sadsad x
asdasd
Narecza garantili ürünler
Jojoba Yağı Nedir?

Jojoba Yağı Nedir?

27 Mayıs 2021

Jojoba bitkisi, Kuzey Amerika’da yetişen uzun ömürlü canlı bir bitkidir. Yalnızca, çoğu canlıyı öldürebilecek sert çöl iklim koşullarında yetişmekle kalmayıp aynı zamanda birçok iyileştirici özelliğe sahip olan bir tohum üretir. Jojoba bitkisinin tohumları yağ haline getirilebilir. Jojoba yağı, diğer uçucu yağlarla birlikte karıştırılırken, taşıyıcı yağ olarak kullanılacak kadar hafiftir. Aynı zamanda, kendi başına da kullanabilirsiniz. Çok fazla insan cilt bakım rutinlerinin bir parçası olarak Jojoba yağını kullanmaktadır. Ve bunu yapmaları için gerçekten iyi sebepler vardır. Saf Jojoba yağı kullanımının, akne, kuru cilt ve sayısız diğer cilt durumları için tedavi olarak kullanıldığına dair çok fazla kanıt vardır. Cildiniz için Jojoba yağı kullanmanın faydaları hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

1- NEMLENDİRİCİDİR.





Jojoba yağı nemlendirici bir bileşenden oluşur.

Bu, cildinizin nem kaybını önlemek için koruyucu bir bariyerle kapatmaya çalıştığı anlamına gelir. Bu ise, bakteriyel enfeksiyon, akne ve kepek oluşumunun önlenmesine yardımcı olabilir.

2- ANTİBAKTERİYELDİR.

Jojoba yağı, mikrop ve mantar önleyici bir özelliğe sahiptir. Laboratuvar sonuçları, Jojoba yağının tüm bakteri ve mantar türlerini öldürmediğini göstermiş olsa da Kandida ve E Koli enfeksiyonu olan Salmonella’ya sebep olacak bazı bakteri ve mantarları yok eder.

3- ANTİOKSİDANDIR.





Jojoba yağı, doğal E vitamini yapıları içerir. Bu vitamin cildinizde antioksidan olarak görev yapar. Bu ise, Jojoba yağının, cildinizin kirletici maddeler ve diğer toksinlere günlük maruz kalmanın sebep olduğu oksidatif stresle savaşmasına yardımcı olabileceği anlamına gelir.

4- KOMEDOJENİK DEĞİLDİR. (GÖZENEKLERİ TIKAMAZ, SİVİLCE YAPMAZ)

 

Vücudunuzun doğal olarak ürettiği yağa (sebuma) o kadar benzerdir ki cildiniz farkı ayırt edemez.

Bu da, daha az şiddetli sivilce ve pürüzlere neden olarak, cildinizde birikme ve gözenekleri tıkama ihtimalini azaltır.

5- HİPOALERJENİKTİR.

Jojoba Yağı

Moleküler bir seviyede, Jojoba yağı yapışkan bir kıvamdadır. Cildiniz tarafından emilmesine rağmen, onun yapışkan yapısı, ciltte yatıştırıcı bir yüzey oluşturmasına izin verir.

Diğer bitkisel uçucu yağlara benzemeyen Jojoba yağı, genellikle tahriş edici değildir. Alerjik reaksiyonlar çok nadirdir.

6- SEBUM (YAĞ) ÜRETİMİNİN KONTROL ALTINA ALINMASINA YARDIMCI OLUR.

Jojoba yağı, yağ üretimini düzene sokar çünkü vücudunuzun doğal olarak ürettiği sebuma çok benzerdir. Cildinize Jojoba yağı sürdüğünüzde cildiniz yumuşar ve nemlenir. Bu da saçınıza ve ter bezlerinize cildinizin daha fazla sıvıya gerek olmadığının sinyalini verir.

Bu cildinizin yağlı gözükmesini engeller ve dolmuş gözeneklerin sebep olduğu aknelerin önlenmesine yardımcı olur.

7- KOLAJEN SENTEZİNİN DESTEKLENMESİNE YARDIMCI OLABİLİR.

Jojoba yağındaki antioksidanlar, vücudunuzun kolajen üretmesine yardımcı olabilir. Kolajen, cilt ve eklemlerinizin yanı sıra vücudunuzun kıkırdaktan oluşan kısımlarında da bulunan bir proteindir.

Jojoba Yağı

Kolajen seviyeleri yaşlandıkça azalır. Bunun nedenlerinden birisi, yaşlandıkça yüz yapınızın değişmesidir. En az bir çalışma, cilde uygulanan antioksidanları, geliştirilmiş kolajen sentezine bağlamaktadır.

8- YARA İYİLEŞİMİNİN HIZLANMASINA YARDIMCI OLABİLİR.

Jojoba yağı, yara iyileşiminin uyarılmasında etkili bir bileşendir. Ön bir araştırma, cilt hücrelerinizin bir çizik ya da kesikle ayrıldıktan sonra, Jojoba yağının onları birleştirmeye yardımcı olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda bu, akne ve akne izlerini tedavi etmedeki yeteneğinin bir nedeni olabilir. Bu yara iyileştirici özellikler, Jojoba yağının doğal E vitamini içeriğine bağlanabilir.

9- EGZEMA, SEDEF HASTALIĞI VE DİĞER KURU CİLT RAHATSIZLIKLARININ YATIŞTIRILMASINA YARDIMCI OLUR.

Jojoba yağı, iyileştirici ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Lokal uygulama, kuruluk, pullanma, kaşınma ve benzer belirtilerin rahatlatılmasına yardımcı olabilir. Sedef ve egzama gibi iltihaplı cilt rahatsızlıklarından muzdarip olan kişiler Jojoba yağını özellikle faydalı bulabilirler.

10- GÜNEŞ YANIKLARINI YATIŞTIRMADA YARDIMCI OLABİLİR.

Jojoba Yağı2

Jojoba yağı, bazı doğal güneş kremi ürünlerinde popüler bir içeriktir. Bir çalışma, E vitamini, diğer antioksidanlarla birleştirildiğinde güneşin verdiği zararlı etkileri önlemeye yardımcı olduğunu ileri sürüyor. Jojoba yağı ikisini de içermektedir. Güneş cildi kurutabilir ve pullanmaya sebep olabilir. Jojoba yağı nemlendirir, E vitaminini yeniler ve bu güneş yanığı belirtilerini hafifletmek için iyileşmeyi tetikler.

11- AKNEYİ TEDAVİ EDEBİLİR.

En az bir klinik araştırma, Jojoba yağının akneyi engellemeye yardımcı olduğunu belirtiyor.

Jojoba yağı, yatıştırıcı anti-enflamatuar bileşenler içerir, iyileştirici özelliklere sahiptir, nemlendiricidir ve doğal mikrop öldürücüdür. Bu özellikler, Jojoba yağının, hafif akneyi iyileştirmeye katkı sağlamasının yanı sıra pürüzleri de engellemeye yardımcı olabileceğini göstermiştir.

12- İNCE ÇİZGİ VE KIRIŞIKLIK GÖRÜNÜMÜNÜN AZALMASINA YARDIMCI OLABİLİR.





Oksidatif stres, ince çizgi ve kırışıklık görünümüyle bağlantılı olabilir. Jojoba yağının, direkt olarak ince çizgi ve kırışıklıkları tedavi ettiğine dair herhangi bir araştırma yoktur, ama antioksidan içerikli diğer ürünlerin, cildin elastikiyetini arttırdığı gözlenmiştir. Bu da, Jojoba yağının içerdiği antioksidan gücünün, cildinize uygulandığında, yaşlanma belirtilerini yavaşlatmaya yardımcı olabileceği anlamına gelir.

13- YARA İZLERİNİN AZALMASINA YARDIMCI OLABİLİR.

Jojoba Yağı

E vitamini, yara izlerinin azalmasına yardımcı olduğu için, uzun zamandır sağlık uzmanları tarafından önerilmektedir.

Bunun işe yarayıp yaramadığını ki işe yarıyorsa ne ölçüde olduğunu anlamak için araştırmalar hala devam etmektedir. Yara izine çare olarak E vitaminini denemek isterseniz, Jojoba yağı iyileşme sürecinde faydalı olabilir.

Jojoba yağının doğal yara iyileştirici özelliği E vitamini ile birleştirildiğinde, yara izlerinin görünümünü azaltabilir.                                           

NASIL KULLANILIR?

Diğer bazı uçucu yağlar gibi olmayan, Jojoba yağının seyreltilmesine gerek yoktur ve doğrudan cilde uygulanabilir. Jojoba yağını ya da herhangi bir kozmetik ürününü ilk defa deniyorsanız, alerjik olmadığınızdan emin olmak için bir test yapmalısınız. Aşağıdaki adımları izleyerek alerji testi yapabilirsiniz. -İç ön kolunuza, üç dört damla Jojoba yağı damlatın.

- Bir bandajla o bölgeyi sarın ve 24 saat boyunca bekleyin.

- Bandajı kaldırın ve cildinizini kontrol edin.

Eğer tahriş, kızarıklık ya da kurdeşene dair her hangi bir iz yoksa, temizsinizdir demektir. Jojoba yağını kullanma şekliniz, istediğiniz sonuca bağlıdır. Kuru ve çatlamış dudaklarınızı yatıştırmak için dudak balmı olarak kullanabilir veya yatmadan önce yaşlanma karşıtı serum olarak tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz. Bir araştırmaya katılanların yaptığı gibi, Jojoba yağını diğer doğal akne karşıtı içeriklerle karıştırıp, Kendin Yap maskesi yapabilirsiniz. Jojoba yağı, diğer birçok içeriğin aksine göz çevrenizde güvenli bir şekilde kullanılabilir, bu da onu yağ bazlı makyajlar için popüler bir makyaj temizleyici yapar.                       

OLASI YAN ETKİLERİ VE RİSKLERİ

Jojoba Yağı

Jojoba yağı hipoalerjenik olduğu için genellikle bölgesel olarak kullanımının güvenli olduğu düşünülür. Fakat nadir de olsa, Jojoba yağının alerjik reaksiyonlara sebep olduğu bazı durumlar vardır. Belirtiler kurdeşen ve kaşınmayı içermektedir. Bu yan etkilerden kaçınmak için, Jojoba yağını kullanmadan önce(yukarıda belirtilen) alerji testini yaptığınızdan emin olun.

DENENECEK POPÜLER JOJOBA YAĞI ÜRÜNLER

 

Cilt bakım rutininizde Jojoba yağı kullanımından en iyi şekilde faydalanmak için, doğal ve soğuk preslenmiş Jojoba yağı içeren markalara bakmak önemlidir. Soğuk preslenmiş yağ çeşitleri, ticari sıcak pres işleminden yapılanlara göre daha fazla bitkinin antioksidanını içerir. Ekstra antioksidanlar, Jojoba yağının cilt bakımı faydalarını artırmaya yardımcı olabilir.

 

SONUÇ

 

Jojoba yağı, akne, egzama ve sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarının tedavisinde etkili olabilecek çok çeşitli iyileştirici özellikler içerir. Temizleyici, nemlendirici veya leke tedavisi olarak kullanarak faydalarından yararlanabilirsiniz. Genellikle, yüzünüz dâhil vücudunuzun her yerinde seyreltilmeden kullanılabilir. Kızarıklık veya başka bir alerjik reaksiyonla karşılaşırsanız, kullanmayı bırakınız.

 

Kaynak

Jojoba Yağı Nedir?

Jojoba Yağı Nedir?

27 Mayıs 2021

Jojoba bitkisi, Kuzey Amerika’da yetişen uzun ömürlü canlı bir bitkidir. Yalnızca, çoğu canlıyı öldürebilecek sert çöl iklim koşullarında yetişmekle kalmayıp aynı zamanda birçok iyileştirici özelliğe sahip olan bir tohum üretir. Jojoba bitkisinin tohumları yağ haline getirilebilir. Jojoba yağı, diğer uçucu yağlarla birlikte karıştırılırken, taşıyıcı yağ olarak kullanılacak kadar hafiftir. Aynı zamanda, kendi başına da kullanabilirsiniz. Çok fazla insan cilt bakım rutinlerinin bir parçası olarak Jojoba yağını kullanmaktadır. Ve bunu yapmaları için gerçekten iyi sebepler vardır. Saf Jojoba yağı kullanımının, akne, kuru cilt ve sayısız diğer cilt durumları için tedavi olarak kullanıldığına dair çok fazla kanıt vardır. Cildiniz için Jojoba yağı kullanmanın faydaları hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

1- NEMLENDİRİCİDİR.





Jojoba yağı nemlendirici bir bileşenden oluşur.

Bu, cildinizin nem kaybını önlemek için koruyucu bir bariyerle kapatmaya çalıştığı anlamına gelir. Bu ise, bakteriyel enfeksiyon, akne ve kepek oluşumunun önlenmesine yardımcı olabilir.

2- ANTİBAKTERİYELDİR.

Jojoba yağı, mikrop ve mantar önleyici bir özelliğe sahiptir. Laboratuvar sonuçları, Jojoba yağının tüm bakteri ve mantar türlerini öldürmediğini göstermiş olsa da Kandida ve E Koli enfeksiyonu olan Salmonella’ya sebep olacak bazı bakteri ve mantarları yok eder.

3- ANTİOKSİDANDIR.





Jojoba yağı, doğal E vitamini yapıları içerir. Bu vitamin cildinizde antioksidan olarak görev yapar. Bu ise, Jojoba yağının, cildinizin kirletici maddeler ve diğer toksinlere günlük maruz kalmanın sebep olduğu oksidatif stresle savaşmasına yardımcı olabileceği anlamına gelir.

4- KOMEDOJENİK DEĞİLDİR. (GÖZENEKLERİ TIKAMAZ, SİVİLCE YAPMAZ)

 

Vücudunuzun doğal olarak ürettiği yağa (sebuma) o kadar benzerdir ki cildiniz farkı ayırt edemez.

Bu da, daha az şiddetli sivilce ve pürüzlere neden olarak, cildinizde birikme ve gözenekleri tıkama ihtimalini azaltır.

5- HİPOALERJENİKTİR.

Jojoba Yağı

Moleküler bir seviyede, Jojoba yağı yapışkan bir kıvamdadır. Cildiniz tarafından emilmesine rağmen, onun yapışkan yapısı, ciltte yatıştırıcı bir yüzey oluşturmasına izin verir.

Diğer bitkisel uçucu yağlara benzemeyen Jojoba yağı, genellikle tahriş edici değildir. Alerjik reaksiyonlar çok nadirdir.

6- SEBUM (YAĞ) ÜRETİMİNİN KONTROL ALTINA ALINMASINA YARDIMCI OLUR.

Jojoba yağı, yağ üretimini düzene sokar çünkü vücudunuzun doğal olarak ürettiği sebuma çok benzerdir. Cildinize Jojoba yağı sürdüğünüzde cildiniz yumuşar ve nemlenir. Bu da saçınıza ve ter bezlerinize cildinizin daha fazla sıvıya gerek olmadığının sinyalini verir.

Bu cildinizin yağlı gözükmesini engeller ve dolmuş gözeneklerin sebep olduğu aknelerin önlenmesine yardımcı olur.

7- KOLAJEN SENTEZİNİN DESTEKLENMESİNE YARDIMCI OLABİLİR.

Jojoba yağındaki antioksidanlar, vücudunuzun kolajen üretmesine yardımcı olabilir. Kolajen, cilt ve eklemlerinizin yanı sıra vücudunuzun kıkırdaktan oluşan kısımlarında da bulunan bir proteindir.

Jojoba Yağı

Kolajen seviyeleri yaşlandıkça azalır. Bunun nedenlerinden birisi, yaşlandıkça yüz yapınızın değişmesidir. En az bir çalışma, cilde uygulanan antioksidanları, geliştirilmiş kolajen sentezine bağlamaktadır.

8- YARA İYİLEŞİMİNİN HIZLANMASINA YARDIMCI OLABİLİR.

Jojoba yağı, yara iyileşiminin uyarılmasında etkili bir bileşendir. Ön bir araştırma, cilt hücrelerinizin bir çizik ya da kesikle ayrıldıktan sonra, Jojoba yağının onları birleştirmeye yardımcı olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda bu, akne ve akne izlerini tedavi etmedeki yeteneğinin bir nedeni olabilir. Bu yara iyileştirici özellikler, Jojoba yağının doğal E vitamini içeriğine bağlanabilir.

9- EGZEMA, SEDEF HASTALIĞI VE DİĞER KURU CİLT RAHATSIZLIKLARININ YATIŞTIRILMASINA YARDIMCI OLUR.

Jojoba yağı, iyileştirici ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Lokal uygulama, kuruluk, pullanma, kaşınma ve benzer belirtilerin rahatlatılmasına yardımcı olabilir. Sedef ve egzama gibi iltihaplı cilt rahatsızlıklarından muzdarip olan kişiler Jojoba yağını özellikle faydalı bulabilirler.

10- GÜNEŞ YANIKLARINI YATIŞTIRMADA YARDIMCI OLABİLİR.

Jojoba Yağı2

Jojoba yağı, bazı doğal güneş kremi ürünlerinde popüler bir içeriktir. Bir çalışma, E vitamini, diğer antioksidanlarla birleştirildiğinde güneşin verdiği zararlı etkileri önlemeye yardımcı olduğunu ileri sürüyor. Jojoba yağı ikisini de içermektedir. Güneş cildi kurutabilir ve pullanmaya sebep olabilir. Jojoba yağı nemlendirir, E vitaminini yeniler ve bu güneş yanığı belirtilerini hafifletmek için iyileşmeyi tetikler.

11- AKNEYİ TEDAVİ EDEBİLİR.

En az bir klinik araştırma, Jojoba yağının akneyi engellemeye yardımcı olduğunu belirtiyor.

Jojoba yağı, yatıştırıcı anti-enflamatuar bileşenler içerir, iyileştirici özelliklere sahiptir, nemlendiricidir ve doğal mikrop öldürücüdür. Bu özellikler, Jojoba yağının, hafif akneyi iyileştirmeye katkı sağlamasının yanı sıra pürüzleri de engellemeye yardımcı olabileceğini göstermiştir.

12- İNCE ÇİZGİ VE KIRIŞIKLIK GÖRÜNÜMÜNÜN AZALMASINA YARDIMCI OLABİLİR.





Oksidatif stres, ince çizgi ve kırışıklık görünümüyle bağlantılı olabilir. Jojoba yağının, direkt olarak ince çizgi ve kırışıklıkları tedavi ettiğine dair herhangi bir araştırma yoktur, ama antioksidan içerikli diğer ürünlerin, cildin elastikiyetini arttırdığı gözlenmiştir. Bu da, Jojoba yağının içerdiği antioksidan gücünün, cildinize uygulandığında, yaşlanma belirtilerini yavaşlatmaya yardımcı olabileceği anlamına gelir.

13- YARA İZLERİNİN AZALMASINA YARDIMCI OLABİLİR.

Jojoba Yağı

E vitamini, yara izlerinin azalmasına yardımcı olduğu için, uzun zamandır sağlık uzmanları tarafından önerilmektedir.

Bunun işe yarayıp yaramadığını ki işe yarıyorsa ne ölçüde olduğunu anlamak için araştırmalar hala devam etmektedir. Yara izine çare olarak E vitaminini denemek isterseniz, Jojoba yağı iyileşme sürecinde faydalı olabilir.

Jojoba yağının doğal yara iyileştirici özelliği E vitamini ile birleştirildiğinde, yara izlerinin görünümünü azaltabilir.                                           

NASIL KULLANILIR?

Diğer bazı uçucu yağlar gibi olmayan, Jojoba yağının seyreltilmesine gerek yoktur ve doğrudan cilde uygulanabilir. Jojoba yağını ya da herhangi bir kozmetik ürününü ilk defa deniyorsanız, alerjik olmadığınızdan emin olmak için bir test yapmalısınız. Aşağıdaki adımları izleyerek alerji testi yapabilirsiniz. -İç ön kolunuza, üç dört damla Jojoba yağı damlatın.

- Bir bandajla o bölgeyi sarın ve 24 saat boyunca bekleyin.

- Bandajı kaldırın ve cildinizini kontrol edin.

Eğer tahriş, kızarıklık ya da kurdeşene dair her hangi bir iz yoksa, temizsinizdir demektir. Jojoba yağını kullanma şekliniz, istediğiniz sonuca bağlıdır. Kuru ve çatlamış dudaklarınızı yatıştırmak için dudak balmı olarak kullanabilir veya yatmadan önce yaşlanma karşıtı serum olarak tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz. Bir araştırmaya katılanların yaptığı gibi, Jojoba yağını diğer doğal akne karşıtı içeriklerle karıştırıp, Kendin Yap maskesi yapabilirsiniz. Jojoba yağı, diğer birçok içeriğin aksine göz çevrenizde güvenli bir şekilde kullanılabilir, bu da onu yağ bazlı makyajlar için popüler bir makyaj temizleyici yapar.                       

OLASI YAN ETKİLERİ VE RİSKLERİ

Jojoba Yağı

Jojoba yağı hipoalerjenik olduğu için genellikle bölgesel olarak kullanımının güvenli olduğu düşünülür. Fakat nadir de olsa, Jojoba yağının alerjik reaksiyonlara sebep olduğu bazı durumlar vardır. Belirtiler kurdeşen ve kaşınmayı içermektedir. Bu yan etkilerden kaçınmak için, Jojoba yağını kullanmadan önce(yukarıda belirtilen) alerji testini yaptığınızdan emin olun.

DENENECEK POPÜLER JOJOBA YAĞI ÜRÜNLER

 

Cilt bakım rutininizde Jojoba yağı kullanımından en iyi şekilde faydalanmak için, doğal ve soğuk preslenmiş Jojoba yağı içeren markalara bakmak önemlidir. Soğuk preslenmiş yağ çeşitleri, ticari sıcak pres işleminden yapılanlara göre daha fazla bitkinin antioksidanını içerir. Ekstra antioksidanlar, Jojoba yağının cilt bakımı faydalarını artırmaya yardımcı olabilir.

 

SONUÇ

 

Jojoba yağı, akne, egzama ve sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarının tedavisinde etkili olabilecek çok çeşitli iyileştirici özellikler içerir. Temizleyici, nemlendirici veya leke tedavisi olarak kullanarak faydalarından yararlanabilirsiniz. Genellikle, yüzünüz dâhil vücudunuzun her yerinde seyreltilmeden kullanılabilir. Kızarıklık veya başka bir alerjik reaksiyonla karşılaşırsanız, kullanmayı bırakınız.

 

Kaynak

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.