Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Nude Makyaj Nasıl Yapılır? Malzemeleri Nelerdir?
12.04.2022

Nude Makyaj Nasıl Yapılır? Malzemeleri Nelerdir?

Bazen dizilerde veya filmlerde görüp de doğallığına şaşırdığınız ünlüler oluyordur. Neredeyse hiç makyaj yapılmamış gibi görünen yüzler, bir yandan sizi şaşırtırken bir yandan da sadeliğiyle hayran bırakıyor, değil mi? İşte bunun sırrı nude makyaj tekniklerinde gizli. Bu yazıda ise bu sır perdesini aralıyor, ve nude makyaj nasıl yapılır, sorusunun cevabını sizler için detaylandırıyoruz. "Yok gibi makyaj" olarak da duyabileceğiniz nude makyaj uygulamasının ipuçlarına geçmeden önce bu terimin ne olduğunu öğrenelim.

Makyaj
Tüm Makyaj Ürünlerini Keşfet!

Alışverişe Başla

Makyaj
Tüm Makyaj Ürünlerini Keşfet!

Alışverişe Başa

Nude Makyaj Nedir?

Nude makyaj, aslında çoğunlukla düşünülenin aksine, makyajsız gibi görünmek anlamına gelmiyor. Buradaki püf nokta, yüzü, doğru renk tonlarını kullanarak yeniden boyutlandırmak. Drew Barrymore ya da Anne Hathaway gibi yıldızların sıklıkla tercih ettiği bu makyaj türünde amaç, doğallıktan ödün vermeden güzel ve ışıl ışıl görünmek. Bunu yaparken de bazı adımlara dikkat ettiğinizde, aynada gördüğünüz yansımaya bayılacaksınız. Hadi gelin, 10 adımda yok gibi makyaj nasıl yapılır, hep birlikte öğrenelim.

Adım Adım Nude Makyaj Uygulaması

  • Temizlik: Her türlü makyaj aşamalarında olduğu gibi nude makyaja başlamadan önce de yüzünüzü güzelce temizlemelisiniz. Makyajı cildinize uygularken, ölü deriler ve kir birinkisi üzerinde çalışmak istemezsiniz, değil mi?
  • Fondöten: Eğer nude makyajı günlük kullanım için uyguluyorsanız hafif ve ince bir fondöten seçmenizde yarar var. Yüzünüze doğal ve kadifemsi bir görünüm veren modeller ya da daha ince yapılı BB kremler işinizi görebilir. Bu sayede cildiniz parlamayacak ve en sade haliyle ışıldayacaktır.
  • Concealer (Göç Altı Kapatıcısı): Fondötenin ardından olmazsa olmaz concealer kullanımına geçebilirsiniz. Çoğunlukla daha koyu renkte olabilen göz çevresi, bu kapatıcı ürünler sayesinde yüzünüzün geri kalanıyla aynı tonda oluyor. Böylece hem daha enerjik hem de genç görünmenin tadını çıkarın!
  • Kapatıcı: Ayrıca göz çevrenizin dışında da renk eşitsizlikleri bulunuyorsa, dert etmeyin! Cilt tipinize ve renginize uygun çeşit çeşit kapatıcı ürün, bu aşamada imdadınıza koşuyor.
  • Pudra: Tüm bu adımların ardından sıra geldi makyajı sabitlemeye. Bu görevi de transparan pudralara güvenle teslim edebilirsiniz. Pudrayı göz çevrenize de rahatlıkla uygulamanız mümkün. Bunun için size Caudalie, Nuxe ya da Uriage'in kapatıcılarını şiddetle tavsiye ediyoruz. Deneyin, farkı kendi gözlerinizle görün!
  • Kontur: Elmacık kemiklerinin vurgulanması anlamına gelen kontur uygulaması için pek çok kaliteli ürün bulmak mümkün. Bu ürünlerden birini, elmacık kemiklerinizin tam altına boylu boyunca sürün ve hafifçe dağıtarak gölge oluşturun. Bu işlemi ister kontur fırçaları isterseniz de makyaj süngerleri kullanarak kolayca yapabilirsiniz. Her iki türlü de sonuç harika olacak!
  • Aydınlatıcı: Eğer bu mat ve doğal görünüme biraz ışıltı katmak iyi olabilir, diyenlerdenseniz illuminator ürünleri arasından seçim yaparak, bu ürünü kontur uyguladığınız bölgenin üzerine sürebilirsiniz. Böylece konturun etkisini ikiye katlamış oluyorsunuz.
  • Yok gibi görünen makyaj uygulamasında sıra geldi yanaklara. Bu bölgelere renk vermek için allık kullanımına geçebilirsiniz. Yalnız buradaki püf nokta, işi abartmamak. Allık kullanırken mutlaka aydınlık bir mekanda olmalısınız. Böylece allığı yüzünüze ne kadar uyguladığınızı görecek ve gerektiğinde uygulamayı sonlandırabileceksiniz. Yüzünüzün ebadına uygun bir allık fırçası ile harikalar yaratın.
  • Sona doğru yaklaşırken, nude göz makyajı adımı ile can alıcı kısma geldik. Yüzdeki en önemli yer olan gözler, bu makyajda sadece birkaç basit dokunuşla öne çıkıyor. Bunun için gerekli olan ürünlerse bir adet maskara ve bir adet göz kalemi. Uygulama sonrası ne kadar doğal ve güzel göründüğünüze şaşıracaksınız.
  • Dudaklarla nude makyajı tamamlıyoruz. Ten renginize göre hafif pembe ya da şeftali rengi bir ruj kullanarak makyaj uygulamanızı gururla bitirebilirsiniz. Artık hazırsınız!

Nude Makyaj

Yok Gibi Makyaj Malzemeleri

Yok makyaj nasıl yapılır, sorusunun cevabını adım adım verdikten sonra sırada bu makyajı uygularken kullanabileceğiniz en etkili ve kaliteli malzemeler yer alıyor. Bu yok gibi makyaj malzemelerini kullanarak kendinizin makyözü olabilir, en sade ve güzel görünen makyajınızla dilediğiniz yere gidebilirsiniz. Malzeme listesinde ilk sırada makyaj bazı var. Sizin için seçtiğimiz marka ise, Filorga.

Filorga Time Flash Makyaj Bazı

Yok gibi duran doğal makyajın sırrı makyajın uzun süre yüzünüzde bozulmadan kalmasında gizli. Bunun için de bir primer ya da makyaj bazı kullanmanız önemli. Dünya markası Filorga, Time Flash Smoothing Active Primer ürünüyle milyonlar tarafından tercih ediliyor. Bu ürünlerin en büyük özelliği kolajen tetikleyici peptitlerle donatılmış olması. Kırışıklık karşıtı bir etkiye de sahip olan Filorga Time Flash makyaj bazları, komedojenik olmadığı için de cildinizin nefes almasını engellemiyor. Bu makyaj bazını cildinizi temizleyip nemlendirdikten sonra kullanabilirsiniz.

Lierac Teint Perfect Skin Fondöten

Nude makyaj malzemeleri sıralamamızda ikinci sırada Lierac markasıyla fondöten geliyor. Güneş korumalı Lierac Teint Perfect Skin fondötenler, hyaluronik asit içeriğiyle nemlendirici etkiye de sahip. Nude makyajda sıklıkla kullanılan bu ürün yüzünüzü hem güneşin zararlı etkilerinden korumaya hem de renk eşitsizliklerini kapatmaya destek oluyor. Fondöteni yüze sürerken parmaklarınız ya da sünger yardımıyla tampon yaparak uygulamanızda fayda var. Yüzün ortasından başlayarak boyun ve kulaklara kadar gittiğiniz takdirde en iyi sonucu alabilirsiniz. Son olarak ürünü, süngerin ince tarafıyla burun kenarlarına da yedirerek ton eşitliğini sağlamayı unutmayın.

Nude Makyaj

Filorga Flash Nude Powder

Nude makyajı sabitlemek için tasarlanmış ürünler arasında yer alan Filorga Flash transparan pudra ile emin ellerdesiniz. İçeriğindeki hyaluronik asit ile cildin nem dengesini korumaya yardımcı olan bu pudra ile nude makyajınızı sabitleyebilirsiniz. Makyaj tutucu etkisi sayesinde uzun saatler kalıcı bir özellik sergileyen Filorga Flash Nude Powder, koruyucu bakım da uyguluyor.

La Roche Posay Toleriane Volume Maskara

Sıra geldi gözlere. Dünyaca ünlü La Roche Posay markasının Toleriane Volume Maskara ürünü, kirpiklere doğal bir hacim vererek onları öne çıkarıyor. Nude makyajınızda kıvrık ve birbirinden ayrılmış kirpikler görmek isterseniz, bu ürünü mutlaka denemelisiniz. Uygulamaya kirpik kökünden başlamayı unutmayın!

Youngblood Lipstick Ruj

Nude makyajda kullanabileceğiniz Youngblood lipstick'ler oldukça geniş bir renk skalasına sahip. Ten renginize göre seçebileceğiniz Youngblood lipstick rujlar lanolin içermeyen formülleriyle dikkat çekiyor. Doğal yağlar ve vitaminlerle zenginleştirilmiş formüle sahip bu ürünlerle "Nude Makyaj Malzemeleri" listemizin sonuna geldik.

Makyaj

Nude Makyaj Uygulaması İpuçları

  • Hazırlık: Harika ve doğal görünen bir yüze sahip olmak istiyorsanız, nude makyajınızı en doğru şekilde uygulamalısınız. Bunun için de ilk aşama oldukça önemli. Doğru ve etkili bir yüz temizliği ile makyajınızın daha canlı görünmesini ve daha uzun süre kalmasını sağlayabilirsiniz. Bionike, Cerave, Caudalie, Embryolisse, Dermoskin, Assos Pharma ve daha pek çok markanın etiketini taşıyan yüz temizleme köpükleri ile işini sağlama alabilirsiniz. Bizden söylemesi
  • Renklendirme: Nude makyajdaki önemli bir diğer konu da yüzünüzü doğru tonlar kullanarak renklendirmek. Yukarıdaki adımları takip ederek cilt renginize uygun bir fondöten kullanmak, renklendirme adımı için bir başlangıç. Daha sonrasında allık, kontur ve ruj ürünleri kullanarak parlayabilirsiniz.
  • Nude Göz Makyajı: Gözlerde minimal bir etki bırakmak istiyorsanız, kirpiklere yönelmenizde yarar var. Tek tek ve ıslak bir görünüme kavuşan kirpikler karşınızdaki herkesi etkileyebilecek güce sahip. Göz kalemi olmadan makyajı bitiremem, diyorsanız koyu kahve tonlarında bir kalem tercih ederek göze hafifçe uygulayabilirsiniz.
  • Bu makyajda dudakların olabildiğince doğal durması şart. Bu sebeple kendi dudak renginize en yakın tondaki ruju ya da lipstick ürünün tercih ederek makyajınızı tamamlayabilirsiniz.

Ayrıca günlük hayatınızda makyaj malzemesi seçiminde ne yapacağınızı bilemiyorsanız, Makyaj Malzemesi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli? konulu yazımıza mutlaka göz atın!

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.