Whatsapp Destek
Menü
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Üye Ol
Sepetim
Cımbız Çeşitleri Nelerdir?
17.01.2022

Cımbız Çeşitleri Nelerdir?

Cımbız Çeşitleri Nelerdir?

Bir makyaj çantasının olmazsa olmaz gereçlerin başında cımbız geliyor. Vücuttaki ve ciltteki en ince tüylerin bile alınmasını sağlayan cımbızlar her anımızın kurtarıcısı. Farklı kıl kalınlıklarında dahi etkili olabilen cımbızların hangi alanda kullanılabildiği ise merak konusu. Çünkü cımbızlar farklı bölgelere özel olarak tasarlanıyor. Böylece istenmeyen tüylerin alımı sırasında cilt yapısına zarar vermiyor. Kaş ve bıyığın kusursuz bir şekilde alınması için kullanım alanınıza uygun ürün seçimi yapmanız şart.

Cımbızlar her ne kadar aynı gibi gözükse de uç yapısı ve tasarım gibi unsurlarla çeşitleniyor. Cımbız çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmak ve doğru ürün seçimi yapmak için doğru adrestesiniz. Bu yazımızda size cımbız çeşitleri ve özelliklerinden bahsedeceğiz. Ayrıca cımbızların uygulama biçimlerine de değineceğiz. Kusursuz ve pürüzsüz bir cilt için ihtiyacınız olan bilgiler için Narecza Bloğa göz atabilirsiniz.

Cımbız Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Küçük ve taşınabilir yapıya sahip olan cımbızlar tartışmasız her anın kurtarıcısı. Gün içinde yüzünüzde veya vücudunda rastladığınız istenmeyen tüylerden cımbız ile rahatlıkla kurtulabilirsiniz. Her anınızda kullanabileceğiniz kaliteli bir cımbız seçimi için ürünlerin teknik yapılarına biraz hakim olmanızda fayda var. Çünkü seçtiğiniz cımbız kırılgan ve dayanıksız bir yapıya sahip olabilir. Uzun ömürlü kullanım sunan ve etkili bir cımbız seçimi yapmak için ilk olarak ürünlerin materyallerine göz atın. Seçtiğiniz ürünün %100 paslanmaz çelikten imal edilmesi kullanım sırasındaki verimi artırır. Bunun yanında döküm ve pirinç kaplama tasarımlara sahip olan ürünler de iyi bir alternatif olarak bilinir. Kullanım tercihinize göre bu tip materyallerden üretilen ürünleri değerlendirebilirsiniz. Hangi cımbız daha iyi gibi sorularınız varsa ürünleri esnekliğine de dikkat edin. Esnek yapıya sahip olan ürünler konforlu kullanım imkanı sunar. Ayrıca profesyonel kaş ve bıyık alımı için oldukça idealdir. Cımbız nasıl olmalı gibi sorularınızda bu tip unsurları göz önünde bulundurarak uygun ürün seçimi yapabilirsiniz.

Narecza'nın Seçimi:
Cimbiz
En İyi Cımbız Çeşitleri

Cımbız çeşitleri içeren ürünleri keşfet!

Ürüne Git

Cımbız Çeşitleri

Ciltte meydana gelen tüy ve kılların temizlenmesini sağlayan cımbızlar farklı tasarımlarla sunuluyor. Uçları ve gövde yapısıyla çeşitlilik gösteren ürünler farklı alanlarda pratik bir şekilde kullanılabiliyor. Bunun için cımbızları kullanacağınız bölgeye göre değerlendirmeniz gerekli. Özellikle cımbız alırken nelere dikkat etmeliyiz gibi sorularınız varsa bu başlığa mutlaka göz atmanızı tavsiye ederiz. Farklı yapılarıyla öne çıkan cımbız çeşitlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

Düz Uçlu Cımbız

Geniş bölgelerde kolay kullanım sağlayan düz ağızlı cımbızlar farklı boyutlardaki kılların alımında oldukça etkili. Eğer yüzünüzü sadece kıl ve tüylerden arındırmak istiyorsanız düz uçlu ürünler ideal. Bu ürünler cildinizdeki kıl ve tüylerin kısa sürede alınmasını sağlar. Eğer bu tip ihtiyaçlarınıza özel bir ürün arıyorsanız Trim düz uçlu cımbız tam size göre!

Cımbız

Eğik Uçlu Cımbız

Eğik uçlu cımbızlar özellikle bölgesel işlemler için tercih ediliyor. Bu ürünler dar alanlarda kıl ve tüylerin alınmasını kolaylaştırıyor. Ayrıca kılları büyüme yönünde çekebilmenize imkanı tanıyor. Kaş arası ve kaş üstü bölgelerinde pratik kullanım için bu ürünleri seçebilirsiniz. Eğik uçlu cımbız çeşitleri arasında kavisli modeller de son zamanlarda oldukça popüler. İşlem sırasında işinizi ekstra kolaylaştırmak için Promani kavisli eğik uçlu cımbız ürününü değerlendirebilirsiniz.

Batık Cımbızı

Sivri uçlu cımbız olarak da bilinen bu model cımbızlar şekillendirme işlemlerinde oldukça etkili. Kaş tasarımı yapmak için tercih edilen bu modeller ayrıca kılların kısaltılmasını da sağlıyor. Bunun yanında ciltte ve vücutta oluşabilen batıklarda da oldukça etkili. Cildinizde siyah nokta benzeri bir görünüm oluşturan batıklarınızı bu tip cımbız çeşidiyle temizleyebilirsiniz. Batık cımbızıyla kaşlarınızı şekillendirmek ve cildinizi temizlemek için Promani Rose 2’li cımbız setine göz atabilirsiniz.

Cımbız Nasıl Kullanılır?

Cımbız çeşitleri hakkında ihtiyacınız olabilecek bilgilere önceki başlıklarımızda size bahsettik. Bununla birlikte cımbız önerilerini de başlıklarımızda bulabilirsiniz. Kullanım tercihinize uygun cımbızı seçtikten sonra geriye ürünleri nasıl kullanmanız gerektiği sorusu kalıyor. Aslında tüm ürünler için aynı işlem sırası geçerli diyebiliriz. Fakat ürün çeşidine göre çeşitli unsurlara dikkat etmekte fayda var. Cımbız çeşitlerinin uygulama aşamalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Öncelikle cildinizi derinlemesine temizleyin. Çünkü cımbız uygulaması sırasında gözenekleriniz açılır. Cildinizin mikrop kapmaması için bu işlem oldukça önemli.
  • Sonrasında ise cımbızı kıl ve tüylerinize uygulamaya başlayın.
  • Uygulama sırasında ışık veya ayna gibi gereçlerden yardım almayı ihmal etmeyin. Böylece işlemlerinizi kusursuz bir biçimde tamamlayabilirsiniz.
  • Cımbız ile kıl ve tüy alma işlemini bitirdikten sonra cildinizi tekrar temizleyin. Bunun için temizleme jeli veya tonik çeşitlerini tercih edebilirsiniz.

Bu aşamalara dikkat ederseniz cımbız ile cildinizi pürüzsüz bir hale getirmeniz oldukça kolay. Bunun yanında ürünlerin tutma biçimlerine göre hareket etmeyi ihmal etmeyin. Böylece uygulama aşamasında kıl ve tüylerin alımı daha kolay bir hale gelebilir. Kullanım tercihinize ve ihtiyacınıza uygun cımbız seçeneklerini Narecza’da bulabilirsiniz. Şimdiden keyifli alışverişler!

Blog Son Eklenenler
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi
C Vitamini ve Bağışıklık Sistemi

Sağlıklı Yaşam İpuçları

C vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan doğal savunma mekanizmasıdır.  C Vitamine dair detaylı bilgi yazımızın devamında...

23.02.2024
Atopik Cilt Nedir?
Atopik Cilt Nedir?

Cilt & Vücut Bakımı

Atopik cilt, genellikle kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir cilt durumudur. Bu durum, cildin doğal bariyerinin zayıflaması sonucu dış etkenlere hassas hale gelmesiyle ortaya çıkar.   Detaylar yazımızın devamında...

23.02.2024
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?
Arjinin Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Arjinin, vücutta çeşitli önemli işlevleri yerine getiren bir aminoasittir.  Arjinin vücudunuzda ne işe yaradığı, eksikliğinde oluşacak belirtiler ve daha fazlası yazımızın devamında...

18.01.2024
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?
Kışın Vitamin Takviyeleri: Hangi Vitaminleri ve Ne Kadar Almalıyız?

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Kışın vitamin takviyeleri, soğuk havalarında etkisiyle hastalanma riskinizi en az düzeye indirebilecek unsurların başında gelmektedir. Peki, hangi vitaminleri ne kadar ve ne oranda almalıyız? Detaylar yazımızın devamında...

18.01.2024
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!
Soğuk Hava Koşullarında Cilt Bakımı: Kış Aylarında Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış mevsimi, daha çok rüzgar, daha çok soğuk hava ve bunların etkisiyle düşük nem seviyeleri anlamına geliyor. Tüm bu etkilerle birlikte cilt sağlığı da olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Cildinizi soğuk havada koruyacak bakım önerileri yazımızın devamında...

18.01.2024
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!
Kuru Havada Nemlendirici Kullanımı: Kışın Cildi Nemlendirmenin Önemi!

Cilt & Vücut Bakımı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte havadaki nem oranının düşmesi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.  Kış aylarında nemlendirici kullanmanın önemi ve püf noktaları yazımızın devamında...

18.01.2024
En Çok Melatonin İçeren Besinler!
En Çok Melatonin İçeren Besinler!

Sağlıklı Yaşam İpuçları

Melatonin, vücudun doğal olarak ürettiği bir hormondur. Uyku düzenini sağlamak gibi bir görevi yerine getirse de aslında birçok konuda faydası bulunuyor. Melatonin ve vücudunuza etkileri üzerine detaylı bilgi yazımızın devamında...

18.01.2024
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?
Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılmalı ve Temizlenmeli?

Cilt & Vücut Bakımı

Makyaj süngeri makyaj ürünlerini daha kolay ve homojen bir şekilde uygulamak için kullanılan bir araçtır.  Makyaj süngerleri özellikle fondöten pudra allık ve kapatıcı gibi ürünlerin uygulanmasında sıklıkla kullanılır. Bu sebeple üzerinde bakteri ve mikrp birikimi söz konusudur. Cildiniz için makyaj süngeri kullanımı ve temizliği yazımızın devamında...

14.11.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.