Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Kuru Şampuan Nedir? Nasıl Kullanılır?
23.05.2022

Kuru Şampuan Nedir? Nasıl Kullanılır?

Olumsuz dış etkilerden kolaylıkla etkilenebilen saçlara doğru bakım uygulamak tam bir bilmece. Çünkü saç teli ve saç köklerinin yapısına göre bakım rutini oluşturmanız gerekli. Ürünleri bu açıdan değerlendirirseniz saç sağılığınızı koruyabilecek seçimler yapabilirsiniz. Zararlı güneş ışınları ve aşırı nemden kaynaklı anlık yıpranmalarda çözüm üretmek bir hayli zor olabilir. İşte tam da bunun için kuru şampuan çeşitleri devreye giriyor.

Kuru Şampuan

Kuru şampuanlar anlık saç bakım imkanı sunuyor. Önemli zamanlarda ışıltılı ve hacimli saçlara sahip olmak için bu ürünleri kullanabilirsiniz. Durulama gerektirmeyen kuru şampuanların bu bakımı nasıl sağladığı merak konusu. Gelin kuru şampuan kullanımı konusunda ihtiyacınız olabilecek bilgileri yakından inceleyelim.

Kuru Şampuan Nedir?

Kuru şampuanlar su gerektirmeden saçlarınızın temizlenmesini sağlar. Pudramsı yapıda olan ürünler diğer şampuan çeşitlerinin aksine mısır ya da pirinç nişastasıyla geliştirilir. İçerdiği bu maddeler saçtaki fazla yağı emer. Böylece saçların daha temiz ve hacimli görünmesini sağlar. Kuru şampuanlar genellikle sprey formda sunulur. Taşınabilir boyutlara sahip olan ürünleri ihtiyacınız olduğu zamanlarda anında kullanabilirsiniz. Ürünlerin temel amacı anında temizlik olsa da markalar daha fonksiyonel ürünleri de sizlerle buluşturmaya devam ediyor. Çabuk yağlanan, ince telli, kuru veya kalın telli saç tiplerine göre ürünleri tercih ederek özel bakım uygulayabilirsiniz. Bununla birlikte ürünlerde aromatik kokularıyla da tamamen temiz ve çekici bir saç görünümü vadediyor. Günlük yoğun temponuzda pratik bakım için çantanızda bir adet kuru şampuan bulundurmanızda fayda var.

Kuru Şampuan Ne İşe Yarar?

Kuru şampuan faydaları aslında ürünlerin içeriklerine göre değişkenlik gösterir. Fakat her ürün için temel özelliklerin bulunduğunu da söyleyebiliriz. Anlık çözüm sunan kuru şampuanların özelliklerini şu şekilde özetleyebiliriz:

  • Ağırlaşmış görünüme sahip olan saçların anında hacim kazanmasını sağlar.
  • Saçlara sinen kötü kokuları giderir. Ürünlerin sahip olduğu aromatik koku ile saçlarınız her zamana hazır!
  • Özel davetlere ve şık görünmek istediğiniz anlara saçlarınızı bu ürünlerle hazırlayabilirsiniz. Kuru şampuanlar kiri ve yağı arındırıcı etkisi sayesinde saçların kolay şekillenmesini sağlar.
  • Hızlı yağlanan ince telli saç tipleri için pratik çözüm sunar. Gün içinde yıkasanız dahi yağlanan saçlara sahipseniz bu ürünlerle dakikalar içinde tertemiz saçlara sahip olabilirsiniz.

Kuru şampuanların saçlarınıza kattığı faydaları bu şekilde özetleyebiliriz. Ürünler temel olarak bu özellikleri taşısa da markalar her geçen gün daha güçlü etkilere sahip şampuanlar sunuyor. Tabii ki yazımızda sizin için bu ürünlerden küçük öneriler sunacağız. Öncesinde kuru şampuan kullanımına bir göz atalım.

Kuru Şampuan Nasıl Kullanılır?

Genellikle sprey formunda sunulan kuru şampuan çeşitleri kolay kullanımlarıyla öne çıkar. Bu ürünleri saçınıza uygulamak ve etkisini gözlemlemek sadece birkaç dakikanızı alır. Bunların yanı sıra ürünleri yeterli miktarda ve doğru şekilde kullanmak oldukça önemlidir. Kuru şampuanların doğru kullanımını adım adım şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Öncelikle kuru şampuanı çalkalayın. Bu işlem ürünün daha kolay sıkılmasını sağlar.
  • Sonrasında saç diplerinize ve saç uzunluklarınıza doğru 30 cm kadar uzaktan sıkın. Ürünü yakından sıkmamaya özen gösterin. Bu saçlarınızın pudralı görünmesine sebep olabilir.
  • Son olarak kuru şampuanı uyguladığınız bölgeye parmak uçlarınızla masaj yapın. Bu uygulama ürünün saçlarınıza dağılmasını ve saçlarınızın kolaylıkla temizlenmesini sağlar.

Eğer hassas bir saç tipine sahipseniz ürünleri fazla kullanmamaya özen gösterin. Aşırı kullanım saçlarınızın kırılmasına veya alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bu durumlarda kuru şampuan kullanımını günde bir veya iki olarak sınırlandırabilirsiniz. Eğer hassasiyet kaygınız yoksa ürünleri istediğiniz sıklıkla kullanabilirsiniz.

Kuru Şampuan Önerileri

Kuru şampuan çeşitleri içerikleriyle farklılaşıyor. Markalar farklı saç tiplerine özel olarak birçok farklı seçenek sunuyor. Saç yapınızı ve kullanım amacınızı dikkate alarak ürünleri değerlendirebilirsiniz. Şimdi size kokuları ve içerikleriyle son zamanlarda revaçta olan birkaç ürün önerisinde bulunacağız.

Batiste Fresh Dry Shampoo

Fresh Dry Shampoo ürünü Batistemarkasının sunduğu envaiçeşit kuru şampuan arasından yalnızca biri. Batiste Fresh Dry Shampoo egzotik kokusu ve ferahlatıcı etkisiyle kullanıcılardan tam not alıyor. Ürün bir dakika gibi kısa sürede saçlardaki kir ve yağı temizleme etkisi vadediyor. Bergamot, limon ve pembe greyfurt kokularıyla hacimli saçlara sahip olmak için ürünü masaj yaparak uygulamanız yeterli. Kokuları ve özellikleriyle çeşitlenin diğer Batiste ürünleri arasında ihtiyaçlarınızı karşılayacak kuru şampuanı kolaylıkla bulabilirsiniz.

Kerastase Fresh Affair Dry

Profesyonel saç bakım markaları arasında oldukça bilinen Kerastase, kuru şampuan ürünüyle besleyici temizlik etkisini sunuyor. Kerastase Fresh Affair Dry saç ve saç köklerine derinlemesine nüfuz ederek kusursuz bir saç temizliği vadediyor. Ürünün içeriğinde yer alan E vitamini saçların nem oranını koruyarak temizlenmesini sağlıyor. Bununla birlikte Fresh Affair Dry şampuanın sahip olduğu portakal çiçeği kokusu saçların gün boyunca ferah olmasına yardımcı oluyor. Dakikalar içinde temiz ve hoş kokan saçlara sahip olmak için Kerastase Fresh Affair Dry güçlü bir seçenek olabilir.

Marc Anthony Refreshing Coconut Clear Dry Shampoo

Yenileyici etkili Marc Anthony Refreshing kuru şampuan tüm saç tiplerine uyumluluğuyla öne çıkıyor. İster ince ister kalın telli saç yapısına sahip olun fark etmez, ürün etkili yapısıyla saçlarınızı yağdan kolaylıkla arındırabilir. Özellikle sürekli yağlanan saç tipine sahipseniz. Refreshing Coconut ürününü değerlendirebilirsiniz. Saçlardaki yağı dakikalar içinde temizleyebilen ürün kullanım sonrasında beyaz kalıntı bırakmıyor. Hindistan cevizi kokusuyla tertemiz ve hacimli saçlara sahip olmak için Marc Anthony Refreshing Coconut kuru şampuanı tercih edebilirsiniz.

Kuru Şampuan

Gün boyunca temiz ve hacimli saçlara sahip olmanıza olana tanıyacak ürün çeşitlerini sizinle buluşturduk. Daha fazla seçenek için Narecza’daki diğer kuru şampuan çeşitlerine göz atabilirsiniz. Saç bakımında büyük kolaylık sağlayan kuru şampuanlar hakkındaki bilgileri inceleyerek pratik bakımın inceliklerini keşfedebilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak bakımınızın daha etkili olmasını sağlayacak diğer ürünler ve yöntemler için “Saç Bakım Tüyoları” başlığındaki içeriklerimizi inceleyebilirsiniz.

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.