını azaltır. 

 

5-Hipoalerjeniktir

 

Moleküler düzeyde, jojoba yağı bir balmumudur. Yağ, cildiniz tarafından emilebilse de, doğası sayesinde cilt yüzeyinde rahatlatıcı bir mühür oluşturur.

 

Jojoba yağı diğer botanik esansiyel yağların aksine, genellikle rahatsızlığa yol açmaz ve nadiren alerjik reaksiyonlara neden olur.

 

6-Sebum Üretimini Kontrol Eder

 

Jojoba yağı, vücudunuzdaki sebum üretimini sebuma benzerliği sayesinde düzenler.

 

Jojoba yağı uyguladığınızda cildiniz rahatlar ve nemlendirilir. Bu, saçınıza ve ter köklerinize cildinizin hidrasyon için ek sebuma ihtiyaç duymadığı mesajını veren bir sinyal gönderir.

 

Bu, cildin yağlı görünmesini önler ve gözenek tıkanıklığının neden olduğu sivilceleri önlemeye yardımcı olur.

 

7-Kollajen Sentezini Uyarabilir

 

Jojoba yağının içerisinde bulunan antioksidanlar vücudunuzun kolajen üretmesine yardımcı olabilir. Kollajen, kıkırdakta, eklemlerde ve ciltte bulunan bir proteindir.

 

Yaşınız ilerledikçe vücudunuzdaki kollajen seviyeleri azalır. Yaşlandıkça yüz yapınızın değişmesinin nedenlerinden biri de budur. Birden fazla bilimsel araştırma, cilde uygulanan antioksidanların kollajen sentezini arttırdığını keşfetmiştir. 

 

8-Yara İyileşmesini Hızlandırmaya Yardımcı Olabilir

 

Jojoba yağı yara iyileşme sürecini kısaltıcı etkiye sahip olduğu düşünülen bileşenlerden biridir. Ön araştırmalarların keşfettiği bulgulara göre, jojoba yağı, çizik veya kesik sebebi ile ayrılan cilt hücrelerini birbirine bağlanmaya teşvik eder.

 

Jojoba yağının bu özelliği, aynı zamanda akneleri ve akne izlerini tedavi etme konusundaki yararının nedeni olabilir. Jojoba Yağı'nın içerisinde bulunan doğal E vitamini konsantrasyonu, yağın yara iyileşme sürecini kısaltıcı etkilerinin nedeni olabilir. 

 

9-Egzama ve Sedef Gibi Cilt Kuruluğuna Yol Açan Hastalıkları Hafifletebilir

 

Jojoba yağı antienflamatuar ve iyileştirici özelliklere sahiptir. Yağı topikal uygulamak, kuruluk, isilik, kaşıntı ve benzeri semptomlarin hafiflemesine yardımcı olabilir.

 Jojoba Yağı

Sedef hastalığı ve egzama gibi enflamatuar cilt rahatsızlıklarından muzdarip kişiler için jojoba yağı daha faydalı olabilir. 

 

10-Güneş Yanıklarını Yatıştırma Yardımcı Olabilir

 

Jojoba yağı bazı doğal güneş kremlerinde popüler olarak kullanılan bir bileşendir. Bir araştırma, E vitamininin diğer antioksidanlarla birleştirildiğinde cildinizi güneş hasarından korumaya yardımcı olabileceğini göstermektedir. Jojoba yağı her iki bileşeni de içerir.

 

Güneş hasarı cildinizin kurumasına neden olarak dökülmesine yol açabilir. Jojoba yağı vücudunuza E vitamini ve nem kazandırarak güneş yanığı semptomlarını hafifletebilir.

 

11-Akne Tedavisine Yardımcı Olabilir

 

En az bir klinik araştırma, jojoba yağının akneyi engellemeye yardımcı olabileceğini göstermiştir. Jojoba yağı yatıştırıcı antienflamatuar bileşenlere sahiptir, iyileşme sürecini kısaltır, nemlendiricidir ve doğal bir antimikrobiyaldir.

 

Jojoba yağının bu özellikleri, sivilceyi engelleyebileceğini ve hafif akne vakaları için yararlı olabileceğini göstermektedir.

 

12-İnce Çizgileri ve Kırışıklıkları Azaltmaya Yardımcı Olabilir

 

Oksidatif stres ince çizgilerin ve kırışıklıkların ortaya çıkmasıyla bağlantılı olabilir. Jojoba yağının kırışıklık ve ince çizgi tedavisinde doğrudan etkili olup olmadığını araştıran bir çalışma olmasa da, antioksidan özelliklere sahip diğer bitki ürünlerinin cildin elastikiyetini artırdığı gösterilmiştir.

 

Bu, cildinizde jojoba yağı kullandığınızda yaşlanma belirtilerinizin yavaşlayabileceği anlamına gelir.

 

13-Yara İzlerini Tedavi Etmeye Yardımcı Olabilir

 

Uzmanlar uzun süredir E vitaminini yara izlerinin tedavisi için önermektedir. E vitamininin bu konuda yararlı olup olmadığı ve eğer yararlı ise, ne ölçüde işe yaradığını irdeleyen araştırmalar hala devam etmektedir.

 

Cildinizdeki yara izlerini tedavi etmek için E vitamini kullanmayı denemek istiyorsanız, jojoba yağı iyileşme süreciniz için faydalı olabilir.

 Jojoba yağı

Jojoba yağının doğal yara iyileştirici özellikleri ve içerisinde bol miktarda bulunan E vitamini, cildinizdeki yara izlerinin daha az göze batmasını sağlayabilir. 

Nasıl Kullanılır?

 

Diğer esansiyel yağların bir kısmının aksine, jojoba yağının seyreltilmesine gerek olmadığı için cildinizde doğrudan uygulanabilir. 

 

Jojoba yağını veya herhangi bir kozmetik ürünü kullanmadan önce, ürüne alerjiniz olmadığından emin olmak için yama testi yapmalısınız. Aşağıdaki adımları izleyerek yama testi yapabilirsiniz:

- İç kolunuza üç veya dört damla jojoba yağı uygulayın.

 

- Bölgeyi bandajla örtün ve 24 saat bekleyin.

 

- Bandajı çıkarın ve altındaki deriyi kontrol edin. Kurdeşen, kızarıklık ya da tahriş gibi belirtiler yoksa muhtemelen güvendesiniz.

 

Jojoba yağı kullanma şekliniz arzuladığınız amaçlara göre değişiklik gösterir. Jojoba yağı kuru ve çatlak dudakları nemlendirmek için dudak kremi olarak kullanabilir veya yaşlanma karşıtı serum olarak yatmadan önce yüzün tamamına uygulanabilir. 

 

Ayrıca, sivilcelerden kurtulmak için jojoba yağını diğer doğal akne ile savaşan bileşenlerle karıştırarak evinizde yüz maskesi yapabilirsiniz.

 

Diğer birçok malzemenin aksine, jojoba yağının göz çevresinde kullanımı güvenlidir. Bu yüzden, jojoba yağı, yağ bazlı makyaj ürünleri için popüler bir makyaj temizleyicisidir.

 

Potansiyel Yan Etkiler ve Riskler

 

Jojoba yağı hipoalerjenik olduğundan, genellikle topikal olarak uygulanması güvenli kabul edilir.

 

Bununla birlikte, nadiren de olsa, jojoba yağının alerjik reaksiyona neden olduğu durumlar vardır. Kurdeşen ve kaşıntı alerjik semptomlardan bazılarıdır.

 

Bu yan etkilerden kaçınmak için jojoba yağı kullanmadan önce yama testi yaptığınızdan emin olun.

 

Jojoba Yağı İçeren Bazı Popüler Ürünler

 

Jojoba yağının faydalarından en iyi şekilde yararlanabilmek için organik ve soğuk preslenmiş ürünleri kullanmanız önemlidir.

 Jojoba Yağı

 

Soğuk pres işlemi, bitkinin içerisindeki antioksidanları, sıcak pres işlemine kıyasla daha başarılı bir şekilde korur. Ekstra antioksidanlar jojoba yağının cilt bakımı faydalarını artırmaya yardımcı olabilir.

 

En popüler jojoba yağlarının bazılarını aşağıda listeledik:

- ArtNaturals Organic Jojoba Oil

 

- Leven Rose Pure Cold Pressed Natural Unrefined Moisturizer for Skin, Hair and Nails

 

- NOW Solutions Certified Organic Jojoba Oil

 

- Cliganic 100% Pure & Natural Jojoba Oil

 

Sonuç Olarak

 

Jojoba yağı, akne, egzama ve sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarının tedavisinde etkilidir.

 

Jojoba yağını, temizleyici, nemlendirici veya siyah nokta tedavisi olarak kullanabilirsiniz. Jojoba yağını seyreltmeden, yüzünüz de dahil olmak üzere vücudunuzun herhangi bir yerinde kullanabilirsiniz. .

 

Eğer döküntü veya başka bir alerjik semptom ile karşılaşırsanız, kullanmaya devam etmeyin. 

 


Kaynak

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.