Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Takma Tırnak Nasıl Takılır? Takma Tırnak Modelleri Nelerdir?
15.03.2022

Takma Tırnak Nasıl Takılır? Takma Tırnak Modelleri Nelerdir?

Kadınlar, antik çağlardan beri güzellikleri için pek çok farklı aksesuar kullanmış. Her çeşitten tokalar, saç iğneleri, gözleri ortaya çıkaran kalemler, elmacık kemikleri belirginleştiren allıklar, dudaklara renk veren rujlar, dekoltelere uygun gerdanlıklar, kulakta sallanan küpeler ve daha neler neler... Takma tırnak çeşitleri de bu aksesuarlar arasında belki de en caziplerinden. Onlarca farklı türü bulunabilen bu tırnakları dilediğiniz renge boyayabilir, sıkılınca çıkarıp başka bir tanesini takabilirsiniz. Üstelik bu aksesuar sayesinde tırnaklarınız istediğiniz uzunlukta ve istediğiniz şekilde de olabiliyor. Tek yapmanız gereken tırnağın boyunu ve şeklini ayarlamak. İşte, biz de bu yazıda takma tırnak nasıl takılır, sorusunu etraflıca yanıtlamaya çalıştık. Gelin, takma tırnak modelleri nasıl takılırmış, öğrenelim.

Narecza'nın Seçimi:
Takma Tırnak
En İyi Takma Tırnak Ürünleri

Takma tırnak ürünlerini keşfet!

Ürüne Git

Adım Adım Takma Tırnak Takılışı

Takma tırnaklar nasıl takılır, konusuna gelmeden önce, bu tırnakları kimler takmak ister sorusunu cevaplamakta fayda var. Takma tırnaklar genellikle tırnaklarını yiyen, tırnak yapısı kısa olan ya da tırnaklarını olduğundan daha uzun göstermek isteyenler tarafından tercih ediliyor. Uzun tırnak sevenler, kendi tırnaklarının yeterince uzamasını beklemek yerine takma tırnakların pratikliğinden yararlanarak arzu ettikleri uzun ve güzel tırnaklara kavuşabiliyor. Hem de son derece kolay bir uygulama ile! İster oval ister küt ister mat isterseniz de simli takma tırnak kullanın tırnaklarınız harika görünecek. Hazırsanız, birinci adımla başlıyoruz: Doğru tırnak boyu seçimi.

Takma Tırnak

Tırnak Boyu Seçimi

Takma tırnak takılışının ilk aşaması olan tırnak boyu seçimi doğru yapıldığında, tırnaklar elinizde güzel ve doğal görünür. Nasıl makyajınızda ölçülü olmaya dikkat ediyorsanız, takma tırnak seçerken tırnakların boyutunu da o şekilde doğru seçmenizde fayda var. Tırnak yapınıza göre geniş ya da ince takma tırnak modelleri arasından tercihler yaparak işe başlayabilirsiniz. Aksi halde törpü ve tırnak makasıyla epey haşır neşir olarak vakit kaybedebilirsiniz. Ayrıca çok uzun küt ya da oval takma tırnakların da kullanışlı olmadığını hatırlatmak isteriz.

Tırnaklarınızı İşlem için Hazırlamak

Takma tırnakları takmadan önce kendi tırnaklarınızı bu işlem için hazırlamak, daha sonra oluşabilecek istenmeyen durumların önüne geçebilir. Ayrıca tırnakları hazırladığınızda, takma tırnakların yapışkanı da daha uzun süre dayanacaktır. Gelin, şimdi neler yapmanız gerektiğine göz atalım. Takma tırnakları kendi tırnağınız üzerine yapıştırmadan önce:

  • Var olan ojelerinizi (ve eğer varsa önceki takma tırnaklarınızı) çıkarın.
  • Tırnaklarınız uzunsa kısaltın ve düzgünce törpüleyin.
  • Tırnak etlerinizin yumuşaması için ellerinizi bir süre sıcak suda bekletin.
  • Uygun bir alet kullanarak tırnak etlerinizi geriye doğru ittirin.
  • Eğer düzenli olarak yapıyorsanız, tırnak etlerinizi kesmenizi de önerebiliriz. Böylece elleriniz manikürlü görünecektir.
  • Son olarak, tırnak yüzeyini, üst tarafı sünger olan törpülerle törpüleyerek pürüzsüzleştirin.
  • Tırnaklarınız, takma tırnak uygulaması için artık hazır!

Tüm bu adımların ardından takma tırnaklar nasıl çıkarılır, bilgisini de vereceğiz, merak etmeyin! Şimdi sırada üçüncü adımımız var.

Takma Tırnakların Yerleştirilmesi

Seçtiğiniz ister sade ister desenli takma tırnak olsun her model için aynı işlemi uygulamanız gerekiyor. Bu adımda yapmanız gereken, tırnakları düzgün biçimde yerleştirmek. Bu adım, seçtiğiniz tırnağı yapıştırmadan önce onun, tırnağınıza uygun olup olmadığını görmeniz açısından önemli. Önce takma tırnağı, uygun parmağınızın tırnağının üzerine koyun ve test edin. Bunu her takma tırnak için uygulayın ki daha sonra herhangi bir aksilik yaşamayın.

Yapıştırma Aşaması

Sonunda geldik, şeffaf takma tırnak nasıl takılır, konusunun en heyecanlı yerine. Önceki aşamalarda takma tırnakları, kendi tırnağımıza göre boyutlandırdık, şekillendirdik ve uygunluğunu test ettik. Şimdi sırada, onları ellerimizde görmek var. Öncelikle takma tırnak paketini ile beraber gelen yapıştırıcıyı her bir tırnağınıza dikkatlice sürmelisiniz. Bu aşamada bu kuvvetli kimyasalın tırnak etlerinize ve varsa buralardaki yaralara değmediğinden emin olun. Hatta yapıştırıcıyı sürerken bir fırçadan destek almak mantıklı olabilir. Böylece hem işlemi daha düzgün hem de güvenli hale getirebilirsiniz. Daha sonra takma tırnakları her bir tırnağınıza düzgünce yapıştırın. Her uygulamadan sonra tırnağa 10 saniye kadar baskı uygulamak, tırnağın daha sağlam olmasını sağlayacaktır. Takma tırnak nasıl yapıştırılır, artık biliyorsunuz.

Takma Tırnak

Şekil Verme Aşaması

Takma tırnaklarınızı başarıyla taktınız. Sırada onlara nasıl görünmeleri gerektiğiniz söyleyin! Her evde bulunan törpüler hem kendi tırnaklarınızı hem de takma tırnakları şekillendirmek için en uygun araç. İster oval ister sivri isterseniz de küt tırnaklara kavuşmanıza çok az kaldı. Takma tırnak törpüleme adımının ardından, gelsin renk renk ojeler!

Renklendirme Aşaması

Takma tırnak uygulamasının tüm adımlarını tek tek geçtik. Son adım olan renklendirmede ise favori oje renginizi sahneye çıkarmak var. Kırmızı, beyaz, siyah, bordo, sarı, mavi, yeşil, mor ya da farklı bir renk seçerek yeni ve uzun tırnaklarınızı parlatmaya ne dersiniz? Eğer klasik görüntülerden yanaysanız, her dönemin gözdesi kırmızı ojelerden faydalanabilirsiniz. Uzun tırnaklarda bir başka güzel görünen kırmızı, farklı kombinlerinizle de uyumlu olacaktır. Bunun yanı sıra pek çok farklı stile uygun olarak yapılabilen nail art modellerini denemek için de uygun bir zaman!

Takma Tırnaklar Nasıl Çıkarılır?

Takma tırnakların takılışını ayrıntılı biçimde anlattıktan sonra sırada çıkarılışını detaylandırmak var. Eğer tırnak bakımına önem veriyor ve sıklıkla takma tırnak takıyorsanız, bu aksesuarın takılışı kadar çıkarılışının da mühim olduğunu biliyorsunuz demektir. Burada en kritik adım, kendi tırnaklarınıza zarar vermemek. Peki, takma tırnak nasıl çıkarılır? Çok pratik takma tırnak çıkarma yöntemleri yazımızın devamında.

Öncelikle takma tırnakları düzgünce çıkarmak için belli başlı ürünler kullanmak gerekiyor. Bunlar:

  • Sıcak su
  • Aseton
  • Pamuk
  • Kase veya plastik bir kap

Bu ürünleri yanınızda bulundurduktan sonra, uygulamaya geçebiliriz. 5 adımda takma tırnak çıkarma yöntemi için;

  1. Öncelikle kaseye ya da plastik kaba sıcak su koyun. Suyun sıcaklığı ellerinizin dayandığı en yüksek sıcaklıkta olabilir.
  2. Bu suyun içine az miktarda aseton eklemelisiniz. Bu kimyasal, takma tırnak yapıştırıcılarının çözünmesine yardımcı olacaktır.
  3. Şimdi ellerinizi bu suyun içinde yaklaşık on dakika kadar bekletmeniz gerekiyor. Burada sabırlı olabilirseniz, tırnaklarınızın bu süre sonunda rahatlıkla çıktığını görebilirsiniz.
  4. On dakika sonunda takma tırnakları hafifçe çekerek kendi tırnağınızdan ayırabilirsiniz. Eğer hala çok zorlanıyorsanız, ellerinizi bir 5 dakika kadar daha suda bekletmeyi deneyin. Ardından aynı işlemi tekrarlayın.
  5. En son aşamada tırnak besleyici kremlerden birini kullanarak tırnaklarınıza bakım yapmayı unutmayın!

Takma Tırnak Takarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Tüm bu aşamalara ek olarak takma tırnak uygulamasının belli hassas noktaları bulunuyor. Bu noktalara dikkat ettiğinizde takma tırnaklarınızın güzel ve doğal göründüğünden emin olabilirsiniz.

  • Takma tırnak uygulaması esnasında, tırnak diplerine zarar verecek uygulamalardan kaçınmak gerekiyor. Tırnakların, dipten beslendiğini unutmayın!
  • Eğer art arda takma tırnak takma istiyorsanız, her uygulama arasında en az üç gün beklemeniz gerekiyor. Aksi halde tırnak sağlığınız kötü biçimde etkilenebilir.
  • Takma tırnağın, kendi tırnağınızdan çok büyük veya çok küçük olmamasına dikkat edin.
  • Takma tırnaklarınız elinizdeyken, ağır ve sert işlerden uzak durmanız öneriliyor. Böylece tırnaklarınızın uzun süre sizinle kalacağını garantileyebilirsiniz.
  • Takma tırnak yapıştırıcısı kimyasal bir ürün olduğundan tırnak etlerine minimum temas etmesine dikkat edin.
Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.